Cum să adaptați o mașină de mousetrap pentru distanță

Deci, profesorul dvs. de știință ți-a dat clasicul clasic "Mousetrap masina" Alocare: Pentru a face, proiecta și construi un vehicul mic alimentat de acțiunea de șurub a unui șoarece de mouse pentru a vă face călătoria cu mașina cât mai mult posibil. Dacă doriți să ieșiți înainte de toți ceilalți studenți din clasa dvs., va trebui să vă faceți mașina cât mai eficientă, astfel încât să puteți stoarce la fiecare ultimă inch din dvs "mașină". Odată cu abordarea corectă, este posibil să simplificați designul mașinii pentru o distanță maximă utilizând numai materiale comune de acasă. De asemenea, ați putea cumpăra un set auto Mousetrap de la orice magazin de artizanat și săriți întrebându-se dacă va funcționa.

Pași

Metoda 1 din 3:
Optimizarea roților
  1. Imagine intitulată Adaptarea unei mașini de mousetrap pentru distanța Pasul 9
1. Utilizați roți mari din spate. Roțile mari au o inerție mai mare de rotație decât roțile mici. În practică, aceasta înseamnă că odată ce încep să se rostogolească, sunt mai greu să se oprească. Acest lucru face ca roțile mari să fie perfecte pentru concursurile bazate pe distanțe - teoretic, vor accelera mai puțin rapid decât roțile mai mici, dar se vor rostogoli mult mai mult și vor călători la o distanță mai mare. Deci, pentru o distanță maximă, faceți roțile de pe axul de antrenare (cel care este legat de șoareci, care este de obicei unul din spate) foarte mare.
  • Roata din față este puțin mai puțin importantă - poate fi mare sau mică. Pentru un aspect clasic de racer, veți dori roți mari în spate și cele mai mici în față.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mouse-ul pentru distanța Pasul 10
    2. Utilizați roți subțiri, ușoare. Roți mai subțiri au mai puțină frecare și pot merge mai departe dacă distanța este ceea ce doriți sau aveți nevoie cu Mousetrap Racer. De asemenea, este important să luați în considerare greutatea roților - orice greutate neactualizată va încetini în cele din urmă mașina în jos sau va duce la frecare adăugată. În plus, merită remarcat faptul că roțile largi pot avea chiar un mic efect negativ asupra tragerii mașinii din cauza rezistenței la aer. Din aceste motive, veți dori să utilizați cele mai interesante, cele mai ușoare roți disponibile pentru mașina dvs.
  • CD-urile vechi sau DVD-urile funcționează destul de bine pentru acest scop - sunt mari, subțiri și extrem de luminoase. În acest caz, o mașină de spălat instalată poate fi utilizată pentru a reduce dimensiunea găurii în mijlocul CD-ului (pentru a se potrivi mai bine axei).
  • Dacă aveți acces la vechiul vinil, acestea funcționează extrem de bine, deși pot fi prea grele pentru cele mai mici mouse-uri.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mousetrap pentru distanța Pasul 11
    3. Utilizați o axă spate îngustă. Presupunând că mașina dvs. este o mașină cu roți din spate, de fiecare dată când se rotește puntea spate, roțile din spate se întorc. Dacă axul din spate este extrem de slab, mașina dvs. de mousetrap va fi capabilă să o transforme de mai multe ori pentru aceeași lungime de șir decât ar fi dacă ar fi mai largă. Acest lucru se traduce pentru a-ți întoarce roțile din spate mai multe ori, adică o distanță mai mare! Din acest motiv, este o idee înțeleaptă să vă faceți axul din cel mai slab material disponibil, care poate sprijini în continuare greutatea cadrului și a roților.
  • Tijele înguste de diblu din lemn sunt o alegere excelentă, ușor accesibilă aici. Dacă aveți acces la tije metalice subțiri, acestea sunt chiar mai bune - atunci când lubrifiați, ele au de obicei mai puțină frecare.
  • Imagine intitulată Adaptarea unei mașini de mousetrap pentru distanța Pasul 12
    4. Creați tracțiune dând marginile frecării roților. Dacă roțile se alunecă împotriva solului atunci când capcana este sprâng, este irosită energia - mousetrap funcționează pentru a transforma roțile, dar nu obțineți nici o distanță suplimentară. Dacă se întâmplă acest lucru cu mașina dvs., adăugarea unui material care inducă frecare la roțile din spate poate reduce alunecarea lor. Pentru a păstra cerințele de greutate în jos, utilizați numai la fel de mult ca este necesar pentru a da sfaturile roților o prindere și fără extra. Unele materiale adecvate sunt:
  • Bandă electrică
  • Benzi de cauciuc
  • Popul de cauciuc de balon
  • În plus, plasarea unei plăci de șmirghel sub roțile din spate la linia de start poate reduce alunecarea pe măsură ce mașina începe să se miște (când este cel mai probabil).
  • Metoda 2 din 3:
    Personalizarea cadrului
    1. Imagine intitulată Adaptați o mașină de mousetrap pentru distanța Pasul 1
    1. Construiți cel mai ușor cadru posibil. Mai presus de toate, mașina dvs. ar trebui să fie ușoară. Cu cât este mai mică masă de mașina dvs., cu atât mai bine - fiecare gram sau miligram pe care îl puteți raționa de pe rama mașinii dvs. este puțin mai departe Mousetrapul dvs. va fi capabil să vă împingă mașina. Încercați să nu aveți niciun material de cadru suplimentar dincolo de ceea ce este necesar să vă mențineți așezările de șoareci și pe amploarea roților. Dacă vedeți spațiu pierdut pe cadru, încercați să îl scoateți sau, dacă acest lucru este imposibil, faceți găuri în el cu un burghiu pentru a-și aduce greutatea în jos. De asemenea, veți dori să utilizați cel mai ușor material posibil pentru cadrul dvs. Iată câteva câteva potrivite:
    • Lemn de balsa
    • Foi din plastic dur
    • Foi metalice subțiri, ușoare (material de acoperiș din aluminiu / staniu etc.)
    • Jucarii de constructii (K`Nex, Legos, etc.)
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mouse-ul pentru distanța Pasul 2
    2. Faceți cadrul lung și îngust. În mod ideal, doriți ca mașina să fie formată aerodinamic - așa că prezintă cea mai mică suprafață posibilă de suprafață în direcția pe care o va călători. Ca o săgeată, o barcă lungă, un avion sau o suliță, un vehicul care este proiectat cu o eficiență maximă în minte va avea aproape întotdeauna o formă lungă, slabă pentru a minimiza trageți de rezistența la aer. În scopul mașinii dvs. de mousetrap, acest lucru va însemna făcând ca rama atât îngustă (deși va fi dificilă obținerea cadrului dvs. mai îngustă decât mouse-ul în sine) și pe verticală slabă.
  • Amintiți-vă, pentru a minimiza dragul, încercați să oferiți mașinii cel mai mic, cel mai mic profil posibil. Încercați să coborâți pe pământ și să vă uitați la mașina dvs. din față la bucăți de la fața locului care fac profilul mașinii dvs. inutil de mare.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mousetrap pentru distanța 3
    3. Utilizați adeziv în loc de unghii ori de câte ori este posibil. Oriunde puteți, încercați să utilizați lipici în designul mașinii dvs., mai degrabă decât cuie, știfturi sau alte soluții mai grele. De exemplu, ar trebui să utilizați doar câteva puncte mici de lipici pentru a fixa mouse-ul dvs. la cadru. În general, adezivul va avea drept și unghiile, care pot adăuga o greutate inutilă. Utilizați Super clei, nu adeziv de școală nu va ține la fel de bun.
  • Un alt avantaj al lipiciului este că nu ar trebui să afecteze de obicei rezistența la aerul mașinii. Pe de altă parte, dacă nici un capăt al unui cui se lipeste din cadrul dvs., acesta poate sa au un efect minor.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mousetrap pentru distanța Pasul 4
    4. Păstrați în minte integritatea structurală a cadrului. Singurul factor de limitare Când vine vorba de cât de ușoară și slabă puteți face ca cadrul mașinii dvs. de mouse-ul dvs. să fie fragilitatea ei - dacă este prea ușoară, poate deveni atât de fragilă încât acțiunea de a izbucni mouse-ul rupe mașina. Echilibrul delicat între realizarea distanței maxime și făcând mașina instabilă poate fi destul de complicată pentru a avea dreptate, dar nu vă fie frică să experimentați. Mousetrap în sine este puțin probabil să se spargă vreodată, atâta timp cât aveți un material suplimentar, veți avea libertatea de a face greșeli.
  • Dacă utilizați un material extra-fragil, cum ar fi Balsa Wood și aveți un timp greu obțineți ca cadrul să vă mențină împreună, luați în considerare adăugarea unei benzi mici de material robust cum ar fi metalul sau plasticul de pe partea inferioară a cadrului. Făcând acest lucru crește rezistența structurală a mașinii, minimizând schimbarea la rezistența la aer și greutatea.
  • Metoda 3 din 3:
    Maximizarea puterii tale
    1. Imagine intitulată Adaptați o mașină de mouse-ul pentru distanța Pasul 5
    1. Dă-ți capcana o lungă "braţ" să-și sporească efectul de levier. Cele mai multe autoturisme de mouse-uri funcționează după cum urmează: Mousetrap este "a stabilit", Un șir legat de brațul șoarecii este înfășurat cu grijă în jurul uneia dintre axele roților și, atunci când capcana este sprucină, brațul balansier al capcanei își transferă energia pe axa pentru a roti roțile. Deoarece brațul capcanei este destul de scurt, în cazul în care mașina nu este construită cu atenție, poate să tragă prea repede șirul, determinând că roțile să alunece și energia să fie pierdută. Pentru o tragere mai lentă, mai stabilă, încercați să atașați un pol lung la braț pentru a acționa ca o pârghie, apoi legând capătul șirului la acest lucru, Betterthan la brațul însuși
    • Este important să utilizați materialul potrivit pentru pârghia dvs. Pârghia nu trebuie să se aplece deloc sub stresul șirului - aceasta reprezintă energia risipită. Mulți ghiduri recomandă construcții de balsa robuste sau balsarmatei armate cu metal pentru a da o pârghie robustă, dar ușoară.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mouse-ul pentru distanța Pasul 6
    2. Poziționați capcana cât mai departe posibil. Presupunând că capcana dvs. va roti roțile din spate, veți dori ca mousetrapul mașinii să fie departe pe cadru, deoarece poate fi fără a atinge roțile din față. Distanța mai lungă dintre capcană și roți, cu atât mai mare - mai multă distanță înseamnă că veți putea să vă bucurați mai mult șir în jurul axei pentru doar puțin Putere extra lentă și constantă de tragere.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mouse-ul pentru distanța Pasul 7
    3. Asigurați frecare minimă pe piesele dvs. în mișcare. Pentru o distanță maximă, veți dori să utilizați cât mai aproape de 100% din puterea mouse-ului. Aceasta înseamnă reducerea frecare pe suprafețele mașinii în cazul în care punctele se alunecă unul împotriva celuilalt. Utilizați un lubrifiant ușor, cum ar fi WD-40, unsoare automată sau un produs similar pentru a păstra punctele de contact între părțile în mișcare ale mașinii bine lubrifiate astfel încât mașina "Rulează" cât mai bine posibil.
  • Multe ghidaje de construcție a mașinilor Mousetrap identifică osia ca sursă primară de frecare pe o mașină de mousetrap. Pentru a minimiza frecare axă, frecați sau pulverizați un lubrifiant puțin pe fiecare axă în care întâlnește cadrul, atunci, dacă este posibil, lucrați în punctul de contact prin glisarea roților înainte și înapoi.
  • Imagine intitulată Adaptați o mașină de mousetrap pentru distanța Pasul 8
    4. Dacă vi se permite, utilizați cele mai puternice șoareci posibile. De cele mai multe ori, pentru misiunile de mașină Mousetrap, toți elevii vor fi obligați să folosească aceeași dimensiune a șoarecii, astfel încât modelele de mașini ale fiecăruia au aceeași cantitate de putere. Cu toate acestea, dacă nu aveți această restricție, nu vă simțiți liber să utilizați cel mai puternic șoareci de șoareci pe care îl puteți găsi! Capcanele mai mari, cum ar fi capcanele de șobolan, oferă mult mai multă putere decât mousetraps-ul de bază, dar au nevoie de construcții de staționare sau pot rupe mașina în afară când sunt sprângați, astfel încât este posibil să fie necesar să vă întăriți cadrul și / sau axele pentru a găzdui.
  • Rețineți că capcanele de șobolan și alte capcane mari de rozătoare pot sparge cu ușurință degetele, astfel încât să gestioneze capcanele armate cu precauție extremă, chiar și atunci când sunteți încrezători că capcana este ridicată până la axul tău și nu ar trebui să poată închide liber.
  • sfaturi

    Dacă șirul este înfășurat în jurul axei, mașina poate să se miște abia. Adăugarea unui hub de unitate mai mare poate îmbunătăți puterea de tragere. În unele imagini există o anvelopă de cauciuc pe axă, aceasta acționează ca a "Angrenaj" și reduce alunecarea de la șir.
  • Utilizați cea mai lungă pârghie disponibilă pentru a extinde brațul mouse-ului cât mai mult posibil.Vârful traversează o distanță mai mare, permițând mai multă rotițe de roată de șir pentru a juca. O antenă dintr-o cutie de braț spartă a fost utilizată pentru pârghie. Orice lung, lumină și nu prea flexibil va funcționa pentru pârghie.
  • Reduceți frecarea pe axă prin minimizarea suprafeței suportului care contactează axul de antrenare. Un suport pe osie de oțel subțire are mai puțină frecare decât o gaură forată printr-un bloc de lemn.
  • Reduceți șocul utilizând un burete de burete ca brânză simulată. Aceasta oprește mașina să se hrănească atât de mult când brațul pârghiei se oprește.
  • Alinierea axelor și a suportului este esențială pentru reducerea frecării și a performanței sporite.
  • Reduceți fricțiunea prin aplicarea Molykote® un lubrifiant sub formă de pulbere pe bază de molibden pe axe, roți și mouse-ul.
  • Luați un CD și axul cu dvs. la magazinul hardware dacă cumpărați o mașină de spălat. Acest Mai vă ajută să obțineți dimensiunea potrivită pentru prima dată.
  • Puteți vedea multe eforturi diferite ale studenților la site-ul web al mașinii cu ajutorul mașinii.
  • Creșteți frecare prin ceara șirul cu ceară de lumânare. Prin ceară, șirul are o tragere mai bună pe axă.
  • Creșteți frecarea în cazul în care este necesar utilizând o anvelopă de cauciuc sau o bandă în jurul osiei în care șirul este înfășurat. Șirul ar trebui să rotească axul și să nu alunece.
  • Reduceți masa utilizând un simplu stick ușor pentru secțiunea corpului. Reducerea masei reduce și fricțiunea la suporturile pe osie.
  • Este util să vă asigurați că axul dvs. nu se învârte în jurul valorii sau altfel se va mișca spre stânga și spre dreapta.
  • Utilizați cât mai puțină masă pe mașină, în timp ce încă o face suficient de mare pentru a vă deplasa.
  • Lucruri de luat în considerare

    • Raportul cu roți la osie: Pentru distanță, utilizați roți mari și o axă mică. Gândiți-vă la roata din spate a unei biciclete - o viteză mică de antrenare și o roată mare.
    • Inerţie: Cât de multă energie necesită pentru a începe mașina? O mașină mai ușoară necesită mai puțin. Coborâți masa vehiculului dvs. pentru cea mai bună distanță.
    • Rata de eliberare a energiei: Dacă energia este eliberată încet, puterea este folosită mai eficient, iar mașina va călători mai departe. O modalitate de a încetini această eliberare este de a prelungi brațul pârghiei. Un braț mai lung călătorește o distanță mai mare și permite mai multor împachetări de șir în jurul axei. Mașina va merge departe, dar mai încet.
    • Frecare: Minimizarea frecării pe axă prin minimizarea suprafeței de contact. În acest exemplu a fost utilizat un suport de oțel subțire. La început, o gaură forată printr-un bloc de lemn a fost folosită pentru a ține osia. Acest lucru a fost abandonat deoarece suprafața mai mare determină mașina să utilizeze fricțiunea de depășire a energiei, mai degrabă decât să călătorească înainte.
    • Tracţiune: Aceasta este ceea ce numiți frecare când este folosit în avantajul dvs. Fricțiunea trebuie maximizată acolo unde este necesar (în cazul în care șirul se înfășoară în jurul osiei și în cazul în care roțile contactează podeaua).Șirul de alunecare sau roțile sunt egale cu energia risipită.

    Avertizări

    Există o limită a cantității de energie disponibilă - puterea primăverii. Mașina prezentată este aproape de maxim. Dacă brațul pârghiei era mai lung sau roțile au fost mai mari, mașina nu s-ar mișca deloc! În acest caz, eliberarea de energie poate fi "tuned" prin împingerea în antene unele (scurtați pârghia).
  • MouseTrapps sunt periculoase. Ai putea rupe un deget. Utilizați supravegherea adulților. Ai putea fi rănit și poți împărți capcana!
  • Aveți grijă atunci când se ocupă de instrumente, tăierea lemnului sau cu orice materiale dăunătoare. Ar trebui să aveți întotdeauna adult Supraveghere atunci când lucrați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar