Cum să ai grijă de o van turcă

Vanțele turcești sunt ușor de îngrijit. Această rasă agilă, inteligentă și activă a pisicii trebuie să fie îngrijită în mod regulat. Puteți ajuta camionul dvs. turcească să-și mențină sănătatea prin gestionarea greutății, vaccinări și îngrijire dentară obișnuită. Asigurați-vă că oferiți, de asemenea, o atenție amplă pentru a păstra corpul și mintea pisicii dvs. active și angajate.

Pași

Partea 1 din 3:
Îngrijirea unei haine turceștiDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turcesc pas 1
1. Periați o van turcă în fiecare săptămână. O van turcească este o pisică semi-longhair care are nevoie de îngrijire regulată. Va trebui să vă spălați haina de culoare albă a pisicii cel puțin o dată pe săptămână. Periajul săptămânal va împiedica stratul vanului turc să devină materii și încurcate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turcesc pas 2
    2. Aflați tehnici adecvate de periere. Începeți prin spălarea abdomenului și picioarelor vanului turc, pieptănând încet părul spre capul pisicii. Apoi pieptenește blana gâtului pisicii în sus spre bărbie. Apoi, faceți o parte în mijlocul coada pisicii și periați blănurile pe fiecare parte.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turcesc pas 3
    3. Începeți să vă spălați pisica la o vârstă fragedă. Este important să vă spălați în mod regulat haina vanului turc. Pentru a vă face pisica obișnuită periajului regulat, va trebui să vă asigurați că începeți să vă spălați haina în timp ce este tânăr. Dacă așteptați până când vanul turc este mai în vârstă, poate fi mai greu să obțineți pisica într-o rutină de periere obișnuită.
  • Partea 2 din 3:
    Păstrarea unei vanuri turcești sănătoasăDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turc pas 6
    1. Păstrați-vă pisica vaccinată. Este important ca vanul tău turc să fie la curent cu vaccinările sale. Faceți o întâlnire cu VET pentru a vă asigura că pisica dvs. este vaccinată corespunzător. Dacă vanul dvs. turcesc are nevoie de vaccinări suplimentare, programați-le cât mai curând posibil.
  • 2. Protejați vanul turc de paraziți. Asigurați-vă că vă dați în mod regulat medicamente preventive van turcești, purici și bifați medicamente preventive pentru a le menține cât mai sănătoase. Dacă nu sunteți sigur ce medicamente pentru a vă da pisicii sau cât de des să le dați pisicii, vedeți-vă medicul veterinar.
  • 3. Au pisica dvs. desexată odată ce a ajuns la vârsta de 5-6 luni. Spaying vanul dvs. turcesc feminin sau neuterizarea vantului dvs. turcesc masculin are multe beneficii pentru sănătate. Desexing elimină posibilitatea ca pisica dvs. să obțină mai multe tipuri diferite de cancere și boli. În plus, spionajul previne sarcina, iar complicațiile care pot veni împreună cu ea.
  • Desexarea tinde, de asemenea, să aibă un impact pozitiv asupra comportamentului pisicilor. Pentru femele, acest lucru înseamnă mai puțin stres și pentru bărbați, aceasta înseamnă o unitate competitivă minimizată, care îi împiedică să intre în multe lupte cu alte pisici masculine.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turc pas 4
    4. Ajutați vanul dvs. turcească să mențină o greutate sănătoasă. Vanțele turcești pot fi predispuse la obezitate. Ajutați-vă pisica să rămână într-o gamă de greutate sănătoasă, prin hrănirea lor nu mai mult de 35 de calorii pentru fiecare kilogram de greutate corporală. De asemenea, trebuie să vă asigurați că au un exercițiu regulat prin joc, mersul pe jos și chiar înotul.
  • O femeie ar trebui să cântărească între șapte și douăsprezece kilograme, în timp ce un bărbat ar trebui să cântărească între zece și douăzeci de kilograme.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o van turcă Pasul 5
    5
    Periați zilnic un van turcă. Vanii turcești pot avea probleme dentare și au nevoie de dinții lor periat cel puțin o dată pe zi. Aceasta va reduce placa și acumularea pe dinții pisicilor. Dacă vanul dvs. turcesc nu cooperează când vă spălați dinții, discutați cu medicul veterinar despre alimente speciale, aditivi de apă sau spray-uri care pot fi utilizate în schimb.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrarea unui van turcesc activ și angajatDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turcesc pasul 7
    1. Jucați cu pisica dvs. în fiecare zi. Vanii turcești sunt pisici inteligente, agile și active care iubesc să joace. Asigurați-vă că ați lăsat deoparte cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi pentru a vă juca cu pisica voastră. Încercați să aruncați jucăriile pentru ca pisica să se prindă în mijlocul aerului sau jucând cu o jucărie de pescuit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turc pas 8
    2. Provocați creierul pisicii voastre. Vanul turc este inteligent și un solver de probleme naturale. Păstrați-vă pisica angajată mental, oferindu-i jucării puzzle. Încercați jucăriile care recompensează pisica cu o tratare după ce învață să le manipuleze. De asemenea, puteți da pisicii dvs. un tratament după ce rezolvă o jucărie de puzzle.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un van turcă pasul 9
    3. Creați oportunități de alpinism. Vanii turcești iubesc să urce. Încercați să puneți un turn de alpinism făcut special pentru pisici din casa dvs. Acest lucru va oferi oportunități ca van turcească să urce și să se exercite zilnic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un van turcă Pasul 10
    4. Lăsați pisica dvs. să se joace cu apă. Vanii turcești iubesc apa și sunt cunoscuți pentru capabilitățile lor superbe. Dacă aveți un iaz, un lac sau o piscină în apropiere, dați-vă pisicii ocazia de a înota. De asemenea, puteți lăsa pisica dvs. să joace cu robinete și apă curentă.
  • Nu lăsați niciodată pisica dvs. să înoate nesupravegheată.
  • Nu lăsați niciodată pisica voastră să înoate în apă în mișcare, cum ar fi un pârâu sau un râu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar