Cum să curățați ecranul telefonului

Tehnologia ecranului telefonului sa îmbunătățit în ultimii ani, iar cele mai multe telefoane moderne sunt destul de rezistente la zgârieturi și deteriorarea apei. Chiar și așa, este mai bine să începeți cu curățătorii blânzi, în special pentru întreținerea regulată. Chiar și lichidele de curățare a ecranului (sau alternativele ușoare, de casă) sunt cele mai utilizate numai atunci când este necesar, deoarece acestea vor purta încet acoperirea anti-amprentă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea ușoară
  1. Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 1
1. Obțineți o cârpă de microfibră. Această pânză extra-moale, fără scame, curăță din sticlă și plastic fără a zgâria suprafața. Puteți cumpăra unul la magazine care vinde computere, telefoane sau camere. Dacă purtați ochelari de vedere, ați putea avea o cârpă de microfibră liberă când ați cumpărat ultima pereche.
  • Următorul înlocuitor cel mai bun este o cârpă moale, 100% bumbac sau tricou. Nu utilizați o zonă tipărită pe ecran sau o cârpă care a fost spălată sau uscată cu balsam de țesături.
  • Nu utilizați prosoape de hârtie, țesuturi sau cârpe brute. Acestea pot zgâria stratul oleofob (rezistent la grădiniță) pe ecran sau chiar zgâriați sticla în sine pe unele modele.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul dvs. Pasul 2
    2. Închideți telefonul. Acest lucru face mai ușor să vezi murdăria, deși navigarea la o pagină albă strălucitoare ar putea face o treabă mai bună într-o cameră slab luminată. Dacă ajungeți să utilizați apă, opriți întotdeauna telefonul pentru a reduce șansa unui scurtcircuit.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 3
    3. Ștergeți ușor pe ecran. Frecați cârpa microfibră uscată pe ecran într-o singură direcție. Acest lucru mătură praful de pe ecran în loc să-l mănânce. Utilizați o atingere ușoară, deoarece apăsarea prea tare poate deteriora ecranul.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 4
    4. Umeziți cârpa cu apă distilată. Dacă ecranul dvs. este încă murdar, umeziți un colț al cârpăi cu puțină apă. Apa distilată este ideală, mai ales dacă vă curățați ecranul des. Apa de la robinet conține minerale care pot lăsa un reziduu alb pe ecran.
  • Dacă puteți stoarce apa din cârpă, este prea umed. Tot ce doriți este un colț ușor umed. Sproszarea cârpăi cu o sticlă de pulverizare este o modalitate de a ajunge acolo.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 5
    5. Ștergeți din nou. Ștergeți cu colțul umed al cârpă în același mod, direct pe ecran. Dacă există un patch încăpățânat de murdărie, frecați cercuri mici până când se descompune.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul dvs. Pasul 6
    6. Lăsați ecranul să se usuce. Ștergeți ușor ecranul cu partea uscată a cârpei de microfibră, dar nu încercați să ridicați toate excesul de apă dacă înseamnă apăsarea tare. Lăsați telefonul într-o cameră cu o circulație bună de aer pentru a termina uscarea cu aer înainte de ao transforma.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățenie grea
    1. Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 7
    1. Se amestecă părți egale de 70% alcool izopropilic și apă distilată. Mulți producători de smartphone-uri avertizează să nu folosiți alcool, deoarece utilizarea excesivă va purta învelișul oleofob care vă protejează ecranul de la amprente digitale și zgârieturi. Acestea fiind spuse, alcoolul diluat rareori provoacă probleme dacă o utilizați o dată sau de două ori și nu există alternative bune pentru curățarea greutăală. Cele mai multe produse de curățare a ecranului comercial sunt, în esență, la fel ca acest amestec de casă.
    • Puteți înlocui oțetul alb pentru alcool (și încă diluați-l în apă), dar acest lucru poate deteriora și acoperirea ecranului.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 8
    2. Opriți telefonul și scoateți bateria. Să minimalizați șansa de deteriorare, lăsând telefonul alimentat până când este complet uscat.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 9
    3. Frecați curat cu o cârpă umedă și moale. O cârpă de microfibră curată este ideală, dar fără scame, 100% bumbac va funcționa, de asemenea. Deschideți ușor un colț al pânzei cu alcool izopropilic, apoi aplicați pe ecran cu șervețele blânde în aceeași direcție. Dacă ecranul este încă murdar, frecați zonele murdare din cercurile mici. Nu apăsați pe ecran greu pe ecran. Finalizați ștergerea ecranului cu un colț uscat al pânzei.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 10
    4
    Atașați un protector de ecran. Odată ce ecranul dvs. este curat, luați în considerare atașarea unui protector de ecran peste telefon. Dacă nu puteți face acest lucru imediat după curățare, ridicați praful de pe ecranul dvs. mai întâi cu o notă lipicioasă, o bandă slabă sau alt adeziv ușor.
  • Dacă nu puteți utiliza ecranul touchscreen în timp ce purtați mănuși, unele protectori de ecran vor bloca și tehnologia touch. Adresați-vă unui angajat magazin pentru un protector de ecran care funcționează cu modelul dvs. de telefon (sau cu ecrane capacitive).
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 11
    5. Restaurați un ecran murdar cu un kit de acoperire oleofob. Dacă o mică picătură de apă formează o minge pe ecran, acoperirea protectoare este încă intactă. Dacă frământați pe ecran, acoperirea este deteriorată (sau nu ați mai avut niciodată una pentru a începe). Puteți cumpăra un kit de acoperire oleofob pentru a re-aplica acest strat de acoperire pe ecranul telefonului, urmând instrucțiunile de kit. Aceasta nu va dura atâta timp cât versiunea aplicată din fabrică, dar un kit ar putea fi suficient pentru mai multe aplicații.
  • De obicei, trebuie să aplicați acest produs cu un țesut. Răspândiți-l rapid pe ecran, deoarece se evaporă în câteva secunde. Odată ce întregul ecran este acoperit, este posibil să fie necesar să lăsați-o să se usuce timp de câteva ore, apoi să aruncați materialul excesiv cu o cârpă microfibră.
  • Imagine intitulată Curățați ecranul telefonului Pasul 12
    6. Uită-te la Sanitizers UV C. Scurt pentru "Tipul ultraviolet C," Aceste dispozitive ucid bacteriile de pe suprafața telefonului, blocându-le în lumina ultravioletă. Acest lucru nu va elimina murdăria de pe ecran, dar poate fi singura modalitate de ao dezinfecta fără riscul de a vă deteriora telefonul. Sanitizers concepute pentru telefoane au ajuns doar la piață în ultimii ani, așa că se așteaptă ca ei să devină mai ieftin în timp.
  • sfaturi

    Curățați cârpa microfibră După câteva utilizări sau când pare murdar.
  • Aproape toate telefoanele utilizează unul dintre cele două tipuri touchscreen: rezistive sau capacitive. Dacă puteți utiliza ecranul touchscreen în timp ce purtați mănuși groase, este rezistiv - dacă nu, este capacitiv. Cele mai multe ecrane rezistive au un strat subțire de plastic pe suprafață, care poate fi ruinat permanent dacă este zgâriat. Ecranele capacitive beneficiază încă de curățătorii blânzi, dar suprafața lor de sticlă tare se poate ocupa de o curățare de urgență cu o cârpă mai.
  • Acest lucru este, de asemenea, bine pentru iPod-uri, tablete și computere touchscreen.
  • Avertizări

    Nu utilizați niciun lichid care nu este menționat în acest articol, cu excepția cazului în care este un produs de curățare a ecranului specializat. Chiar și cu lichide permise, aplicați doar o cârpă ușor umedă, nu prin pulverizarea directă pe ecran.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cârpă fără scame, fără scame (de preferință microfibră)
    • Apă
    • 70% alcool izopropilic sau oțet alb
    • Kit de acoperire oleofob
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar