Cum să curățați o cameră rapidă

Curățarea unei camere în casa dvs. poate fi consumatoare de timp și stresantă. Acest stres este complicat când aveți o criză de timp, deoarece prietenii sau familia vă plătesc o vizită surpriză. Toate lucrurile implicate în curățenie, cum ar fi mobilierul în mișcare, praful, aspirarea și mopping, pot părea copleșitoare. Din fericire, cu un pic de lungă și o persistență, veți putea curăța o cameră în timp relativ puțin.

Pași

Partea 1 din 3:
Efectuarea unui plan de joc pentru curățareObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Păstrați camera dvs. organizată pasul 1
1. Identificați obiectivul dvs. în curățarea unei camere. Curățarea înseamnă lucruri diferite pentru diferite persoane. Va trebui să identificați, mai întâi, exact ceea ce doriți să faceți. Când vă decideți obiectivul, gândiți-vă la public. Vrei doar să fie curat pentru tine sau pentru oaspeți? De asemenea, nivelul "curat" va fi restricționat neapărat de timpul pe care îl dedicați, deci păstrați-vă în minte. Există câteva posibilități diferite:
  • Vrei ca camera să "uite" curată altora. Aceasta ar putea fi cea mai rapidă opțiune, deoarece veți crea iluzia unei încăperi curate și organizate. S-ar putea să includă doar mișcarea în jurul dezordinei și ștergerea mobilierului și să fie posibilă în mai puțin de 30 de minute.
  • Vrei ca camera să fie organizată. Aceasta este o opțiune moderată care ar putea dura până la o oră, în funcție de cantitatea de lucruri aglomerate camera și trebuie să fie îndepărtate.
  • Vrei ca camera să fie organizată și să fii liber de murdărie, murdărie și miroase. Acest lucru ar putea dura până la 2 ore, în funcție de o varietate de factori.
  • Există, de asemenea, niveluri diferite între opțiunile de mai sus.
  • 2. Anulați o anumită perioadă de timp. Va trebui să renunți la o anumită sumă de
  • timp pentru a vă atinge scopul. Unul dintre cei mai mari determinanți ai cât de mult timp pe care l-ai lăsat deoparte va fi scopul tău final. Dar înainte de a veni cu o perioadă de timp, trebuie să vă întrebați câteva întrebări:

    Imaginea intitulată Luați timp liber pentru un interviu Pasul 10
    1. 1
    2. Cat timp ai?
    3. Cât de mare este mizeria?
    4. Care este definiția dvs. de "rapid"?
    5. Imagine intitulată Opriți pierderea timpului 1
      2. Preveniți întreruperile și motivați-vă.Luați câțiva pași pentru a vă asigura că sunteți neperturbat, astfel încât să puteți dedica toată energia dvs. de curățare. La urma urmei, nu veți putea să vă faceți prea mult dacă vorbiți în mod constant cu oamenii, răspunzând la telefon sau faceți alte activități. În plus, puteți lua câțiva pași pentru a vă motiva în continuare. Luați în considerare următoarele:
    6. Inchide-ți telefonul.
    7. Opriți computerul.
    8. Spuneți părinților, fraților sau colegilor de cameră că veți fi ocupați pentru puțin timp.
    9. Puneți o muzică care te-a pompat.
    10. Imagine intitulată Rearanjați camera dvs. Pasul 7
      3. Anchetați peisajul, repede. Petreceți probabil cinci minute să aruncăm o privire la mizeria pe care sunteți pe cale să o curățați. Când faceți acest lucru, trebuie să creați o listă, fie mentală, fie pe hârtie, a celor mai mari obstacole în calea curățeniei dvs. După ce a făcut acest lucru, ar trebui să fiți mai pregătiți să sari chiar în. Luați în considerare următoarele.
    11. Este dezordine un obstacol major? Aveți knoturi, jucării vechi, cărți și electronice care acoperă toate suprafețele dvs?
    12. Este murdăria și murdăria dvs. problema majoră?
    13. Este o rufe sau pantofi nesortate problema majoră?
    14. Imagine intitulată Aranjați mobilierul camerei de zi Pasul 7
      4. Prioritizați-vă sarcinile. Dacă ați răspuns la întrebările de mai sus, atunci puteți începe să vă prioritizați sarcinile. Veți ști unde să începeți și unde să petreceți cel mai mult timp.
    15. Dacă doriți să creați aspectul unei încăperi curate, petreceți timpul în mișcare sau ascunderea dezordinei și ștergeți mobilierul.
    16. Dacă doriți o cameră organizată cu adevărat, alocați timp pentru organizație mai degrabă decât la lucruri cum ar fi praful ventilatorului.
    17. Dacă doriți o cameră curată și organizată și sunteți îngrozită de timp, luați în considerare dedicarea unei treimi din timpul dvs. de organizare și restul de două treimi pentru curățare. Dacă ați rămas cu obiecte neorganizate, mutați-le și abordați această problemă mai târziu.
    Partea 2 din 3:
    Sortarea mizerieiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Păstrați camera organizat Pasul 6
    1. Ștergeți cuvântul. Începeți prin curățarea podelei de orice, care nu ar trebui să fie acolo. În acest fel, veți începe procesul de sortare a articolelor libere și veți scăpa de murdărie și grim. După aceasta, ar trebui să simțiți un sentiment de realizare și să fiți bine pe calea de a avea o cameră curată și mai ordonată.
    • Luați niște haine și încălțăminte libere și faceți o grămadă pe podea. Sunt șanse, acestea sunt deja murdare. Dacă sunt curate, relocați-le în altă parte.
    • Mutați scaunele și alte bucăți mici de mobilier portabil într-o cameră vecină sau hol, în acest fel, veți putea mai ușor atunci când vine timpul
    • Obțineți o pungă de gunoi și aruncați orice gunoi sau bucăți libere de hârtie în ea.
    • Face o grămadă de "diverse" pe podea, pe un scaun sau pe o canapea.
  • Imagine intitulată Păstrați camera dvs. organizată Pasul 9
    2. Sortați elementele pe mobila dvs. Uitați-vă la biroul dvs., rafturi și alte bucăți de mobilier mare. Îndepărtați toate elementele care nu aparțin acolo și le puneți în grămada corespunzătoare (gunoi, diverse sau îmbrăcăminte).
  • Trageți orice feluri de mâncare la bucătărie.
  • Arunca gunoi în sacul de gunoi.
  • Pune haine sau pantofi în haine și pantofi.
  • Puneți greșit. elemente din Diverse. teanc.
  • Imagine intitulată Păstrați camera dvs. organizată Pasul 10
    3. Organizați-vă piloții. Acum aveți un etaj clar, iar mobilierul dvs. ar trebui să fie clar, de asemenea. Luați ocazia de a începe să sortați și să organizați cele trei piloți. În funcție de cât de mult timp aveți și ce sunt obiectivele dvs., puteți petrece mai mult timp pe acest lucru sau puteți petrece mai puțin timp pe el.
  • Dacă cheltuiți mai puțin timp, găsiți niște ciocane sau pungi de gunoi și puneți hainele și încălțămintea acolo - pentru sortarea ulterioară (Wink, Wink).
  • Dacă petreceți mai mult timp, treceți prin grămada de îmbrăcăminte, aduceți haine murdare în camera de spălat și închideți hainele curate.
  • Dacă cheltuiți mai puțin timp, găsiți câteva cutii de carton și dați-vă misc. strângeți-le în ele - relocați-le în garaj sau în altă cameră temporar (Wink, Wink).
  • Dacă petreceți mai mult timp, treceți prin Diverse. strângeți și puneți toate elementele în locația corespunzătoare. Cărțile merg pe un raft de carte, jocuri video merg lângă sistemul de jocuri, DVD-urile merg pe un rack DVD sau lângă DVD player.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea camereiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați o casă de casă 7
    1. Curățați suprafețele de murdărie și murdărie greu de îndepărtat. Dacă aveți o masă de bucătărie, tăvi TV sau un contor în care mâncați sau ceva de genul ăsta, trebuie să obțineți o cârpă și un săpun, în funcție de suprafață și să-l ștergeți curat. Cele mai multe suprafețe vor curata cu o cârpă umedă, dar uneori va trebui să aduceți arme mari. Dar amintește-ți:
    • Utilizați substanțe chimice adecvate pentru suprafețele corespunzătoare. Nu vreți să ruinezi mobilier din lemn de esență tare cu produse chimice abrazive.
    • Încercați să utilizați un prosop de microfibră când puteți.
    • Lipiți de apă și un mic săpun când și unde puteți.
  • Imagine intitulată Curățați o casă de casă 21
    2. Praf camera. Praful va da camera dvs. un aspect mult mai curat și contribuie la îmbunătățirea calității aerului. Este unul dintre cele mai importante elemente de a păstra o casă curată. În funcție de cât timp aveți, puteți alege măsura în care veți praf. Considera:
  • Utilizați prosoape de microfibră atunci când puteți.
  • Praful suprafețelor de mobilier, cum ar fi birourile, un stand de televiziune, rafturi și multe altele.
  • Fanii tavanului de praf.
  • Praf și îndepărtați cobwebs de la turnarea coroanei.
  • Ștergeți suprafețele electronice cu prosoape de microfibră.
  • Imagine intitulată Curățați o casă Pasul 19
    3. Vacuum camera, dacă aveți covor sau dacă doriți să vă aspirați țiglă / lemnoasă. Acum că suprafețele dvs. sunt curate și mai bine organizate și podeaua dvs. este clară, este timpul să aspirați. Vacutarea va ajuta la îndepărtarea părului murdar, praf și câine sau pisică din cameră. Este o parte esențială a oricărei persoane curate. Cele mai multe camere pot fi aspirat în mai puțin de cinci minute, dacă vă grăbiți.
  • Începeți în spatele camerei și treceți sistematic spre intrare.
  • Asigurați-vă că ați vidului de-a lungul plăcilor de bază, în spatele și sub canapele și alte mobilier.
  • Canapele de vacuum, scaune și iubire, dacă este cazul. Aveți grijă, încercați să evitați distrugerea țesăturilor delicate.
  • Dacă veți petrece un pic mai mult timp, încercați să aspirați pe o suprafață de 3 sau 4 ori.
  • Imagine intitulată Păstrați camera organizat Pasul 7
    4. Mop camera, dacă aveți țiglă sau lemn de esență tare. Moppingul este esențial în îndepărtarea murdăriei și murdăriei de la podea și tot ce aveți nevoie este un săpun și o găleată. Aceasta este o necesitate, deci nu veți dori să o săriți. Dar, dacă vă grăbiți, există câteva modalități de a economisi timp:
  • Dacă doriți să economisiți timp, investiți într-un swifter sau ceva similar.
  • O altă modalitate de a economisi timp este să obțineți un prosop umed de săpină și să mergeți în jurul camerei cu ea. Acest lucru nu va fi la fel de eficient ca și moppingul real, dar veți putea să ridicați o mulțime de murdărie și murdărie și să economisiți timp.
  • Dacă ștergeți modul vechi de modă, asigurați-vă că veți mătui mai întâi podeaua. Mătură din spatele camerei spre intrare, lucrați sistematic și ridicându-vă grămezirea murdăriei / resturilor pe măsură ce vă deplasați spre intrare.
  • După măturări, începeți să ștergeți din spatele camerei spre față. MOP 3x3 sau 4x4 secțiuni de picior și apoi clătiți mopul cu apă proaspătă. Încet și sistematic treceți spre intrarea în cameră.
  • Imagine intitulată Păstrați camera dvs. organizată Pasul 8
    5. Privi în jurul camerei. După ce ați șters, asigurați-vă că faceți o privire bună în jurul camerei și faceți niște ajustări finale dacă aveți nevoie. Aceasta este șansa dvs. de a petrece câteva minute de a ajunge la lucrurile mici pe care le-ați fi neglijat pentru că ați fost în grabă. De asemenea, există câteva atingeri de finisare care vă vor ajuta camera dvs. și mirosul curat:
  • Deschideți ferestrele pentru a lăsa aerul curat în.
  • Porniți ventilatorul, acest lucru va ajuta podeaua să se usuce și va răspândi aerul curat din afară în jurul casei dvs.
  • Luați în considerare iluminarea unei lumânări.
  • Dacă sunteți încrezător în cât de curat este camera, deschideți blind-urile și lăsați mai multă lumină în.
  • sfaturi

    Ține un ritm constant.
  • Adăugați un sac de gunoi suplimentar pentru articolele de caritate.
  • Ia o pauză în fiecare moment și apoi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O cameră murdară
    • Muzică plină de viață
    • Umerii
    • Saci de gunoi
    • Vid
    • Mop
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar