Cum să curăț aluminiu oxidat

Aluminiu este un material extrem de versatil care este folosit pentru a face multe lucruri, de la gatele de gătit la roțile de biciclete. Din păcate, aluminiu are tendința de a oxida în timp, ceea ce înseamnă că materialul acumulează o turnare gri. Odată ce începeți să vedeți această formă de oxidare, există o serie de modalități de ao elimina. Începeți prin curățarea și spălarea aluminiului pentru a îndepărta orice resturi de la suprafață. Apoi curățați aluminiu cu dispozitivele de curățare și curățare acidă pentru a elimina oxidarea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea aluminiului
  1. Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 1
1. Clătiți suprafața de aluminiu. Începeți procesul de curățare aluminiu oxidat prin clătirea aluminiului pentru a îndepărta praful de suprafață sau resturile. Dacă curățați o oală de aluminiu sau o tavă, clătiți tigaia sub un jet puternic de apă. Dacă curățați roțile din aluminiu sau sidingul casei, utilizați o cârpă umedă pentru a șterge aluminiu sau un furtun cu apă.
  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 2
    2. Spălați bine cu săpun și apă. Dacă aluminiul dvs. pare curat după clătirea cu apă, deplasați-vă pe curățarea aluminiului cu curățătorii naturali. Dacă încă mai caută murdară sau există resturi care se prăbușesc peste oxidare, spălați suprafața de aluminiu cu apă caldă, săpun și o perie moale sau tampon zgârcit.
  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 3
    3. Adânc curățați aluminiu. Pentru a îndepărta murdăria sau acumularea alimentelor încăpățânate pe aluminiu, utilizați apă caldă și o margine plată pentru a strânge acumularea de pe suprafață. Dacă curățați un vas de aluminiu, plasați câțiva centimetri de apă în partea de jos, puneți oala pe sobă și aduceți-o la fierbere timp de aproximativ cinci minute. Apoi scoateți oala de pe aragaz, așteptați ca apa să se răcească ușor și să folosească o spatulă cu margine plat pentru a răsturna acumularea cu apa încă înăuntru.
  • Dacă spălați roțile din aluminiu sau siding, înmuiați o cârpă în apă fierbinte și țineți-o împotriva acumulării pentru ao slăbi, apoi utilizați o spatulă plată pentru a-l îndepărta.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea agenților de curățare naturală
    1. Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 4
    1. Utilizați oțet. Dacă curățați un vas de aluminiu, umpleți vasul cu apă, apoi adăugați 2 linguri (29.57 ml) pentru fiecare litru de apă. Aduceți apa și oțetul la fierbere și lăsați să se rostogolească timp de 15 minute, apoi se toarnă lichidul. Este posibil să trebuiască să faceți acest proces de câteva ori pentru a elimina toate oxidarea.
    • Dacă curățați un mic obiect de aluminiu, aduceți apă și oțet la fierbere în interiorul unui vas, apoi scoateți vasul de pe căldură și plasați obiectul din aluminiu înăuntru. Lăsați-l să se înmoaie timp de 15 minute, apoi să-l scoți și să-l clătești.
    • Dacă curățați o suprafață de aluminiu mare, înmuiați o cârpă în oțet, apoi ștergeți-o peste oxidare. Curățați cu o perie moale, apoi ștergeți oțetul și ridicați oxidarea cu o cârpă umedă.
    • Nu utilizați materiale abrazive cum ar fi vată de oțel sau șmirghel pentru a curăța suprafața din aluminiu. În timp ce acest lucru poate îndepărta oxidarea, ea va zgâria și suprafața de aluminiu și va face oxidarea mai greu de îndepărtat în viitor.
    Sfat de experți
    Kadi Dulude

    Kadi Dulude

    Curățarea casei ProfessionalCadi Dulude este proprietarul vrăjitoriei de case, o companie de curățenie bazată pe orașele din New York. Kadi gestionează o echipă de peste 70 de profesioniști înregistrați de curățenie, iar sfaturile sale de curățenie au fost prezentate în Digest Architectural și Magazine din New York.
    Kadi Dulude
    Kadi Dulude
    Curățenie Curățenie profesională

    Expert truc: Încercați cu ușurință șlefuirea din aluminiu cu șmirghel sau spălarea cu un burete care a fost înmuiată într-un amestec de sodiu și apă de coacere.

  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 5
    2. Utilizați suc de lămâie. Faceți același proces de curățare ca și cu oțet, de data aceasta cu suc de lămâie. Dacă curățați o suprafață mică, puteți, de asemenea, să frecați doar lămâie tăiată peste suprafața oxidată și ștergeți departe. Îndepărtați felia de lămâie într-o sare pentru a adăuga abrazivitate dacă curățați un plasture deosebit de greu de oxidare.
  • Puteți găsi mici recipiente de suc de lămâie la cele mai multe magazine de produse alimentare, care este o alternativă mai ușoară decât lămâile individuale.
  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 6
    3. Curățați cu cremă de tartru. Utilizați aceleași metode pe măsură ce utilizați cu lămâie și oțet, de data aceasta folosind crema de tartru pentru a curăța oxidarea. Dacă curățați o suprafață mare de oxidare, umeziți o cârpă, aplicați o cantitate mică de cremă de tartru și frecați cârpa peste suprafață. Apoi frecați crema de tartru departe cu o perie moale.
  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 7
    4. Gătiți ceva acid. Dacă curățați un vas de aluminiu de oxidare, puteți găti pur și simplu ceva acid în ea, cum ar fi roșii, mării tăiate, lămâie tăiată sau rhubarb. Așezați vasul pe aragaz, adăugați unul dintre aceste alimente acide și suficientă apă pentru a acoperi zonele oxidate. Aduceți oala la fierbere, apoi scoateți-o de la căldură și turnați totul.
  • Deoarece oxidarea va ieși din pot, nu trebuie să mâncați alimentele pe care le gătiți.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind produse de curățare comercială
    1. Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 8
    1. Aplicați curățătorii de aluminiu. Există multe detergenți pe piață formulate special pentru a curăța aluminiu. După îndepărtarea cât mai multă oxidare, folosind metodele de mai sus, puneți pe mănuși și aplicați agentul de curățare din aluminiu în conformitate cu ambalajul său.
    • Utilizați numai curățătorii comerciali care sunt specifice din aluminiu. Mulți agenți de curățare comercială conțin amoniac, fosfat trisodium și alte substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru aluminiu.
  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 9
    2. Utilizați o pastă de lustruire a metalelor. În afară de a face o suprafață strălucitoare, pastele de lustruire pot curăța și suprafața de aluminiu și pot scoate oxidarea. Achiziționați o pastă de lustruire metalică care poate fi utilizată în siguranță pe aluminiu și se referă la pachetul său pentru ao aplica în zona oxidată.
  • Imagine intitulată Aluminiu oxidat curat Pasul 10
    3. Aplicați ceara după curățare. În funcție de ce fel de obiect aluminiu sau de suprafață de curățare, este posibil să doriți să o acoperiți cu ceară de automobile după curățare pentru a preveni oxidarea în viitor. Utilizați ceară pe suprafețe ca o mașină sau roți de biciclete, siding de casă sau mobilier în aer liber, dar nu-l utilizați pe oale din aluminiu sau bucătărie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă curățați o oală de aluminiu sau o tigaie, curățați bine tigaia și utilizați metode naturale, mai degrabă decât cu mașini de curățare comercială.
  • Asigurați-vă că aplicați curățătorii comerciali în afara sau într-o cameră bine ventilată.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Detergent de vase
    • Spataula de margine plat
    • Oţet
    • Suc de lămâie
    • Crema de tartar
    • Cârnați curată
    • Aluminiu Cleaner
    • Pasta de lustruire din aluminiu
    • Ceara de automobile
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar