Cum să fixați găurile într-un plafon

Găurile din tavan pot fi cauzate de multe lucruri, inclusiv scurgeri, iluminare sau instalare de fixare și accidente simple. Patch-uri mici și mijlocii cu un plasture gips-carton de plasă sau face un plasture pătrat dintr-o nouă bucată de gips carton pentru a umple găurile mai mari. Oricum, acoperiți plasturele cu 2 straturi de spațială, șlefuirea după fiecare strat, apoi primiți plasturele cu un grund pe bază de apă înainte de a picta peste ea. Destul de curând, veți avea din nou un plafon fără gaură!

Pași

Metoda 1 din 3:
Patching găuri mici și mijlocii
  1. Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 1
1. Puneți ochelari de protecție și o mască de praf. Veți lucra sub gaură, deci este important să vă protejați ochii și gura de la căderea prafului de gips carton și resturile. Ochelanele de protecție sunt mai bune decât ochelarii de siguranță deoarece se înfășoară complet în jurul ochilor și nu lasă nimic înăuntru.
  • Praful de gips-carton poate provoca probleme respiratorii dacă este inhalat, astfel încât purtați întotdeauna o mască de praf atunci când tăiați și reparați gips-carton.
  • Asigurați-vă că aveți o scară de pas robustă pentru a lucra și cu ele, astfel încât să puteți ajunge la tavan.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 2
    2. Utilizați un cuțit utilitar pentru a tăia orice resturi libere în jurul marginilor găurii. Tăiați cu atenție orice bucăți libere de gips-carton și hârtie în jurul marginilor gaurei de a-l înmulți și să scape de orice margini jagged. Încercați să curățați gaura suficient încât un plasture de reparare a gips-cartonului va putea să stea la fața plafonului.
  • Această metodă va funcționa pentru găuri în tavane de gips-carton care sunt de până la 6 în diametru (15 cm) în diametru.
  • Bacsis: Pentru găurile care sunt mai mici de 0.5 în (1.3 cm) în diametru, nu este nevoie să utilizați un plasture. Poți pur și simplu să le completezi cu un pic de spachet.

  • Imagine intitulată găuri fixe într-un tavan Pasul 3
    3. Tăiați un plasture de gips carton, astfel încât acesta este de 1 din (2.5 cm) mai mare decât gaura. Tăiați un plasture de reparare a caroseriei pătrate cu foarfece ascuțite, astfel încât este de 1 în (2.5 cm) mai înalt și 1 în (2.5 cm) mai larg decât gaura pe care doriți să o faceți. Acest lucru îl va da 0.5 în (1.3 cm) de lungime și lățime suplimentară pe fiecare parte, astfel încât să poată adera la plafonul din jurul găurii.
  • Plăcile de reparare a cartonului sunt fabricate dintr-un tip de plasă strânsă. Ele vin în pătrate în diferite dimensiuni până la aproximativ 8 în diametrul (20 cm) în diametru. Puteți cumpăra un patch-uri de reparare gipswall la un centru de îmbunătățire la domiciliu, magazin de hardware sau online.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 4
    4. Scoateți suportul de pe plasture și plasați plasturele peste gaură. Coaceți suportul de protecție de pe partea adezivă a plasturelui gips-carton. Centrați plasturele peste gaură, apoi apăsați-l ferm pe tavan în jurul valorii de toate laturile pentru ao face să adere.
  • Adezivul se va vindeca imediat, astfel încât să puteți merge mai departe și să începeți să acoperiți plasturele cu spAckle.
  • Acum trebuie să spalizați și să nisip plasturele pentru a termina fixarea gaurii.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând patch-uri de gips carton pentru găuri mari
    1. Imagine intitulată găuri fixe într-un tavan Pasul 5
    1. Protejați-vă ochii și gura cu ochelari de protecție și o mască de praf. Acest lucru va păstra praful gips-carton și resturile de la gaura de a intra în ochii sau gura. Purtați întotdeauna acest tip de unelte de protecție la repararea găurilor în gips-carton și tăierea gips-cartonului.
    • Ochelari de protecție care se înfășoară complet în jurul ochilor dvs. sunt preferați ochelarilor de siguranță care au laturi deschise. Veți lucra chiar sub o gaură și resturile și praful va cădea drept în jos, atât de multă protecție este mai bună.
    • Veți avea nevoie de o scară de pas robustă, deci puteți sta pe ea pentru a ajunge la tavan.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 6
    2
    Tăiați un gips-carton pătrat care este de 2 în (5.1 cm) mai mare decât gaura. Utilizați un ferăstrău gips-carton sau un cuțit utilitar pentru a tăia un plasture pătrat dintr-o nouă bucată de gips-carton. Faceți-l 2 în (5.1 cm) mai larg și 2 în (5.1 cm) mai înalt decât gaura din tavan, astfel încât să puteți tăia pătratul de gaură pentru a se potrivi plasturelui.
  • Puteți obține bucăți mici de gips carton pentru a face patch-uri care sunt de aproximativ 2 ft (0.61 m) cu 2 ft (0.61 m). Achiziționați o bucată la un centru de îmbunătățire la domiciliu pentru a tăia patch-urile din cazul în care nu aveți nici un gips carton de rezervă situat în jur.
  • Această metodă funcționează pentru găuri care sunt mai mari de 6 în (15 cm) în diametru.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 7
    3. Urmăriți conturul plasturelui pe plafonul din jurul găurii. Centrați plasturele pătrat peste gaură și țineți-l pe tavan. Urmăriți în jurul marginilor cu un creion pentru a desena conturul plasturelui pe tavan, astfel încât să puteți tăia o gaură pătrată.
  • Obțineți pe cineva care să vă ajute să țineți patch-ul împotriva tavanului în timp ce îl urmăriți dacă este prea mare și ciudat să vă faceți.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 8
    4. Utilizați o gips carton Tăiați conturul pătrat în jurul găurii afară. Tăiați din centrul gaurii în diagonală spre fiecare colț al conturului pe care l-ați urmărit. Scufundați vârful ferăstrăului într-un colț, apoi a văzut de-a lungul liniei de pe partea laterală a schiței, îndepărtând secțiunea de gips-carton jagged atunci când ajungeți la celălalt colț. Repetați acest lucru de-a lungul fiecărei părți a conturului până când ați tăiat totul.
  • Puteți testa patch-ul în acest moment pentru a vă asigura că se potrivește cu ușurință în gaură. Dacă aveți nevoie să faceți ajustări, puteți tăia marginile găurii utilizând un cuțit utilitar pentru a îndepărta cantitățile mici de material.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 9
    5. Tăiați 2 benzi de placă de blăncare 6 în (15 cm) mai mult decât lățimea găurii. Plăcile de blăncare sunt 1 în (2.5 cm) -Thick, 2 în (5.1 cm) - bucăți de cherestea de lemn moale folosite pentru diverse scopuri de dulgherie. Tăiați 2 benzi de blăncare de blăncare care sunt 6 în (15 cm) mai lungi decât lățimea gaurei pătrate care urmează să fie atașată în interiorul gaurei și țineți plasturele în poziție.
  • Puteți cumpăra bord de blăncare la un centru de îmbunătățire la domiciliu sau un magazin de alimentare cu cherestea. De obicei vin în 8 ft (2.4 m) secțiuni, dar ați putea găsi bucăți mai mici de resturi.
  • Puteți utiliza o ferăstrău de mână sau orice fel de putere de alimentare pe care o aveți la dispoziție pentru a tăia benzile. Nu vă faceți griji prea multe despre a face tăieturile perfect drepte, deoarece acestea vor fi ascunse în interiorul tavanului.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 11
    6. Atașați benzile de blană din interiorul găurii folosind șuruburi de gipswall. Introduceți benzile de la fiecare parte a găurii, astfel încât plafonul se suprapune aproximativ 1/4 din plăcile de blăncare de pe laturi și plăcile de blăncare au 3 în (7.6 cm) de lungime în interiorul tavanului la fiecare capăt. Utilizați un burghiu electric pentru a introduce un șurub de gips carton prin plafon și suprapunerea plăcii de blăncare la fiecare capăt.
  • Asigurați-vă că țineți ferm benzile de blăncare în timp ce conduceți șuruburile prin tavan în ele pentru a evita lăsarea oricăror lacune între tavan și lemn. Dacă benzile de blăncare nu sunt spălate în interiorul tavanului, plasturele nu se va spăla cu plafonul.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 11
    7. Înșurubați plasturele de gips carton la benzile de blăncare. Plasați plasturele gips carton în gaură și țineți-l ferm împotriva benzilor de blăncare. Introduceți un șurub de gips carton prin plasture în plăci la fiecare 3-4 din (7.6-10.2 cm) sau așa.
  • Obțineți pe cineva să țină ferm plasturele în timp ce puneți șuruburile în cazul în care este prea greu să vă faceți.
  • Rețineți că aveți nevoie pentru a spaha și nisip plasturele pentru a termina lucrarea.
  • Metoda 3 din 3:
    Spantarea și șlefuirea unui plasture
    1. Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 12
    1. Puneți pe o mască de praf și ochelari de protecție. Acest lucru este deosebit de important în timpul șlefuirii. Masca de praf și ochelarii de protecție vă vor asigura că nu inhalați praful de la gips-carton sau spațială sau nu-l înțelegeți în ochi.
    • Asigurați-vă că utilizați ochelari de protecție mai degrabă decât ochelari de siguranță obișnuiți. Din moment ce veți căuta drept în sus la tavan, în timp ce nisipați, este mai bine să aveți protecție care se împrăștie complet în jurul ochilor.
    • Utilizați o scară de pas robustă pentru a ajunge la tavan în timp ce șlefuiți și spațiale.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 13
    2. Utilizați un cuțit de chit pentru a aplica un strat subțire de spațială peste plasture. Scoateți niște spațiale pe marginea unui cuțit de chit. Trageți-l peste patch pentru ao acoperi, suprapunerea spațială pe peretele înconjurător cu aproximativ 2 în (5.1 cm). Scoateți mai mult spațială pe cuțitul dvs. de chit, după cum este necesar și continuați să o aplicați până când ați acoperit uniformă plasturele.
  • Asigurați-vă că apăsați Spackle în jos în toate găurile dintr-un plasture de gips-carton sau în cusături între un plasture de gips-carton și tavanul din jurul lui.
  • Bacsis: Dacă preferați, puteți utiliza compusul articulat, cunoscut și sub numele de noroi de gipswall, în loc de spațială. Avantajul Spackle este că se usucă mai repede și se micșorează mai puțin, făcându-l ideal pentru umplerea și patch-urile.

  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 14
    3. Lăsați primul strat de sparcător să se usuce peste noapte. Spackle se usucă de obicei după 2-4 ore, dar timpul de uscare variază în funcție de condiții. Lăsați primul strat să se usuce peste noapte pentru a fi sigur că este complet vindecat înainte de a continua să-l nisip și să adăugați un alt strat.
  • Dacă nu lăsați spațiale să se usuce complet înainte de a continua procesul, umiditatea poate fi prinsă în interior și poate provoca căderea plasturelui în timp.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 15
    4. Nisip patch-ul cu șmirghel de 120 de gresie pentru a-l ușura. Puneți o bucată de șmirghel de 120 de gresie pe un bloc de șlefuire sau doar nisip de mână. Nisip întregul patch în jos ușor până când este uniform neted. Nisip foarte ușor în jurul marginilor în care plasturele se suprapune cu tavanul înconjurător pentru a amesteca sparcarea cu restul tavanului.
  • Rulați-vă mâna peste patch-ul pe măsură ce vă simțiți să vă simțiți pentru orice pete dure și apoi să nisip acele zone până când întregul plasture este neted.
  • Nu nisip prea agresiv sau s-ar putea să vă îndepărtați primul strat de spachet, încercați doar să îl faceți din punct de vedere uniform și să îl amestecați cu textura plafonului.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 16
    5. Ștergeți plasturele cu o cârpă umezită pentru a îndepărta praful. Umeziți o cârpă curată și strângeți excesul de apă. Ștergeți plasturele după șlefuirea pentru a scăpa de orice praf de spaleturi.
  • Acest lucru va ajuta cel de-al doilea strat de spachet adera mai bine.
  • De asemenea, ați putea folosi o cârpă sau o cârpă de microfibră dacă aveți unul la îndemână.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 17
    6. Aplicați și nisipați un al doilea strat de spachet folosind aceeași tehnică. Utilizați cuțitul de chit pentru a răspândi un alt strat subțire de spaleturi peste plasture, tragând cuțitul peste el pentru a-l împrăștia și a amestecat marginile în tavan. Lăsați-l să se usuce peste noapte, apoi nisipați netedă cu șmirghel de 120 de gresie și ștergeți-o cu o cârpă umedă.
  • Dacă plafonul dvs. este texturat și doriți să faceți meciul spaționei, îl puteți da cu un burete în timp ce este încă umed și săriți șlefuirea. Ați putea, de asemenea, să vă plimbați pe un strat final de spațială udată cu o rolă de vopsea texturată.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un pas de plafon 18
    7. Primează plasturele cu un primer bazat pe apă. Utilizați o pensulă sau o rolă de vopsea mică pentru a aplica 1 strat de grund pe bază de apă la plasture pentru a acoperi sparcura. Permiteți grundului să se usuce timp de 3 ore înainte de a porni peste el.
  • Majoritatea primitorilor bazați pe apă se vor usca de fapt în 30 de minute la 1 oră, dar lăsați-l să se usuce timp de cel puțin 3 doar pentru a vă asigura că este de 100% uscat înainte de a vă picta.
  • Imagine intitulată găuri fixe într-un tavan Pasul 19
    8
    Vopsea peste patch-uri pentru a face ca aceasta să se potrivească cu restul tavanului. Vopsea peste patch cu vopsea care este aceeași culoare ca și restul tavanului pentru a se amesteca dacă aveți o parte din culoarea potrivită a vopselei. Dați întregul plafon un nou strat de vopsea dacă nu aveți vopsea de aceeași culoare pentru a utiliza pe patch-uri.
  • De exemplu, dacă plafonul este alb, ar fi destul de ușor să aplicați doar un strat alb de vopsea pe plasture și să nu reparăm întregul plafon. Cu toate acestea, în cazul în care plafonul este o culoare diferită și nu aveți vopsea rămasă care se potrivește cu ea, sunteți probabil mai bine să repuneți totul.
  • Avertizări

    Purtați ochelari de protecție și o mască de praf pentru a vă proteja de praful de gipswall și de resturile în timp ce fixați găurile într-un tavan de gips-carton.
  • Utilizați o scară de pas robustă pentru a vă ajuta să ajungeți la plafon.
  • Fii foarte atent ori de câte ori operează un ferăstrău.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Patching găuri mici și mijlocii

    • Ochelari de protecție
    • Masca de praf
    • Cuțit utilitar
    • Patch-ul gips-carton
    • Foarfece

    Făcând patch-uri de gips carton pentru găuri mari

    • Ochelari de protecție
    • Masca de praf
    • Cuțit utilitar
    • Garnitură de gipswall
    • Bucată de gips carton
    • Șuruburi de găurit
    • Fâșia de blănuri
    • A văzut
    • Bormasina electrica
    • Creion

    Spantarea și șlefuirea unui plasture

    • Ochelari de protecție
    • Masca de praf
    • Cuțit de chit
    • Spackle
    • Șmirghel de 120 grit
    • Bloc de șlefuit
    • Primer bazat pe apă
    • Populare sau rolă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar