Cum să curățați bolurile din lemn

Bowls din lemn adauga caldura si stilul la decor sau setarea tabelului de mese, dar au nevoie de o ingrijire diferita decat vasele standard de sticla sau din plastic. Cu tratamente regulate de spălare și ocazionale cu ulei, bolurile din lemn vor anii ani. Când aveți pete dure sau acumulați, încercați să sare și suc de lămâie sau să vă bucurați cu blândețe cu șmirghel.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea cu apă și săpun de mâncare
  1. Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 1
1. Spălați castronul cu mâna cu apă caldă și cu săpun. Apucați o cârpă moale sau un burete moale și puneți câteva picături de săpun de mâncare ușoară pe ea. Înmuiați cârpa sau buretele cu apă fierbinte și ștergeți castronul în jos în interior și în exterior. În acest proces, nu scufundați sau înmuiați castronul în apă.
  • Bolurile din lemn absorb cu ușurință apă, motiv pentru care nu ar trebui să vă înmuiați sau să le scufundați. Este important, din același motiv, că nu puneți niciodată boluri din lemn în mașina de spălat vase.
  • Nu utilizați un tampon de spălare sau o vată de oțel, cu excepția cazului în care castronul dvs. are o acumulare dură. Cârpele și bureții moi sunt suficiente pentru curățarea de bază.
  • Spălați vasul imediat după ce îl utilizați pentru a vă asigura că petele nu setați.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 2
    2. Clătiți castronul cu apă caldă. După o spălare rapidă, dar profundă, clătiți întregul intestin cu apă fierbinte. Asigurați-vă că nu vă scufundați castronul în apă când clătiți-l. Este important să obțineți toate săpunul de pe castron, astfel încât să nu fie scump.
  • Încercați să clătiți castronul în aproximativ cinci secunde, mai degrabă decât lăsați-l să rămână în apa curgătoare.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 3
    3. Uscați vasul de lemn cu un prosop curat. Ștergeți întregul castron în jos cu un prosop curat și uscat pentru a îndepărta cât mai multă umiditate cum puteți. Deoarece lemnul păstrează cu ușurință apă, nu veți fi capabili să vă uscați complet cu un prosop. Doar asigurați-vă că este doar ușor umed când terminați.
  • Este posibil să ajute la apăsarea prosopului în boluri mai mult decât ați uscat alte materiale. Presiunea va atrage o parte din umiditate.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 4
    4. Setați castronul într-un suport de uscare pentru a termina uscarea. După uscarea castronului cu un prosop, puneți castronul într-un raft de uscare și lăsați-l să stea până când este complet uscat. Este posibil să trebuiască să lăsați castronul să stea peste noapte să se usuce complet. Verificați vasul după câteva ore dacă nu doriți să îl lăsați peste noapte.
  • Nu puneți un castron din lemn care este încă umed în dulap, deoarece acest lucru ar putea să-l păstreze complet la uscare și poate ruina castronul sau poate provoca mucegaiul.
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea petelor și a acumulării
    1. Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 5
    1. Dați bolurilor din lemn un adânc curat cu sare și lămâie. De multe ori, bolurile din lemn pot folosi un curat mai profund decât săpun și apă. Se toarnă niște sare grosieră (boabe mari) în castron. Tăiați o lățime în jumătate și frecați pulpa suculentă deasupra suprafeței vasului. Spălați pe scurt cu apă caldă și săpun ușor după spălare.
    • Sucul de lămâie este utilizat în mod obișnuit ca un dezinfectant, iar sarea oferă o ușoară abraziune la suprafața bolului. Un var poate fi folosit, de asemenea, și sarea obișnuită de masă va avea un efect similar.
    • Curățați și exteriorul castronului.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 6
    2. Dezinfectați bolurile din lemn cu oțet și apă. Se amestecă trei linguri (44.4 ml) oțet alb într-o ceașcă (240 ml) de apă caldă. Îndepărtați un prosop în amestec și frecați întreaga suprafață a bolurilor cu soluția. Lăsați oțetul să stea timp de cinci minute, apoi urmați procedura de spălare standard după aceea.
  • În funcție de cât de des folosiți bolurile, dezinfectați-le după fiecare cinci utilizări sau așa.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 7
    3. Utilizați șmirghelul fină pentru a bloca ușor acumularea. Dacă ați folosit bolurile de ani de zile, ele pot dezvolta reziduuri blocate. Luați șmirghel fine și frecați ușor cu boabele din lemn. Acest lucru va elimina un strat subțire de acumulare. Nisip un pic ieșit din loc rău pentru a-l amesteca cu restul vasului.
  • Trebuie doar să nisip zona care are o mulțime de acumulu, nu întregul castron, dar dacă întregul castron are acumularea, este bine să nisip ușor totul.
  • Amintiți-vă, doriți doar să vă bucurați de stratul suplimentar, non-lemn care sa dezvoltat. Nu aplicați atât de multă presiune pe care o începeți să scoateți lemnul.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea bolurilor din lemn
    1. Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 8
    1. Cumpărați ulei mineral alimentar. Bolurile din lemn pot fi uscate și pot fi în cele din urmă crack, deci este important să le tratăm uneori cu ulei. Când căutați ulei la magazin, asigurați-vă că este etichetat ca grad de hrană. Ați putea găsi, de asemenea, ulei mineral care spune în mod specific că este pentru taiere, blocuri de măcelărie sau vase din lemn.
    • Puteți găsi ulei mineral care nu este etichetat în mod specific ca grad de hrană. Unele dintre acestea sunt sigure pentru consum și unele dintre ele nu sunt. Dacă nu sunteți sigur, căutați "ulei mineral alb", deoarece acesta este genul care a fost rafinat suficient pentru consum.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 9
    2. Ștergeți întreaga suprafață a castronului cu ulei mineral. Luați un prosop curat și uscat de hârtie și se toarnă un mic cerc de ulei mineral pe el. Ștergeți vasul complet, în interior și în exterior, cu uleiul mineral. Aplicați uleiul într-un fel de model pentru a vă asigura că nu faceți niciun fel de pete.
  • Nu vă fie frică să puneți prea mult ulei pe castron. Dacă se pare că prima aplicație îmbibată în castron, a pus o a doua, sau chiar în al treilea rând, acoperiți-o.
  • În funcție de cât de mult folosiți bolurile. Tratați-le cu ulei mineral la fiecare două luni sau de cel puțin două ori pe an.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 10
    3. Lăsați castronul să stea peste noapte. Setați castronul pe un loc curat pe contor sau pe masă și lăsați-l peste noapte. Uleiul se va înmuia parțial în lemn, hidratantă și acoperită suprafața. Dacă vă grăbiți, încercați să lăsați uleiul să stea cel puțin 30 de minute.
  • Permiterea uleiului mineral să stea pentru o perioadă scurtă de timp va ajuta în continuare bolurile, dar nu și la lăsarea uleiului să se înmoaie mai mult timp.
  • Imagine intitulată Bowls curat din lemn Pasul 11
    4. Ștergeți excesul de ulei de pe castron cu un prosop de hârtie curat. După ce castronul sa așezat și înmuiat în cea mai mare parte a uleiului, luați un alt prosop de hârtie uscat și ștergeți întreaga suprafață a castronului. Vor fi niște ulei care nu se înmoaie în lemn și este mai bine să eliminați acest exces. Aruncați prosopul de hârtie după aceea.
  • Puneți-i înapoi în cabinet pentru utilizare ulterioară sau pentru a merge mai departe și le folosiți acum. Scopul utilizării uleiului de grad alimentar este că este sigur pentru consum.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar