Cum să gătești o gaură în perete

Forarea unei găuri într-un perete poate părea o sarcină descurajantă. Din fericire, acest loc de muncă este destul de simplu dacă luați câteva precauții de bază și utilizați instrumentele potrivite. Înainte de a începe, alegeți bitul corespunzător pentru tipul de perete pe care îl găuriți. Veți avea nevoie, de asemenea, să alegeți un loc bun pentru a vă exercita gaura, departe de orice cabluri electrice. Odată ce sunteți gata să faceți gaura, va trebui să acționați burghiul cu o mână fermă și constantă.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea burghiului drept
  1. Imagine intitulată o gaură în perete Pasul 1
1. Utilizați un bit de gips carton dacă peretele este foișa sau tabloul de gips-carton. Înainte de a începe forarea, aruncați o privire la peretele dvs. și determinați ce este făcut din. Dacă peretele dvs. este neted și sună gol Când bateți pe ea, este probabil o formă de gips-carton, cum ar fi foaia sau tabloul de gips carton. Pentru forarea unei găuri simple în acest tip de perete, un pic de gips-carton este cel mai bun pariu.
  • Puteți achiziționa biți de gipswall și alte tipuri de burghie la cele mai multe magazine hardware sau de îmbunătățire a casei.
  • Dacă intenționați să atârnați ceva (cum ar fi o imagine) pe o secțiune goală de gips-carton, este posibil să alegeți să conduceți într-o ancoră gips-carton utilizând o șurubelniță de alimentare pentru o mai mare securitate.
  • Dacă veți fi forați într-un știft în spatele gips-cartonului, optați pentru un burghiu de lemn.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 2
    2. Obțineți un pic de zidărie dacă peretele dvs. este cărămidă, piatră sau beton. Dacă peretele dvs. este fabricat dintr-un material dur, cum ar fi cărămidă, bloc, beton sau piatră, alegeți un pic de zidărie. Aceste biți sunt compuse din oțel moale, cu un vârf din carbură de tungsten, ceea ce le permite să taie cu ușurință prin pereți dur.
  • Probabil că va trebui să utilizați un burghiu cu acțiune cu ciocan pentru a conduce bitul în perete.
  • Bacsis: Dacă peretele are o acoperire de vopsea sau tencuială, utilizați un pic de metal sau gips-carton pentru a porni gaura. Treceți la bitul zidăriei odată ce treceți prin acest strat inițial.

  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 3
    3. Alegeți un pic de pictură pentru pereți din lemn. Dacă găuriți într-un perete cu panouri din lemn, optați pentru un pic de punct de vârf. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute ca biți de lemn. Ele sunt proiectate cu un punct ascuțit la vârf pentru a ajuta la păstrarea bitului pe pistă, deoarece intră în lemn.
  • Punctul de stimulare sau biții din lemn sunt, de asemenea, utili pentru găurirea în picioare în spatele pereților goi.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 4
    4. Optați pentru un pic de țiglă pentru țiglă, ceramică sau sticlă. Dacă forați într-un material fragil, cum ar fi țiglă, ceramică sau sticlă, veți avea nevoie de un bit specializat pentru a străpunge materialul și pentru a preveni zgomotul. Aceste biți de burghie au sfaturi de carbură asemănătoare cu sulițe și șuruburi drepte care le permit să taie fără probleme prin aceste materiale hard-to-forate.
  • De asemenea, este posibil să puteți utiliza un bit de zidărie cu carbură pentru unele tipuri de perete de țiglă.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea și marcarea locului de foraj
    1. Imagine intitulată o gaură în perete Pasul 5
    1. Evitați forarea de mai sus sau sub comutatoarele ușoare și ieșirile. Forarea accidentală în cablajul dvs. electric poate fi o greșeală periculoasă și costisitoare. Puteți ajuta la prevenirea nedoriilor, asigurându-vă că nu se scurge direct deasupra sau sub comutatoarele de lumină, ieșirile și alte corpuri electrice evidente din pereții dvs. Dacă localizați un comutator sau o priză pe un etaj superior, încercați să nu vă antrenați direct sub ea pe podeaua de mai jos.
    • De asemenea, puteți evita accidentele utilizând un detector de fir. Un detector de scanare profund poate detecta, de asemenea, firele electrice și metalul.
    • Dacă trebuie să vă grăbiți în apropierea firelor vii, închideți puterea în zona în care veți lucra în prealabil.
    • Dacă găuriți într-un perete de baie sau într-un alt perete situat în apropiere de instalații sanitare sau radiator, vă recomandăm să consultați mai întâi un instalator. Ele vă pot ajuta să evitați găurirea accidentală într-o țeavă.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 6
    2
    Căutați știfturi Dacă găuriți în gips-carton. Dacă peretele dvs. este foișa sau gips-carton, va trebui să găsiți un stud dacă doriți ca gaura dvs. de găurit să sprijine ceva greu (cum ar fi o oglindă, o vopsea mare sau un raft). Cea mai ușoară modalitate de a găsi un stud este de a folosi un Finder Electronic Stud. Întoarceți-l pe descoperirea studiului și mutați-l de-a lungul peretelui până când acesta semnalează sau clipește o lumină pentru a indica faptul că a găsit un stud. Mutați-l înainte și înapoi, astfel încât să puteți da seama unde sunt localizate marginile exterioare ale studului.
  • Șuruburile sunt grinzi de lemn care formează structura de susținere a pereților.
  • Dacă nu aveți un detector de știft, este posibil să puteți localiza un stud prin baterea pe perete. Zonele dintre știfturi vor avea un sunet gol, în timp ce zonele deasupra bolțurilor vor suna mai solid.
  • Știați? În cele mai multe case, știfturile sunt distanțate de 16 inci (41 cm). Dacă puteți localiza un știft, puteți aproxima unde se află știfturile de pe ambele părți ale acesteia se bazează pe acest spațiu standardizat.

  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 7
    3. Marcați zona în care doriți să vă grăbiți cu un creion. Odată ce ați determinat unde doriți să încercați, va trebui să marcați locul. Utilizați un creion sau alt instrument de marcare pentru a face un punct sau un x peste locul exact în care doriți să vă trageți gaura.
  • Dacă aveți nevoie să forați 2 sau mai multe găuri unul lângă celălalt, utilizați un nivel pentru a vă asigura că sunt aliniate corespunzător.
  • Dacă vă găuriți în țiglă, ceramică sau sticlă, marcați locul cu un X fabricat din bandă de mascare. Acest lucru va marca ambele locuții și va păstra bitul de găurit de la alunecare sau tăiați țigla atunci când începeți să vă faceți gaura.
  • Partea 3 din 3:
    Creând gaura și adăugarea unui șurub sau ancora
    1. Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 8
    1. Utilizați banda de mascare pentru a marca adâncimea corectă pe bitul dvs. Dacă aveți nevoie de gaura dvs. pentru a fi o adâncime deosebită (e.G., Dacă instalați un șurub sau o ancoră de o anumită lungime), măsurați lungimea corespunzătoare pe bitul dvs. Marcați adâncimea prin împachetarea unei benzi subțiri de bandă de mascare în jurul burghiului.
    • Unele exerciții vin cu manometre de adâncime pentru a vă ajuta să marcați adâncimea corespunzătoare.
    • Dacă puneți într-un șurub sau ancora, va trebui, de asemenea, să alegeți un pic de diametru corespunzător.

    Bacsis: Dacă nu sunteți sigur ce dimensiune este potrivit sau cât de profundă ar trebui să fie gaura dvs., consultați ambalajul livrat împreună cu șuruburile sau ancorele pentru a vedea dacă aceste informații sunt incluse.

  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 9
    2. Puneți ochelari de protecție și o mască de praf înainte de a începe forarea. Forarea poate produce o mulțime de praf și resturi. Pentru a vă proteja ochii, nasul și plămânii, este important să purtați echipament adecvat de siguranță. Cumpărați ochelari de protecție și o mască simplă de praf dintr-un magazin hardware sau la domiciliu înainte de a începe proiectul.
  • Este, de asemenea, o idee bună să vă verificați că bitul dvs. de găurit este în siguranță înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 10
    3. Plasați-vă puținul în punctul în care doriți să vă exercitați și să strângeți declanșatorul. Când sunteți gata să începeți, poziționați vârful burghiului în punctul în care doriți să vă creați gaura. Asigurați-vă că bitul este un nivel și poziționat la un unghi de 90 ° față de perete. Strângeți trăgaciul ușor pentru a începe să întoarceți bitul.
  • Dacă vă găuriți în gips-carton, puteți găsi util să faceți o mică indentare cu un ciocan și un contorsk înainte de a vă exercita pentru a vă ajuta să ghidați bitul.
  • Dacă vă faceți plăci de foraj, veți avea nevoie de o mulțime de răbdare și o presiune fermă pentru a începe gaura. Veți simți și veți auzi diferența odată ce bit-ul se rupe prin glazură și începe să găuri în țiglă de dedesubt.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 11
    4. Crește viteza burghiului în timp ce aplicați presiune. Odată ce burghiul începe să pătrundă pe perete, să stoarceți declanșatorul puțin mai greu și să aplicați o presiune fermă și constantă asupra burghiului pentru ao conduce. Păstrați forarea până când atingeți adâncimea dorită.
  • Odată ce ajungeți la profunzimea dorită, nu opriți burghiul, doar încetiniți-o.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 12
    5. Retrageți bitul cu burghiul încă când atingeți adâncimea dorită. Cu forajul care se execută, ușurează-l din gaura pe care tocmai ați creat-o într-o singură mișcare netedă. Dacă opriți burghiul înainte de a încerca să-l scoateți, puteți sparge bitul.
  • Asigurați-vă că păstrați nivelul de găurit pe măsură ce îl trageți din gaură.
  • Imagine intitulată Drill o gaură în perete Pasul 13
    6. Atingeți-vă în ancoră dacă utilizați unul. Dacă instalați o priză sau o ancoră în orificiul de găurire, atingeți cu grijă în gaura cu un ciocan de cauciuc. Asigurați-vă că ancora este în siguranță înainte de a instala un cârlig sau șurub în gaură.
  • Veți avea nevoie de o ancoră dacă intenționați să montați ceva în gips-carton, zidărie sau țiglă. Puteți introduce un șurub sau cârlig direct într-o gaură forată în lemn folosind o șurubelniță.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Gipswall Bit pentru foaie de foraj sau de gips-carton
    • Bit de zidărie pentru piatra de foraj, caramida sau beton
    • Spur Point Bit pentru lemn de foraj
    • Țiglă pentru foraj ceramică, sticlă sau țiglă
    • DRILL cu un set de acțiuni de ciocan
    • Detector de sârmă
    • Detector de metale
    • Creion
    • Banda camuflanta
    • Ochelari de protecție
    • Masca de praf
    • Ancore sau dopuri pentru instalarea șuruburilor în gips-carton, zidărie sau țiglă
    • Ciocan de cauciuc
    • Cârlige sau șuruburi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar