Cum să cumpărați o tastatură

Dezvoltat în 1964 de Robert MOOG, sintetizatorul modular a fost prima dintr-o generație de tastaturi muzicale electronice, urmată în 1970 de către primul model de performanță. Datorită progreselor în domeniul electronicii de atunci, tastaturile digitale sunt acum disponibile într-o varietate de dimensiuni și configurații, cu o varietate de caracteristici pentru a satisface nevoile muzicienilor amatori și profesioniști. Iată pașii în cum să cumpărați o tastatură pentru a vă satisface nevoile.

Pași

  1. Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 1
1. Decideți modul în care intenționați să utilizați tastatura. Dacă învățați doar cum să jucați, sau dacă nu aveți aspirații muzicale grave, probabil că puteți obține cu cumpărarea unei tastaturi relativ ieftine (sub 100 USD nou). Dacă sunteți un muzician serios sau un plan de a efectua public, veți dori să cumpărați o tastatură mai scumpă, cu un număr mai mare de caracteristici profesionale.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 2
    2. Cunoașteți tipurile de tastaturi disponibile. În plus față de MOOG, tastaturile digitale sunt realizate de un număr de alți producători, cum ar fi Alesis, Casio, Korg, Roland și Yamaha. În timp ce tastaturile oferă o serie de caracteristici, acestea cad în mai multe categorii, așa cum este descris mai jos:
  • Pian digital: un pian digital are aceeași tastatură de 88-cheie ca un pian acustic în poziție verticală, dar înlocuiește șirurile de metal și a simțit ciocane cu înregistrări digitale ale acelor șiruri. Când este apăsat, cheile lovește contactele electronice care redau eșantioanele corespunzătoare. Un amplificator înlocuiește placa sonoră care provoacă șirurile de pian acustic să rezoneze, făcând un pian digital mai compact decât un pian acustic. Modelele de consolă au difuzoare încorporate, în timp ce piane digitale pentru scenă sunt proiectate să se conecteze la difuzoarele externe.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 3
    3. Sintetizatoare: Sintetizatoarele pot reproduce în mod electronic sunetele multor instrumente diferite, precum și crearea sunetelor electronice instrumente muzicale nu pot duplica. Mai multe sintetizatoare sofisticate vă oferă posibilitatea de a vă programa propriile sunete și de a vă conecta la un computer prin intermediul unor porturi digitale de instrumente muzicale (MIDI), fie porturi Universal Serial Serial (USB). (Interfețele MIDI permite, de asemenea, 2 tastaturi conectate unul la celălalt, permițându-vă la sună la strat.)
  • Stații de lucru: numite și tastaturi de amenajare, stațiile de lucru sunt sintetizatoare mai sofisticate, care oferă capabilități de secvențiere muzicală și de înregistrare în plus față de interfața calculatorului și sinteza sunetului. Aceste tastaturi sunt cele mai potrivite pentru studiourile muzicale digitale.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 4
    4. Luați în considerare cunoștințele dvs. muzicale actuale. Unele tastaturi pentru uz casnic vin cu sisteme de instruire încorporate, precum și cărți de instrucțiuni sau software. Aceste sisteme încorporate pot include lecții despre cum să plasați degetele pe taste în timp ce jucați, precum și un număr de melodii preînregistrate care pot fi redate în timp ce evidențiază cheile care corespund notele cântecului.
  • Dacă ezitați să practicați în fața cuiva, căutați o tastatură cu o mufă a căștilor, astfel încât să vă auziți numai muzica când jucați.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 5
    5. Uită-te la numărul de chei de pe tastatură.Tastaturile digitale pot avea doar 25 de chei sau până la 88 de ani. Pianurile digitale au cele 88 de taste de la o tastatură standard de pian, iar majoritatea stațiilor de lucru au cel puțin 61 de chei sau mai mult. Sintetizatoarele inferioare pot avea doar 25 de chei, deși cele mai multe tastaturi de uz casnic vin cu 49, 61 sau 76 chei.
  • Cele mai multe chei, cu atât mai mare este intervalul instrumentului. O tastatură de 25 de taste are doar un interval de 2 octave, în timp ce o tastatură de 49-cheie are o gamă de 4 octave, o tastatură de 61-cheie are o gamă de 5, o tastatură de 76-cheie acoperă 6 octave și un 88- Tastatura cheie se întinde 7. (Fiecare octavă include 7 taste neagră alb și 5 sau 12 tonuri cromatice.) Cu cât instrumentul este mai mare, cu atât este mai mult spațiu pentru alte caracteristici.
  • Cu cât instrumentul este mai mare, cu atât mai puțin portabil este. Este posibil să trebuiască să sacrificați gama de 7-octave a unei tastaturi de 88 de taste pentru o unitate mai mică pe care o puteți lua cu dvs. dacă doriți să vă blocați cu prietenii.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 6
    6. Alegeți o tastatură cu tastele care sunt ușor de jucat. În plus față de numărul de chei, uitați de asemenea cât de ușor este să jucați cheile fără a vă oferi degetele dureroase sau sindromul tunelului carpian după ce ați jucat. Două caracteristici pentru a căuta atunci când cumpărați o tastatură sunt la atingere sensibilitate și chei ponderate.
  • Atingeți sensibilitatea înseamnă că rezistența sunetului depinde de cât de ferm apăsați tastele. Pe o tastatură sensibilă la atingere, dacă apăsați ușor cheile, sunetul este moale - dacă bateți tastele, sunetul este tare. Sensibilitatea la atingere nu este de obicei disponibilă pe tastaturile low-end.
  • Cheile ponderate vă cer să le apăsați pentru a le deplasa în jos, dar ei vin înapoi pe tastele lor mai rapide decât cele necorespunzătoare.Greutățile cheie Adăugați greutatea la tastatură, făcând tastatura să costă mai mult și să fie mai puțin portabilă, dar sunt mai ușor pe degete dacă intenționați să jucați pentru întinderi lungi la un moment dat.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 7
    7. Evaluați capacitatea de sunet. Există 2 capabilități principale de sunet: polifonie și multidimbralitate. Polifonia este o măsură a numărului de note, tastatura poate juca la 1 timp, în timp ce multidimbralitatea este o măsură a numărului de tipuri diferite de sunete pe care instrumentul le poate juca imediat.
  • Tastaturile cu capăt inferior pot reda la fel de puține 16 tone, în timp ce sintetizatoarele de capăt superior și stațiile de lucru pot juca până la 128 de ani.
  • Multitind-ul intră în joc dacă intenționați să produceți muzică cu tastatura. Este un activ definit în straturile multiple pentru o înregistrare.
  • Imagine intitulată Cumpărați o tastatură Pasul 8
    8. Căutați ușurința utilizării. Presetările ar trebui să fie ușor de utilizat, iar sunetele ar trebui să fie grupate logic, astfel încât acestea să fie ușor de găsit și să vă amintiți. Ecranul unității de afișare a cristalelor lichide (LCD) ar trebui să fie ușor de citit, de asemenea. Documentația bună este utilă, dar nu trebuie să vă consultați de fiecare dată când doriți să utilizați cele mai importante caracteristici ale tastaturii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă banii sunt strânși, puteți lua în considerare cumpărarea unei tastaturi uzate ca prima tastatură. Dacă faceți, asigurați-vă că nu există nicio deteriorare semnificativă a cazului, deoarece ar putea însemna că electronica din interior sunt deteriorate și. Căutați ca un pachet complet (tastatură, stand, manual și instrucțiuni) după cum puteți găsi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar