Cum să ai grijă de crini de pace

Crinii de pace sunt una dintre cele mai populare varietăți de plante de uz casnic. Sunt ușor de întreținut și pot face o addstanță minunată la casa ta. Prin îngrijirea corectă pentru crini de pace, veți avea plante frumoase de ani de zile pentru a veni.

Horticultorist Lauren Kurtz scrie: "Pacea Lily iubește umbra! Frunzele curbate și palide pot indica prea multă lumină, iar frunzele uscate și marcate pot fi deteriorate din lumina directă a soarelui. Plasați această plantă în condiții de lumină scăzute până la moderate și niciodată în soarele direct."

Pași

Partea 1 din 3:
Menținerea unui crin de pace
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 1
1. Alegeți un loc pentru linia de pace. Crinii de pace sunt nativi la păduri tropicale fierbinți, umede, umbrite tropicale. Astfel, în cele mai multe climate temperate, ele nu pot fi lăsate în afara anului. Cu toate acestea, în interior, în cazul în care este de obicei relativ cald și umed în comparație cu mediul exterior, planta poate face bine. Crinul de pace ar trebui să fie aproape, dar nu direct sub o fereastră într-o cameră caldă din casa dvs., unde va beneficia de lumina indirectă a soarelui. Nordul sau vestul care se confruntă cu ferestrele sunt cele mai bune, deoarece acestea nu permit lumina directă a soarelui toată ziua. Încercați să evitați expunerea plantei la aerul rece sau prea mult soare, deoarece acestea pot determina planta să devină nesănătoasă și să se dezvolte frunze maro, scârțâiate.

Bacsis: În funcție de climatul dvs., este posibil să vă lăsați să vă lăsați pe crinul de pace în aer liber pentru o parte a anului pe o terasă umbroasă sau o locație similară când vremea este caldă și umedă. Dacă locuiți într-o locație tropicală, totuși, vă puteți lăsa în siguranță planta în afara anului.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 2
    2. Apă în mod adecvat pacea. Cea mai bună grijă pe care o puteți da pacea voastră Lily este să o apariți cu atenție. Când (și numai când) solul în ghivece este uscat, adăugați suficientă apă pentru ao face umedă, dar nu atât de mult încât să creeze apă în picioare. Prea puțină apă va determina planta să se urăște și să moară - de fapt, dacă neglijați să apăsați planta, ar trebui să îl puteți vedea vizibil Droop. Cu toate acestea, prea multă apă poate provoca o afecțiune numită putregai de rădăcină care poate fi fatală față de plantă. Urmărește apă aproximativ o dată pe săptămână, când solul este uscat. Se recomandă uneori să așteptați până când planta a început să se uimească vreodată așa-puțin înainte de fiecare udare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 3
    3. MIST Frunzele de mai multe ori pe săptămână, cu o sticlă de pulverizare. Crinii de pace prosperă în nivelurile ridicate de umiditate ale tropicelor, astfel încât, în plus față de udarea solului, în mod regulat, ceață a crinului cu o sticlă de pulverizare pentru a replica aerul umed al pădurii tropicale. Ceață planta dvs. mai frecvent în sezonul de creștere de vară - cu cât mai multă apă puteți furniza flori, cel mai sănătos va fi.
  • Această plantă este sensibilă la clor, astfel încât utilizați apă dechlorantă. Puteți declanșa apa de la robinet, lăsând-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 4
    4. Îndepărtați orice frunze nesănătoase din planta dvs. În comparație cu anumite alte plante, crini de pace nu trebuie să fie pernați foarte frecvent. Cu toate acestea, dacă, din orice motiv, una sau mai multe dintre membrele sau frunzele de crin devin maro sau înfricoșătoare, poate doriți să vă prune frunzele pentru a menține planta să risipească energia asupra apendicei moarte. Utilizați foarfece cu foarfece curățate, ascuțite pentru a îndepărta orice pete nesănătoase sau moarte - faceți tăieturile curat și în apropierea nivelului solului fără a afecta țesutul sănătos.
  • Frunzele de vopsit și maro pot fi pur și simplu o indicație că ați uitat să apăsați planta, dar ele pot fi, de asemenea, un simptom al unei probleme mai grave. Dacă vă aflați frecvent că aveți nevoie de prune chiar și atunci când vă îngrijiți în mod corespunzător, căutați semne de o problemă mai gravă (a se vedea "Rezolvarea păcii Lily maladii" de mai jos) și căutați să vindece cauza rădăcinii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 5
    5. Dacă fertilizați, faceți acest lucru cu precauție. În afară de apă și de lumina soarelui indirectă, planta dvs. nu va avea nevoie de multă întreținere. Îngrășămintele și suplimentele de nutrienți nu ar trebui să fie necesare pentru a crește un crin de pace sănătos și înfloritor. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți acest lucru (de exemplu, pentru că doriți să crească excesul de flori extrem de mari, vibrante), aveți grijă astfel încât să nu supra-fertilizați, deoarece crini de pace pot fi plante oarecum sensibile. Utilizați un îngrășământ standard de 20-20-20 de locuințe la o jumătate sau un sfert puterea sa recomandată de o dată pe lună în primăvară și vară, când creșterea plantei este cea mai activă.
  • Bloomurile verzi sunt un semn de supra-fertilizare. Dacă instalația dvs. prezintă acest simptom, opriți fertilizarea și tăierea dozei de îngrășăminte în sediul de creștere.
  • Partea 2 din 3:
    Re-potați un crin de pace
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 6
    1. Recunoașteți semnele care semnifică faptul că este necesară reutilizarea. Ca aproape toate plantele în ghivece, dacă este permis să crească, crini de pace vor deveni în cele din urmă prea mare pentru a prospera confortabil în recipientul lor original.Când păcii tăi de pace devine prea mare pentru oală, puteți observa că pare să necesită udare din ce în ce mai frecvente și / sau că frunzele sale devin galbene fără nici un motiv aparent. De asemenea, puteți vedea rădăcinile sale mulțimea suprafeței solului.În general, crini de pace ar trebui să fie reluați la fiecare 1-2 ani, deci dacă a fost în legătură cu această perioadă de timp și observați unele dintre simptomele de mai sus, planta dvs. este un candidat probabil pentru re-potați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 7
    2. Utilizați o oală de dimensiune adecvată. Când reîncărcați o păcătate, veți dori, evident, să utilizați un vas mai mare decât ați folosi anterior, astfel încât planta dvs. să aibă o cameră suplimentară pentru a-și răspândi rădăcinile și pentru a crește. Utilizați o oală de aproximativ 2 inci (5.1 cm) mai larg în diametru decât vasul anterior - o creștere relativ mică a dimensiunii potului poate da o încăpere suficientă pentru a crește de mai mulți ani. În general, pacea lui Lily nu va mai necesita oale mai mari de aproximativ 10 inci (25.4 cm) în diametru, deci dacă vasul dvs. este mai mare decât acesta și crinul încă prezintă simptome de îngrijorare, poate exista o altă problemă.
  • Aproape orice material de oală este bine - ceramică, plastic și lut, toate funcționează bine.
  • A te asigura Oală dvs. are una sau mai multe găuri de drenaj pe fund. Este esențial ca apa să poată exila de la pot - dacă nu, crinul dvs. poate deveni în pericol pentru putregaiul de rădăcini.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru crini de pace Pasul 8
    3. Utilizați un amestec de ghivece adecvat. Așa cum a fost aluzat mai sus, crini de pace sunt nativi la pădurile tropicale tropicale. Ele cresc de obicei sub o baldachin de pădure groasă și multilaterată și, astfel, sunt aproape constant înconjurate de materia vegetală decădere. Când selectați un sol de ghivece, alegeți unul care păstrează această calitate. Utilizați un sol de ghivece pe bază de turbă care conține coaja compusă, împreună cu nisip sau perlit. În mod ideal, solul dvs. ar trebui să fie luminos și relasiv (pentru a permite drenajul adecvat) și nu au puțin la nici un miros.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 9
    4. Transferați-vă instalația în containerul nou. Pregătiți-vă potul nou, completându-l cu suficientă sol compactat, astfel încât planta dvs. să stabilească confortabil în partea de sus a acestuia. În mod ideal, ar trebui doar să adăugați murdărie în jurul plantei, mai degrabă decât sub ea sau deasupra acestuia. Împachetați ușor solul, astfel încât să vă suporte ferm planta fără a se scufunda în jos. Opriți-vă sau săturați-vă pacea să iasă din oală și puneți-o deasupra solului în oală nouă. Adăugați solul de la vasul original în jurul plantei în noua sa oală - folosind solul familiar poate ușura tranziția plantei la noua sa casă. Apelați planta și adăugați mai mult sol când apa face ca solul să se așeze. Când tranziția este completă, solul din oală nouă ar trebui să fie la un nivel de aproximativ 1/2" la 1" (1.3 la 2.5 cm) sub marginea vasului.

    Bacsis: Dacă întâmpinați dificultăți în îndepărtarea plantei de la vechea sa oală, fără a rupe sau a-l rupe, apa este generos și lăsați-o să se înmoaie timp de o oră.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 10
    5. Fiți pregătiți să utilizați o miză pentru a sprijini noua plantă. După ce este reluată, rădăcinile plantelor dvs. nu vor avea imediat o acționare puternică pe noul său sol. Acest lucru poate face dificilă obținerea plantei dvs. să rămână în poziție verticală. Dacă aveți un timp dificil de echilibrare a plantei dvs., utilizați un diblu de chei de lemn robust pentru a ține pasul de pace. Îngropați miza în solul de ghivece (având grijă să nu deterioreze rădăcinile plantei) și să folosească un fir pentru a lega tulpina la miză. Îndepărtați miza atunci când planta și-a stabilit rădăcinile și este capabil să stea pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 11
    6. Pentru a crea două plante separate, oală a "coroană" de la vechea plantă. Dacă, mai degrabă decât să vă mișcați planta într-o oală nouă, doriți să creșteți o plantă complet nouă într-un alt vas, îndepărtați una dintre coroanele plantei și potul acestuia în noua oală în loc de întregul crin. Un crin de pace "coroane" sunt clustere de două sau mai multe frunze care sunt separate și distincte de partea principală a plantei.
  • Pentru a separa o coroană din crinul principal, în primul rând, scoateți întreaga plantă, coroane și toate, de la vasul său. Lucrați din partea de sus a coroanei până la rădăcini, dezgroprind rădăcinile coroanei din rădăcinile din planta principală. Acest lucru poate dura ceva timp și poate duce la spargerea accidentală a rădăcinilor - acest lucru este comună, dar încercați să evitați să rupeți mai multe rădăcini decât este necesar. Când ați separat complet coroana din planta principală, plantați-o în propria oală mică (nu mai mare de aproximativ 6 centimetri în diametru) așa cum ați face cu un crin normal de pace.
  • Partea 3 din 3:
    Rezolvarea păcii Lily maladii
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 12
    1. Recunoașteți semnele de udare și supra-udarea. Una dintre cele mai frecvente surse de probleme atunci când creșterea crinilor de pace este un regim de udare necorespunzător. Sub-udarea și supraîncălzirea pot provoca o varietate de simptome nespecifice care uneori se suprapun cu alte afecțiuni de crin de pace. Cu toate acestea, deoarece udarea necorespunzătoare este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare probleme de fixare, încercați să încercați aceste remedii mai întâi înainte de a trece la o soluție mai drastică.
    • Sub-udarea ar trebui să fie destul de evidentă: solul uscat însoțit de frunze de vopsire, îngălbitor și un tulpină drooping este o giveaway moartă. Fixați acest lucru prin udare și eliminați mai regulat - cel puțin o dată pe săptămână pentru fiecare. Rețineți că plantele care depășesc containerele lor vor avea un timp dificil de a absorbi apa de care au nevoie dintr-o sesiune tipică de udare.
    • Over-udarea poate fi ușor mai greu de diagnosticat, dar este deseori caracterizat prin sfaturi de frunze maro. Rețineți că supraîncălzirea poate duce la putregaiul de rădăcină, o condiție separată, mult mai gravă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 13
    2. Repo o plantă cu putregai de rădăcini. Rotul rădăcinii este o afecțiune gravă care poate afecta orice plantă ghivetă cu rădăcini sub suprafață și poate ucide cu ușurință planta. În general, putregaiul de rădăcină este cauzată atunci când o plantă suferă de suprasolicitare sau de drenaj slab. Dacă rădăcinile sunt ținute în contact cu apa în picioare pentru o perioadă prelungită de timp, devine dificil pentru ei să obțină aerul pe care trebuie să îl funcționeze corect și, ca urmare, vor începe literalmente să putrezească. Anumite tipuri de microorganisme numite matrițe de apă contribuie la putregaiul de împrăștiere, ale cărei spori pot răspândi putregaiul de rădăcină într-o altă plantă dacă este prezentă umiditate adecvată. Rotul de rădăcină este adesea fatală, dar, pentru a încerca să-l remediați, îndepărtați imediat crinul de la vasul său și tăiați orice porțiuni moarte, subțiri sau putrede ale rădăcinii. Pot planta într-o oală nouă cu sol uscat și drenaj adecvat.
  • Deși putrecul rădăcină infectează planta de sub suprafață, va determina planta să înceapă vizibil să moară deasupra solului. Dacă crinul tău pare să devină din ce în ce mai înfuriat chiar și cu soarele adecvat și udarea frecventă, putregaiul de rădăcină este probabil vinovat.
  • Notă: Alternativ, ca o soluție, puteți opta pentru a reinstala o coroană a crinului într-un alt container dacă rădăcinile sale nu sunt afectate de putregai. Planta originală poate muri, dar a doua va fi o copie genetică a primului.

  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 14
    3. Utilizați săpunul insecticid pentru a elimina dăunătorii ca niște afide sau acarieni. Crinii de pace sunt uneori susceptibili la infecții cu afide, acarieni sau alte artropode mici. Dacă observați că frunzele crinului încep să se potrivească sau să moară, mai ales dacă sunt însoțiți de dăunători vizibili, o descărcare lipicioasă, slabă sau prezența White Wingbing, este probabil ca planta dvs. să aibă o infestare dăunătoare. Utilizați un flux puternic de apă pentru a distruge dăunătorii de pe plantă, apoi pentru a vă asigura că nu se întorc, folosesc un insecticid sigur de plante sau Această rețetă de casă pentru săpun insecticid:
  • Combinați 1 lingură. (15 ml) ulei vegetal, 3 linguri (16 g) piper cayenne și 1 lingură. (12 g) săpun natural derivat din grăsimi (nu pot săpun lichid) în 1 litru (.95 litri) de apă caldă. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a vă oferi plantei dvs. o acoperire amănunțită, dar nu vă încercați pe o mică parte a plantei și lăsând săpunul în loc de o zi pentru a vă asigura că nu provoacă daune.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru crini de pace Pasul 15
    4. Curățați sau eliminați o plantă infectată cu ciuperci. Infecțiile cu ciuperci pot varia de la inofensivitate la potențial fatal. Dacă vedeți o creștere fuzzy alb sau gri pe suprafața solului, nu trebuie să fiți teribil de îngrijorați, deoarece această ciupercă nu este un pericol pentru plantă (deși poate irita anumiți oameni, în special cei susceptibili la alergii). Pentru a elimina această creștere fungică minoră, poate doriți să încercați scorțișoară (care are proprietăți anti-fungice) pefungus. Cu toate acestea, dacă crinul în sine se dezvoltă o acoperire întunecată sau neagră pe tulpina sau frunze pentru nici un alt motiv aparent (deteriorarea înghețului etc.), planta ta are probabil o infecție fungică gravă.
  • Aruncarea întregii plante este întotdeauna o opțiune viabilă în acest caz, deoarece sporii fungici pot fi foarte persistenți, rămânând în sol și în zona înconjurătoare pentru o perioadă semnificativă de timp, unde pot reinfecta alte plante. Cu toate acestea, dacă doriți să încercați să salvați planta, îndepărtați cu atenție toate zonele afectate ale plantei și aruncați-le undeva că nu vor avea nici un pericol. (cum ar fi gunoiul tău). Apoi, apă planta cu compost ceai, un fungicid natural, pentru a încerca să omoare spori care rămân în sol.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Urmăriți frunzele plantei dvs. pentru semne ale a ceea ce este nevoie. Dacă frunzele încep să scadă, sau cele mai multe frunze de fund se rotesc galben și vor fi nevoite, trebuie să furnizați apă. Dacă frunzele încep să devină galben, planta poate primi prea multă lumină solară. Mutați-l într-o zonă mai întunecată.

    Avertizări

    Deși frumos, crini de pace sunt otrăviți. În special, frunzele sunt foarte toxice atât pentru oameni, cât și pentru animale, deci păstrați-le departe de copii și animale de companie.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pantofi de crin
    • Apă
    • Sticla cu pulverizator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar