Cum să curățați mucegaiul negru într-un duș

În timp ce mucegaiul negru sună înfricoșător, este într-adevăr nu este mult mai rău decât alte tipuri de matrițe. Orice mucegai poate provoca probleme respiratorii și, dacă aveți astm sau sunteți susceptibili la pneumonie, ar putea provoca probleme pentru dvs. Cu toate acestea, centrul de control al bolii sugerează că puteți curăța toate tipurile de mucegai în casa dvs. în același mod folosind o soluție de înălbire fără a fi nevoie să apelați pentru ajutor suplimentar, atâta timp cât luați măsuri de precauție ca purtarea mănușilor și o mască de praf. Cu toate acestea, dacă aveți mucegai care a apărut în perete sau în alte zone poroase, este posibil să aveți nevoie de ajutor înlăturarea materialelor deteriorate și înlocuirea acestora, precum și găsirea sursei de apă care provoacă mucegaiul.

Pași

Partea 1 din 2:
Folosind o soluție de înălbire
  1. Imagine intitulată matriță neagră curată într-un duș de duș 1
1. Deschideți ferestrele și ușile din zona pentru ventilație. Când utilizați Bleach, este întotdeauna o idee bună să creați o ventilație bună. Încercați să deschideți cât mai multe ferestre din apropiere, în special dacă există unul în baie.
  • Dacă nu există o fereastră în baie, plasați un ventilator care suflă aerul din baie spre o fereastră deschisă.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 2
    2. Puneți mănuși și ochelari de protecție. Alegeți mănuși care nu vor lăsa mucegaiul, cum ar fi mănuși de curățare din cauciuc sau mănuși de latex. Nu atingeți mucegaiul cu mâinile. În mod similar, ochelarii sunt o idee bună, deoarece nu doriți să răsturnați accidental sporii de mucegai în ochii tăi.
  • De asemenea, puteți purta o mască de praf care filtrează mucegaiul.
  • Aceste precauții vă vor proteja de înălbitorul.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 3
    3. Se amestecă 1 cană (0.24 L) de înălbitor în 1 galon (3.8 l) de apă. Măsurați mai întâi apa, apoi turnați înălbitorul în apă. Utilizați o lingură sau un stick de vopsea pentru a se amesteca împreună, astfel încât este bine amestecat. Încercați să nu-l stropiți pe măsură ce amestecați.
  • Asigurați-vă că nu amestecați niciodată înălbitorul cu amoniac, deoarece creează gaze toxice.
  • Dacă preferați, puteți începe cu o soluție de curățare antifungică care nu conține amoniac, apoi urmați cu înălbitor după ce veți obține cea mai mare parte a mucegaiului.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 4
    4. Îndepărtați un burete sau o cârpă în soluție de înălbire și curățați mucegaiul. Strângeți excesul și începeți spălarea zonelor mucegăite. Bateți cât mai multă mucegai pe cât puteți și să scufundați cârpa sau buretele înapoi în soluția de înălbire după cum este necesar.
  • De asemenea, puteți clăti pânza în apă curentă înainte de a-l scufunda înapoi în soluție, astfel încât să nu vă întoarceți cât mai mult mucegai la soluția de curățare.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 5
    5. Utilizați o perie de spălare în care mucegaiul nu va ieși. Dacă aveți zone în care aveți probleme în îndepărtarea matriței, faceți o periuță de dinți sau o altă perie de spălare în soluția de curățare. Rulați-l peste zonele mucegăite, folosind o mișcare circulară mică pentru a scoate mucegaiul.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 6
    6. Faceți o nouă soluție de înălbire pentru a pulveriza și a curăța ce a mai rămas. Odată ce ați curățat tot ce puteți, se toarnă un nou amestec de înălbitor și apă într-o sticlă de pulverizare, păstrând același raport ca și înainte. Spritz petele lăsate în urmă și lăsați-l să stea timp de 15 minute sau cam asa ceva.
  • Odată ce l-ai lăsat singur, alergi peste ea cu o perie curată de spălare. Spălați soluția de înălbire cu apă curată și lăsați-o să se usuce.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 7
    7. Spritz oțet alb alb deasupra zonei pentru a avea grijă de ceea ce a mai rămas din mucegai. Nu amestecați oțetul cu apă. Doar puneți-l într-o sticlă de pulverizare și treceți peste zonă pentru ao umezi. Lăsați oțetul să se usuce pe zonă și va ajuta la uciderea mucegaiului care a rămas în urmă.
  • Partea 2 din 2:
    Prevenirea creșterii viitoare
    1. Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 8
    1. Fixați orice scurgeri pe care le puteți vedea. Dacă o scurgere cauzează problema, este timpul să aveți grijă de asta! Înlocuiți capetele de robinet scurgeri, de exemplu sau dacă scurgerea este mai mult decât puteți gestiona, apelați la un profesionist pentru a găsi și fixa scurgerea.
    • Dacă nu fixați scurgerea, mucegaiul se va întoarce.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 9
    2. Pulverizați zona în jos cu oțet după fiecare duș. Pentru a împiedica mucegaiul să se întoarcă, păstrați o sticlă de pulverizare în baie. Apoi, pulverizați pereții și cada după ce vă faceți cu dușul. Oțetul va ajuta la uciderea sporii de mucegai.
  • Dacă mirosul vă deranjează, adăugați câteva picături de ulei esențial, cum ar fi uleiul de mentă, citrice sau ulei de ceai, pentru a ajuta la acoperirea mirosului.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 10
    3. Aerul în baie după duș. Dacă aveți un ventilator de evacuare, utilizați-l. Dacă nu, asigurați-vă că păstrați ușa la baie deschisă după duș, astfel încât aerul să se usuce. Prea multă umiditate într-un spațiu mic poate duce la mucegai.
  • Dacă nu aveți un ventilator de evacuare, încercați să plasați un ventilator în ușă pentru a sufla aerul în restul casei dvs.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 11
    4. Curățați baia o dată pe săptămână. Utilizați un detergent dezinfectant pentru a trece peste dvs duș și curățați-o jos. Alegeți o zi pentru a face acest lucru în fiecare săptămână pentru a vă putea aminti și a stabili un memento dacă uitați.
  • Asigurați-vă că vă schimbați în mod regulat buretele sau curățarea periei de curățare, deoarece poate crește și mucegaiul.
  • Imagine intitulată mucegai negru curat într-un duș de duș 12
    5. Utilizați aerul condiționat în timpul verii pentru a menține umiditatea scăzută. Tragerea umidității din aer este una dintre lucrările principale ale AC, așa că ar trebui să o conduci în vară când este umflat. Dacă nu aveți AC, încercați să utilizați un dezumidificator pentru a reduce umiditatea.
  • Dacă este posibil, păstrați umiditatea în casa dvs. sub 60%. Termostatele inteligente de astăzi au adesea o modalitate de a schimba umiditatea, cel puțin în vară. În timpul iernii, nu ar trebui să fie o mare problemă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar