Cum să sculgeți fețele în lemn

Indiferent dacă intenționați să faceți fețe mari sau să oferiți mai multă definiție a cifrelor mici, învățarea tehnicilor de a face munca detaliată este importantă. Lemnul brut trebuie să fie dezbrăcat și netezit înainte de a putea fi sculptat. Apoi, tăiați excesul de lemn cu o varietate de unelte comune de sculptură de lemn, inclusiv daltă, V-unelte și cuțite. Odată ce aveți forma de bază a feței, adăugați detalii cum ar fi firele de păr și ridurile pentru a vă oferi fața detaliată și profunzime.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea lemnului brut pentru sculptură
  1. Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul de lemn 1
1. Găsiți o bucată puternică de lemn care este dimensiunea potrivită pentru proiectul dvs. Puteți face o față din orice bucată de lemn atâta timp cât puteți găsi o bucată suficient de mare pentru proporția dvs. Unele tipuri de lemn sunt mai frecvent utilizate decât altele. Piesele moi, ieftine din lemn fără prea multe cereale sunt bune pentru începători. Odată ce veți obține mai mult pentru a sculpta, este posibil să doriți să utilizați lemn mai puternic, mai rodier și mai colorat.
  • Basswood și Butternut sunt câteva tipuri utilizate în mod obișnuit de către începători. Le puteți găsi adesea vândute în blocuri premade.
  • Bumbac, nuc negru, și stejar sunt câteva opțiuni populare cu scrupe cu experiență. Aceste păduri sunt mai rezistente, au o cereale vizibile și sunt adesea folosite în produsele comerciale.
  • Pădurile vin în diferite forme și dimensiuni și calități. Cu instrumentele potrivite, puteți chiar să sculgeți o față într-o bucată de cherestea nerafinată. Este posibil să găsiți blocuri de lemn mai ușor de lucrat cu la început, pe măsură ce practicați sculptură detalii mici, cum ar fi ochii și părul.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 2
    2. Fixați lemnul în poziție sau țineți-l în poziție. Piesele mai mari de lemn trebuie să fie ținute pe o suprafață plană, astfel încât să nu se alunece în timp ce lucrați. Încercați să le fixați la o bancă de lucru cu o clemă sau un viciu cumpărat de magazin. Dacă intenționați să lucrați pe o mică bucată de lemn, utilizați o clemă atunci când neteziți-o. Îl puteți ține în mână pe măsură ce sculptați fața.
  • Fii atent cu bucăți mai mici de lemn. Păstrați o prindere fermă pe bloc și asigurați-vă că instrumentele de sculptură pe care le utilizați nu sunt aproape de corpul dvs.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul de lemn 3
    3. Îndepărtați lemnul cu o lovitură de tragere dacă lemnul dvs. are coaja exterioară. Pentru a folosi trageknife, puneți lemnul pe o suprafață plană. Apoi, puneți cuțitul la capătul lemnului și în timp ce strângeți cele două mânere, trageți cuțitul spre voi pentru a vă îndepărta treptat coaja. Piesele mai mici, mai ușoare de lemn trebuie să fie fixate în timp ce lucrați pentru a evita accidentele.
  • Puteți obține o linie de tragere online sau la cele mai multe magazine de aprovizionare a instrumentului.
  • Dacă doriți să evitați rafinarea unei bucăți de lemn, căutați blocuri din lemn premade. Acestea sunt disponibile la cele mai multe magazine de ambarcațiuni și hobby și după ce le luați acasă, puteți începe să le sculpte imediat.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 4
    4. Slice de pe carcasa moale sub coaja cu un topor. Sapotul este de obicei o culoare alb sau culoare tanara. Deoarece este mai moale decât lemnul dedesubt, trebuie să fie eliminat. Începând de la 1 capăt al lemnului, tăiați-vă în rasinoase. Poziționați lama axului aproape orizontală împotriva lemnului, apoi loviți-o spre capătul opus al piesei de lemn pentru a rade piesele de care aveți nevoie pentru a elimina.
  • Cele mai multe bucăți de lemn vor avea un inel subțire de albwood. Dacă vă uitați la capătul tăiat, este posibil să puteți vedea unde începe inima mai întunecată și mai tare. Lemnul de la copaci mai tineri poate avea mai mult albwood pentru a elimina.
  • Dacă nu aveți un topor, încercați să utilizați un cuțit de sculptură sau un alt implementator ascuțit
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 5
    5. Verificați lemnul pentru găuri și alte caracteristici care vă pot afecta munca. Fiecare bucată de lemn este unică, astfel încât să vă datorați-o să dați lemnului o inspecție bună. Aflați ce caracteristici vă vorbește și decideți cum le veți încorpora în sculptură. Găuri, noduri și lovituri sunt câteva caracteristici care arată mai unice și naturale atunci când sunt încorporate în sculpturi.
  • De exemplu, găurile și decolorările insectelor pot face o față aspectă rustică. Fața nu trebuie să fie perfectă. Aceste imperfecțiuni pot ajunge să facă sculptarea dvs. mai îndrăznețului.
  • Puteți încerca să încorporați pete dure într-o barbă sau un nas, de exemplu, oferind aceste caracteristici textura și făcându-le mai multă atenție.
  • Partea 2 din 3:
    CRAFICAREA CARACTERISTICI FACIALE
    1. Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 6
    1. Desenați linii pentru a indica centrul și părul părului. Nu vă faceți griji, veți sfârși prin rasul acestor linii pe măsură ce mergeți. Alegeți ce parte a lemnului pe care o veți scufunda în față. În centrul bucății de lemn, utilizați un marker permanent pentru a desena o linie de la linia de păr spre bărbie. Terminați făcând o linie punctată de la o parte la alta pe nas și de păr.
    • Chiar și profesioniștii folosesc aceste linii pentru îndrumare. Rețineți că sunt estimări. Sculptura ta va evolua pe măsură ce tăiați lemnul.
    • Dacă sculptați un bloc de lemn, luați în considerare faptul că faceți 1 din colțul marginilor liniei centrale. Sculptura caracteristicile faciale dintr-o margine ascutita este mai usoara decat sa o faci pe o suprafata plana.
    • Păstrați marcajul la îndemână, mai ales dacă sunteți începător. Utilizați-l atunci când este necesar pentru a evidenția caracteristicile înainte de a le sculpta. Acest lucru poate fi util pentru tăierea detaliilor mici ca ochii.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 7
    2. Faceți crestături sub frunte și fundul nasului. Pentru o fata de sculptura fara corp, o modalitate simpla de a schița nasul este prin plasarea nivelei de frunte ⅓ de pe linia centrala si fundul nasului ⅔ al drumului in jos. Pe fiecare loc, faceți o tăietură în formă de V cu un cuțit de sculptură sau ciocan și daltă. Faceți acest lucru prin tăierea în diagonală, apoi întâlniți prima tăiere cu o a doua tăietură din partea opusă, formând litera V.
  • Planificați să faceți crestături despre ⅓ din lățimea pe care o doriți ca fața terminată să fie.
  • Începeți mici cu tăieturile V. Repetați tăieturile și îndepărtați excesul de lemn pentru a lărgi crestăturile.
  • Un cuțit de sculptură este bun pentru blocurile mici de lemn. Când sculptați bucăți mai mari, puteți găsi un ciocan și daltă pentru a fi mai eficiente.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul de lemn 8
    3. Sculptați în jurul nasului cu un cuțit pentru a termina o evidențiere. Faceți tăieturi mici, diagonale în sus de la capetele notch-ului de fund. Extindeți aceste tăieturi la punctul de până la jumătatea drumului dintre linia centrală și unde planificați pe partea laterală a feței. Apoi, tăiați în diagonală înapoi spre centrul nasului și până la Notch-ul de frunte.
  • Utilizați un cuțit de sculptură sau un gouge pentru a îndepărta excesul de lemn în jurul și de-a lungul nasului. Radeți lemnul dintre nas și partea feței pentru a adăuga detalii ca obrajii.
  • Funcțiile de formare a caracteristicilor poate fi un pic mai complicat până când sunteți familiarizat cu proporțiile faciale. Ia ceva timp pentru a observa oameni și imagini pentru a obține o idee exactă despre modul în care ar trebui să arate nasul.
  • Lucrați încet. Puteți elimina întotdeauna excesul de lemn, dar nu puteți inversa greșelile. Orice greșeli pe care trebuie să le înlocuiți, cum ar fi prin adâncirea sau seara.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul de lemn 9
    4. Creați gura prin prezentarea buzelor cu un instrument V. Poziționați gura aproximativ ⅓ a drumului dintre nas și bărbie. Trasarea acestei părți cu un marker este adesea foarte utilă. Când sunteți gata, utilizați un instrument V sau un gouge pentru a tăia direct în liniile pe care le-ați urmărit. Apoi, utilizați un cuțit pentru a elimina excesul de lemn în jurul gurii pentru a adăuga definiția la buze și bărbie.
  • O mulțime de carvers de lemn fac fețe cu mustăți groase. Musturile sunt adesea mai ușor de planificat și de sculptor decât buzele. Liniile pentru mustață încep de obicei lângă nări, curba în jos în partea de sus a bărbiei, apoi se întorc să se întâlnească deasupra buza superioară.
  • Un instrument V este un instrument util folosit pentru a face tăieturi rapide V, oferind caracteristici faciale multă definiție imediată. Ele vin într-o varietate de dimensiuni și pot fi găsite online sau la unele magazine de aprovizionare cu ambarcațiuni. Dacă nu aveți unul, puteți continua să utilizați un cuțit sau o daltă.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul de lemn 10
    5. Neteziți prizele de ochi și schițați ochii cu un instrument V. Înainte de a începe schițele ochiului, aplatizați zona din jurul notei de sus și de fruntea nasului, după cum este necesar cu un cuțit de sculptură. Apoi, începeți ochii chiar lângă podul nasului. Faceți 2 linii curbate pentru a crea ochi în formă de migdale care se termină cu drumul spre partea feței. Finalizați designul prin sculptând un cerc în fiecare ochi pentru a crea elevii.
  • Puteți adăuga definiție în această zonă adăugând câteva linii suplimentare. De exemplu, utilizați instrumentul V pentru a face o altă linie sub marginea inferioară a ochiului, definind pleoapa inferioară.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 11
    6. Faceți crestături în partea laterală a lemnului pentru urechi dacă este necesar. Rotiți blocul de lemn pe partea sa și faceți tăieturi V cu un instrument V pentru a schița urechile. Păstrați aceste tăieturi cu ochii și partea de jos a nasului. O regulă de bază pentru urechile realiste îi face proporțională cu nasul, astfel încât să folosiți crestăturile originale ale nasului pe care le-ați făcut ca o orientare.
  • Amintiți-vă că atunci când oamenii se uită la fața din față, ei văd doar marginea din față a fiecărei urechi. Câteva crestături sunt suficiente pentru a crea forma urechii. Nu este nevoie să cheltuiți mult timp făcând urechi detaliate.
  • Unele carversii de lemn pot renunța la urechi sau aleg să le acopere cu păr lung. Dacă aceasta face parte din designul dvs., puteți lăsa urechile fără o problemă.
  • Partea 3 din 3:
    Detaliind fața
    1. Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 12
    1. Linii de sculptură în interiorul gurii și pe părul facial pentru a adăuga detalii. În funcție de designul dvs., cantitatea de muncă detaliată pe care trebuie să o faceți în partea inferioară a feței poate varia. Puteți utiliza instrumentul V pentru a urmări o linie peste gură, diferențierea buzelor. Dacă sculptura dvs. are o barbă sau mustață, utilizați instrumentul V pentru a adăuga volumul prin linii de sculptură care rulează din nas și gura spre bărbie.
    • Neteziți zona de bărbie după cum este necesar înainte de a adăuga detaliile fine. De exemplu, asigurați-vă că bucătarul inferior și zona de barbă este sub mustață. Radeți lemnul din zona inferioară înainte de a adăuga detalii fine.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul de lemn 13
    2. În jurul marginilor de pe partea superioară a lemnului pentru a forma capul. Când rotunji forma feței, ține minte planurile tale pentru păr. Măsurați cât de mult lemn trebuie să plecați deasupra liniei de păr pentru a sculpta orice coafura pe care o planificați să dați fața. Folosind un cuțit sau o daltă, tăiați treptat lemnul excesiv din partea superioară a piesei până când este vorba despre nivelul cu urechile.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 14
    3. Liniile tăiate în zona părului cu un instrument V pentru a da adâncime. Crearea părului este similară cu datele de detaliere și de mustre. Primul pas este continuarea eliminării excesului de lemn până când aveți o formă generală pentru coafura. Apoi, utilizați instrumentele de sculptură pentru a face o serie de linii verticale mici, care rulează de la cap până la vârful părului, formând câteva fire individuale de păr.
  • Părul nu trebuie să fie super lung sau detaliat. Puteți adăuga câteva linii deasupra părului pentru a indica faptul că părul există sau puteți lucra până la vârful piesei de lemn.
  • Puteți adăuga linii în jurul urechilor și pe partea laterală a blocului de lemn pentru a indica părul lung.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 15
    4. Finalizați fața cu detalii mai mici, cum ar fi ridurile și sprâncenele. Verificați piesa pentru a vedea unde aveți nevoie pentru a aprofunda liniile existente și adăugați mai multe detalii. Răzuiți orice lemn excesiv, după cum este necesar cu un cuțit sau daltă, apoi utilizați un instrument V sau un gouge pentru a crea linii mai mici. De exemplu, adăugați semne mici în jurul ochilor și liniile ondulate în frunte pentru a indica vârsta.
  • Sprâncenele se fac în mod similar cu alte tipuri de păr. Indicați-le utilizând instrumentul V pentru a sculpta câteva linii în sus din ochi.
  • Verificați întreaga piesă înainte de a termina. Căutați orice pete în care puteți îmbunătăți definiția fata. Este posibil să trebuiască să treceți de câteva ori înainte de a arăta așa cum ați imaginat.
  • Imagine intitulată fețe de scrupă în pasul lemnului 16
    5. Nisip lemnul neted dacă doriți să eliminați marginile aspre. Unii oameni ca aspectul dur al unui sculptură de lemn finit, astfel încât șlefuirea nu este o obligație. Dacă alegeți să-l nisip, obțineți o bucată de șmirghel de 220 de gresie și frecați ușor. Acest lucru va elimina spărturile, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la prăbușirea degetelor pe măsură ce vă bucurați de piesa finală.
  • V-Tools și Gouges pot lăsa niște margini ascuțite, deci acordați atenție zonelor pe care le tăiați cu ele. Urcați marginile ascuțite în jurul tăieturilor pentru a da fața unui aspect mai moale și mai natural.
  • sfaturi

    Pentru a crea fețe realiste, studiu! Uită-te la chipuri în fotografii sau desene precum cele din cărțile de anatomie.
  • Puteți găsi modele care vă arată cum să proporționați o față. Căutați modele online sau flip prin unele reviste de sculptură din lemn.
  • Obțineți creativi! Dacă doriți să adăugați culoare la locul de muncă, aplicați o vopsea acrilică. De asemenea, puteți aplica ceară brună cu o perie pentru a vă oferi piesei un ton mai rustic, păduri.
  • O garnitură clară poate fi pulverizată pe față pentru ao proteja. Dacă sculptura dvs. de lemn poate fi expusă la apă, sigilați-o pentru ao proteja.
  • Avertizări

    Folosind unelte ascuțite de sculptură, cum ar fi cuțite și ferăstraie, pot fi periculoase. Purtați o mănușă pentru a vă proteja mâna de margini ascuțite.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Jurnal de lemn sau bloc
    • Cuțit de sculptură sau ciocan și daltă
    • V-unelte
    • Gouges
    • Șmirghel de șmirghel 220
    • Clemă
    • Drawnife pentru lemn brut
    • Axa pentru lemn brut
    • Ciocan
    • Daltă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar