Cum să curățați un laptop

Toate computerele se murdăresc în timp. Cu toate acestea, laptopurile tind să aibă nevoie de curățare mai des din cauza modului în care sunt manipulate. Mai ales dacă călătoriți frecvent cu laptopul dvs., probabil că doriți să o curățați cel puțin o dată pe lună. O acumulare a murdăriei și a murdăriei, în special pe ecran și chei, poate afecta funcționarea laptopului dvs. Asigurați-vă întotdeauna că închideți laptopul dvs. și deconectați-l de la orice sursă de alimentare înainte de a începe să o curățați. Dacă este posibil, ar trebui, de asemenea, să eliminați bateria.

Pași

Metoda 1 din 3:
Ștergerea ecranului
  1. Imagine intitulată Curățați un laptop Pasul 3
1. Investiți într-un kit de curățare a ecranului pentru ecrane mai murdare. Puteți cumpăra kituri de curățare prin ecran online sau la orice magazin care vinde electronice. Aceste kituri includ un detergent special conceput pentru ecrane de laptop și, de obicei, vine cu propria lor cârpă de microfibră. Aplicați doar un pic mai curat direct pe cârpă - nu pe ecran, deoarece lichidul ar putea să picure sau să se scurgă în hardware. Apoi, ștergeți ușor ecranul laptop cu pânza.
  • Nu utilizați curățătorii obișnuiți de sticlă, în special cele care conțin amoniac, pe orice ecran laptop. Ele pot deteriora ecranul.
  • Dacă aveți un touchscreen, verificați dacă setul este afișat ca fiind sigur pentru touchscreens.
  • 2. Polonez într-o mișcare circulară pentru a elimina dungi. După ce ați terminat curățarea, luați cârpa microfibră și frecați ușor ecranul într-o mișcare circulară. Acest lucru va elimina orice dungi sau particule buretele rămase în urmă.
  • Începeți într-un colț de sus și continuați cu cercuri strânse din partea de sus a ecranului, apoi înainte și înapoi până când ajungeți în partea de jos.
  • Nu închideți laptopul până când ecranul este complet uscat sau puteți prinde umezeala în interiorul mașinii. De asemenea, triple-verificare pentru a fi sigur că este uscat înainte de a conecta laptopul înapoi.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop Pasul 1
    3. Praf de suprafață limpede cu o cârpă de microfibră. Împingeți cârpa și frecați-l ușor pe lățimea completă a ecranului, înainte și înapoi. Poate doriți să strângeți ecranul cu cealaltă mână, astfel încât să nu se miște în timp ce îl curățați.
  • Nu apăsați din greu în ecran sau încercați să zgâriați pe spoturile încăpățânate - puteți deteriora ecranul. Utilizați numai cea mai ușoară presiune pentru a șterge praful de suprafață.
  • Nu uitați să opriți laptopul dvs. și să scoateți bateria dacă aveți posibilitatea să începeți curățarea. În plus față de a fi mai sigure, va fi mai ușor să vezi murdăria și praful când ecranul este oprit.
  • 4. Utilizați un burete abia umed pentru a îndepărta murdăria și murdăria. Umeziți un burete curat sau o cârpă moale, apoi strângeți-o până când este aproape uscată. Utilizați apă purificată sau distilată, mai degrabă decât apă de la robinet, care poate lăsa dungi minerale pe ecran. Ștergeți ușor ecranul într-o mișcare circulară, folosind presiune ușoară - nu curățați.
  • Apa poate să picure în laptop și să deterioreze componentele interne, așa că faceți foarte sigur că ați stoarceți toate excesul de lichid.
  • Pentru spoturile deosebit de încăpățânate, adăugați doar o picătură de săpun blând de mâncare la apă. De asemenea, ați putea face propriul dvs. mai curat prin amestecarea unor părți egale de apă distilată și oțet alb.
  • Dacă aveți un touchscreen, consultați manualul proprietarului sau site-ul producătorului pentru a determina ce agenți de curățare sunt siguri pentru finisare.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea tastaturii
    1. Scuturați praful liber din tastatură. Obțineți o aderență bună pe părțile laterale ale laptopului și o rotiți cu susul în jos cu ecranul deschis. Agitați ușor mașina pentru a dezlănțui crumbs și particule mai mari. De asemenea, este posibil să doriți să-l înclinați într-o parte, apoi pe alta, până la resturile libere blocate sub chei.
    • Dacă nu ați curățat laptopul dvs. într-un timp, sau dacă mâncați în mod regulat în timp ce utilizați laptopul, agitați-l peste un gunoi pentru a evita mai mult o mizerie.
    • Dacă ați curățat deja ecranul, este posibil să doriți să-i dați o altă ștergere cu cârpa de microfibră după ce faceți acest lucru. Praful de la tastatură poate ajunge pe ecran.
  • 2. Utilizați un vid handheld pentru a suge murdăria și praful din tastatură. Dacă aveți un mic vid handheld, utilizați cel mai mic atașament pentru a aspira resturile de la tastatură fără a vă răni laptopul. Deplasați atașamentul încet peste tastatură, trecând peste fiecare rând din partea superioară a tastaturii în partea de jos.
  • Nu utilizați un vid super-puternic de uz casnic, mai ales dacă tastele dvs. de tastatură pot apărea - aspirația vă poate face să pierdeți o cheie!
  • De asemenea, puteți utiliza o cutie de aer comprimat. Cu toate acestea, dacă faceți, înclinați tastatura la un unghi, astfel încât forțați praful din tastatură. Dacă suflați aerul comprimat direct în tastatură, veți sufla praful și resturile în interior. Acest lucru este valabil mai ales pentru tastaturile MacBook, care sunt deschise spre interiorul mașinii.
  • 3. Utilizați un radiator de creion pentru a elimina murdăria din tastele. Dacă vă uitați la chei dintr-un unghi, veți putea vedea unde se construiește Grime pe tastele de la degetele voastre. Luați-vă radierul creionului și frecați ușor pentru a scăpa de această acumulare.
  • După ce utilizați radiatorul creionului, este posibil să doriți să rulați din nou vidul peste cheile, doar pentru a scăpa de miriște Eraserul lăsat în urmă.
  • Dacă există o mulțime de murdărie încorporată pe vârfurile tastaturii, umezi ușor o minge de bumbac cu alcool de frecare, apoi curățați ușor vârfurile cheilor. Nu intrați între cheile cu bilele de bumbac și nu apăsați HARD - Dacă faceți, umiditatea ar putea să piardă sub tastele în mașină.
  • 4. Du-te între taste cu un tampon de bumbac uscat. Este posibil să găsiți că murdăria a construit și între chei. Utilizați un tampon de bumbac uscat pentru a mătura și a curăța murdăria și praful de la aceste crevici.
  • Dacă zona dintre taste este lipicioasă sau într-adevăr murdară, curățați ușor cu un tampon de bumbac ușor umezit cu alcool de frecare. Nu apăsați prea tare și nu înmuiați tamponul tampon-dacă lichidul devine sub chei, ar putea deteriora laptopul.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop Pasul 9
    5. Scoateți cheile numai dacă știți cum să le puneți înapoi. Scoaterea tastelor Poate fi singura modalitate de a elimina toate murdăria capturată sub taste. Acest lucru este probabil adevărat dacă nu ați curățat niciodată laptopul sau dacă mâncați frecvent în timp ce utilizați laptopul. Cu toate acestea, KeyCAP-urile pot fi complicate pentru a elimina și a înlocui, în funcție de designul mașinii dvs.
  • Verificați manualul proprietarului pentru instrucțiuni privind scoaterea cheilor. Rețineți că este posibil să aveți nevoie de instrumente speciale pentru a elimina tastele fără a le deteriora.
  • Poate doriți să faceți o fotografie a tastaturii înainte de a scoate cheile, doar ca aveți o referință pentru unde să le puneți înapoi. Odată ce toate tastele sunt oprite, puteți uita comanda, în special pentru tastele funcționale.
  • Metoda 3 din 3:
    Strălucind cazul
    1. Amestecați o soluție de curățare ușoară. Utilizați apă purificată sau distilată și câteva picături de săpun blând. De asemenea, puteți utiliza un amestec de piese egale care frecați alcool și apă purificată sau distilată. Nu utilizați curățătorii obișnuiți pentru cazurile dvs. sau orice substanțe chimice dure, cum ar fi bleach sau amoniac.
    • Dacă utilizați alcool de frecare, aveți grijă să nu obțineți pe ecranul laptopului dvs. Poate deteriora acoperirile anti-strălucitoare și rezistente la zgârieturi de pe ecran.
  • 2. Îndepărtați un burete în soluția de curățare. Luați un burete curat și înmuiați-l în soluția de curățare, apoi lăsați-l până când este aproape complet uscat. Asigurați-vă că nu mai pierde, chiar și atunci când o strângeți. Frecați cu blândețe peste suprafața exterioară a laptopului dvs.
  • Puteți utiliza același burete și o soluție de curățare pentru a curăța touchpad-ul laptopului.
  • Nu curățați porturile sau orificii cu buretele - riscați să obțineți umiditate în interiorul laptopului și să vă deteriorați componentele.
  • Variație: Un pad de scrub de melamină, cum ar fi un dl. Clean Magic Eraser, poate fi, de asemenea, folosit pentru a vă curăța cazul. Utilizați presiunea mai ușoară cu aceste plăcuțe, deoarece acestea sunt ușor abrazive și pot zgâria finisajul. Aceste tampoane, de obicei, ar trebui să fie pre-umezite cu apă, dar nu au nevoie de soluții suplimentare de curățare.

  • Imagine intitulată Curățați un laptop Pasul 12
    3. Utilizați tampoane de bumbac pentru a curăța gunkul din crevici. Dacă cazul laptopului are cusături și crăpături, pot colecta murdărie și murdărie. Un tampon de bumbac înmuiat în soluția de curățare poate intra în aceste zone mici.
  • Ca și cu buretele, asigurați-vă că tamponul de bumbac nu este prea umed. Utilizați presiunea luminii pentru a evita stoarcerea umidității în mașină.
  • 4. Săturați murdăria cu o scobitoare, dacă este necesar. Dacă crevii înguste, porturile sau orificii sunt înfundate cu murdărie, utilizați o scobitoare pentru a distruge ușor cazul și trageți murdăria. Deplasați scobitorul într-o mișcare de măturat spre exterior pentru a evita deplasarea în mașina dvs.
  • Fii blând cu scobitoare pentru a evita zgârierea suprafeței cazului tău. Țineți-l într-un unghi, ca și cum ați avea un creion, mai degrabă decât să vă apropiați de punctul.
  • Imagine intitulată Curățați un laptop Pasul 14
    5. Suflați resturile din porturi cu aer comprimat. Unghiul unei canale de aer comprimat, astfel încât să se sufle în portul sau din orificiul pe care doriți să îl ștergeți. Transformați laptopul și suflați din mai multe unghiuri pentru a vă asigura că ați curățat bine.
  • Nu suflați niciodată aerul comprimat direct în port sau vent. Acest lucru va slăbi resturile și îl va trimite adânc în interiorul mașinii dvs., unde ar putea deteriora componentele.
  • 6. Utilizați alcool de frecare pentru reziduuri lipicioase. Dacă aveți locuri deosebit de lipicioase sau murdare asupra cazului dvs. care nu pot fi eliminate cu o curățare blândă, utilizați o minge de bumbac înmuiat în alcoolul frecat direct pe loc. Asigurați-vă că mingea de bumbac nu este prea umedă - nu doriți ca frecarea alcoolului să intre în mașină.
  • Utilizați presiune moderată, frecați în mod repetat până când locul a dispărut.
  • Dacă ați avut anterior autocolante În cazul laptopului dvs., puteți avea mai mult noroc cu un produs de curățare pe bază de ulei, cum ar fi GOO plecat.
  • 7. Poloneză și uscați suprafața cu o cârpă de microfibră. Odată ce cazul dvs. este curat, luați cârpa microfibră și ștergeți întregul caz, folosind o mișcare circulară. Aceasta va elimina orice umiditate, precum și orice dungi de curățare poate fi lăsată la finalizarea cazului dvs.
  • Odată ce cazul laptopului este curat, puteți observa pete de grime pe care nu le-ați mai văzut înainte. Utilizați un tampon de bumbac sau bumbac cu bumbac înmuiat în alcool pentru a termina aceste ultimele locuri.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați un dezinfectant de mână înainte de a atinge laptopul pentru a reduce murdăria și murdăria de pe tastatură.

    Avertizări

    Nu pulverizați niciodată curățătorii direct pe nici o parte a computerului. Pulverizați mai întâi o cârpă sau un burete, apoi utilizați-vă că pentru a curăța ușor computerul.
  • Umiditatea și electronica nu se amestecă. După curățarea laptopului, asigurați-vă că fiecare parte a acestuia este complet uscată înainte de ao conecta într-o sursă de alimentare sau transformarea acestuia.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Vacuum handheld
    • Aer comprimat (opțional)
    • Cârpă de microfibră
    • Burete curat
    • Tampoane de bumbac / bile de bumbac
    • Radiera
    • Scobitori de dinți
    • Detergent de vase
    • Spirt
    • Apa purificata
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar