Cum să rasați isopods

Isopodii sunt insecte obișnuite adesea denumite pielbugs sau lemn de lemn. Ei fac mari tratamente pentru animale de companie, cum ar fi geckos și broaște. Izopodele pot fi de asemenea folosite pentru a mânca deșeurile de plante și pentru a curăța un vivarium. În timp ce puteți merge întotdeauna la un magazin de animale de companie și cumpărați isopodii, le puteți, de asemenea, să le reproduceți pe cont propriu la domiciliu! Tot ce trebuie să începeți este o cadă de plastic și consumabile pentru a construi un habitat. După ce isopodele dvs. au fost împreună timp de aproximativ o lună, veți găsi noi izopodii tineri în rezervorul dvs. de utilizat!

Pași

Partea 1 din 3:
Construirea habitatului
  1. Imagine intitulată Rasa Isopods Pasul 1
1. Line partea inferioară a unei cadă din plastic cu sol și nisip. Utilizați solul curat și nisipul curat, astfel încât să nu aduceți în afara contaminanților din exterior. Puneți 1 în (2.5 cm) de sol de ghivece pe jumătate dintr-o cadă de plastic de 14 × 8 × 5 în (36 × 20 × 13 cm). Apoi, stați 1 în (2.5 cm) de nisip pe partea opusă ca sol.
  • Dacă nu aveți sol de nisip sau în ghiveci, puteți utiliza, de asemenea, fibră de coair dintr-un magazin de grădinărit.
  • Imagine cu titlu de rasă ISOPODS PASUL 2
    2. Frunze uscate și coajă în cuptor înainte de ao adăuga la habitat. Căutați frunze căzute și coajă de la copacii din afara zonei dvs. O mână de fiecare ar trebui să fie suficientă pentru un strat subțire. Puneți frunzele și coaja pe o tavă de gătit și plasați-le într-un cuptor încălzit la 200 ° F (93 ° C) timp de 5-10 minute. Uscarea frunzelor și coaja ajută la scăderea bacteriilor și a contaminanților din exterior. Când au terminat uscarea, stratificați frunzele și ramurile de pe partea solului pentru a face un habitat naturalist pentru isopodele dvs.
  • Asigurați-vă că utilizați frunze sau coajă care nu au fost tratate cu niciun pesticide.
  • Imagine intitulată de rasă ISOPODS PASUL 3
    3. Ceață frunzele cu o sticlă de pulverizare și apă purificată. Umiditatea în habitat oferă accesul la ISOPOD la apă, precum și îl păstrează umidă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă purificată, astfel încât să nu introduceți contaminanți, cum ar fi mineralele adăugate, la habitatul dvs. Pulverizați nisipul, solul și frunzele, astfel încât acestea sunt ușor umede, dar nu atât de mult încât face apă în picioare.

    Bacsis: Dacă nu aveți o sticlă de pulverizare, puteți folosi cu ușurință, umeziți o bucată de prosop de hârtie și puneți-o pe nisip în habitat. Înlocuiți prosopul de hârtie în fiecare zi. În acest fel, este mai puțin probabil ca mucegaiul să crească acolo.

  • Imagine cu titlu de rasă ISOPOPDS PASUL 4
    4. Setați pătratele de carton în habitat pentru a da adăpostul dvs. de izopodii. Tăiați 2-3 pătrate de carton care sunt de aproximativ 2 în × 3 în (5.1 cm × 7.6 cm). Setați pătratele astfel încât să se suprapună unul cu celălalt pe ambele părți ale rezervorului. Acest lucru oferă isopodilor dvs. undeva să se ascundă în timpul zilei de când sunt cele mai active pe timp de noapte.
  • Asigurați-vă că cardul este netratat și nemulțumit sau altfel ar putea dăuna isopodilor.
  • Partea 2 din 3:
    Îngrijirea pentru isopodele dvs
    1. Imagine cu titlu de rasă ISOPODS PASUL 5
    1. Colectați-vă izopodele din setul sălbatic sau de cultură. Dacă intenționați să vă capturați isopodele din sălbăticie, începeți să căutați sub pietre și jurnale. Utilizați degetele pentru a le ghida sau împinge într-un recipient din plastic, astfel încât să le puteți transfera la noul lor habitat. Dacă nu doriți să căutați propria dvs., vedeți dacă puteți achiziționa culturi ISOPOD online sau de la magazinul local de animale de companie. Scopul de a găsi între 20-30 de isopodii pentru a pune în rezervor pentru a încuraja reproducerea.

    Tipuri comune de izopodii

    Pitici White Isopods sunt una dintre cele mai mici specii și au o culoare albă strălucitoare. Alegeți-le dacă intenționați să le utilizați numai pentru a curăța un rezervor.

    Pitic izopods dungi sunt culori gri și pot fi folosite ca hrană suplimentară pentru reptile sau curățarea rezervorului.

    Portocaliu sunt o culoare galbenă sau portocalie strălucitoare și sunt utilizate în principal pentru a alimenta alte animale.

  • Imagine cu titlu de rasă ISOPODS PASUL 6
    2. Mist Habitat în fiecare zi, astfel încât să nu se usuce. Scoateți capacul din habitat de isopod și cu ușurință substratul cu sticla de pulverizare. Asigurați-vă că solul și nisipul sunt umede la atingere, dar nu atât de umede încât există apă în picioare pe suprafață.
  • Lăsați o parte a habitatului dvs. mai puțin umed, astfel încât izopodele pot reglementa cât de multă umiditate doresc pe cont propriu.
  • Dacă veți fi departe de câteva zile, complet saturați un prosop de hârtie și setați-l în partea de nisip a rezervorului.
  • Imagine intitulată Rasa Isopods Pasul 7
    3. Lăsați rasurile de morcovi, bucăți mici de salată sau fulgi de pește pentru alimente. În timp ce isopodele dvs. vor mânca frunzele în habitat, adăugând bucăți mici de fructe și legume oferă altor substanțe nutritive pentru a vă menține isopodele sănătoși. Scoateți bucățile mici din alimentele pe care le intenționați să vă puneți habitatul și să-l răspândiți în mod egal în toată cada. În caz contrar, stropiți un vârf de fulgi de pește de înaltă calitate pe tot parcursul rezervorului. Înlocuiți alimentele ori de câte ori observați că începeți să mucegai sau aproximativ o dată pe săptămână.
  • Încercați diferite alimente, cum ar fi mere și mango, pentru a vedea ce preferă isopodele dvs. de a mânca.
  • Adăugați mai multe frunze la fiecare 2-3 săptămâni pentru a vă menține ISOPODS Fed.
  • Imagine intitulată Rasa Isopods Pasul 8
    4. Înlocuiți jumătate din substrat la fiecare 6 luni. În timp, substratul dvs. se va murdări și ar trebui înlocuit. Îndepărtați jumătate din sol și nisip din rezervor și înlocuiți-o astfel încât izopodele dvs. au un habitat curat.
  • Substratul pe care îl eliminați va avea izopodii îngropați dedesubt. Utilizați substratul pe care îl scoateți pentru a începe un alt habitat într-un al doilea container de plastic dacă doriți. În caz contrar, aruncați-o afară.
  • Partea 3 din 3:
    Recoltarea isopodilor
    1. Imagine intitulată Rasa Isopods Pasul 9
    1. Verificați sub bucăți de coajă sau carton pentru noii izopodii după o lună. Izopodele se reproduc, de obicei, în termen de 2 săptămâni până la 1 lună. După ce a trecut o lună, ridicați oricare dintre cartoanele și piesele din lemn în rezervor și priviți sub ele pentru Isopodii. Ar trebui să găsiți cu ușurință aproximativ 50 de isopodii, dacă nu mai mult.
    • Recolta mai târziu seara, deoarece Isopodele sunt mai activi atunci când este întunecată noaptea.
  • Imagine cu titlu de rasă ISOPODS PASUL 10
    2. Transferați izopodele pe care doriți să le utilizați într-un recipient din plastic mai mic. Folosește-ți degetele pentru a-ți scoate izopodele din substrat sau pentru a le răsturna de pe bucata de lemn pe care l-ai ridicat. Păstrați un container mai mic lângă habitat principal, astfel încât să nu renunțați în mod accidental pe izopodii. Returnați oricare alți izopodii înapoi la Habitat.
  • Imagine intitulată de rasă ISOPODS PASUL 11
    3. Dați-vă izopodilor la un reptil de companie sau un amfibian pentru o gustare. Mici reptile și amfibieni, cum ar fi geckosul și broaștele de copaci, nu pot supraviețui doar de a mânca numai izopodii, dar ei fac un gust gustos fiecăruia. Puneți câțiva izopodii în rezervorul animalului dvs., deci are șansa de a vâna și de a încerca noi alimente.
  • Chiar dacă animalul dvs. de companie nu mănâncă imediat izopodele, izopodele pot rasa în rezervorul său pentru ca animalul dvs. să vâneze mai târziu.
  • Imagine cu titlu de rasă ISOPODS PASUL 12
    4. Puneți Isopodii într-un vivarium pentru a curăța deșeurile de plante în rezervor. Vivariums sunt rezervoare care găzduiesc o viață diferită de plante și uneori animale. Puneți 10-15 din izopoții voștri în vivariul dvs., astfel încât să poată să se îngroape în sol și să curețe rezervorul, astfel încât să nu aveți. Lăsați izopodele să se reproducă în vivariul dvs., astfel încât să nu vă faceți griji despre ei.
  • sfaturi

    Isopodii se vor reproduce la temperatura camerei, dar puteți avea mai mult succes dacă habitatul este aproape de 80 ° F (27 ° C).

    Avertizări

    Păstrați habitatele ISOPOD din lumina directă a soarelui, astfel încât recipientul să nu se supraîncălzească.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 14 × 8 × 5 în cada de plastic (36 × 20 × 13 cm) cu capac
    • Potarea solului
    • Nisip
    • Frunze și scoarță
    • Tavă de copt
    • Cuptor
    • Sticla cu pulverizator
    • Apa purificata
    • 2-3 bucăți de carton care sunt de 2 până la 3 inci (5.1 cm × 7.6 cm)
    • Morcovii de morcovi, salata verde sau fulgi de alimentare
    • Container de plastic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar