Cum să găuriți găurile prin sticlă

Au un proiect de uz casnic sau artizanal care vă cere să puneți o gaură prin sticlă? Forarea unei găuri în sticlă se poate face cu un burghiu electric regulat dacă se utilizează bitul de găurit corect. Cheia pentru a gălui sticla este de a folosi materialul mai greu decât sticla în sine.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea echipamentului potrivit
  1. Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 1
1. Determinați tipul de sticlă pe care doriți să o curățați.Puteți găuri găuri în sticle de vin, acvarii, oglinzi, gresie de sticlă - tot felul de sticlă. Cu toate acestea, cea mai mare regulă este că ar trebui nu găuri o gaură în Tempered sau sticla de siguranță.
  • Sticla călită va sparge contactul cu burghiul. Pentru a determina dacă sticla este temperată, uitați-vă la cele patru colțuri ale sticlei. Dacă sticla este temperată, producătorul ar trebui să secească geamul la fiecare dintre colțuri.
  • O altă prudență: Când forați, nu purtați haine libere sau accesorii lungi, încurcate, cum ar fi coliere, brățări și cămăși cu francezi lungi. Este esențial ca să nu purtați nimic care poate fi prins într-un instrument de putere. Este, de asemenea, o idee bună să purtați ochelari de protecție și mănuși de protecție la găurire.
  • Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 2
    2. Cumpărați sau utilizați un burghiu pe care îl aveți deja acasă. Dacă aveți deja un burghiu de putere acasă, probabil că puteți folosi acest lucru. În caz contrar, puteți cumpăra un burghiu standard la majoritatea magazinelor centrale de origine.
  • Forarea unei găuri în sticlă nu necesită un anumit burghiu - Este nevoie doar de burghiul potrivit.
  • Este important să nu folosiți puterea completă a burghiului sau viteza maximă atunci când gătiți o gaură în sticlă, totuși. Ai putea sfârși crăparea sticlei. Gândiți-vă la găurirea ca și cum ați sculptura încet la sticlă, mai degrabă decât să forați o gaură în el. Localizați selectorul rapid pe burghiu și ajustați-l la un nivel inferior. Acest lucru vă va ajuta să încetați procesul.
  • Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 3
    3. Alegeți bitul de găurit corect. Pentru a găti o gaură în sticlă necesită un baston care este echipat în mod specific pentru a se scurge prin sticlă. Acest lucru este foarte important - nu puteți alege nici un pic pe care l-ați culcat. Întrebați la un magazin de hardware local, deoarece acestea vă vor asigura că achiziționați cel potrivit. Biturile de găurit din sticlă sunt destul de comune și le puteți cumpăra, de asemenea, online.
  • O posibilitate este un bit de carbură care este făcut pentru găurirea sticlei și a plăcilor. Bițele de carbură au un punct în formă de spade și sunt de asemenea făcute pentru a rezista la frecare de foraj în sticlă sau țiglă.
  • Puteți găsi biți de carbură la multe centre de origine. Du-te doar în zona în care vinde biți de găurit sau adresați unui vânzător.O problemă cu biți ieftini este că pot obține rapid sau chiar pauză.
  • Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 4
    4. Folosește o Diamond Bit in schimb. Acești biți de găurit din sticlă, sticlă de mare, sticle de vin, bloc de sticlă și alte materiale mai grele, cum ar fi marmura și piatra.
  • Bițele de foraj cu diamante pot fi folosite pentru a găti găuri un sfert de inch sau mai mare. Puteți alege un capăt rotunjit sau un pic de bază. Biții de diamante vor crea un produs final mai fin. Bitii de diamante sunt traditionali pentru forarea sticlei - acestea vor fora multor gauri cu un pic si rareori cauzeaza ruperea daca este folosita in mod corespunzator.
  • Pentru găuri foarte mici, puteți alege un mic burghiu de diamant cu un capăt solid, plat sau vârf. Acestea sunt disponibile în dimensiuni foarte mici, la fel de mici ca 0.75 mm.
  • De asemenea, ați putea cumpăra o gaură de garnitură de diamant. Veți avea nevoie de un instrument de modal de schimbare rapidă cu autostart. Aceste piese se potrivesc cu forajul tău. Utilizați dornul pe burghiu pentru a crea prima gaură din sticlă. Apoi, puneți ferăstratul pe burghiu și puneți-l în gaura pe care ați creat-o cu dornul. Găti gaura prin.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătiți-vă la foraj
    1. Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 5
    1. Așezați geamul într-un recipient mic, dacă se potrivește. Ați putea folosi o cadă de înghețată sau o tavă fotografică din plastic. Nu vrei să te duci într-o masă sau ceva de genul ăsta.
    • Puneți un pic de ziar în partea de jos a recipientului. Acest lucru vă va împiedica să forați o gaură prin containerul însuși.
    • O altă opțiune este plasarea sticlei pe o suprafață extrem de plană în care este complet susținută. Dacă puteți, puneți un tampon de cauciuc sau alt material de amortizare subțire, dar sticla trebuie sa fi plat și susținut. Cu alte cuvinte, nu țineți paharul în timp ce găuriți sau ceva de genul ăsta.
    • În orice moment să fie precaut în legătură cu siguranța. Asigurați-vă că nu sunteți de foraj într-o zonă în care ați putea deteriora ceva și doriți să vă asigurați că cablurile de scule electrice nu sunt aproape de apă.
  • Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 6
    2. Bandă o bucată mică de carton dens sau bandă la geam. Acest lucru va ajuta la prevenirea de la alunecare pe măsură ce începeți să forați. Ai putea folosi carton de cereale pentru acest scop.
  • Faceți o marcă de referință pe bandă de pe loc în care doriți să forați gaura. Acest lucru vă va ajuta să vă călăuzească pe măsură ce vă pregătiți să se gătească.
  • Partea 3 din 3:
    Găurisc gaura
    1. Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 7
    1. Începeți forarea la un rpm foarte lent. Vrei să găti mai lent atunci când găuriți în materiale grele - puteți găsi diagrame online care oferă o viteză recomandată de foraj pentru diferite materiale, inclusiv sticlă.
    • Chuck un mic pic într-un burghiu cu motor de viteză variabilă. Asigurați-vă că este asigurat strâns. Cel mai bine este să începeți cu un pic poate aproximativ 1/8" sau 3/32" in marime. Doriți doar să creați un disc în sticlă la început.
    • Apoi, scoateți cartonul sau banda și forați mai repede, la aproximativ 400 rpm. Dacă vă grăbiți prea repede, bitul de foraj ar putea provoca semne de arsură în jurul vârfului. Dacă pare necesar, swap într-un bit mai mare pentru a mări gaura inițială. Prima gaură este a "pilot" gaură. Acesta va ghida biți maiari mai mari pe măsură ce lucrați până la dimensiunea găurii finalizate
  • Imagine intitulată găuri de găurire prin pasul de sticlă 8
    2. Ușurați presiunea de găurire și viteza și mai mult atunci când vârful de găurit este aproape de ruperea geamului. Când forați sticla, trebuie să păstrați burghiul la viteze mici sau medii. Când sunteți aproape de a rupe, încetini-o și mai mult pentru că atunci când geamul poate fi cel mai fragil.
  • Dacă apăsați prea tare pe sticlă cu burghiul, îl puteți sparge. Țineți burghiul perpendicular pe geam astfel încât să împiedicați așchierea. Veți dori să utilizați o presiune mai ușoară dacă sunteți nou la foraj pentru a face mai puțin probabil că faceți o mare greșeală.
  • O altă abordare este de a se fora la jumătatea drumului, răsturnați paharul peste (cu atenție) și găurați prin partea din spate a acestuia până când vă întâlniți cu celălalt gaură din mijloc.
  • Imagine intitulată găuri de găurit prin pasul de sticlă 9
    3. Utilizați lichidul de răcire, astfel încât burghiul să nu devină prea cald. Este foarte important. Se toarnă un pic de ulei sau apă în zona pe care o găuriți. Apa este cel mai comun lichid de răcire utilizat pe burghie de burghie. Va trebui să utilizați mai mult lichid de răcire dacă găuriți o suprafață mai dificilă. Lichidul de răcire va păstra burghiul sau ferăstrăul și lubrifiant din sticlă și se răcește. Dacă sticla devine prea caldă în timpul găuririi, se poate sparge și se sparge.
  • Lichidul de răcire trebuie aplicat atât înainte, cât și în timpul forajului.
  • Ai putea pune o sticlă cu apă în ea și o mică gaură în ea la gaura de găurit. Se va scurge și pe gaură pe măsură ce găuriți paharul, răciți-l.
  • De asemenea, puteți pulveriza o ceață de apă în jurul burghiului, în loc să o păstrați lubrifiată. Din nou, nu uitați să fiți foarte atent la cablurile electrice și de apă. Încercați să puneți apa într-o sticlă de squirt și să o aplicați pe măsură ce vă exercitați. Dacă se formează pulbere albă în timp ce se scurge, trebuie să aplicați mai mult lichid de răcire și să încetinească procesul în jos.
  • De asemenea, puteți plasa un burete umed sub sticlă, pe măsură ce vă exercitați pentru a acționa ca un lichid de răcire.Sau puteți acoperi sticla cu o cantitate mică de apă înainte de găurire - puneți-o într-o baie de apă superficială în recipientul dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este extrem de important să purtați întotdeauna un anumit tip de mască de ventilație. Praful cauzat de sticla de foraj, cunoscut sub numele de praf de silice, poate provoca un anumit tip de cancer pulmonar cunoscut sub numele de silicoza.
  • Nu vă depășiți burghiul. Sticla este foarte tare și abrazivă, iar biții pot fi ruineți rapid.
  • Utilizați o secvență de biți începând cu cele foarte mici și lucrați treptat în dimensiune pentru a minimiza presiunea asupra sticlei.
  • Fiți conștienți de faptul că burghiul va crea probabil jetoane în jurul marginilor găurii de pe cealaltă parte, dar vor crea o gaură mai curată pe partea pe care o intră întâi la burghiu.
  • Păstrați geamul rece în timpul găuririi. Acest lucru va evita ruperea instrumentelor și a sticlei.
  • Deși este mai bine să folosiți apă, uleiul de tăiere poate ajuta la procesul de foraj - utilizați-l cu ușurință.
  • Utilizarea unei prese de găurit poate ajuta la reglarea presiunii de biți.
  • Avertizări

    Sticla este foarte fragilă și ascuțită. Manipulați-l cu atenție, folosind mănuși și purtați o mască de respirație și ochelari de protecție atunci când găuriți.
  • Chipsurile de sticlă pot fi foarte periculoase pentru ochi, deci ar trebui să purtați ochelari de vedere la ANSI.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un motor de foraj de viteză variabilă
    • Biti de tăiere din sticlă
    • O suprafață stabilă, plată
    • Bandă
    • O baie de apă sau spray
    • SIGURANȚĂ (ANSI) Economisiți Eyewear / Protecția ochilor: Orice "ANSI" Ochelarii vor avea "Z87" ștampilate pe fiecare foliu a ochelarilor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar