Cum să dezmembrați un pian

Dacă intenționați să scăpați de un pian vertical, transportul său intact este foarte dificil. Este mult mai ușor să dezasamblați întregul pian și să-l mutați în bucăți. Demontarea unui pian necesită munca pacientului și nu veți putea să utilizați din nou pianul pentru că probabil veți deteriora bucățile în timp ce vă îndepărtați. Dacă acest lucru este în regulă cu dvs., începeți prin deșurubarea tuturor pieselor exterioare pentru a expune funcționarea interioară a pianului. Apoi scoateți tastatura și parantezele de acțiune. În cele din urmă, scoateți restul structurii de pian pentru a fi pregătită pentru eliminare.

Pași

Partea 1 din 3:
Deșurubând bucățile exterioare
  1. Imagine intitulată Demontarea unui pian Pasul 1
1. Deschideți capacul cheie și capacul de pian. Capacul de cheie este amplasat pe tastatură peste taste, iar capacul se află pe partea superioară a pianului. Ambele piese ar trebui să se deschidă cu ușurință. Glisați capacul de tastă, ridicându-l ușor și împingeți-l înapoi până când se oprește. Capacul deasupra pianului este pe o balama și se deschide din față.
  • Uneori, capacul de pian este înșurubat sau fixat într-un fel. Dacă capacul nu va fi ridicat, căutați șuruburile ținând-o în jos. Scoateți-le pentru a ridica capacul.
  • Imagine intitulată Demontați un pas de pian 2
    2. Desfaceți biroul de pian pentru a expune harfa. Biroul este parte a pianului în fața dvs., unde se află muzica. Cu capacul deschis, puteți să vă uitați și să ajungeți în spatele biroului. Există o balama din fiecare parte a biroului, asigurându-l spre corpul de pian. Anula acele balamale prin glisarea cârligelor din fiecare soclu pentru a elibera biroul. Apoi ridicați biroul de pe pian.
  • Este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru acest pas. Birourile de pian pot fi grele, iar oa doua persoană va face ca ridicarea mult mai ușoară.
  • Unii constructori de pian fixează biroul cu șuruburi. Dacă găsiți șuruburi ținând biroul în corp, scoateți-le pentru a ridica biroul.
  • Imagine intitulată Demontarea unui pian Pasul 3
    3. Deșurubați capacul cheii de pian. Capacul cheie este de obicei atașat cu șuruburi. După ce scoateți biroul de pian, uitați-vă în spatele capacului și găsiți șuruburile. Scoateți-le și ridicați capacul cheie.
  • Imagine intitulată Demontați un pas de pian 4
    4. Scoateți placa inferioară pentru a expune mecanismul interior. Placa inferioară este secțiunea plat, verticală sub pianul în care pedalele de picior ies din. Ea găzduiește o parte din mecanismul interior al pianului. De obicei, este asigurată numai de un știft și de primăvară. Uită-te sub tastatura pentru un știft metalic. Împingeți acest lucru în sus pentru a elibera tabla. Apoi ghidați placa din poziția.
  • Păstrați mâna pe tablă când împingeți știftul. Ar putea să vină brusc și să cadă pe tine.
  • Imagine intitulată Demontarea unui pian Pasul 5
    5. Deșurubați capacul de sus. Piesa finală exterioară este capacul de sus, pe care l-ați ridicat la început. Este securizat cu balamale. Deșurubați balamalele de la corpul de pian pentru a elibera capacul. Apoi ridicați capacul.
  • Puneți toate aceste piese din lemn pe care le îndepărtați într-un loc sigur. Dacă le lăsați afară și în apropierea zonei de lucru, ați putea călători pe ele în timp ce lucrați.
  • Partea 2 din 3:
    Scoaterea cheilor și a acțiunii
    1. Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 6
    1. Scoateți eșapacul de eșapament din acțiune. Mufferul se simțea în jos pe corzile pianului pentru a atenua sunetul. Se execută pe corzi de pian cu privire la nivelul ochilor atunci când stați. De obicei, eșapacul este ținut în jos cu o aripă pe o parte. Deșurubați acea aripă și ridicați eșapacul când se pierde.
    • Uneori, eșapacul nu are o aripă. În acest caz, apăsați arcul de pe partea laterală a eșapamentului pentru a dezactiva mecanismul. Apoi ridicați-l din pian.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 7
    2. Deșurubați șuruburile din parantezele de acțiune. Acțiunea de pian găzduiește ciocanele care lovesc șirurile. Acesta este situat chiar deasupra tastaturii. Acțiunea este ținută în jos de 4 paranteze metalice conectate la pian cu 4 șuruburi de buton. Rotiți toate butoanele în sens invers acelor de ceasornic pentru a le elimina. Odată ce toate cele 4 sunt îndepărtate, acțiunea nu mai este asigurată.
  • De obicei, puteți transforma aceste butoane cu mâna fără o șurubelniță. Dacă există sloturi pentru o șurubelniță în butoane, totuși, utilizați o șurubelniță.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 8
    3. Trageți mecanismul de acțiune înainte și apoi ridicați-l. Cu butoanele deșurubate, acțiunea este liberă să se miște. Apuca 2 a parantezelor din partea de sus și trageți acțiunea înainte până când ajunge la un unghi de 45 de grade. Apoi ridicați drept în sus pentru ao elimina.
  • Dacă doriți să păstrați acțiunea în stare bună, ridicați numai din paranteze, deoarece atingerea mecanismului intern ar putea provoca daune. Dacă intenționați să dezmembrați piesele de pian, atunci nu vă faceți griji în cazul în care vă apucați să ridicați acțiunea.
  • Având o altă persoană pentru a ajuta la ridicarea acțiunii, este o idee bună deoarece acțiunea ar putea fi neașteptată de grea.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 9
    4. Ridicați fiecare tastă de pe tastatură. Cheile se bazează doar pe știfturi, fără a fi asigurate, așa că doar se ridică. Trageți fiecare tastă drept în sus pentru a scoate tastatura.
  • Puneți cheile deoparte într-o găleată sau cutie. Magazinele de muzică sau tehnicienii de instrumente profesionale pot dori să cumpere cheile pentru a restabili alte pianuri. Încercați să postați cheile online sau să întrebați magazinele de muzică locală dacă sunt interesați să cumpere piese de schimb.
  • Partea 3 din 3:
    Dezasamblarea structurii de pian
    1. Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 10
    1. Slăbiți tensiunea în fiecare șir de pe harpă pentru siguranță. Cu tastatura și acțiunea eliminată, puteți accesa cu ușurință harpa de pian. Acesta este un cadru metalic mare, fixat în partea din spate a pianului, unde sunt atașate corzile. Nu faceți altceva decât să slăbiți șirurile. Harpa are zeci de șiruri de metal sub tensiune înaltă, iar dacă cineva se poate tăia. Găsiți cârligele de reglare în partea de sus a harpului. Apoi întoarceți fiecare în sens invers acelor de ceasornic până când șirul.
    • Pentru o opțiune mai rapidă, puteți cumpăra un string Turner. Acest lucru funcționează ca un burghiu care se înfășoară în jurul furcii de tuning și slăbește sau strânge rapid șirurile.
    • Dacă doriți să salvați sau să vindeți șirurile, scoateți-le în întregime prin tăierea lor cu tăietoare de sârmă chiar sub PEG-ul de reglare după ce le slăbiți.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 11
    2. Deșurubați patul cheie din corpul pianului. Pat-cheie, unde cheile se așeză înainte de a le îndepărta, este atașat la pian cu o serie de șuruburi. Locațiile cu șuruburi depind de producător. Căutați picioarele din spate ale patului cheie pentru orice șuruburi care o țin la corp. Apoi uitați-vă de-a lungul patului cheie. Scoateți orice șuruburi pe care le întâlniți, apoi trageți patul tastei.
  • Dacă aruncați oricum acest pian, atunci nu trebuie să fiți atât de atenți. Utilizați un ciocan sau un ciocan pentru a sparge patul cheie departe de corpul de pian și faceți lucrarea mult mai rapidă.
  • Cu patul cheie plecat, restul pianului poate fi în afara echilibrului. Fiți atenți în spatele ei și păstrați copiii departe de pian până când ați terminat de lucru.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 12
    3. Pune pianul pe spate. Cu patul cheie plecat, pianul ar putea să se termine, așa că este mai sigur să terminați lucrarea cu pianul pe spate. Stați în spatele pianului și îndoiți-l lent la podea.
  • Această piesă este grea, și așa au altcineva în jur pentru a ajuta.
  • Aveți grijă să evitați să vă prindeți degetele la podea atunci când îndoiți pianul în jos.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 13
    4. Scoateți suporturile laterale de pian. Părțile finale exterioare ale pianului sunt cele două scânduri de pe fiecare parte. Pe cel mai mic piane, aici sunt roțile. Uită-te în interiorul cadrului de pian pentru șuruburi care țin aceste scânduri în jos. Îndepărtați toate acestea și apoi trageți scândurile laterale.
  • Aceste scânduri vor ieși și cu câteva lovituri de la un ciocan. Dacă nu încercați să păstrați lemnul în stare bună, luați un ciocan și loviți scândurile din interior. Câteva lovituri curate ar trebui să le dezlănțuiască.
  • Imagine intitulată Demontați un pian Pasul 14
    5. Trageți de pe harpa de pian pentru a finaliza lucrarea. Piesa finală de eliminat este harpa de pian. Este atașat la corpul de pian cu șuruburi și șuruburi. Lucrați în jurul întregii harpă și îndepărtați toate șuruburile pe care le vedeți. Apoi ridicați harpa pentru a finaliza dezasamblarea pianului.
  • Pe niște pianuri în poziție verticală, harpa este lipită în lemn. În acest caz, chiar dacă eliminați toate șuruburile, nu veți putea obține harpa afară.
  • Amintiți-vă că șirurile ar trebui să fie pierdute înainte de a elimina harfa.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cele mai multe dintre lemn, hardware, chei și metal în pian pot fi reciclate sau vândute. Meșteșugarii ar fi deosebit de interesați de lemn, mai ales dacă acesta este un vechi pian. Încercați să vindeți piesele libere înainte de a arunca pianul departe.

    Avertizări

    Nu dezmembrați un pian dacă intenționați să o utilizați. Veți avea nevoie de un profesionist pentru ao reconstrui de la zero.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar