Cum de a alege o tijă de perdea pentru decorul ferestrei

Alegerea decorului de origine poate fi copleșitoare, mai ales ceva permanent vă înșuruiți în perete ca o tijă de perdea. Selectând dimensiunea corespunzătoare, alegeți culoarea potrivită și selectați Finiale pentru a accentua aspectul, puteți crea un decor de fereastră pe care îl veți iubi de ani de zile.

Pași

Partea 1 din 3:
Selectarea dimensiunii potrivite
1. Alegeți o tijă de perdea cu un diametru de cel puțin 1 inch (2.5 cm). Tijele perdele subțiri tind să arate ieftin și pot să se plece sub greutatea draperiilor dvs. dacă sunt grele. Când alegeți o tijă de perdea, căutați o tijă care este de cel puțin 1 inch (2.5 cm) gros pentru o bună estetică și suport pentru cortină.
  • Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru decorul ferestrei Pasul 2
    2. Măsurați 3-6 inci (7.6-15.2 cm) dincolo de rama ferestrei pentru lungimea tijei. Extinderea tijei de perdea 3-6 inci (7.6-15.2 cm) Dincolo de cadrul ferestrei dvs. face ca fereastra să pară mai mare și permite o lumină suplimentară. În acest fel, când perdelele tale sunt deschise, se vor odihni pe perete, mai degrabă decât blocarea luminii de pe fereastră.
  • Rețineți că unele tije de cortină sunt o lungime fixă, în timp ce altele sunt încărcate cu arc și reglabile.
  • Dacă nu există suficientă spațiu pe ambele părți ale ferestrei pentru ca o tijă care se extinde pe ambele părți, utilizați 1 panou de cortină în loc de 2 și împingeți-l până la 1 parte când îl deschideți pentru a păstra fereastra să se uite prea mic.
  • Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru fereastra dvs. Decor Pasul 3
    3. Selectați o tijă cu suporturi de susținere cel puțin la fiecare 50 de centimetri (130 cm). Selectați o tijă cu suporturi de perdea maxim de 50 de centimetri (130 cm) în afară pentru suportul corespunzător al tijei. O tijă care este mai lungă decât aceasta fără suporturi de sprijin la acest interval va avea dificultăți în a susține greutatea perdelelor.
  • Asigurați-vă că instalați parantezele într-o locație în care acestea nu vor interfera cu agățarea, deschiderea sau închiderea perdelelor.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unei culori
    1. Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru fereastra dvs. Decor Pasul 4
    1. Utilizați tonuri întunecate în mobilierul dvs. pentru inspirație. Dacă vă dați un aspect de designer cu tijele perdelei, selectați o tijă care preia tonuri de cel mai întunecat mobilier din camera dvs. Deși acest lucru nu poate fi primul dvs. instinct, acesta trage spațiul împreună și creează un contrast plăcut, un pic ca un eyeliner pentru camera ta.
    • Rețineți că, dacă alegeți tije de perdea din lemn, acestea necesită o întoarcere periodică, astfel încât să nu se închine din formă cu greutatea perdelelor. Ești mai bine să mergi pentru o tijă de metal cu un finisaj de bronz dacă cauți o tijă de tonuri maro.
  • Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru fereastra dvs. Decor Pasul 5
    2. Îmbrățișați un aspect matchy-matchy selectând o tijă culoarea draperiilor. Dacă aveți draperi foarte modele care sunt un punct focal al camerei dvs., puteți folosi tija de perdea pentru a atrage atenția asupra lor. Alegeți o culoare pentru tija perdea care este prezentată în modelul draperiilor dvs. pentru a evidenția nu-și.
  • Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru fereastra dvs. Decor Pasul 6
    3. Ridicați culoarea peretelui pentru tijele de perdea care dispar. Dacă doriți ca tijele perdelei să dispară, mai degrabă decât să fie un element de design, alegeți tije Culoarea peretelui dvs. este vopsit. Ei se vor amesteca fără probleme.
  • 4. Selectați o tijă care se potrivește cu hardware-ul din spațiul pentru un aspect coeziv. Uitați-vă la butoanele ușii, capacele de comutator de lumină, corpurile de iluminat și alte hardware din cameră. Alegeți o tijă care se potrivește cu culoarea sau finisajul acestui hardware, astfel încât întregul spațiu este coerent.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea finialilor
    1. Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru fereastra dvs. Decor Pasul 7
    1. Selectați o finală care se potrivește cu formalitatea camerei. Luați în considerare dacă camera în care vă veți agăța tija de perdea este casuală sau formală când selectați o finală. De exemplu, o finală a cristalului ar fi probabil în afara locului unei porci de soare. În mod similar, o finiență de răchită nu ar fi probabil în conformitate cu decorul unei camere de mese formale.
    • Luați o imagine a camerei unde veți fi agățați tija cortina și aduceți-o cu dvs. când vă uitați la Finiale. Acest lucru vă va ajuta să vizualizați dacă stilul finial este complementar în cameră sau nu.
    • Dacă decorați un spațiu distractiv ca o cameră de copil sau o sală de joc, luați în considerare să mergeți cu finialuri tematice, cum ar fi baseball-uri, globuri sparkly sau animale.
  • Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru fereastra dvs. Decor Pasul 8
    2. Alegeți un material finit care este prezentat în camera dvs. Finialele vin în multe materiale diferite: rășină, sticlă, metal și lemn, pentru a numi câteva. Puteți alege o finală care se va potrivi cel mai bine cu decorul dvs. selectând un material care este deja prezent în camera dvs.
  • De exemplu, dacă aveți o masă de masă de sticlă mare, încercați să selectați o finală de sticlă pentru tijele de perdea din acea cameră pentru a evidenția decorul dvs.
  • Puteți alege unul care se potrivește cu un alt finisaj sau alegeți un finisaj contrastant pentru ao face să iasă în evidență, atâta timp cât finisajul arată coeziv în spațiu.
  • Imagine intitulată Alegeți o tijă de perdea pentru decorul ferestrei Pasul 9
    3. Selectați un motiv finial deja prezent în designul dvs. Finialele vin în multe forme diferite, cum ar fi sulurile, frunzele și chiar forme de noutate cum ar fi păsările. Utilizați finala dvs. pentru a evidenția un model sau un motiv deja prezent în camera dvs., poate o parte din tapițerie sau tapet, pentru un impact de design mai mare.
  • De exemplu, dacă aveți tapet floral, ați putea alege o Fleur-De-Lis Finial pentru a îmbunătăți motivul de flori.
  • Dacă redecorați camera, puteți schimba cu ușurință finala pentru a se potrivi cu noul aspect, păstrând în același timp tija de perdea în poziție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar