Cum să se ocupe de casă

Indiferent dacă sunteți departe de școală, v-ați mutat într-un loc nou sau sunteți chiar departe într-o excursie, ați putea experimenta ceea ce este cunoscut sub numele de "Homesickness."Simptomele de casă pot varia de la o persoană la alta, dar, în general, căsnicia vă poate lăsa să vă simțiți supărați, încurcați, izolați sau singuri. S-ar putea, de asemenea, să vă simțiți nostalgici acasă, chiar și lucruri simple, cum ar fi perna ta veche sau mirosul casei tale. Homesickness poate afecta oamenii de toate vârstele în aproape orice situație, așa că nu vă fie rușine dacă doriți acasă. Există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă ajuta să vă ocupați de casă și să învățați să vă iubiți noul mediu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea strategiilor de coping
  1. Imagine intitulată Deal cu pasul de casă 14
1. Înțelegeți ce cauzează somnicismul. Homesickness vine de la nevoia umană de conectare, dragoste și securitate. În ciuda numelui său, sentimentele dvs. de "homesickness" ar putea avea nimic de-a face cu casa dvs. reală. Orice lucru care este familiar, stabil, confortabil și pozitiv poate fi o sursă de somnolență când sunteți departe de el. Cercetările au arătat chiar că somnul este un fel de durere pentru o pierdere similară cu doliu o despărțire sau moarte.
  • S-ar putea să aveți chiar și somnicitate preemptivă, unde dezvoltați sentimente de anxietate, pierdere sau obsesie despre casă inainte de pleci pentru că anticipați separarea.
  • Copiii și pre-adolescenții simt de obicei mai mult decât adulții mai în vârstă, deși oamenii de orice vârstă pot experimenta acest lucru.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 3
    2. Recunoaște simptomele de menaj. Homesickness este mult mai mult decât lipsesc "acasă."Poate provoca o varietate de sentimente și efecte secundare care pot afecta funcționarea zilnică. Învățarea de a recunoaște aceste simptome vă poate ajuta să vă dați seama de ce vă simțiți așa cum sunteți și luați măsuri pentru a vă ajuta.
  • Nostalgie. Nostalgia este atunci când vă gândiți frecvent la lucrurile dvs. sau la lucrurile familiare și la oameni, de obicei printr-o lentilă idealizată. S-ar putea să vă simțiți preocupați de gânduri despre casă sau să vă găsiți în mod constant comparativ noua dvs. situație nefavorabilă la cea veche.
  • Depresie. Oamenii care suferă de la domiciliu se confruntă adesea cu depresia, deoarece nu dispun de sprijinul social pe care l-au avut acasă. S-ar putea, de asemenea, să simțiți că aveți mai puțin control asupra vieții dvs., care poate agrava depresia. Semnele comune ale depresiei cauzate de domiciliu includ sentimente de tristețe, senzație de dezorientare sau ca tine "nu aparțin", retragerea din activități sociale, dificultăți academice sau de muncă, senzație de neajutorare sau abandonată, trăind o stima de sine scăzută și schimbări în somnul tău modelele. Nu doresc să facă sau să nu se bucure de lucrurile pe care le-ați folosit este adesea un semn al depresiei.
  • Anxietate. Anxietatea este, de asemenea, un semn distinctiv al somnului. Anxietatea din cauza somnului poate provoca gânduri obsesive, mai ales despre casa sau oamenii pe care îi pierdeți. S-ar putea să aveți și dificultăți de concentrare sau să vă simțiți extrem de stresați fără a fi capabili să identificați o cauză. S-ar putea să fiți ușor iritați sau "Snap" la persoanele din noua dvs. situație. În cazuri extreme, anxietatea poate declanșa alte răspunsuri, cum ar fi agorafobia (teama de spații deschise) sau claustrofobia (teama de spații închise).
  • Comportamente anormale. Sentimentul de casă vă poate arunca de pe rutinele dvs. normale și vă poate schimba modul în care răspundeți la lucruri. De exemplu, dacă nu sunteți de obicei o persoană furioasă, dar vă găsiți supărați sau strigați mai mult decât ați obișnuit, acesta ar putea fi un semn că vă simțiți la domiciliu. S-ar putea să mâncați, de asemenea, semnificativ mai mult sau mai puțin decât de obicei. Alte simptome includ dureri de cap frecvente sau care se confruntă cu mai multă durere sau boală decât de obicei.
  • Imaginea intitulată Spune unui prieten că partenerul său îi înșeală pasul 13
    3. Homesickness este comună pentru tinerii. În timp ce o persoană poate obține Homesick la orice vârstă, oamenii mai tineri se întâlnesc mai de obicei acest lucru. Există câteva motive:
  • Copiii și adolescenții nu sunt de obicei ca fiind independenți din punct de vedere emoțional. Un bătrân de șapte ani nu este, în general, la fel de gata să se aventureze de acasă ca de șaptesprezece ani.
  • Tinerii, de obicei, nu au avut o experiență atât de mare cu situații noi. Dacă nu v-ați mutat niciodată sau ați fost plecați la tabără înainte sau ați fost pe cont propriu înainte, este mai dificil decât al doilea sau al treilea moment. Când sunteți tineri, este mai probabil să fie o nouă experiență decât un adult mai în vârstă.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 6
    4. Păstrați lucruri familiare în jur. Având lucruri familiare de la "Acasă", vă poate ajuta să vă ușurați sentimentele de somnolență, oferindu-vă o "ancoră."Lucruri cu valoare sentimentală sau culturală ridicată, cum ar fi fotografiile familiei sau a unui element legat de identitatea dvs. culturală, vă pot ajuta să vă simțiți conectați la domiciliu chiar și atunci când sunteți departe.
  • Echilibru vechi cu nou. Pentru a vă adapta la noua dvs. situație, este important să îmbrățișăm schimbările pe care le experimentați. Desigur, aveți niște obiecte reconfortante de la domiciliu, dar realizați că nu puteți și nu ar trebui să fiți înconjurați de lucruri vechi și familiare.
  • Amintiți-vă că nu totul trebuie să fie un obiect fizic. În epoca internetului, este posibil să puteți transmite postul de radio local, de exemplu.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 5
    5. Faceți câteva lucruri pe care le-ați plăcut să le faceți acasă. Cercetările arată că faceți lucruri pe care le simțiți nostalgice, vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Tradiția și ritualurile pot ajuta la promovarea unui sentiment de conectare la casa dvs. chiar și atunci când sunteți departe.
  • Mâncați alimentele preferate de acasă. Există un motiv pentru care avem termenul "mâncăruri de confort."Consumul alimentelor familiare din copilărie sau cultură vă poate face să vă simțiți mai fericiți și mai siguri în noul dvs. mediu. Încercați să introduceți alimentele preferate la noi prieteni pentru a consolida legătura dintre sursele familiare de confort și surse noi de sprijin emoțional.
  • Participați la tradițiile dvs. religioase, dacă le aveți. Cercetările au arătat că persoanele care au tradiții religioase sau de credință se simt mai puțin de domiciliu atunci când participă la acele tradiții într-un nou loc. Găsirea unui loc de cult sau meditație în noul dvs. loc sau chiar găsirea unui grup de prieteni cu tradiții similare, vă poate ajuta să vă ajustați.
  • Găsiți câteva activități similare de făcut. Dacă ați fi într-o ligă de bowling sau un club de carte la domiciliu, nu fi timid. Faceți cercetarea și vedeți dacă puteți găsi ceva similar în noul dvs. mediu. Veți putea face lucrurile pe care le iubiți și întâlniți niște oameni noi în acest proces.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 19
    6. Vorbește despre sentimentele tale cu cineva. Este un mit comun care vorbind despre sentimentul de casă poate provoca sau agrava simptomele de somnolență. Cercetările au arătat că acest lucru nu este adevărat. De fapt, vorbind despre ceea ce simțiți și experiența vă poate ajuta să vă ocupați de casa dvs. de casă. Nu recunoscând sentimentele dvs. le poate face mai rău.
  • Găsiți o persoană de încredere pentru a vorbi cu. Un colegiu RA, un consilier de îndrumare, un părinte sau un prieten apropiat sau un profesionist de sănătate mintală vă poate oferi o ureche simpatică și, de multe ori, sfaturi despre cum să faceți față sentimentelor dvs.
  • Amintiți-vă că căutarea ajutorului de la altcineva nu te face "slab" sau "nebun."Având puterea de a recunoaște că aveți nevoie de ajutor este un semn de curaj și o bună îngrijire de sine, nu ceva care trebuie să fie jenat.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 11
    7
    Tine un jurnal. Păstrarea unui jurnal vă va ajuta să luați legătura cu gândurile dvs. și să faceți tot ceea ce se întâmplă în noul dvs. mediu. Indiferent dacă studiați în străinătate, la Colegiul, la tabăra de vară, sau tocmai sa mutat într-un oraș nou, probabil că veți avea multe senzații noi și nefamiliare și păstrarea unui jurnal vă poate ajuta să vă urmăriți gândurile. Cercetările au arătat că păstrarea unui jurnal unde vă aflați Reflectați pe experiențele dvs. și despre modul în care te-au făcut, simțiți că poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de casă.
  • Încercați să vă păstrați focalizarea pozitivă. În timp ce este normal să vă simțiți singuri și domestici, este important să vă uitați la partea bună a noilor dvs. experiențe. Gândiți-vă la lucrurile distractive pe care le faceți sau vă gândiți la modul în care ceva nou vă amintește de ceva minunat de acasă. Dacă faceți doar jurnal despre cât de mizerabil vă simțiți, vă puteți face mai rău de casă.
  • Asigurați-vă că jurnalul dvs. este mai mult decât o listă de sentimente și evenimente negative. Când oștiți o experiență negativă, luați ceva timp să vă gândiți și să scrieți despre ce te-a făcut să vă simțiți așa. Aceasta se numește "reflecție narativă," și servește un scop terapeutic.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 8
    8. Obțineți o mulțime de exerciții fizice. Cercetările au arătat că exercițiul eliberează endorfinele, substanțele chimice naturale ale corpului. Endorfinele pot ajuta la combaterea anxietății și depresiei, care sunt ambele efecte secundare comune ale somnului. Dacă puteți, să vă exercitați cu alții. Acest lucru vă va oferi șansa de a socializa și de a întâlni oameni noi.
  • Exercitarea poate, de asemenea, să-ți sporească sistemul imunitar. Homesickness se poate manifesta ca sentimente crescute de boală (E.G., Dureri de cap sau răceli frecvente).
  • Imagine intitulată Deal cu pasul de casă 9
    9. Discutați cu prietenii și familia înapoi acasă. Vorbind cu cei dragi înapoi acasă vă poate ajuta să vă simțiți acceptați și conectați, ceea ce este important pentru ajustarea la un loc nou.
  • Trebuie să dezvolți un sentiment de încredere în sine și de încredere de sine pentru a combate eficient. Nu vă lăsați să vă concentrați atât de mult pe cei dragi într-un alt loc că nu învățați cum să gestionați pe cont propriu.
  • Vorbind cu prietenii și familia, poate face ca domiciliul să fie mai rău pentru copii foarte mici sau pentru persoanele care sunt departe de casă pentru un timp foarte scurt.
  • De asemenea, puteți petrece un pic de timp pe site-urile de rețele sociale pentru a vă conecta cu prietenii și pentru a vedea ce se întâmplă. Poate ajuta la faptul că nu este imposibil de departe. Cu toate acestea, nu vă concentrați atât de mult pe vechii dvs. prieteni că nu aveți timp să faceți alții noi, totuși.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 10
    10. Evitați obseda asupra casei vechi. În timp ce conectarea la oameni înapoi acasă poate fi o mare strategie de coping, poate deveni și o cârjă. Nu lăsați încercările dvs. să vă reamintească de acasă să vă preluați viața. Dacă vă aflați să stați să discutați cu mama dvs. pentru a treia oară în acea zi, mai degrabă decât să luați o cafea cu un nou prieten, luați în considerare ajustarea timpului pe care îl cheltuiți pentru a vă conecta cu oameni noi. Există o linie fină între păstrarea în contact cu oamenii din orașul dvs. natal și nu se mișcă la locul în care sunteți acum.
  • Programați apelurile telefonice acasă. Setați limite pentru cât de des și pentru cât timp veți vorbi cu prietenii și familia înapoi acasă. Ați putea chiar să încercați să scrieți scrisori de "melc de mail" vechi. Acestea sunt modalități excelente de a rămâne conectat la oameni acasă fără a lăsa nostalgia dvs. pentru trecut vă împiedică să experimentați prezentul.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajungând la alții
    1. Imagine intitulată Deal cu Pasul 7
    1. Faceți o listă a ceea ce vă pierdeți despre casă. Este foarte comun să vă pierdeți cei dragi când sunteți departe de ei. Faceți o listă a oamenilor pe care îi pierdeți și ce au adus la viața voastră. Ce amintiri prețuiți? Ce lucruri ați făcut împreună? Ce aspecte ale personalităților lor ați iubit? Găsirea unor noi prieteni care sunt asemănători cu cei care au lăsat în urmă vă pot ajuta să vă simțiți sprijinul emoțional. De asemenea, vă poate ajuta să vă ajustați la un loc sau la o situație nouă.
    • Căutați modalități în care noul dvs. mediu este ca ceea ce pierdeți. Cercetarea de la domiciliu a arătat că atunci când puteți găsi aspecte ale familiarului în noua dvs. situație, sunteți mai puțin probabil să rămâneți la domiciliu pentru că vă concentrați pe ceva pozitiv.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 12
    2. A se implica. Este ușor să spui că trebuie să faci noi prieteni, dar de fapt faci acest lucru poate fi greu într-un loc nou. Cea mai bună modalitate de a dezvolta o rețea puternică de asistență socială este să vă puneți în situații în care veți întâlni oameni noi, mai ales dacă aveți interese similare. Implicarea cu noi activități vă poate ajuta, de asemenea, să vă distragă atenția de sentimentele de somn.
  • De exemplu, dacă sunteți departe de școală sau colegiu, există o varietate de cluburi, sport, activități și organisme guvernamentale studențești pe care le-ai putea alătura. Acestea vă pot ajuta să vă conectați cu alți oameni, dintre care mulți se confruntă probabil și de casă!
  • Dacă sunteți la un nou loc de muncă sau într-un oraș nou, poate fi greu să faci noi prieteni. Cercetările au arătat că îl puteți găsi mai greu de făcut prieteni după ce ați părăsit colegiul. Consistența este esențială: aderarea la un grup care se întâlnește frecvent, cum ar fi un club de carte sau atelier, este probabil să vă ajute să vă faceți prieteni deoarece veți vedea aceiași oameni în mod regulat.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 13
    3. Împărtășiți ceea ce vă place despre casă cu alții. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a lupta la domiciliu este de a face noi prieteni. Având o rețea de sprijin puternică vă face mai puțin probabil să aveți probleme cu copierea cu somnul, chiar dacă simțiți-o. Împărtășirea amintirilor dvs. pozitive despre casă vă va ajuta să vă ridicați spiritele și să vă faceți să vă simțiți mai confortabil vorbind despre casă.
  • Aveți o petrecere în care vă împărtășiți bucătăria și obiceiurile cu noi prieteni sau cunoștințe. Indiferent dacă studiați în străinătate sau mergeți la colegiu la câteva ore distanță, împărtășiți alimentele preferate de la domiciliu cu alții vă poate face să vă simțiți mai bine. Puteți avea o petrecere în care învățați câțiva prieteni pentru a face alimentele pe care le iubiți cel mai mult de la domiciliu sau doar invitați unii oameni pentru a vă bucura de gustările locale preferate.
  • Distribuiți muzica preferată cu alții. Dacă sunteți dintr-un loc care iubește muzica de țară, aveți un mic întâlnire în care oamenii joacă jocuri de bord, se cunosc reciproc și ascultă melodiile preferate. Dacă ați iubit ascultarea pe Jazz la domiciliu, jucați niște jazz. Muzica nu trebuie să se refere direct la casa ta atâta timp cât îți amintește că ești acasă.
  • Spune povestile amuzante despre a fi acasă. Deși s-ar putea să vă simțiți prea mult să râdeți, încercați să împărtășiți câteva anecdote amuzante despre ceea ce ați iubit cel mai mult despre a fi acasă. Vorbind despre amintirile fondului vă poate întări conexiunea la domiciliu și la noi prieteni.
  • Dacă locuiți într-un loc cu o altă limbă maternă de la a ta, încercați să învățați unii oameni câteva fraze cheie în limba dvs. Aceasta va fi distractivă, distragerea și educația pentru prietenii dvs.
  • Imaginea intitulată Fii sincer fără a fi dur pas 11
    4. Fii curajos. Senzație de timid, ciudat sau vulnerabil este un efect secundar comun al somnului. Dacă nu luați riscuri, veți pierde experiențele care vă pot ajuta să vă ajustați la noua dvs. situație. Încercați să acceptați invitații, chiar dacă nu veți ști mulți oameni la ceea ce veți face. Nu trebuie să fii viața partidului! Doar fiind prezent și ascultând alții este un pas bun.
  • Dacă sunteți timid, dați-vă un scop ușor de gestionat: întâlniți și discutați cu o singură persoană nouă. Probabil că veți deveni mai confortabil socializării pe măsură ce timpul trece. Concentrați-vă pe ascultarea celeilalte persoane, care este cea mai ușoară modalitate de a face o conexiune.
  • Chiar dacă ajungeți să nu faceți prieteni la acea petrecere sau la evenimentul respectiv, vă veți dovedi că vă puteți descurca cu lucruri noi și necunoscute și că vă poate stimula încrederea în sine.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 15
    5. Ieșiți din zona dvs. de confort. A face aceleași lucruri familiare se pot simți confortabil, dar este important să vă împingeți din zona dvs. de confort pentru a crește și a schimba. Cercetările au arătat că un nivel moderat de anxietate, cum ar fi cel experimentat când învățați o nouă abilitate, vă poate îmbunătăți performanța în sarcini intelectuale și interpersonale. Senzația prea confortabilă vă poate împiedica să vă ajustați la noul dvs. mediu.
  • Începeți cu pași mici. Încercând să vă confruntați cu cea mai mare frică de toate odată, ar putea fi contraproductivă. Încercând să vă aruncați în ceva complet străin, vă poate lăsa să vă simțiți copleșiți. Dă-ți obiective mici și ușor de gestionat care vă provoacă un pic la un moment dat.
  • Încearcă un nou restaurant în noul tău oraș. Oferta de a sta cu un străin la cantină. Cereți pe cineva din clasa dvs. să înceapă un grup de studiu cu dvs. Invitați un colaborator să primească băuturi după muncă.
  • Metoda 3 din 3:
    Conectarea cu noua dvs. situație
    1. Imagine intitulată Deal cu pasul 4
    1. Bucurați-vă de aspectele unice ale noului dvs. mediu. Găsirea modalităților de a vă satisface nevoile într-un mediu nou poate fi o provocare, dar este de asemenea utilă în lupta împotriva somnului. Conectarea cu ceea ce este nou și interesant cu privire la noua dvs. situație vă poate ajuta să vă simțiți mai atașați.
    • De exemplu, dacă sunteți studiu sau trăiesc în străinătate, verificați toate muzeele, palatele, restaurantele locale și tradițiile culturale care fac țara unică. Ieșiți cartea dvs. de turism și faceți un scop de a face ceva cultural cel puțin o dată pe săptămână.
    • Scufundați-vă în cultură. Chiar dacă tocmai v-ați mutat într-un loc diferit în țara dvs. de origine, ați putea constata că cultura locală este destul de diferită de ceea ce sunteți obișnuit. Aflați expresiile locale, încercați bucătăria nouă și verificați baruri și pub-uri locale. Luați o clasă de gătit care se concentrează asupra ingredientelor locale. Alăturați-vă unui club de dans local. Creșterea abilităților dvs. de comunicare interculturală vă poate ajuta să vă simțiți mai mult acasă într-un loc nou.
    • Cereți localnicii despre lucrurile lor preferate de făcut. Este posibil să obțineți o recomandare excelentă pentru găsirea celui mai bun burrito al vieții voastre sau ați putea obține indicații spre un lac superb off-radar.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 16
    2. Aflați limba. Dacă v-ați mutat într-o țară nouă, nu puteți vorbi limba, poate fi o barieră imensă pentru a vă simți ca și cum ați face parte. Aflați limba cât mai repede posibil - luați cursuri, discutați cu localnicii și puteți practica noile dvs. abilități. Veți simți mai încrezător și de control, odată ce ați putea comunica cu oamenii din noul dvs. mediu.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 17
    3. Ieși din casă. Ieșirea din casă este jumătate din bătălia de a bate somnicia. Bineînțeles, veți fi Houseick dacă petreceți opt ore într-o zi vizionând rereperi ale biroului în apropierea întunecată. În schimb, faceți un scop de a petrece o mulțime de timp din casă, fie că este doar să citiți aceeași carte pe care o veți citi acasă într-un parc însorită sau să faceți o plimbare lungă cu un bun prieten în loc să faceți Sit-up-uri în camera ta.
  • Lucrați sau studiați din casă. Du-te la o cafenea sau parcați și faceți aceeași lucrare pe care o veți face acasă. Doar fiind în jurul oamenilor vă pot ajuta să vă simțiți mai puțin singuri.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 18
    4
    Ridica un interes nou. Găsirea ceva nou de făcut pe cont propriu vă poate ajuta Găsiți-vă pasiunea. Vă poate oferi o activitate pozitivă și productivă pentru a vă concentra energia și vă poate distrage atenția de la senzație de tristă sau singură. Învățarea unei noi abilități vă poate ajuta, de asemenea, să ieșiți din zona dvs. de confort.
  • Încercați să găsiți un hobby care are legătură cu noul dvs. mediu. Vedeți dacă există cluburi de ciclism sau drumeții în zona dvs. Alăturați-vă unei clase de artă locală. Găsiți un atelier de scriitori. Dacă vă puteți socializa în timp ce dezvoltați o nouă abilitate, vă va ajuta să vă simțiți mai conectați la noul dvs. loc.
  • Imagine intitulată Deal cu Homesickness Pasul 2
    5. Dă-i timp. Nu fi dezamăgit de tine dacă nu ești îndrăgostit de noul tău mediu imediat. Mulți oameni din jurul tău pot să-și îmbrățișeze mai repede noile lor împrejurimi mai repede, dar asta nu înseamnă că există ceva în neregulă cu dvs. - de fapt, mulți oameni care pot arăta că au un timp minunat pot, de fapt, să se simtă incredibil Homesick. Au răbdare și știu că, cu puțină perseverență, vei putea să-l faci să funcționeze.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    A respira. Uneori te lucrezi și uitați să respiri. Luați respirații adânci prin nas și prin gură până când vă relaxați.
  • Nu fiți obsedat de casă, încercați să vă gândiți la lucrurile minunate pe care le-ați făcut în acea zi.
  • Ajungeți la alții! În special atunci când sunteți nou la o școală, s-ar putea simți ca și cum ați fi singurul care se simt la domiciliu. Dacă discutați cu colegii dvs. de clasă, probabil că veți descoperi că alții simt în același mod pe care îl faceți. Împărtășirea sentimentelor dvs. ar putea ajuta pe toată lumea să se adapteze.
  • Vorbiți-vă să vă simțiți calm. Încercați să nu vă concentrați pe distanțele dintre dvs. și oamenii pe care îi cunoașteți de acasă.
  • Încercați colorarea pentru a vă relaxa mintea și pentru a vă concentra pe altceva. Cărțile de colorare a adulților sunt întotdeauna o opțiune bună pentru acest lucru.
  • Oamenii de toate vârstele pot experimenta de domiciliu. Nu vă simțiți rău dacă sunteți un adult care vă lipsește acasă pentru că tocmai v-ați mutat la un nou loc de muncă într-un nou oraș. Este complet normal.
  • Spune-ți că ești în regulă și că vei vedea familia ta foarte curând. Și chiar dacă nu sunteți, numiți-i sau fata sau skype-le.
  • Încercați rezolvarea problemelor. Dacă vă simțiți în jos și nu vă puteți da seama de ce să încercați să vă gândiți critic când simțiți ce. Te simți mai rău când te gândești la un prieten pe care l-ai lăsat acasă? A văzut-o pe vechiul tău film preferat te face să te superi? Încercați să vă dați seama ce declanșează sentimentele de somn.
  • Ieși din casă care o declanșează pentru câteva minute și apoi se întoarce și încearcă să se odihnească.
  • Dacă v-ați mutat într-o țară nouă, învățați limba cât mai repede posibil. Fiind capabil să comunice cu oamenii din noul dvs. mediu vă va ajuta să vă simțiți în controlul situației dvs. și să vă ajutați să vă conectați cu ceilalți.
  • Concentrați-vă pe lucrurile pozitive despre noul dvs. mediu ori de câte ori puteți. De exemplu, ați putea să vă gândiți la bucătăriile noi pe care le puteți încerca în noul loc pe care nu l-ați putea găsi acasă.
  • Vizualizați că sunteți la locul dvs. preferat la domiciliu. Fie că ar fi camera ta, o cafenea, a unei biblioteci. Începeți gândindu-vă la detaliile mari. Apoi, o imagine încet începe să se formeze în mintea voastră și puteți începe să vă simțiți ca acolo.
  • Avertizări

    Depresia și anxietatea severă pot avea efecte secundare debilitante. Dacă nu puteți funcționa în mod normal - de exemplu, nu puteți ieși din pat dimineața, nu aveți nici un interes să faceți lucrurile pe care le-ați iubit - ar trebui să căutați ajutor de la un profesionist de sănătate mintală.
  • Homesickness poate crește sentimentele sau gândurile suicidale în cazuri extreme. Dacă aveți gânduri sau sentimente sinucidere, căutați ajutor imediat. Puteți apela 911 (sau furnizorul dvs. local de servicii de urgență) sau o linie telefonică de ajutor, cum ar fi linia de salvare a sinuciderii naționale (1-800-273-TALK).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar