Cum să curățați dormitoarele

Dormitoarele sunt sanctuare personale, deci merită curățenie. Dacă nu ați lucrat la dvs. într-o vreme, poate fi puțin dezorganizat. După curățarea o parte din dezordine, aveți grijă de tavan, pereți, podea și mobilier pentru a vă dezinfecta camera. Organizați îmbrăcăminte și alte elemente după aceea pentru a vă oferi camera un sentiment de ordine. Prin păstrarea unui dormitor curat, îl transformați în spații igienice care sunt confortabile de odihnă.

Pași

Partea 1 din 5:
Declanșarea dormitorului
  1. Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 1
1. Deschideți ferestrele și jaluzele pentru a exista camera dvs. Lăsați o lovitură de briză prin camera dvs. dacă condițiile meteorologice din zona dvs. îi permit. Aduceți niște fani mici în camera dvs., dacă este posibil, pentru a obține aerul care curge. Circularea aerului proaspăt în camera dvs. ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute, indiferent dacă sunt din lucrurile din camera dvs. sau de consumabilele de curățare pe care le utilizați.
  • Fanii din camera dvs. ar putea fi acoperite cu praf. Încercați să găsiți un fan portabil dintr-o altă cameră. Curățați-l mai întâi. Dacă nu aveți alte opțiuni, puteți porni fanii din camera dvs., dar opriți-le din nou în timp ce vă praf.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 2
    2. Obțineți pungi de gunoi pentru a stoca obiecte de unică folosință. Transportați cel puțin 1 sac de gunoi, astfel încât să nu trebuie să mergeți departe pentru a arunca lucrurile. Colectați tot ce aveți nevoie pentru a scăpa de, inclusiv împachetatoare, containere și alte junk. Gunurile de gunoi sunt, de asemenea, utile pentru eliminarea prafului și a prosoapelor de hârtie în timpul curățării.
  • Puteți utiliza pungi de gunoi ca recipiente de depozitare pentru îmbrăcăminte sau articole pe care doriți să le donați. Dacă faceți acest lucru, puneți pungile deoparte, astfel încât nu le greșiți pentru gunoi.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 3
    3. Setați un coș de spălătorie în dormitor pentru a ține îmbrăcămintea. Un coș de spălătorie sau un bin este o necesitate pentru îmbrăcăminte murdară. Dacă aveți un coș mic, îl puteți purta cu dvs. în timp ce lucrați. În caz contrar, lăsați-l lângă ușă și aruncați hainele murdare în ea.
  • Coșurile de spălare sunt foarte utile pentru păstrarea îmbrăcămintei de pe podea și mobilier. Încercați să păstrați un coș în camera dvs. în orice moment pentru a limita cantitatea de aglomerație.
  • Aduceți coșuri suplimentare pentru a vă ajuta să sortați mai multă aglomerație. De exemplu, utilizați un al doilea coș pentru a ține haine sau elemente curate care nu aparțin în camera dvs.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 4
    4. Îndepărtați aglomerația gunoiului. Gunoi ca împachetări vechi, pungi și sticle sunt cea mai ușoară problemă de a vedea și elimina. Știți că veți scăpa de aceste elemente, astfel încât să le puteți lăsa într-o pungă de gunoi pentru a vă face camera să arate mai curat aproape imediat. Purtați o pungă de gunoi cu dvs. pentru a face acest lucru mai rapid.
  • Dacă aveți plăci sau ochelari în camera dvs., luați și aceștia. Curățați-le și le întoarceți la bucătărie.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 5
    5. Colectați îmbrăcăminte împrăștiată în jurul camerei. Începeți cu haine pe podea pentru a vă oferi mai mult spațiu de manevră. Dacă nu sunteți sigur cum să începeți, să lucrați în jurul camerei. Odată ce ați făcut podeaua, aveți grijă de haine drapate peste mobilier.
  • Nu trebuie să sortați imediat prin haine, dar încercați să le separați în grămezi curate și de spălare. Face acest lucru acum vă salvează un pic de hassle mai târziu.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 6
    6. Scoateți obiectele locale în cazul în care aparțin. Finalizați ridicarea articolelor împrăștiate pe podea și mobilier, apoi începeți să sortați prin ele. Returnați cărțile la rafturi, de exemplu. Depozitați hainele curate, mutați obiectele personale în sertare și așa mai departe până când camera dvs. pare curată.
  • Păstrați articolele din alte camere într-un recipient separat de stocare, apoi returnați-le în locul lor potrivit după ce ați terminat cu dormitorul.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 7
    7. Organizați îmbrăcăminte și mobilier pentru a face camera să arate ordonată. Odată ce totul este în locul potrivit, luați ultima ar uita în jurul camerei. Căutați orice pete care arată aglomerat sau predispuse la Măsini. Fold și Hang îmbrăcăminte pentru a face dulapuri și dulapuri să arate ordine. De asemenea, rearanjați elementele de pe partea de sus a mobilierului pentru a elimina dezordinea.
  • De exemplu, aduceți recipiente de depozitare din plastic pentru a ține hainele care sunt în afara sezonului. Îndepărtați tot ce nu mai purtați.
  • Încercați să rearanjați mobilierul pentru a da un dormitor plictisitor un aspect proaspăt!
  • Partea 2 din 5:
    Spălarea pereților și a tavanului
    1. Imagine intitulată dormitoare curate Pasul 22
    1. Utilizați un duster sau o cârpă pentru a curăța resturile de pe tavan. Un duster de pene pe un mâner extins ajută foarte mult pentru aceste zone înalte. Dacă nu aveți una, draperii unei cârpe de microfibră asupra unui mâner de mătură. Cea mai mare parte a prafului vor fi în crevate în care se întâlnesc zidurile și plafonul. Trageți Duster de-a lungul tavanului pentru a elimina praful.
    • Pânză de microfibră și dustre atrage praful în loc să-l disperseze. Ei fac curățarea unui dormitor mult mai ușor.
    • Căutați păianjeni care încearcă să preia colțurile tavanelor. Eliminați-vă cu un duster sau o mătură.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 23
    2. Periați praful de pe ventilatoare și luminile agățate în cameră. Nu uitați la nimic agățat de plafon! Chiar dacă nu puteți vedea praful de jos, va fi acolo. Configurați o treaptă sau utilizați un Duster extins pentru a ajunge la dispozițiile camerei. Scuturați praful în aer liber sau în interiorul unei pungi de gunoi. Dacă sunteți în măsură să ajungeți la lumini și ventilatoare, ștergeți-le cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie și un aparat de curățare universal pentru a elimina resturile rămase.
  • Suprafețele superioare ale fanilor acumulează o mulțime de praf. Când folosiți un fan, lamele aruncă tot acel praf în jurul camerei dvs., lăsându-vă cu mai multe mizerie pentru a aborda.
  • Urmați același proces pentru orice ventilatoare plug-in din camera dvs. Deconectați-le mai întâi pentru a vă proteja degetele.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 24
    3. Ștergeți și spălați perdelele și jaluzelele. Perdele și blind-urile colectează o grămadă de grâu în timp ce vă atârnă de ferestrele. Periați blind-urile cu o cârpă uscată urmată de cârpă umezită în apă caldă. Utilizați un vid cu un atașament furtunului pentru a șterge zonele de accesare. O atașare a periei funcționează bine pentru perdele.
  • Cele mai multe perdele pot fi spălate cu mașina. Luați perdelele în jos și le puneți printr-un ciclu cu apă rece cu apă rece. Luați în considerare luarea unor perdele delicate la un serviciu de curățare uscată pentru a evita deteriorarea acestora.
  • Perdele și blind-urile sunt destul de prafuri dacă nu sunteți obișnuiți să le curățați în mod regulat. Purtați o mască de praf pentru a vă ajuta să treceți prin muncă.
  • Imagine intitulată dormitoare curate Pasul 25
    4. Praf și spălați panourile din apropierea podelei. Scoateți partea de jos a peretelui același mod în care ați făcut-o cu partea de sus. Du-te de-a lungul plăcii de bază cu o cârpă microfibră sau duster, acordând o atenție deosebită colțurilor camerei dvs. Odată ce panourile de bază arata fără praf, curățați petele rămase, cu o cârpă umezită în apă caldă.
  • Spălați panourile de bază după ce ați terminat plafonul. În acest fel, nu trebuie să curățați podeaua a doua oară pentru a elimina praful căzut.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 26
    5. Ferestrele de curățare și alte suprafețe de sticlă cu un dispozitiv de curățare din sticlă. Îndepărtați praful cu o cârpă sau un duster mai întâi înainte de spălarea sticlei. Umeziți paharul cu câteva spray-uri ale curățătorului. Curățați murdăria și dungi cu o cârpă fără scame sau un prosop de hârtie. Finalizați uscarea sticlei cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie pentru a face strălucirea.
  • Nu uitați să spălați cadrele de imagine și ecranele TV. Multe suprafețe de sticlă sunt mici și ușor de trecut, dar curățarea acestora face ca camera dvs. să pară mult mai bine.
  • Partea 3 din 5:
    Curățarea patului
    1. Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 8
    1. Strângeți toate foile de pe pat. Împreună cu foliile de pat, scoateți capacul duvelor și perne. Puneți foile într-un coș de spălare pentru a lua pentru o curățare. Așezați-vă deoparte, quilts și alte capace pe care nu le planificați la spălare în acest moment.
    • Puneți foile printr-un ciclu de mașină de spălat. Lăsați-i să se spală în timp ce curățați restul camerei.
    • Spălați lenjeria cu cea mai tare setare a apei enumerate pe etichetele lor de îngrijire. Utilizați apă rece și un ciclu delicat pentru capace delicate precum quilts.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 9
    2. Luați perne și alte elemente de pe pat. Îndepărtați protectorii saltelei, acoperă că nu planificați spălarea și orice altceva a rămas. Aceasta dă saltelei o șansă a respira, Eliminarea mirosurilor neplăcute din praf și germeni. Dacă ți-e dor de acel miros proaspăt, saltea ta a avut atunci când a fost nou, lăsați-o descoperită timp de cel puțin 3 ore.
  • Pentru a ajuta la ieșirea saltelei, deschideți blind-urile și ferestrele. Deplasați saltea, astfel încât să primească cât mai multă lumină solară și mai mare posibil.
  • Dacă sunteți în modul de curățare a primăvară o dată pe an, luați în considerare obținerea unui ajutor pentru a purta saltea în aer liber pentru unele soare. Așezați o prelată mare sau o foaie de teren în lumina soarelui și așezați salteaua deasupra.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 10
    3. Puneți de praf și poze cu o cârpă și curățătorie. Se potrivesc cu cel mai curat la tipul de mobilier pe care îl aveți. Pentru cele mai multe paturi, ștergeți praful cu o cârpă uscată, urmată de un ușor umezit în apă caldă. Treceți la un curățitor, cum ar fi un lemn comercial sau un dispozitiv de curățare a țesăturii, pentru a elimina resturile încăpățânate.
  • Dacă aveți un tablou de țesătură sau la bord, vidați-l pentru a îndepărta părul și alte resturi. Cilindri de scame și perii ajută, de asemenea,.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 11
    4. Deplasați recipientele de depozitare la vid sub pat. Dacă aveți spațiu sub patul dvs., scoateți ceva stocat acolo. Inspectați cutiile pentru praf și alte resturi. Apoi, ajungeți sub pat cu o mătură sau vid. Ștergeți paturile de pat și alte pete care pot acumula resturi.
  • Când ați terminat, puneți recipientele de depozitare înapoi. Alternativ, găsiți noi spoturi de stocare pentru ele sau scăpați de cei pe care nu mai aveți nevoie.
  • Imagine intitulată dormitoare curate Pasul 12
    5. Faceți patul cu un set curat de foi. Recuperați vechile foi când ați terminat spălarea sau obțineți un set proaspăt de lenjerie de pat. Împingeți o foaie montată peste saltea, acoperiți-o cu o foaie de sus, apoi întoarceți-l pe mângâieri și pături în pat. Terminați prin punerea pernelor înapoi în poziție.
  • Puneți pernele după ce le umpleți în perne. Aranjați-le astfel încât patul dvs. arata frumos și îngrijit.
  • Partea 4 din 5:
    Praf și mobilier de lustruire
    1. Imagine intitulată dormitoare curate Pasul 13
    1. Trageți articolele de pe rafturile și nopțile pentru praf. Luați totul de pe mobilier. Care include lămpi, cărți și toate colecțiile care călătoresc birourile dvs. Ștergeți mobilierul cu o cârpă uscată sau ușor umezită pentru a elimina praful adunat.
    • Rearanjați-vă elementele când ați terminat pentru a vă face camera să arate îngrijit. Luați în considerare declanșarea prin mișcarea sau scăderea lucrurilor pe care nu mai aveți nevoie.
    • Dacă aveți un computer în camera dvs., ștergeți ecranul cu o cârpă de microfibră și cu un dispozitiv de curățare din sticlă. Suflați resturile cu aer comprimat pentru a vă menține calculatorul să funcționeze optim.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 14
    2. Trageți lămpile de pe lumini pentru a le curăța. Cele mai multe nuanțe de lampă sunt cilindri de țesături care slidează când trageți în sus pe ele. Treceți peste ele cu o rolă de scame sau cu perie pentru a îndepărta praful și părul. În timp ce aveți dezmembrarea lămpilor, ștergeți lămpile și becurile cu o cârpă uscată sau duster.
  • Nu este nevoie să deconectați lămpile în timp ce le curățați, dar asigurați-vă că sunt oprite. Becurile fierbinți nu sunt distractive pentru a atinge. Asigurați-vă că becurile sunt uscate înainte de a le întoarce înapoi.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 15
    3. Curățați iepurașii de mucegai și praf în interiorul mobilierului. Uită-te în interiorul sertarelor și pe pereți și rafturi pentru semne de mucegai și resturi. Dacă observați că spoturile neplăcute verzi sau negre, obțineți o mucegai comercială și îndepărtarea mucegaiului pentru a elimina toată creșterea urâtă care încearcă să vă invadeze spațiul personal. Curățarea petelor cu oțet sau înălbitor diluat în apă, de asemenea, ajută. Spălați orice praf rămas, de asemenea.
  • Umiditatea duce la mucegai, deci nu folosiți curățători de apă sau lichid în spații închise dacă îl puteți ajuta. Dacă nu aveți mucegai, ștergeți sertarele și alte zone cu o cârpă uscată sau un aspirator.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 21
    4. Ajungeți sub mobilier pentru a șterge spațiul sub ea. Îngenunchează în jos și ia o privire pentru a afla ce a căzut în spatele mobilierului tău. Glisați o mătură sub șezieri și în alte spații pentru a prelua elemente. Folosiți un dispozitiv de evacuare a vidului sau a furtunului pentru a șterge praful și resturile.
  • Mutați bucăți mai mici departe de pereți, astfel încât să aveți mai bine să ajungeți în spatele lor. Veți găsi probabil o mulțime de iepurași de praf frumos acolo pentru a escorta din spațiul dvs!
  • Îndepărtați cutiile de depozitare de pe mobilier. Uitați-vă prin ele pentru a determina dacă aveți nevoie de ele în camera dvs. Curățați-le după cum este necesar înainte de a le pune înapoi în poziție.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 17
    5. Luminează mobilierul cu o cârpă curată și poloneză. Ștergeți birourile, dulapurile, nopțile și alte zone. Scoateți cât mai mult praf posibil, mai ales de-a lungul suprafețelor plane. Du-te înapoi peste aceste suprafețe cu o cârpă umedă pentru a îndepărta resturile rămase. Apoi, mobilier din lemn de curățare cu un polonez de lemn pentru a vă face moștenirea.
  • Observați orice semne de daune, inclusiv mânerele libere și balamalele sparte. Acestea necesită o mică muncă suplimentară pentru a repara. Reparați-le cât mai curând posibil.
  • Partea 5 din 5:
    Curățarea podelei
    1. Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 18
    1. Ia covoare în afara pentru a le bate liber de praf. Vacuum-le ca și cumperi covoare regulate pentru a avea grijă de cea mai mare parte a prafului și resturilor. Apoi, lăsați covoarele în afara dormitorului dvs. Agitați covoarele pentru a slăbi resturile rămase și lăsați-o în urmă de unde aparține.
    • Întoarceți covoarele în interior când ați terminat. Nu lăsați covoare să se umezească. De asemenea, lăsând un covor expus la lumina soarelui pentru prea mult timp poate deteriora acest lucru.
    • Unele covoare mai mici pot fi curățate într-o mașină de spălat. Verificați eticheta producătorului pentru a vă asigura că este sigur. Dacă nu este, tratați petele cu un covor comercial sau vizitați un curățător uscat.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 19
    2
    Vacuum podeaua Dacă dormitorul dvs. are covoare. Rulați un vid peste covoare pentru a îndepărta resturile depuse în ea. Utilizați un vid de abur pentru a aborda zonele murdare predispuse la traficul piciorului, cum ar fi lângă ușă. Apoi, la fața locului, tratați petele rămase, după cum este necesar pentru a obține mochetul înapoi într-o stare bună.
  • La fața locului, tratați covoare, încercați oțet sau un covor comercial. Petele vechi sunt greu de îndepărtat, astfel încât întotdeauna tratați petele pe măsură ce formează pentru a le împiedica să se poziționeze.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 20
    3. Pardoseală de praf și mop pentru ao curăța. Pentru podele din lemn și țiglă, moppingul uscat este de obicei suficient. Du-te înapoi peste podea cu un mop umed pentru a îndepărta resturile rămase. Dacă aveți nevoie să dați podeaua unei curățări mai profunde, obțineți un dispozitiv de curățare a lichidului care se potrivește cu tipul de podea pe care îl aveți.
  • Cel mai bine este să vă aspirați podelele dure cu un atașament cu perie moale înainte de a vă mop. Aspiratorul va elimina rapid și ușor orice murdărie sau resturi, în loc să-l împingă ca un mop poate.
  • De exemplu, amestecați câteva picături de săpun lichid într-o găleată de apă caldă. Utilizați apă cu săpun pentru a curăța podele din lemn sau podele din lemn poliuretan.
  • Pentru podele din lemn sigilate cu Shellac sau lac, obțineți un picator de podea din lemn sau poloneză. Utilizați un mop de ceară pentru a curăța podeaua în direcția cerealelor lemnului.
  • Imagine intitulată Dormitoare curate Pasul 21
    4. Plasați ceva parfumat în camera dvs. pentru a elimina mirosurile de podea. Micilele cele mai grave provin adesea de la podea, în special covoare. Poate că ești destul de norocos să ai o vază frumoasă de trandafiri pentru a-ți porni biroul. Dacă nu, pulverizați o spritz de spray de cameră sau conectați un odorizant de aer. Ierburi mirositoare, tămâie sau lumânări, ajută, de asemenea, să pună loviturile de finisare pe dormitorul tău frumos.
  • Amintiți-vă că articolele precum odorienții de aer acoperă mirosurile vechi, mai degrabă decât să le elimine. Miure de la apă și mucegai, de exemplu, trebuie tratate separat cu curățare temeinică.
  • Fiți atenți la lumânări de iluminat sau alte parfumuri. Nu lăsați nimic de ardere nesupravegheată și asigurați-vă că mirosul este acceptabil pentru oricine altcineva cu care locuiți.
  • sfaturi

    Pentru a vă menține casa curată, încercați să curățați o cameră pe zi. Acest lucru vă ajută să vă păstrați casa curată fără a fi copleșită.
  • Curățarea se poate simți copleșitoare, mai ales când nu v-ați abordat dormitorul în timp. Faceți un pic la un moment dat dacă aveți nevoie.
  • Puneți-vă în spațiul din dreapta pentru curățare. Încercați să puneți muzica preferată pentru a rămâne motivată.
  • Eliminați distragerile în timpul curățării. Opriți telefonul, computerul și televizorul.
  • Nu uitați să aveți grijă de dispozitivele de încălzire și de răcire în camera dvs. În unele cazuri, aceasta înseamnă schimbarea filtrelor, deci citiți manualul proprietarului pentru a ști ce să faceți.
  • Pentru a rămâne în obișnuința de curățare, păstrați un coș de spălătorie în camera dvs. în orice moment. Vă economisește de a fi de a colecta îmbrăcăminte de fiecare dată când te-ai ordonat.
  • Avertizări

    Dacă sunteți sensibil la praf, curățând un dormitor, poate fi dur. Purtați o mască de praf și chiar ochelari de protecție a ochilor pentru a vă proteja.
  • Unele curățători chimici sunt iritanți, așa că puneți mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aspirator, mătură sau mop
    • Cârpe de curățare microfibră
    • Standuri de rufe sau coșuri
    • Saci de gunoi
    • Manusi de cauciuc
    • Curățitor sticlă
    • Lemn sau de curățare a mobilierilor alternative
    • Fabric și covoare de curățare
    • Odorizantul aerului sau elementul alternativ
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar