Cum să dezvolți filmul

În epoca digitală, camerele de film sunt încă larg populare ca o modalitate retro pentru a face fotografii. În timp ce multe magazine oferă servicii în care pot dezvolta filme sau pot trimite comenzi către un laborator, puteți dezvolta film în propria casă cu materialele potrivite. Indiferent dacă aveți un film alb-negru sau de culoare, va trebui să configurați spațiul de lucru adecvat și să vă uscați filmul. După aceea, vă puteți dezvolta propriile negative pentru a imprima sau a scana mai târziu!

Pași

Metoda 1 din 4:
Configurarea spațiului de lucru și a filmului
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea Pasului 1
1. Lucrați într-o cameră fără nici o lumină vizibilă atunci când filmul dvs. este în afara canistrei sale. Lucrați într-un spațiu închis, ca o baie de rezervă sau un dulap mare când vă ocupați de filmul pe care nu l-ați expus încă. Acoperiți zonele aprinse, cum ar fi fisurile sub ușă cu bandă sau prosoape. Chiar și un pic de lumină poate provoca negativul dvs. la ceață și distruge imaginile pe care le-ați luat.
  • Stați în camera întunecată și lăsați-vă ochii să se adapteze la întuneric. A se vedea dacă există surse de lumină prin care nu ați putut vedea înainte.
  • O lumină roșie nu trebuie utilizată în cameră când vă dezvoltați filmul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 2
    2. Achiziționați kit-ul de dezvoltator potrivit fie pentru film alb-negru sau de culoare. Căutați online sau la magazinele de fotografie de specialitate pentru un kit de dezvoltator. Kitul include toate substanțele chimice de care aveți nevoie pentru a vă procesa negativele. Asigurați-vă că alegeți kitul pe baza tipului de film pe care îl dezvoltați.
  • Un kit de dezvoltator complet va costa aproximativ 130 USD USD.
  • Substanțele chimice de bază pe care le veți primi într-un kit de dezvoltator sunt un dezvoltator, un fixator, un dop și un agent de umectare.
  • Utilizați substanțe chimice lichide, deoarece acestea sunt mai ușor de măsurat și se amestecă.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 3
    3. Purtați mănuși de cauciuc și ochelari de protecție. De când veți lucra cu substanțe chimice, utilizați practici sigure pentru a vă proteja ochii și pielea. Dacă sunteți îngrijorat de stropirea substanțelor chimice de pe haine, luați în considerare purtarea unui șorț.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 4
    4. Luați filmul din canistru într-o cameră întunecată utilizând un deschizător de cutie. Asigurați-vă că lucrați într-o cameră complet întunecată, astfel încât filmul dvs. nu este ceață. Așteptați până când ochii dvs. sunt ajustați la întuneric, astfel încât să puteți lucra cu ușurință. Așezați marginea ascuțită a deschizătorului de pe buza inferioară a canistrei de film. Împingeți în jos pe deschizător pentru a deschide capătul de pe canistru. Aruncați filmul în mână și scăpați de canistru.
  • Așezați-vă instrumentele în fața dvs., astfel încât să le puteți găsi cu ușurință în timp ce lucrați în întuneric.
  • Înainte de a intra în cameră. Încercați să vă familiarizați cu textura diferitelor articole pe care le veți atinge, așa că știți ce simt. Odată ce sunteți în cameră, dați-vă ochii câteva secunde pentru a vă adapta la întuneric și începeți să derulați!
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 5
    5. Tăiați capătul de frunte al filmului și începeți să-l hrăniți pe spirală. Utilizați o pereche de foarfece pentru a tăia 2/2 centimetri (0.98 in) de pe capătul de frunte al filmului. Luați spirala sau bobina în interiorul rezervorului de film, din centrul rezervorului. Găsiți proeminențele din interiorul spiralelor, deoarece acestea vor marca punctul de intrare al filmului. Trageți filmul pe spirală.
  • Spiralul filmului este de obicei stabilit pentru o dimensiune de 35 mm. Dacă lucrați cu un film de dimensiuni diferite, ajustați lățimea spirală pentru a se potrivi.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 6
    6. Rotiți părțile laterale ale spirală pentru a vâna filmul. Trageți o parte din film din canistru și răsuciți o parte a spirală în sensul acelor de ceasornic. Filmul va fi tras din canistru și bobină pe spirală. Continuați să rotiți spirala până când filmul se termină. Tăiați capătul filmului cu foarfece pentru a face ca scopurile chiar.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 7
    7. Plasați spirala de film în rezervorul de film și închideți-o. Setați spirala pe fundul rezervorului de film și înșurubați piesa de sus pentru a proteja filmul de orice lumină. Așezați capacul deasupra până când sunteți gata să turnați substanțele chimice din. Acum puteți întoarce luminile înapoi.
  • Piesa de sus acționează ca o blocare a luminii și o pâlnie pentru a facilita vărsa substanțele chimice mai târziu.
  • Trebuie doar să lucrați în întuneric când încărcați filmul în rezervor. După ce este înăuntru, puteți porni luminile.
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea filmului alb-negru
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 8
    1. Se toarnă 60 ml (0.25c) de lichid de dezvoltator și 240 ml (1.0c) de apă într-un cilindru mare de măsurare. Utilizați apă care este temperatura camerei sau aproximativ 20 ° C (68 ° F). Adăugați dezvoltatorul la cilindru mai întâi înainte de a vărsa în apă, astfel că are șansa de a se amesteca.
    • Dezvoltatorul face ca imaginea să apară pe film negativi.
    • Cantitatea de dezvoltator care se amestecă depinde de cât de mult vă dezvoltați filmul. Utilizați această sumă dacă dezvoltați un set de film de 35 mm.
    • Urmați întotdeauna instrucțiunile de amestecare de pe ambalaj cu atenție, deoarece poate varia de la suma enumerată aici.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 9
    2. Se amestecă 15 ml (0.063C) de baie de oprire cu 285 ml (1.20c) de apă într-un al doilea cilindru. Păstrați soluția de baie de oprire separată de dezvoltator sau altfel nu va funcționa. Adăugați temperatura camerei la cilindru după baia de oprire. Încercați să fiți la fel de precis cât puteți cu sumele dvs., astfel încât nu există erori atunci când filmul se dezvoltă.
  • Baia de oprire finalizează procesul de dezvoltare, astfel încât fotografiile dvs. să nu fie supraexpuse.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 10
    3. Puneți 60 ml (0.25c) de fixare și 240 ml (1.0c) de apă într-un al treilea cilindru. Se amestecă soluția cu apă temperatura camerei într-un alt cilindru sau cupă de măsurare. Dați soluția o ușoară amestecare pentru a vă asigura că este bine amestecată.
  • Fixerul face imaginea dezvoltată permanentă pe banda de film.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 11
    4. Se toarnă soluția dezvoltatorului în rezervorul de film timp de 9 minute. Luați capacul de etanșare de pe partea superioară a rezervorului de film și se toarnă în toată soluția dezvoltatorului. Porniți un cronometru de îndată ce lichidul este în interiorul rezervorului. Înlocuiți capacul și rotiți rezervorul cu susul în jos continuu timp de 10 secunde. Fiecare minut, agită din nou soluția. Se toarnă soluția înapoi în cilindru după cele 9 minute.
  • Agitarea soluției se va asigura că dezvoltatorul acoperă în mod egal întregul film.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 12
    5. Adăugați baia de oprire în rezervorul de film și agitat-o ​​timp de 30 de secunde. Se toarnă toată baia de oprire în rezervor și înlocuiți capacul de etanșare. Rock tancul înainte și înapoi timp de 30 de secunde pentru a opri negativul dvs. de la dezvoltarea și supraexpunerea. Odată ce ați terminat, turnați baia de oprire înapoi în cilindrul său.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului 13
    6. Utilizați soluția de fixare timp de 5 minute pentru a opri complet procesul de dezvoltare. Puneți soluția în rezervor și înlocuiți capacul. Agitat rezervorul pentru primele 10 secunde înainte de ao stabili din nou. Rock rezervorul înainte și înapoi o dată la fiecare minut pentru 5 minute totale. Se toarnă fixatorul înapoi în cilindru atunci când ați terminat.
  • Fixer poate fi refolosit cu alt film, astfel încât să se toarnă soluția înapoi într-o sticlă de depozitare dacă doriți să o salvați.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului 14
    7. Clătiți filmul cu apă curată pentru a îndepărta reziduurile chimice. Umpleți rezervorul cu apă temperatura camerei. Inversați rezervorul de 5 ori înainte de a scoate apa. Reumpleți rezervorul de 2 ori, creșterea numărului de inversiuni cu 5 de fiecare dată, astfel încât să faceți 10 pe a doua umplere și 15 pe a treia.
  • Utilizați apă distilată, dacă este posibil, astfel încât să nu lasă pe pelicula pe film pe film. În caz contrar, apa de la robinet va funcționa bine.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 15
    8. Umpleți rezervorul de film cu apă și adăugați 1 picătură a agentului de umectare. Umpleți rezervorul cu apă încă o dată cu agentul de umectare. Reselați capacul deasupra rezervorului și inversați-l de 5 ori înainte de ao scoate.
  • Agentul de umectare ajută filmul să se usuce uniform și rapid.
  • Metoda 3 din 4:
    Dezvoltarea filmului de culoare
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 16
    1. Se încălzește dezvoltatorul și Blix la 40 ° C (104 ° F) într-o baie de apă fierbinte. Umpleți fie o cadă de plastic mare, fie o chiuvetă cu apă caldă, verificând periodic temperatura cu un termometru de bucătărie. Odată ce atinge 40 ° C (104 ° F), plasați sticlele de substanțe chimice în baie până când ajung la aceeași temperatură.
    • Dezvoltatorul face ca imaginile să apară pe banda de film.
    • Blix este o soluție de înălbire și fixare care oprește procesul de dezvoltare și solidifică imaginea de pe banda de film.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului de film 17
    2. Clătiți filmul cu apă caldă. Umpleți rezervorul de film cu apă încălzită la aproximativ 20 ° C (68 ° F) și sigilați capacul deasupra. Agită apa prin rotirea sau inversarea rezervorului înainte și înapoi timp de 1 minut, astfel încât substanțele chimice pot rămâne mai ușor de la film. Odată ce ați terminat clătirea, goliți rezervorul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 18
    3. Umpleți rezervorul de film cu soluția dezvoltatorului și lăsați-l să se înmoaie timp de 4 minute. Umpleți rezervorul cu soluția dezvoltatorului furnizată în setul dvs. chimic și sigilați rezervorul. Inversați în mod repetat rezervorul pentru primele 10 secunde și apoi o dată la fiecare minut. Acest lucru asigură că dezvoltatorul acoperă în mod egal filmul și permite dezvoltarea tuturor imaginilor. După 4 minute, scurgeți rezervorul.
  • Stocați dezvoltatorul într-o sticlă de depozitare etanșă dacă doriți să o reutilizați mai târziu.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 19
    4. Turnați Blixul în rezervorul de film și lăsați-l să stea timp de 6 minute. Umpleți rezervorul și sigilați capacul. Agita soluția timp de 10 secunde. O dată în fiecare minut, rotiți rezervorul înainte și înapoi pentru a-l agita din nou. După 6 minute au trecut, goliți rezervorul.
  • Salvați Blix într-o sticlă de stocare dacă doriți să o utilizați din nou pentru mai multe film, dar nu lăsați-o să se amestece cu dezvoltatorul. Dacă oricare dintre amestecurile Blix cu dezvoltatorul, nu va funcționa.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 20
    5. Clătiți rezervorul și filmul în apă caldă. Umpleți rezervorul cu apă încălzită la 20 ° C (68 ° F) și agitați apa pentru a curăța oricare dintre substanțele chimice. Goliți apa după aproximativ 30 de secunde.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 21
    6. Puneți stabilizatorul în rezervorul de film și înmuiați filmul timp de 1 minut. Umpleți rezervorul cu stabilizatorul și lăsați filmul din interior. Nu trebuie să agitați stabilizatorul pentru a lucra. După 1 minut, scurgeți stabilizatorul din rezervor și filmul dvs. este făcut.
  • Dacă kitul dvs. chimic nu vine cu un stabilizator, atunci tot ce trebuie să faceți este să vă clătiți filmul.
  • Metoda 4 din 4:
    Uscarea negativi
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului de film 22
    1. Atașați un clip la sfârșitul benzii de film. Scoateți spirala de film din rezervor și trageți ușor capătul benzii de film. Utilizați un clothespin sau un clip similar pentru a ține la capătul filmului.
    • Sfârșitul benzii de film nu va avea fotografii expuse, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea acestora.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului de film 23
    2. Trageți ușor filmul spirală și atârnați banda de pe sol. Țineți clema cu o mână și spirala cu cealaltă. Trageți încet pe clip, astfel încât filmul se dezlănțuie din bobină. Așezați clipul de-a lungul unui șir, astfel încât filmul nu atinge pământul sau peretele. Nu lăsați nimic să atingă negativele.
  • Lucrați într-o cameră curată în care vântul sau praful nu vă vor afecta negativul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului de film 24
    3. Ștergeți orice exces de lichid de pe banda de film cu o racletă sau mănușă. Începeți din partea de sus a benzii de film și o strângeți ușor între 2 degete sau o clește de racletă. Lucrați întreaga lungime a filmului, astfel încât nu există apă de scurgere.
  • Purtați mănuși de vinil curat sau cauciuc dacă utilizați degetele.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului Pasul 25
    4. Atașați un clip ponderat în partea de jos a benzii de film. Plasați un alt clip pe fundul benzii, astfel încât să nu se răsucească sau să se deformeze în timp ce se usucă. Clipul va prinde, de asemenea, orice picături care cad din banda de film.
  • Puneți o tavă pe teren sub banda de film dacă nu doriți ca apa sau substanțele chimice să cadă pe podea.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului 26
    5. Lăsați banda să se usuce timp de cel puțin 4 ore. Nu atingeți benzile timp de cel puțin 2 ore după ce ați curățat și le-ați atârnat să se usuce. Verificați cât de umedă este încă filmul în fiecare oră atingând o zonă fără o fotografie expusă. Odată ce acestea sunt uscate, ele pot fi stocate sau scanate.
  • Pentru a accelera procesul de uscare, utilizați un uscător de păr pe cea mai mică viteză și setarea căldurii și țineți-o de 30 de centimetri (0.98 ft) de la banda de film.
  • Avertizări

    Lucrați într-o cameră care nu are nici o lumină vizibilă sau altfel negativul dvs. poate fi ceață.
  • Purtați ochelari de protecție și mănuși de cauciuc, deoarece lucrați cu substanțe chimice.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cameră fără lumină vizibilă
    • Kitul dezvoltatorului pentru film alb-negru sau colorat
    • Manusi de cauciuc
    • Ochelari de protectie
    • Rezervor de film
    • Film Spiral
    • Deschizator de conserve
    • Foarfece
    • Termometru de bucătărie
    • Măsurarea cilindrilor sau a cupelor
    • Pini sau clipuri
    • Squeegee Tongs
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar