Cum să curățați un burete

Bureții sunt unelte de curățare excelente în bucătărie, dar porii lor pot purta mici bacterii, mucegai și germeni care se răspândesc ușor. Din fericire, puteți păstra bureții aproape fără germeni prin zapping bacteriile în cuptorul cu microunde, alergând buretele prin mașina de spălat vase sau înmuie buretele în înălbitor. Asigurați-vă că ați înlocuit în mod regulat spongiile și lăsați-i să se usuce între utilizări.

Pași

Metoda 1 din 3:
Microwving buretele
  1. Imagine intitulată Curățați un burete 1
1. Înmuiați buretele cu apă și puneți-l într-un castron cu microunde. Rulați buretele sub apă de la robinet timp de 30 de secunde, lăsându-l să devină complet saturat. Nu strângeți sau nu strângeți buretele, deoarece doriți să păstrați cât mai multă apă în ea posibil. Așezați buretele umed într-un vas de sticlă, plastic sau ceramic, care este sigur să meargă în cuptorul cu microunde.
  • Dacă nu aveți un castron cu microunde, puteți plasa buretele pe un prosop de hârtie pentru a prinde orice apă care iese din burete în cuptorul cu microunde.

Prudență: Niciodată bureți cu microunde care au scrubere metalice sau plastice, deoarece acestea pot fi pericole de incendiu sau de electrocutare în cuptorul cu microunde. Cel mai bine este să spălați aceste bureți folosind mașina de spălat vase sau prin înmuierea lor într-o soluție de înălbire.

  • 2. Așezați buretele și o ceașcă cu 0.5 cani (120 ml) de apă în cuptorul cu microunde. Poziționați castronul care conține buretele și ceașcă de apă unul lângă celălalt în cuptorul cu microunde cât mai aproape posibil. Dacă cuptorul cu microunde are o masă de filare, asigurați-vă că ambele elemente sunt în apropierea centrului.
  • Cupa de apă se va asigura că buretele rămâne umed în cuptorul cu microunde. Dacă devine prea uscat, buretele se poate topi sau poate prinde focul.
  • 3
    Microunde buretele timp de 1-2 minute. Începeți cu microundele pentru un minut, care poate ucide până la 99% din toate bacteriile din burete. Dacă buretele miroase rău când deschideți cuptorul cu microunde, va trebui să-l reîncărcați. Asigurați-vă că este încă umed - re-înmuiați buretele dacă nu este. Apoi, cu microunde pentru încă 30-60 de secunde.
  • Unele bureți miroase în mod natural rău când sunt fierbinți. Dacă buretele miroase ca plasticul, nu este nevoie să o reîncărcați.
  • Imagine intitulată Curățați un burete Pasul 4
    4. Lăsați buretele să se răcească în cuptorul cu microunde timp de 10-15 minute. Deschideți ușa cu microunde și lăsați buretele să stea cu cel puțin 10 minute înainte de a încerca să o ridicați sau să o eliminați din castron. Apoi, strângeți orice exces de apă din burete.
  • Amintiți-vă, buretele va fi extrem de fierbinte odată ce îl eliminați din cuptorul cu microunde. Nu încercați să o ridicați sau să o eliminați de la castron până când s-a răcit.
  • Metoda 2 din 3:
    Înmuierea și spălarea buretelui
    1. Faceți o soluție de înălbitor de 10% într-un castron. Umpleți un vas de sticlă, plastic sau ceramic cu 9 părți apă și 1 piesă de înălbire și amestecați cu atenție amestecul. Asigurați-vă că există suficientă soluție pentru a scufunda spațiul complet în apă.
    • Aveți grijă când manipulați înălbitorul, deoarece poate fi dăunător dacă este lăsat pe piele pentru prea mult timp.
    • Această soluție este puternic diluată, dar ar trebui să purtați o pereche de mănuși de curățare din cauciuc pentru a vă proteja pielea de iritație.
  • 2. Înmuiați buretele în înălbitor timp de 5-10 minute. În timp ce se înmoaie, utilizați o lingură de lemn sau o spatulă pentru a apăsa buretele pentru a lucra soluția în tot buretele. La fiecare 2-3 minute, ridicați-l și strângeți lichidul din burete înainte de ao pune înapoi în soluție.
  • Acest lucru vă ajută să vă asigurați că înălbirea penetrează complet buretele, ajutând îndepărtarea petelor și a resturilor.
  • 3. Scoateți buretele din soluție și clătiți-l bine. După cel puțin 5 minute, trageți buretele din soluție și strângeți toate lichidul. Apoi, clătiți buretele cu apă caldă de apă timp de 30 de secunde, stoarceți și strângeți-o pentru a elimina înălbitorul și orice resturi libere.

    Bacsis: Dacă buretele dvs. miroase rău după ce îl clătiți, faceți o altă înălțime, dar adăugați o oțet alb de o parte la amestec pentru a neutraliza mirosul de înălbitor.

  • Imagine intitulată Curățați un burete Pasul 8
    4. Așezați buretele pe suportul superior al mașinii de spălat vase pentru o curățare extra. Setați mașina de spălat vase la cel mai lung și mai tare ciclu și asigurați-vă că buretele se odihnește pe suportul de sârmă. Selectați un ciclu cu uscare încălzită pentru a ucide cele mai multe germeni și bacterii.
  • Această metodă funcționează pentru aproape orice tip de burete, inclusiv scrubrii sintetici și metalici.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind bureți în mod corespunzător
    1. Imagine intitulată Curățați un burete Pasul 9
    1. Înlocuiți buretele la fiecare 1-2 săptămâni. Bureții nu durează pentru totdeauna, iar cu cât le aveți mai mult, cu atât mai multe bacteriile pe care le dețin. Încercați să înlocuiți buretele de bucătărie săptămânal dacă îl utilizați în fiecare zi sau dacă îl utilizați mai rar.
    • Dacă buretele dvs. începe să miroasă rău sau devine decolorat, aruncați-l și înlocuiți-l imediat.
  • 2. Așezați buretele pe un vas la aer uscat între utilizări. Strângeți buretele pentru a elimina excesul de umiditate după ce îl clătiți. Apoi, lăsați-o descoperită pe un vas sau pe marginea chiuvetei, astfel încât buretele să se usuce complet între utilizări.
  • Mucegaiul și bacteriile se pot multiplica rapid într-un burete umed, în special într-un mediu cald, umed.
  • Imagine intitulată Curățați un burete Pasul 11
    3. Evitați să utilizați buretele pe suprafețele care au atins carnea brută. În loc să folosiți un burete, utilizați alte materiale pentru a curăța sucurile brute din carne. Optați pentru o mașină de spălat, prosopul sau prosopul de hârtie pentru a șterge panourile și contoarele de tăiere.
  • Șervețele dezinfectante sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru ștergerea contoarelor care trebuie curățate. Bureții au creveți care pot porni cu ușurință bacterii, dar cârpele și șervețele sunt mai puțin absorbante.
  • sfaturi

    Luați în considerare utilizarea unui burete rezistent la germeni pentru a preveni acumularea matriței, a bacteriilor și a altor resturi.

    Avertizări

    Niciodată cu microunde un burete uscat, deoarece acest lucru poate cauza ca materialul să se prindă și să deterioreze cuptorul cu microunde.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar