Cum să sculgeți un cârlig de croșetat

Pentru a croșeta, veți avea nevoie de un croșetat adecvat cârlig. Dacă sunteți mai mult de tipul de persoană de la Do-It-Yourself, sau nu puteți găsi dimensiunea cârligului de care aveți nevoie în magazinul dvs. local, este suficient de ușor să vă sculuiți propria dvs. Cârligele tale sculptate manual pot deveni unele dintre favoritele tale, chiar dacă ați cumpărat și cârlige la îndemână.

Pași

1. Selectați materialul pe care doriți să vă aflați cârligul. Puteți folosi un lemn sau plastic Chopstick, sau un diblu din lemn de esență tare. Puteți începe chiar cu o bucată destul de dreaptă dintr-o ramură, atâta timp cât este bine uscată. Veți avea mai puțin sculptură de a face dacă materialul începe cu aproximativ dimensiunea și forma dorită ca cârligul finit să fie, în special diametru.

  • Dacă utilizați un bețișor, utilizați unul bun, lung făcut din bambus.Cele ieftine, de spargere, pe care le obțineți de obicei cu chinezii dvs. chinezi, probabil, nu vor nisip într-un final suficient de netedă.
  • Materialele diferite se vor ocupa oarecum diferit. De exemplu, cârligele din lemn și din plastic vor fi diferite de cârligele metalice comerciale. Încercați să experimentați pentru a vedea care dintre ele se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.
  • Vezi "Lucrurile de care veți avea nevoie" Secțiunea de mai jos pentru o listă a celorlalte elemente de care aveți nevoie.
  • 2. Decide cu privire la lungimea cârligului de croșetat.Poate doriți să o comparați cu un cârlig comercial cu care vă place să lucrați.Dacă nu sunteți sigur, șase centimetri (15 cm) este o lungime bună pentru a începe cu. De asemenea, puteți să vă bazați lungimea cârligului pe tipul de proiect pe care doriți să îl utilizați, cum ar fi pe croșetat Tunisian - care necesită un cârlig mai lung sau un proiect mult mai mare.
  • 3. Decideți în ce mod doriți ca porțiunea de cârlig să indicați în raport cu mânerul, dacă utilizați materialul care nu este cilindric (un bețivic dreptunghiular sau o ramură brută).Există o latură plată? Este o parte mai largă decât cealaltă? Dacă începeți cu un bețișor, ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare orice desene sau tipăriri care sunt deja pe betisoare.
  • 4. Tăiați materialul la lungimea finală, sau un pic mai mult. Amintiți-vă că veți scoate un material pe măsură ce vă scufundați și că puteți scurta cârligul mai târziu mult mai ușor decât vă puteți prelungi. Dacă preferați, puteți părăsi acest pas până la ultima, astfel încât să știți exact unde se termină partea de sus a cârligului.
  • 5. Puneți un punct dur la sfârșit care va deveni cârligul. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să plasați capătul betisorului sau diblu într-o Ascuțitoare de creioane. În caz contrar, pur și simplu utilizați cuțitul pentru a roti colțurile.
  • 6. Sculptați un gât pe cârlig.Nu trebuie să fie perfect cilindrică, dar poate doriți să rotunjiți capătul pătrat al unui bopstick.Dacă doriți un cârlig mai mic, puteți dori, de asemenea, să îndreptați conicul de la capătul unei betisoare sau să reduceți diametrul capătului cârligului unui diblu în timp ce lăsați părul mânerului mai gros pentru rezistență.
  • Faceți gâtul cât mai neted, chiar și simetric posibil.Tăiat cu lovituri lungi, netede după cerealele din lemn și rotiți materialul în timp ce mergeți.
  • Dacă rotunjiți capătul unui bețivic dreptunghiular, luați mai mult pe laturile scurte și puțin sau nimic de pe laturile lungi.
  • Face gâtul cel puțin o inch și jumătate (aproximativ 3.5cm) lung. Lungimea exactă nu contează.
  • Dacă ați modelat capătul cu un ascuțit de creion, utilizați forma punctului ca ghid pentru a ajuta la obținerea gâtului.
  • 7. Nisip gâtul astfel încât să fie în mod rezonabil neted și chiar. Aceasta nu este șlefuirea finală, deci nu trebuie să treceți peste bord în această etapă. Doar ieșiți mari și nickii rămași de la sculptarea gâtului.
  • 8. Faceți o șlefuire mică la sfârșit În această etapă pentru a rotunji vârful. Vă va ajuta să vizualizați unde să puneți tăierea pentru cârlig.
  • 9. Mark a "zâmbet" unde va fi tăiat inițial pentru cârlig. De asemenea, puteți vizualiza această tăietură, dacă preferați. Puneți-o puțin mai departe de sfârșit decât va merge în cele din urmă. Veți forma mai târziu punctul de cârlig. Poate doriți să comparați forma și locația unui cârlig comercial sau o fotografie a unuia.
  • 10. Face o tăietură de 45 de grade cam pe jumătate prin diblu, la marcă.Acest lucru va crea începutul cârligului.Fotografia prezintă lama de ferăstrău pe un cuțit de buzunar (multi-instrument), dar puteți utiliza orice altă ferăstrău sau puteți începe această tăietură prin așterierea la ea cu un cuțit.
  • 11. Lărgiți această tăietură și o face mai profundă prin Whitting cu un cuțit. Încercați să păstrați subcotarea în timp ce faceți mai adânc. Lăsați jumătate până la o treime din lățimea originală a dibluului la cel mai îngust loc.
  • 12. Lucrează părțile laterale ale "zâmbet" superior.Acest lucru nu este strict necesar, dar va da firul sau fire un loc unde să stea. Rețineți că acest lucru poate face ca partea de susținere a dibluului să fie chiar mai subțire, așa că nu exagerați, în special pe cârligele mai subțiri.
  • 13. Formați punctul și scurtați-l după cum este necesar. Dacă punctul este prea lung, veți avea probleme să o trageți prin bucle. Poate doriți să revizuiți ascuțirea creionului dacă îl utilizați. În caz contrar, pur și simplu continuați să bâlbâi și nisip până când aveți un punct rotund. Întorcându-vă cârligul pe măsură ce mergeți, vă va ajuta să păstrați lucrurile chiar și pe aici, mai ales când vă șlefuiți.
  • Forma și dimensiunea punctului de cârlig este o chestiune de preferință personală.Încercați mai multe forme diferite sau continuați să o ajustați până când vă simțiți bine.
  • 14. Nisipați cu atenție cârligul, în special cârligul și partea gâtului care vor intra în contact cu firele sau firul. Cât mai mult posibil, nisip cu boabele din lemn. O placă plată și ieftină vă va ajuta să intrați sub cârlig. Amintiți-vă că șlefuirea poate fi utilizată și pentru modelul final.
  • 15. Utilizați cârligul. Veți descoperi rapid orice pete care au nevoie de un pic mai multe șlefuire. Dați-vă mult timp pentru a vă adapta la cârligele din lemn dacă ați folosit cârlige de metal înainte. De asemenea, dă-i mult timp pentru a sparge. Ei vor fi mai fină cu utilizare și vor absorbi uleiul de piele care va face ca cârligul să alunece mai uniform împotriva firelor sau a firului.
  • sfaturi

    Practică și experiment. Chopstick-urile vin în perechi și cele mai multe dibluri din lemn de esență tare vin cu mult mai mult decât este necesar pentru un cârlig, deci este ușor de experimentat. O mare parte din acest proces poate fi, de asemenea, făcut de ochi sau de simt odată ce obțineți atârnă de ea. Puteți obține mai bine să faceți cârlige care se potrivesc stilului și scopurilor croșetat.
  • Probabil că nu veți replica exact ecartamentul de cârlige comerciale. Diametrul va influența în cea mai mare parte gabaritul. Măsurați diametrul gâtului și comparați-l cu un tabel de dimensiuni de cârlig comercial pentru a ști ce dimensiunile dvs. este cel mai apropiat de. Este posibil să ajustați multe modele de croșetat pentru aproape orice cârlig și fire, și puteți dori să învățați un pic despre cum să faceți acest tip de ajustare, dacă dimensiunea contează pentru modelul dvs.
  • Utilizați capătul ascuțit al unui bopstick care este deja rotund pentru capătul cârligului pe un cârlig mai mic.
  • Odată ce ați ajuns la atârnă de a vă face propriile cârlige de croșetat, puteți începe să faceți o varietate de dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor dvs. de croșetat. Este posibil să găsiți că cârligele mai mici sau mai mari sunt mai ușor pentru dvs. să faceți și să utilizați.
  • Pentru proiecte pe fir de croșetat fin, este probabil cel mai bine să cumperi un cârlig de oțel cu dimensiunea corespunzătoare. Oțelul este suficient de puternic pentru a ține la dispoziție diametrele înguste necesare, în timp ce lemnul poate fi dificil de a scuza atât de precis.
  • Lucrați peste un coș de gunoi, în aer liber sau peste o suprafață, puteți curăța cu ușurință sau vid, pentru a elimina corect chips-urile de lemn pe care le veți crea.
  • Eliminați doar un mic material la un moment dat, în special în timpul etapelor anterioare. Puteți să luați întotdeauna puțin mai târziu.
  • Avertizări

    Întotdeauna îndreptați cuțitul departe de tine și de alții, astfel încât nu va lovi niciodată pe nimeni dacă se alunecă. Dacă ajută, lucrați pe o suprafață solidă, cum ar fi un banc de lucru sau o masă. Puteți proteja suprafața cu o mată de tăiere sau o revistă veche sau o bucată de carton.
  • Folosirea unei mărimi moi vă ajută să vă protejați degetele pe măsură ce sculptați.Puteți mâina cu coaseți rapid dintr-un fel de țesătură mai groasă ca o cârpă de curățare. Va fi la fel ca un deget pentru degetul tău, dar în schimb, conceput pentru a se potrivi cu degetul mare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un diblu din lemn de esență tare, bambus bun sau betisoare de plastic sau alt material adecvat. Materialul care începe la sau în apropierea diametrului dorit va fi mai ușor de lucrat cu.
    • Un cuțit de buzunar, un cuțit utilitar sau alt instrument pentru sculptură.
    • Șmirghel, un fișier de unghii sau un tablou de emeer. Panourile ieftine de emetare fără spumă sunt ideale pentru a intra în nisip sub cârlig. Orice abraziv este folosit pentru trecerea finală ar trebui să fie destul de fin, echivalent cu partea mai fină a unui fișier de unghii.
    • Un mijloc de tăiere a lemnului. Acesta poate fi atașamentul de ferăstrău pe un cuțit de buzunar pentru un diblu subțire. În caz contrar, orice ferăstrău de lemn adecvat ar trebui să facă treaba.
    • Opțional: un ascuțit de creion.
    • Opțional: un creion pentru marcarea primei tăieri.
    • Opțional: un fișier mic, rotund, dacă îl aveți, este un instrument excelent pentru modelarea și netezirea interiorului cârligului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar