Cum să curățați un televizor de ecran mare

Televizoarele cu ecran mare necesită o atenție deosebită când curățați. Pentru a scăpa de murdărie și murdărie pe televizorul dvs. mare, începeți prin a vă uita la instrucțiunile producătorului. Apoi, deconectați televizorul și obțineți o cârpă de microfibră. Umeziți cârpa și ștergeți televizorul în mișcări lente, orizontale. Repetați acest proces de câte ori este necesar.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând măsuri de siguranță adecvate
  1. Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare 1
1. Consultați manualul de utilizare. Trageți manualul de hârtie sau căutați versiunea digitală online. Flip-ul până când vedeți secțiunea de curățare. Urmați cu atenție instrucțiunile, acordând o atenție deosebită oricăror avertismente împotriva anumitor produse chimice.
  • Fiți conștienți de faptul că după o procedură de curățare care nu este listată în manual sau utilizarea substanțelor chimice interzise, ​​ar putea duce la anularea garanției dvs.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor mare de ecran 2
    2. Deconectați-vă televizorul. Pentru a lucra în condiții de siguranță pe televizor, va trebui să o deconectați de la orice electricitate, mai ales dacă intenționați să utilizați un dispozitiv de curățare lichid. Acest lucru vă protejează dacă un lichid îl face în carcasă. Dezactivarea puterii va face, de asemenea, ecranul să meargă întuneric, ceea ce vă va ajuta să vedeți praf sau resturi.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor mare de ecran 3
    3. Asigurați-vă că televizorul este sigur. Cu un televizor de această dimensiune, nu doriți să riscați că vă căderea în timpul procesului de curățare. Dacă televizorul dvs. este montat pe perete, verificați conexiunile înainte de a continua. Dacă televizorul dvs. este într-un stand, asigurați-vă că nu se învârte dacă aplicați o presiune ușoară pe ecran. Cu un televizor mai mic, ați putea să-l lăsați în jos înainte de curățare, dar aceasta nu este, în general, o idee bună cu un mare model de ecran.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 4
    4. Da-i timp să se răcească. După ce deconectați televizorul, lăsați-l să stea cu cel puțin cinci minute înainte de curățare. Televizoarele moderne nu generează cât mai multă energie electrică și căldură ca modele anterioare. Cu toate acestea, ei se încălzesc ușor când sunt pornite și această căldură poate provoca murdăria și murdăria la suprafață. Permiterea unei perioade de răcire va reduce praful și acumularea de energie electrică statică.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea resturilor de la suprafața televizorului
    1. Imagine intitulată Curățați un mare ecran TV Pasul 5
    1. Utilizați o cârpă de microfibră. Este posibil să fi primit o cârpă când ați cumpărat televizorul sau puteți cumpăra o cârpă de calitate în secțiunile de îngrijire a automobilelor sau electronice ale oricărui magazin general, cum ar fi ținta. O cârpă de microfibră este ideală pentru că absoarbe uleiul și resturile într-un mod foarte blând. Este mai puțin probabil să zgâriați un televizor ca un prosop de hârtie sau un prosop dur.
    • Asigurați-vă că pânza este o dimensiune suficient de mare, astfel încât să puteți acoperi suprafața întregului televizor. De exemplu, mulți medici vă vor da o cârpă microfibră mică pentru ochelari, dar acestea sunt prea mici pentru a fi utilizate în acest caz.
    • Pentru a vă menține cârpele de microfibră în cea mai bună formă, spălați-le după fiecare utilizare fără a adăuga balsam de țesături.
  • Imagine intitulată Curățați un mare ecran TV Etapa 6
    2. Face o ștergere uscată. Odată ce aveți o cârpă potrivită, mergeți încet și ștergeți suprafața televizorului. Uită-te la cârpă pentru a vedea cât de mult murdărie sau murdărie eliminați. Când ați șters o dată ecranul, stați înapoi pentru a vedea dacă aveți nevoie să faceți o altă rundă. Această metodă nu va funcționa și dacă murdăria este grea. În schimb, ar trebui să utilizați o ștergere uscată în același mod în care ați fi un praf rapid.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 7
    3. Utilizați apă caldă. Obțineți o sticlă de pulverizare și umpleți-o cu apă caldă și distilată. Sau, luați o sticlă de apă distilată călduță și picurați puțin pe o cârpă de microfibră. Scopul tău este de a face umezeală umedă, nu înmuiere umedă. Utilizați această cârpă umedă pentru a șterge apoi ecranul.
  • Apa distilată este cea mai bună de utilizat, deoarece conține mai puține minerale și depozite. Dacă utilizați apă de la robinet, depozitele pot rămâne pe ecran și pot atrage și mai mult murdărie în timp.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 8
    4. Aplicați oțet la pete dure. Dacă aplicarea dvs. de apă nu are efectul dorit, faceți un amestec de la jumătate de oțet și apă distilată. Umeziți cârpa cu acest amestec și re-ștergeți cele mai murdare zone. Încercați să nu utilizați acest lucru prea des, totuși, deoarece se poate dovedi abraziv la ecranul televizorului.
  • În funcție de recomandările producătorului, este posibil să puteți utiliza, de asemenea, un amestec realizat din apă distilată și balsam de țesături sau lichid de spălat vase.
  • Dacă utilizați orice tip de curățare mixtă, este o idee bună să treceți peste ecran cu o cârpă umezită numai de apă.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 9
    5. Pulverizați curățătorul pe cârpă. Nu pulverizați orice amestec de curățare pe care îl utilizați direct pe ecranul televizorului. În schimb, puneți cârpa în mână și spritz un pic pe o sticlă. Acest lucru vă va permite să controlați umiditatea ecranului. De asemenea, va păstra lichidele să se scurgă în zona cadrului.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 10
    6. Evitați substanțele chimice grele. Poate părea o soluție simplă, dar nu folosiți șervețele de curățare decât dacă acestea sunt proiectate în mod specific pentru televizoarele cu ecran mare. Curățătorii sau șervețele de curățare cu alcool se pot dovedi prea dure pe ecran și pot duce la decolorare. Windex este, de asemenea, prea dur, cu excepția cazului în care achiziționați Windx Cleaner fabricat special pentru televizoare.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 11
    7. Apăsați ușor. Pe măsură ce ștergeți ecranul, aplicați suficientă presiune, astfel încât unele transferuri de umiditate. Păstrați lumina de atingere și treceți de la zonă la zonă. Rezista nevoii de a presa puternic pe zone profund murdare, deoarece acest lucru poate deteriora pixelii ecranului. În schimb, faceți mai multe curățente luminoase până când murdăria vine.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 12
    8. Ștergeți de la o parte la alta. De obicei, mergeți cu mișcări circulare când curățați sticla sau alte suprafețe netede. Cu toate acestea, pentru un televizor, cel mai bine este să ștergeți de la o parte la un mod metodic. De asemenea, puteți adăuga într-un strat de vârf de sus în jos, dacă este necesar. Acest lucru vă asigură că acoperiți întreaga suprafață a televizorului și vă permite să păstrați chiar și presiunea.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor mare de ecran 13
    9. Uscați ușor cu un prosop sau o cârpă. Când ați terminat, este mai bine să utilizați o cârpă uscată pentru a șterge suprafața televizorului. Îndepărtați orice umiditate și apoi lăsați-o să se usuce la aer. Așteptați până când televizorul este complet uscat înainte de a vă conecta înapoi și porniți-l.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea cadrului TV și a accesoriilor
    1. Imagine intitulată Curățați un mare ecran TV Etapa 14
    1. Utilizați o cârpă proaspătă. Este o idee bună să aveți o cârpă desemnată sau mai multe, doar pentru utilizarea pe zonele cadrului TV. Este probabil ca cadrul și accesoriile să acumuleze mai multă murdărie și murdărie și nu doriți să luați șansa de a transfera aceste materiale pe ecran în timpul unei curățenii ulterioare. Din nou, o cârpă microfibră este cea mai bună tip de utilizat.
    • Dacă vă curățați zona de cadru în fiecare săptămână, ar trebui să puteți face acest lucru fără a utiliza un dispozitiv de curățare a lichidului. Va fi suficient pentru a praf cu o cârpă proaspătă.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor de ecran mare Pasul 15
    2. Nu uitați de la distanță. Telecomanda este probabil una dintre cele mai murdare părți ale unui televizor, deoarece este folosit în mod regulat și are o mare parte de contact cu mâinile. Puteți șterge telecomanda utilizând o cârpă uscată. Cu toate acestea, este posibil să fie nevoie să o umeziți puțin cu apă sau oțet pentru a elimina orice murdărie profundă. Un amestec de oțet va ajuta la dezinfectarea telecomenzii.
  • Imagine intitulată Curățați un televizor mare de ecran 16
    3. Ștergeți difuzoarele. Dacă puteți elimina acoperirile de pe difuzoarele dvs., atunci puteți să le treceți cu ușurință cu o rolă de scame sau cu un dispozitiv de evacuare a vidului. Dacă acoperirea difuzoarelor nu pot fi îndepărtate, apoi luați o cârpă umedă și ștergeți ușor peste ele pentru a îndepărta praful.
  • sfaturi

    Nu este nevoie să cumpărați un kit de curățare preambalat pentru a vă curăța corespunzător televizorul. De fapt, aceste kituri sunt adesea supraevaluate. Puteți cumpăra separat o cârpă mai bună și folosiți apă ca un curățitor.

    Avertizări

    Televizorul dvs. va rămâne mai curat pentru mai mult timp dacă îl păstrați într-un spațiu bine ventilat.
  • Păstrați un ochi pe nivelurile de umiditate din jurul televizorului. Orice mai mult de 80% poate deteriora televizorul în sine și poate să atragă mai mult praf.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar