Cum să curățați aurul

Frumusețea strălucitoare a aurului îl face una dintre cele mai dorite metale din lume. În timp ce Gold nu se pare foarte ușor, poate fi descurajantă să curățați când o face. Aurul este moale, ușor zgâriat și valoros. Cu toate acestea, cu o anumită grijă, atenție și metode de curățare adecvate, frumusețea aurului dvs. va dura generații.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind săpun ușor de mâncare
  1. Imagine intitulată Gold Clean Pasul 1
1. Utilizați săpunul de mâncare pentru a curăța bijuterii delicate. Această metodă este cea mai blândă modalitate de a curăța aurul. Dacă aurul este un aur foarte moale de 18 sau 24 de karate, acesta poate fi zgâriat de alte metode. Cu toate acestea, agenții de curățare din săpun de mâncare pot slăbi pietrele de piatră prețioasă, diamantele și alte pietre setate.
  • Dacă credeți că o piatră se poate pierde pe bijuterii, luați-o la un bijutier care va fi resetat. Altfel ar putea cădea și se pierde.
  • 2. Creați agentul de curățare. Se toarnă o lingură de săpun de mâncare într-un castron de sticlă uscată. Adăugarea săpunului înainte ca apa să ajute să soage în mod egal. Apoi, umpleți castronul cu apă.Apa ar trebui să fie fierbinte, dar nu atât de fierbinte încât nu o puteți atinge.
  • Dacă curățați bijuterii de aur cu perle, adăugați câteva picături de ulei de bebeluș la amestecul de curățare. Acest lucru va ajuta la protejarea perlelor de daune.
  • 3. Înmuiați și spălați aurul. Lăsați-l pe aur să se înmoaie în apa de săpun timp de aproximativ cincisprezece minute înainte de a-l curăța pentru a slăbi uleiurile și murdăria. Dacă curățați bijuterii cu perle, pietre sau setări, săriți înmuierea și începeți imediat curățarea bijuteriilor. Curățați aurul prin spălarea acesteia cu o periuță de dinți curată și moale. Aveți grijă să nu zgâriați suprafața.
  • Dacă nu doriți să utilizați o periuță de dinți, puteți utiliza, de asemenea, o perie sprâncene sau o perie fabricată special pentru curățarea bijuteriilor.
  • Utilizați o periuță de dinți nouă la curățarea bijuterii. Periuțele de dinți vechi pot avea reziduuri de pastă de dinți care vor zgâria aurul.
  • 4. Clătiți aurul sub apă caldă de la robinet. Clătiți aurul peste un strat sau un castron de sticlă pentru a preveni spălarea scurgerii. Alternativ, conectați chiuveta în timp ce clătiți pentru a evita pierderea bijuteriilor. Clătiți bine bijuteriile pentru a elimina tot detergentul. Reziduul de detergent uscat poate lăsa un film neatractiv pe aur.
  • Acoperiți scurgerea cu o bucată de prosop de hârtie, astfel încât bijuteriile dvs. să nu cadă în el în cazul în care renunțați.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea cu sodă de copt și oțet
    1. Imagine intitulată Gold Clean Pasul 5
    1. Utilizați această metodă pentru a curăța bijuterii Hardy 14-Karat sau a monedelor de aur. Această tehnică nu este la fel de ușoară ca și săpunul și apa. Cu toate acestea, agenții de curățare din soda de copt și acidul din oțet vor șterge rapid orice murdărie din metal.
    • Evitați utilizarea acestei tehnici pe bijuterii cu pietre, perle sau setări. Oțetul și soda de copt pot slăbi setările și pot deteriora bijuteriile.
  • 2. Creați amestecul de curățare. Se amestecă soda de copt ¼ ceașcă cu 2 linguri de apă caldă într-un castron de sticlă. Se amestecă amestecul împreună pentru a face o pastă groasă. Dacă amestecul este prea curgător, presărați în unele sifon de coacere. Dacă este prea gros, adăugați câteva picături de apă.
  • 3. Frecați pasta de pe aur. Utilizați un burete, o cârpă moale sau o periuță de dinți moale pentru a transfera pasta de bicicletă de sodiu la aur. Frecați ușor amestecul în suprafața aurului, având grijă să ajungă la toate colțurile și cranii. Cu toate acestea, aveți grijă să nu zgâriați aurul cu periuța de dinți.
  • 4. Clătiți aurul. În primul rând, clătiți aurul cu oțet. Orice oțet de gătit alb va funcționa. Dacă lucrați peste o chiuvetă, clătiți aurul într-o sită sau conectați chiuveta pentru a evita pierderea aurului în jos. Apoi clătiți bine aurul cu apă caldă la robinet pentru a spăla oțetul.
  • Dacă curățați aur cu pietre prețioase, perle sau setări, ca un inel sau Cercei, săriți oțetul și clătiți sifonul de copt cu apă caldă.
  • Metoda 3 din 4:
    Spălarea aurului cu amoniac
    1. Imagine intitulată Gold Clean Pasul 9
    1. Încercați să folosiți amoniac pentru a curăța bucăți mari, murdare de aur. Amoniacul este un curățitor foarte puternic și poate elimina gunkul extrem de încăpățânat din aur. Această tehnică va curăța, de asemenea, diamantele care sunt amplasate în aur. Cu toate acestea, utilizați această metodă cu ușurință. Amoniacul poate decolora și coroda metalul în timp.
    • Amoniacul poate deteriora aproape toate pietrele, perlele și pietrele. Diamantele sunt excepția.
  • 2. Se amestecă soluția de curățare. Adăugați șase părți apă și o parte amoniac la un castron de sticlă sau o ceașcă. De exemplu, dacă utilizați șase linguri de apă, adăugați o lingură de amoniac. Utilizați suficient lichid pe care aurul va fi complet scufundat în castron sau cupă.
  • 3. Înmuiați aurul în soluția de amoniac. Lăsați Gold să se înmoaie timp de până la 60 de secunde. Dacă lăsați-o să se înmoaie prea mult, amoniacul poate deteriora sau decolora aurul. Dacă vedeți resturi întărite, ștergeți ușor aurul cu o cârpă moale după îndepărtarea acestuia din amoniac.
  • Manipulați cu aur proaspăt curățat, cu grijă pentru a evita zgârierea.
  • 4. Clătiți aurul cu apă caldă. Utilizați o sită când clătiți aurul sau conectați chiuveta. În caz contrar, puteți să vă pierdeți aurul în jos. Asigurați-vă că clătiți bine amoniacul. Orice amoniac rămas pe suprafața metalului va continua să corodheze metalul.
  • Metoda 4 din 4:
    Adăugând atingeri de finisare
    1. Imagine intitulată Pasul curat de aur 13
    1. Uscați aurul curat. Lăsați aerul să se usuce peste noapte într-un loc sigur. Alternativ, Buff Gold Clean Uscat pentru utilizare imediată. Utilizați o cârpă moale, uscată, un prosop de microfibră proaspătă sau o bucată de țesătură de bumbac. The Fabric mai moale, cu atât este mai puțin probabil că aurul va fi zgâriat.
    • Dacă lăsați aerul de aur să se usuce, să-l stocați într-un loc care nu vede o mulțime de activități. În caz contrar, aurul poate fi bătut de pe piept și pierdut.
    • Buff de aur uscat de aur cu un prosop moale pentru a face strălucirea.
  • 2. Inspectați bijuterii pentru pietre prețioase. Odată ce bijuteriile sunt curate și uscate, inspectați cu atenție orice pietre sau setări. Pentru a face acest lucru, bateți ușor piatra cu degetul. Dacă se va pierde ceva, ia-o imediat la un bijutier pentru reparații. În caz contrar, piatra poate cădea și se pierde.
  • Așezați bijuteriile într-o pungă de etanșare din plastic în timp ce călătoriți la bijutier. Dacă piatra cade, va rămâne în sac.
  • 3. Curățați orice pietre prețioase sau perle. Curățați o perlă prin suflare a suprafeței cu o cârpă moale punctată cu ulei de măsline. Evitați utilizarea detergenților pe perle, deoarece acest lucru poate provoca decolorare. În mod similar, curățați pietre prețioase cu o cârpă de bumbac umedă și le plac cu o cârpă moale și uscată până când acestea strălucesc.
  • Dacă pietrele prețioase sunt deosebit de murdare, consultați un bijutier profesionist. Ei ar putea avea nevoie să nisip piatra de piatră prețioasă pentru ao curăța în mod corespunzător.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Bijuterii vechi pot avea nevoie de curățare de specialitate. Pentru a fi sigur, discutați cu un bijutier.
  • Nu purtați bijuterii de aur într-o piscină în duș.
  • Stocați bijuterii de aur separate de alte bijuterii pentru a evita zgârieturile. Aurul este mai moale decât multe alte metale.
  • Avertizări

    Este posibil să curățați bijuteriile prea des, mai ales atunci când utilizați amoniacul. Păstrați bijuteriile curate, astfel încât să trebuie doar să o spălați o dată pe an sau cam asa ceva.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar