Cum să vă îngrijiți melcii de grădină

Melcii de grădină sunt una dintre cele mai ușoare și mai ieftine animale de companie pentru a localiza, deoarece sunt adesea prezente în numere mari care mănâncă plantele din curtea ta. În timp ce ei au nevoie de hrănire și udare cel puțin o dată la zi, ele sunt ușor de îngrijorat dacă înțelegeți ce au nevoie. Este posibil să păstrați un melc în viață oriunde între cinci și câțiva ani ca un animal de companie care vă oferă că aveți grijă de ele.

Pași

Metoda 1 din 2:
Făcând o casă de melc
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 1
1. Utilizați orice recipient cu găuri de aer pentru proiecte pe termen scurt. Dacă doriți să urmăriți melcul pentru câteva zile, apoi eliberați-l înapoi în grădina dvs., ceva de genul unui jam sau borcan cu găuri poked ar funcționa destul de bine. Dar melcii tăi s-ar putea tăia pe metal. Deci, în loc de un capac, ați putea folosi o bucată de brânză montată pe marginea recipientului cu o bandă elastică.
  • Rețineți că melcii pot urca pe suprafețe verticale și vor încerca să scape dacă recipientul nu are un capac.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 2
    2. Obțineți un rezervor sau un terariu mai mare, cum ar fi un deținător de kriter pentru animale de companie pe termen lung. Dacă păstrați melcul pentru mai mult de câteva zile, utilizați un recipient care oferă suficient spațiu pentru dimensiunea sa. Numai melcii pentru copii sau cele mai mici soiuri adulte pot fi păstrate pe termen lung într-un recipient din plastic. Cel mai mult necesită un rezervor mai mare pentru a rămâne curat și sănătos. Puteți achiziționa un terariu la un magazin de animale de companie realizat în acest scop.
  • Utilizați un rezervor de 5 galoane (19 l) sau mai mare, astfel încât melcul are loc să se deplaseze în jur. Dacă aveți mai multe melci sau intenționați să aveți grijă de melci tineri dacă adulții reproduc, obțineți un rezervor mai mare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 3
    3. Asigurați-vă că aerul poate intra în terariu. La fel ca oamenii, melcii inhalați aerul pentru a utiliza oxigenul și expirați dioxidul de carbon. Terariul dvs. are nevoie de găuri pentru a lăsa aerul, în mod ideal pe mai multe părți pentru a permite o mai bună circulație a aerului. Unii oameni au raportat că melcii devin mai activi atunci când aerul i sa permis să iasă printr-un decalaj mic în partea de jos a terrariului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 4
    4. Păstrați temperatura camerei rezervorului. Atâta timp cât rezervorul este ținut umed, multe melci de grădină vor fi destul de rezistente atunci când vine vorba de temperaturi. Cu toate acestea, acestea vor fi cele mai active și în siguranță la temperatura camerei. Păstrați-le la umbră în timpul vremii calde și evitați-le să-i expunem la temperaturi de îngheț.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 5
    5. Achiziționați solul de terarium sau pământul din afară. Pentru a reduce șansele de bacterii dăunătoare, pesticide și alte pericole, achiziționați solul de terariu de la un magazin de animale de companie. Următoarea opțiune este de a folosi Pământul natural dintr-o grădină nu tratați cu pesticide sau îngrășăminte chimice. Puneți solul într-un strat la baza terrariului, care acoperă complet sticla sau plasticul.
  • Evitați solul de ghiveci pentru plante, care pot conține substanțe chimice dăunătoare pentru melci.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 6
    6. Adăugați un strat de material natural pe partea de sus a solului. Plasați un strat de mușchi sphagnum, turbă, compost sau vermiculit pe partea de sus a solului. Aceasta captează umiditatea în interiorul solului, ceea ce creează condiții bune pentru melci.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 7
    7. Decoreaza casa melcului. Puneți obiecte în rezervor că melcii se pot ascunde și se pot urca pe, ceea ce le va face mai confortabil și mai interesant de vizionat. La majoritatea magazinelor de animale de companie au jurnale false pentru animale mici să se târască prin intermediul unor tuburi de hamster scurte pe care melcii le-ar putea bucura. S-ar putea să găsiți materiale pe care le puteți utiliza și în grădina dvs! Nu folosiți niciodată roci în terariul dvs., deoarece melcii ar putea cădea de pe părțile laterale ale sticlei și să-și spargă cochilia. Scoarța și bastoanele se încadrează de obicei după câteva săptămâni, deci va trebui să le înlocuiți.
  • Nu folosiți niciodată ornamente din carton pentru melcii dvs., deoarece va crește mușchi și ciuperci, ducând la moartea melcului tău.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 8
    8. Atașați un capac greu sau fixat. Melcii sunt surprinzător de puternici pentru dimensiunea lor și sunt capabili să urce în partea de sus a aproape orice rezervor. Un capac care poate fixa închis cu un zăvor va împiedica să scape să scape. Dacă capacul terrariului nu are un zăvor, cântărește capacul cu o grămadă de cărți sau alte obiecte grele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 9
    9
    Găsiți melci pentru a pune în containere. Căutați melci în zone de grădină murdară, vase veche de plante sau alte locuri umede. Dacă nu puteți vedea niciunul, plasați câteva bucăți de legume proaspete în grădina dvs. și verificați mai târziu pentru a vedea dacă există melci care le mănâncă. Ploaia puternică conduce adesea melci în aer liber, deci veți avea o șansă mai bună de succes dacă vă uitați în timpul sau urmăriți o furtună de ploaie.
  • Melcii de grădină sunt aproape întotdeauna în siguranță să se ocupe, dar este o idee bună să vă spălați mâinile înainte și după atingerea lor pentru a minimiza șansa de a vă face rău pentru dvs. sau pentru melcul tău.
  • Dacă nu doriți să atingeți melcii, purtați mănuși.
  • Metoda 2 din 2:
    Având grijă de melci
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 10
    1. Păstrați rezervorul umed cu o sticlă de pulverizare. Pulverizați apă pe mușchi, turbă sau alt material pe care l-ați plasat la baza rezervorului dvs. ori de câte ori începe să se usuce. Păstrați acest material umed în orice moment. Dacă nu puteți să pulverizați în fiecare zi cel puțin, ați putea lăsa un cub de gheață în rezervor sau o cârpă sau un burete înmuiată cu apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 11
    2. Pulverizați ușor melcii cu apă. Melcii pot rămâne mai sănătoși dacă le pulverizați cu apă în fiecare zi sau două, dar acordați atenție temperaturii apei. Spray cu apă caldă în vreme rece și utilizați apă temperatura camerei în timpul vremii calde sau dacă aveți încălzire centrală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 12
    3. Hrăniți mâncarea curată zilnic. Cele mai multe melci nu sunt consumatori pretențioși și se vor bucura de cele mai multe tipuri de fructe și legume proaspete. Spălați toate alimentele cu apă curată înainte de a le da-le și tăiați legume mari în bucăți sau felii. Unele alimente, cum ar fi morcovi și cartofi, pot fi trebuiau fierte pentru câteva minute pentru a le înmuia ușor. Lăsați întotdeauna mâncarea gătită complet înainte de a vă da melcii.
  • Unele melci pot mânca carne crudă, ouă brute, pâine brună, sau (înmuiate, dar nefolosiți) de ovăz. Experimentați pentru a vă oferi melcii o dietă variată pentru a crește șansa ca aceștia să primească toată nutriția de care au nevoie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 13
    4. Aflați ce alimente ar putea dăuna melcilor tăi. Nu prea multe cercetări nu a fost făcută în cea mai bună dietă nutritivă pentru melci și există dezacord între proprietarii de melc despre care alimentele pot sau nu pot afecta melcii. Iată o listă de produse alimentare variind de la cele mai puțin periculoase:
  • Alimentele sărate ar putea să vă omoare melcii. Evitați orice cu cristale de sare pe ea în întregime.
  • Evitați pastele, orezul și mei. Aceste alimente de amidon pot provoca blocaje în sistemul digestiv al melcului. Nu-i hrăniți cu melcii.
  • Plantele de origine pot fi expuse la evacuarea mașinii în timp ce crește, ceea ce ar putea dăuna.
  • Alimente acide, cum ar fi fructele citrice, roșiile și fructele kiwi pot sau nu pot afecta melcii. Utilizați-le în cantități mici, împreună cu alte alimente.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 14
    5. Dați-le un material pe care îl pot folosi pentru a-și construi cochilii. Puteți utiliza orice sursă de calciu atâta timp cât este curată și spălată. Cochilii de ouă sau cochilii de melci în grădina dvs. vor lucra pentru proprietarul mediu al animalelor de companie. Dacă încercați să reproduceți melcii, vă recomandăm să cumpărați mai multe surse concentrate de calciu dintr-un magazin de animale de companie, cum ar fi oasele de sepire sau suplimente de calciu pure.
  • Au o sursă de calciu disponibilă în rezervor în orice moment. Înlocuiți-l ori de câte ori se termină, dar utilizați suplimente de calciu cu mai mult de 20% calciu cu ușurință.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 15
    6. Păstrați melcii curați. Curățați un melc cu o periuță de dinți ori de câte ori cochilii lor se murdăresc. Nu utilizați săpun și periați ușor pentru a evita deteriorarea cochiliei. Se toarnă câteva picături de apă pe cochilie pentru a ajuta la îndepărtarea solului blocat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru melci de grădină Pasul 16
    7. Curățați rezervorul în fiecare lună sau ori de câte ori se murdărește. Ridicați ușor melcii prin coaxând degetul sub capul lor, apoi puneți-le pe un prosop într-un recipient temporar. Scoateți solul vechi pentru a arunca în grădină. Utilizați un burete umed, ușor săpun pentru a curăța pereții și baza rezervorului pentru a scăpa de semnele de șurub de melc și de spumă. Clătiți cu atenție rezervorul pentru a vă asigura că fiecare urmă de săpun este plecată, deoarece ar putea dăuna melcilor.
  • Nu lăsați melcii nesupravegheați dacă recipientul este mic.
  • Nu închideți melcii într-un recipient fără aer.
  • La înlocuirea solului și a altor materiale în rezervorul curat, urmați toți pașii descriși sub a face o casă de melci
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când puneți în castronul de apă, asigurați-vă că este superficial. Dacă este profundă, ele pot fi cu ușurință îneca de când sunt nu melci de apă dulce, sunt melci de grădină.
  • Puneți legături de frunze uscate în teraricul de melc și păstrați-le bine amânate. Melcii iubesc crawling-ul și ascunde în frunze și își vor petrece cea mai mare parte a timpului acolo.
  • Dacă melcul tău nu va ieși din cochilie, țineți-o ușor de mult timp. Se va târî curând. Continuă să faci asta și se va obișnui cu tine.
  • Dacă melcul tău rămâne în partea de sus a incintei sale, probabil că nu primește suficient aer și merge până unde găsește cea mai mare parte. Pentru a remedia acest lucru, găuriți găuri la acea bază pentru o mai bună ventilație sau cumpărați o nouă cușcă.
  • Punerea unei frunze peste baia de melc va oferi-o cu mai multă umbră. Acest lucru îl va ajuta să rămână răcoros în timpul scălderii.
  • Pentru a ridica un melc de pe o suprafață de rezervor, răsuciți degetul ușor sub cap. Dacă melcul încearcă să se retragă, puneți o bucată de mâncare în fața lui pentru ao coaxiza pe deget. Scrieți degetul sau mâna sub melcul întreg pentru a evita să-l scăpați înainte de a le ridica.
  • Avertizări

    În timp ce alte specii, cum ar fi melciul gigant african și melcii de semințe de mere se bucură de mâncăruri de apă, melcii de grădină se pot îneca. Utilizați o sticlă de pulverizare sau un pistol de pulverizare pentru a umezi rezervorul, nu un fel de mâncare de apă.
  • Nu încercați să decorați coaja unui melc viu cu lipici sau alte materiale de artă. Aceste materiale ar putea ucide melcul.
  • Supraveghează copiii mici pentru a se asigura că nu mănâncă melcul, ceea ce poate provoca o boală gravă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Grădină melci
    • Un container, un vas sau un rezervor de terariu
    • Sphagnum Moss, turbă, compost sau vermiculită (acestea sunt disponibile la magazinele de animale de companie sau online)
    • Decorațiuni (bastoane, roci etc.)
    • Fructe și legume proaspete
    • Ouă de ouă sau o altă sursă de calciu
    • Sticlă de pulverizare sau pistol de apă de apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar