Cum să conservați combustibilii fosili

Combustibilii fosili sunt materiale neregenerabile, cum ar fi petrolul (petrol și gaz) și cărbune. În plus față de provocarea poluării locale a aerului, arderea combustibililor fosili eliberează dioxidul de carbon în atmosferă și contribuie la schimbările climatice. În plus, mulți combustibili fosili își ating "vârf" producție, realizarea extrasurilor prea scumpe. Din aceste motive, este posibil să doriți să vă bordură - dacă nu vă terminați - utilizarea acestor materiale. Puteți face parte prin "trei RS" (reducerea, reutilizarea și reciclarea), conservarea energiei și realizarea alegerilor inteligente de transport.

Pași

Metoda 1 din 4:
Reducerea, reutilizarea și reciclarea
  1. Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 1
1. Reduceți-vă utilizarea plasticului. Doar dacă nu este marcat "compostabil", plasticul este realizat din petrol. Poate sta în mediul înconjurător de sute de ani și nu se descompune complet, poluând solul și apele subterane. Când materialele plastice nu sunt eliminate în mod corespunzător, ucid animalele care le greșesc pentru mâncare. Puteți ajuta la prevenirea acestui lucru de la:
  • Cumpărare sau făcând pungi reutilizabile. Lăsați un cuplu în mașina dvs. / pe bicicletă pentru cumpărături. Tuck un mic unul în geanta dvs. pentru călătorii neplanificate la magazinul alimentar.
  • Solicitarea magazinului dvs. local de bacanie pentru a înlocui pungile de plastic cu pungi de hârtie reciclate sau cutii de carton. Chiar și pungile de plastic "biodegradabile" pot ajunge în depozitele de deșeuri, unde nu se descompun în mod corespunzător. Acest lucru le face la fel de periculoși ca plasticul obișnuit.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 2
    2. Realizați recipientele din plastic pentru a stoca alimentele. Asigurați-vă că codul de identificare a rășinii (numărul din interiorul săgeților de reciclare) este de 2 sau 5. De obicei, puteți găsi aceste coduri în partea de jos a containerelor. Materialele plastice cu aceste coduri sunt în general în siguranță pentru a fi refolosite pentru depozitarea alimentelor. Orice alt număr este fie nesigur sau nu suficient de durabil pentru reutilizare.
  • Dacă plasticul dvs. nu este considerat a fi sigur, puteți să-l reciclați sau să-l reutilizați pentru arte și meșteșuguri. De exemplu, cavele din plastic sunt excelente pentru depozitarea apei la pensule de clătire cu.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 3
    3. Refuzați plasticul cât mai des posibil. Luați timp pentru a examina ambalajul produsului când mergeți la cumpărături. Evitați bunurile ambalate în plastic (inclusiv polistirenul) ori de câte ori este posibil. Dacă magazinul dvs. alimentar vinde produse în vrac, profitați de acesta și completați-vă recipientul propriu.
  • Dacă aveți o alegere între pungi de hârtie sau plastic, stick cu hârtie. Desigur, ar fi chiar mai bine dacă ați adus propriile pungi.
  • Unele restaurante și locuri de ieșire vă vor permite să vă aduceți propriile containere alimentare. Cereți înainte de timp dacă acest lucru este posibil.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 4
    4. Cumpărați local. Alimente și alte bunuri de uz casnic călătoresc adesea în vehicule alimentate cu combustibili fosili peste 1.000 de mile (1.600 km) de punctele de origine pentru a stoca rafturi. O modalitate excelentă de a realiza acest lucru este prin:
  • Cumpărați alimente de pe piața agricultorului local.
  • Alăturați-vă unui program de Agricultură Comunitate (CSA).
  • Crescând propria dvs. mâncare.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 5
    5. Reciclați ceea ce nu puteți reduce sau reutiliza. Efectuarea de noi containere și produse din hârtie utilizează mai multe combustibili fosili decât reciclarea celor vechi. Verificați online pentru liniile directoare ale centrului dvs. local de reciclare. Căutați ceea ce vor și nu vor recicla. Verificați și cerințele de sortare.
  • De exemplu, majoritatea plantelor de reciclare nu vor recicla țesuturile, hârtia de ceară sau polistirenul. Doar dacă nu oferă reciclarea cu un singur flux, probabil că va trebui să separați hârtia, materialele plastice, sticle și metalele.
  • În unele orașe, plantele de reciclare plătesc bani pentru cutii de aluminiu. Căutați online pentru a vedea dacă orașul dvs. oferă acest serviciu. Dacă se întâmplă, căutați ce tipuri de cutii de aluminiu sunt acceptate. De exemplu, unele centre acceptă cutii de băuturi, dar nu cutii de alimentare cu animale de companie.
  • Metoda 2 din 4:
    Conservarea energiei
    1. Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 6
    1. Utilizați becuri eficiente din punct de vedere energetic. Opt pentru becurile diode emițătoare de lumină (LED). Aceste opțiuni utilizează o medie de 75% mai puțină energie electrică (de obicei provenită din combustibili fosili). Ei durează, de asemenea, mult mai mult (5 până la 20 de ani), economisind o mulțime de bani pe termen lung.
    • LED-urile sunt mai luminoase decât becurile incandescente. Dacă sunteți sensibil la lumini strălucitoare, uitați-vă să montați lămpile cu nuanțe mai întunecate. Pentru corpurile de tavan, luați în considerare instalarea dimmerii compatibile cu LED-uri.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 7
    2. Reduceți utilizarea iluminării. De fiecare dată când întoarceți o lumină, folosiți energie. Din păcate, mulți oameni au obiceiul de a porni luminile pe care nu le au nevoie. Prin reducerea utilizării iluminării, nu numai că veți contribui la conservarea energiei, ci și să economisiți facturile de energie electrică.
  • Păstrați luminile în camere pe care nu le utilizați în prezent.
  • În zilele însorite, deschideți perdelele pentru o iluminare solară gratuită.
  • Luați în considerare trecerea la cronometre sau senzori de mișcare dacă aveți nevoie de lumini în zonele nefolosite din motive de securitate sau de siguranță. Acest lucru este minunat pentru căile de grădină.
  • Utilizați dimmers și mai puțin iluminare mai târziu noaptea pentru a ajuta corpul să se pregătească pentru somn.
  • Treceți la lumini mai mici, eficiente din punct de vedere energetic. Dacă citiți sau coaseți, utilizați o lampă de birou mai degrabă decât o lampă de plafon.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 8
    3. Deconectați aparatele mici și electronice. Chiar dacă aparatul de cafea sau computerul este oprit, încă consumă energie atâta timp cât este încă conectat la perete. Deconectați aceste dispozitive atunci când nu utilizați.
  • Dacă aveți mai multe electronice, luați în considerare utilizarea unei benzi de alimentare. În acest fel, puteți purta pur și simplu banda pentru a tăia puterea.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 9
    4. Rotiți încălzirea și aparatul de aer condiționat. Aerul central utilizează adesea electricitate pe bază de cărbune. Încălzirea centrală utilizează adesea petrol sau gaz natural. Ajustarea temperaturii doar una sau două grade poate ajuta la conservarea resurselor. Pentru a vă maximiza confortul, îmbrăcați cu căldură și folosiți pături groase în timpul meteo mai rece. Când este fierbinte în afara, închideți blind-urile de pe ferestrele orientate spre est, în ferestrele de dimineață și spre vest, în după-amiaza.
  • Izolați-vă casa cu striparea vremii, caulk și izolație ecologică. Acest lucru va împiedica aerul rece de iarnă și aerul de vară fierbinte să facă acasă incomod.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 10
    5. Scapă uscătorul de haine. Majoritatea uscătorilor de haine sunt porci de electricitate. Puteți rezolva această problemă prin optarea pentru a vă usca aerul la spălătorie. În zilele însorite fierbinți, vă atârnați rufele afară pentru a se usca. Dacă este rece și / sau ploioasă (sau dacă vă uscați lenjeria), uscați hainele în interior pe rack-urile de uscare. Hainele tale vor lua puțin mai mult să se usuce, dar planeta și portofelul tău vă vor mulțumi.
  • Uscătoarele de îmbrăcăminte pot fi dur pe îmbrăcăminte. Prin trecerea la uscarea la aer, puteți găsi că hainele durează mai mult.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 11
    6. Utilizați apă mai rece. Faceți acest lucru când faceți duș, spălați mâncărurile sau faceți spălătorii. Apa rece sau rece reduce consumul de combustibil fosil cu aproximativ 90%. În mașina de spălat, vă păstrează și hainele mai lungi decât apa caldă.
  • Nu vă faceți griji că germenii supraviețuiesc în apă rece. Atâta timp cât folosiți săpun, veți ucide în continuare germeni.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 12
    7. Porniți cu surse regenerabile. În multe locații, prețurile lui solar și energie eoliana sunt competitive cu combustibili fosili. Deși multe guverne naționale din Europa și America de Nord au încheiat subvenții, unele guverne locale oferă încă pauze fiscale pentru panourile solare și / sau turbinele eoliene. Consultați orașul sau guvernul dvs. de stat / provincial pentru a vedea dacă oferă aceste stimulente.
  • Panourile solare vin într-o varietate de dimensiuni pentru acoperișuri și șantiere. Dacă preferați puterea vântului, puteți construi sau cumpăra o turbină suficient de mică pentru curtea dvs.
  • Dacă sunteți un locuitor apartament / apartament sau dacă vă închiriați casa, uitați-vă să cumpărați compensări. Verificați online pentru companiile de energie care se potrivesc cu consumul dvs. de energie cu putere curată. Puteți rămâne cu compania dvs. de utilitate actuală și durează doar câteva minute pentru a vă înscrie.
  • Metoda 3 din 4:
    Alegerea transportului cu înțelepciune
    1. Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 13
    1. Alegeți transportul zero-carbon. Încercați ciclism sau mers pe jos la destinație. Acestea sunt cele mai ecologice mijloace de transport, deoarece nu utilizează combustibili fosili. Găsiți benzi de biciclete / biciclete ori de câte ori este posibil. Ele sunt mai sigure decât să se ocupe de vehiculele și să fie lovite în față cu emisiile lor.
    • Dacă comunitatea dvs. nu are benzi de biciclete / biciclete, contactați Consiliul Local și campania pentru a fi adăugați.
    • Amintiți-vă să practicați obiceiuri bune de siguranță. Dacă călătoriți într-o zonă întunecată, aveți un reflector asupra dvs., astfel încât mașinile și alte vehicule să vă poată vedea. Purtați o casca când bicicleta.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 14
    2. Utilizați transportul public. Orașele folosesc din ce în ce mai mult energie curată pentru sistemele lor de tranzit în masă. Cu toate acestea, chiar sistemele care utilizează încă combustibili fosili pot purta mai mulți pasageri simultan. În majoritatea cazurilor, fiecare pasager este egal cu un vehicul care nu consumă combustibili fosili.
  • Dacă orașul dvs. nu are tranzit în masă, încercați să organizați un carpool sau un vanpool în cartierul dvs. Acest lucru poate reduce consumul de combustibil fosil, luând până la 15 vehicule de pe șosea.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 15
    3. Nu lăsați mașina dvs. inactivă. Dacă nu sunteți în trafic, opriți motorul dacă nu intenționați să vă deplasați timp de 10 secunde sau mai mult. Deșeuri în ralanti combustibil, crește smogul și pune în pericol persoanele cu condiții respiratorii. Într-un număr tot mai mare de orașe, este și ilegal și vă poate costa o amendă puternică.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 16
    4. Uită-te în mașini hibride sau electrice. În funcție de locul în care locuiți, ați putea reduce foarte mult emisiile fosile-combustibil cu aceste opțiuni. Vehiculele electrice (EVS) rulează în întregime pe electricitate. Vehiculele hibride utilizează motoare cu gaz, ca o copie de rezervă după ce bateria își pierde încărcarea. Hibrizii plug-in sunt încărcați prin conectarea lor într-un perete, în timp ce hibrizii tradiționali sunt încărcați de un generator de la bord.
  • Dacă locuiți într-o locație care se bazează pe electricitatea bazată pe cărbune, veți folosi în continuare combustibili fosili când vă încărcați mașina. Cu toate acestea, puteți reduce impactul dvs. prin încărcarea peste noapte atunci când grila este sub presiune mai mică.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 17
    5. Reduceți numărul dvs. de zboruri. Avioanele arde combustibilul cu jet la altitudini mari, ceea ce provoacă reacții chimice care agravează schimbările climatice. Faceți o listă a locurilor pe care trebuie să le vizitați absolut cu avionul și să rămâneți cu aceia. De exemplu, o excursie pentru afaceri sau o ocazie importantă de familie este importantă. Pe de altă parte, zboară spre o insulă exotică pe un capriciu nu este tot ceea ce este crucial.
  • Pentru călătorii de afaceri, adresați-vă angajatorului dacă puteți telecommau în loc de zbor. Compania va economisi bani pe bilete de avion și veți reveni la amprenta dvs. de carbon.
  • Dacă aveți membri ai familiei care trăiesc la mii de kilometri distanță, descărcați software-ul de chat video ca Skype. Dacă rudele dvs. au instalat, de asemenea, pe computerele lor, puteți vorbi de ore "față în față" fără a cheltui bani sau arderea combustibililor fosili.
  • Metoda 4 din 4:
    Răspândind cuvântul
    1. Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 18
    1. Discutați cu prietenii și vecinii dvs. Educați-le cu privire la beneficiile reciclării, conservarea energiei și a opțiunilor de transport ecologice. Apel la preocupările lor ca părinți, frați mai mari sau mătuși / unchii. Dacă nu se consideră ecologiștii, cereți-i să ia aceste măsuri, astfel încât copiii din viața lor să aibă un viitor decent.
    • O modalitate excelentă de a răspândi informația este prin uși-la-ușă.
    • Dacă doriți să transmiteți broșuri, asigurați-vă că utilizați hârtie reciclată.
    • Luați în considerare găzduirea unei întâlniri sau a unei prezentări la un centru comunitar, astfel încât să puteți educa o grămadă de oameni simultan.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 19
    2. Contactați-vă oficialii aleși. Este nevoie doar de două minute pentru a trimite un e-mail către reprezentanții dvs. de stat și național, dar de ce să nu mai existe acolo? Participați la primărie, consiliul municipal și întâlnirile consiliului școlar pentru a vă vocea preocupărilor în public. Adresați-vă senatorului / reprezentantului / MP de ce au votat pentru a extinde forarea petrolului. Spuneți Consiliului dvs. de oraș pe care doriți să-l vedeți un sistem de transport cu autobuzul sau feroviar ușor. Adresați-vă consiliului școlii să adopte o politică anti-randoare în temeiul școlii.
  • Dacă sunteți încă un copil, luați în considerare vorbirea cu Consiliul dvs. de Școală sau Studenți. Acestea pot găsi soluții pentru economisirea energiei și a hârtiei.
  • Imagine intitulată Conservarea combustibililor fosili Pasul 20
    3. Alăturați-vă mișcării de cesionare. Căutarea online pentru organizațiile care îndeamnă corporațiile să renunțe (elimina banii) de la conducte și alte proiecte fosile-combustibil. Aceasta include băncile, companiile de carduri de credit și panourile care supraveghează pensiile.
  • De exemplu, dacă banca sau compania de carduri de credit finanțează aceste proiecte, spuneți-le că veți face afaceri cu companii mai responsabile dacă nu renunță la.
  • sfaturi

    Dacă trebuie să conduceți, încercați să o faceți în afara timpului de trafic de vârf. Acest lucru vă va oferi o alergare mai fină, mai rapidă, care utilizează mai puțin combustibil.
  • Urmăriți știri despre inovații în combustibilii cu jet de curățare și căile companiilor aeriene lucrează la eficiență. Trimiteți mesaje de sprijin pentru companiile aeriene care iau aceste măsuri. Ei trebuie să știe că călătorul mediu îi pasă de această problemă.
  • Încercați ciclism sau mers pe jos dacă destinația dvs. este în apropiere
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar