Cum să pliați perdelele care sunt prea lungi

Perdelele pot fi pricy, deci dacă ați cumpărat accidental un set care este prea lung, probabil că nu vă grăbiți să le înlocuiți. Cu toate acestea, probabil că nu sunteți, de asemenea, foarte încântați să vă vedeți perdelele puddled pe podea de fiecare dată când intrați în cameră. Din fericire, există câteva soluții simple pentru a vă aduce perdelele la lungimea perfectă - și nici măcar nu trebuie să le coaseți dacă nu doriți!

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind clipuri de cortină
  1. Imagine intitulată Perdele îndoite care sunt prea lungi pasul 1
1. Alegeți clipuri de cortină care sunt atașate la cârlige sau inele. Clipurile perdelei au un mic clip de aligator pe partea inferioară și fie inele, fie cârligele de sus. Fie stilul va funcționa - într-adevăr depinde doar de aspectul pe care îl faceți.
  • Puteți folosi cât mai multe clipuri pe panou pe care doriți, dar, în general, folosind mai multe clipuri vă va oferi perdelelor un aspect mai luxos, plisat. Pe de altă parte, folosind mai puține clipuri ar putea face perdelele dvs. să arate un fel de întindere. Vă recomandăm să utilizați 9 clipuri pe panou, deoarece face ca spațierea super ușoară!
  • Dacă perdelele dvs. sunt un material foarte greu, cum ar fi catifea sau brocada, achiziționați clipuri perdele grele. Verificați ambalajul sau lista de produse online pentru a vedea cât de multă greutate poate suporta fiecare clip.
  • 2. Pliați partea superioară a perdelor, astfel încât perdelele sunt lungimea potrivită. Măsurați lungimea pe care doriți ca perdelele dvs. să fie, apoi îndoiți-le din partea de sus. Asigurați-vă că foldul se îndreaptă spre partea din spate a perdelei.
  • Nu vă faceți griji cu privire la răsturnarea aspectului perdelelor dvs. - nu veți putea vedea pliul din față!
  • Dacă perdeaua dvs. are file pentru tijă să alunece, tăiați mai întâi aceste lucruri cu foarfece ascuțite. În caz contrar, filele pot fi vizibile prin perdea atunci când soarele strălucește.
  • 3. Strângeți clipurile perdelei pe pliu, astfel încât acestea sunt în mod egal distanțate. Dacă utilizați 9 clipuri pe panou, nu trebuie să faceți nici o măsurare pentru a vă asigura că clipurile sunt distanțate perfect. Începeți prin plasarea unui clip pe fiecare capăt al perdelelor, apoi altul chiar în centru. Adăugați 1 clip exact la jumătatea distanței dintre clema din stânga și centru, apoi la jumătatea distanței dintre mijloc și dreapta. Ar trebui să aveți 5 total acum. Plasați fiecare dintre clipurile rămase exact la jumătatea distanței dintre cele deja existente, pentru un total de 9!
  • Indiferent de cât de multe clipuri folosiți, asigurați-vă că sunt distanțați în mod egal. În caz contrar, unele părți ale perdelelor dvs. vor fi prea taut, în timp ce altele vor sări.
  • 4. Glisați inelele sau cârligele pe tija de perdea. Dacă utilizați inele, alimentați tija prin fiecare inel individual, apoi montați tija pe paranteze. Dacă clemele dvs. sunt atașate la cârlige, glisați fiecare cârlig peste tija cortina - nu trebuie să luați tija în jos.
  • Pentru a vă menține perdelele de la alunecare prea departe când le închideți, puneți ultimul inel sau cârlig în afara suportului pe tija perdea.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea unui hem fără coase
    1. Imagine intitulată Perdele îndoite care sunt prea lungi pasul 5
    1. Citiți eticheta de îngrijire pentru instrucțiunile de călcat. Unele țesături sintetice se vor topi dacă îi fierbe, în timp ce alte materiale necesită căldură scăzută, astfel încât să nu fie arși. Dacă eticheta nu spune în mod specific nimic despre călcare, căutați un simbol care arată ca un fier - sau un fel de minuscule "A" pe o tastatură de calculator.Dacă vezi:
    • Un simbol simplu - este sigur să utilizați orice setare de căldură pe fierul dvs.
    • Un simbol cu ​​1 DOT utilizează numai cea mai mică setare de căldură.
    • Un simbol cu ​​2% de căldură medie.
    • Un simbol cu ​​3 puncte - utilizați cea mai mare setare de căldură.
    • Un simbol cu ​​un X-DoN nu fierm această țesătură. Încercați să creați un buzunar de tijă sau să folosiți clipuri de cortină pentru a regla lungimea, în schimb.
  • 2. Pliați fundul perdelelor sub, astfel încât acestea sunt lungimea potrivită. Există două moduri în care puteți face acest lucru. Cea mai ușoară cale este să atârnați perdelele, apoi să îndoiți fundul sub astfel încât ele doar ridicați podeaua. Cu toate acestea, puteți măsura și lungimea din partea de sus a tijei cortinei la podea, apoi măsurați în josul din partea superioară a perdelelor. Doar asigurați-vă că pliați țesătura sub, sau spre partea din spate a perdelelor.
  • Dacă măsurați, faceți semne cu un stilou de țesătură de cerneală dispar, apoi pliați fundul perdelelor sub astfel încât acestea să corespundă acestei măsurători. De asemenea, dacă perdelele vor fi agățate de clipuri sau cârlige, asigurați-vă că ați contabilizat acest lucru.
  • Dacă pliați perdele în timp ce sunt agățate, nu trebuie să luați măsuri deloc.
  • Pentru perdelele care sunt prea lungi, puteți avea o mulțime de exces de țesătură. Puteți tăia acest material suplimentar la sfârșit, dar dacă nu doriți să tăiați perdelele, faceți 2 sau 3 pliuri, astfel încât materialul excesiv să fie ascuns în mod perfect.
  • 3. Fixați tivul în poziție. Pe măsură ce îndoiți perdelele sub, glisați pini drepți orizontal prin țesătură pentru ao asigura. Veți lua aceste pini mai târziu, așa că nu vă faceți griji dacă acestea arată prin partea din față a perdelelor.
  • Uneori perdelele pot fi de fapt puțin mai lungi pe o parte decât cealaltă. Dacă lucrați prin măsurători, măsurați din partea de sus în mai multe pete de-a lungul lățimii cortina pentru a vă asigura că lungimea este uniformă - nu funcționează de la partea de jos în sus!
  • Dacă sunteți îngrijorat de pinii care cad, utilizați știfturi de siguranță în loc de pini drepți.
  • 4. Fier de orificiu pentru a crea o creastă, eliminând știfturi pe măsură ce mergeți. Plasați tivul pliat pe o placă de călcat și încălziți fierul la temperatura corespunzătoare. Ridicați încet călcâiul de-a lungul orificiului de jos, dar nu călcați peste pini, deoarece ar putea să prindă materialul. Dacă ați folosit pini drepți cu capete de plastic, fiți atenți să le eliminați pe toate, deoarece plasticul se va topi.
  • Dacă ați fixat perdelele în timp ce încă mai susțin, puteți pune bordul de călcat chiar sub fereastra unde sunt agățate perdele - nu este nevoie să le luați în jos!
  • Fier atât plierele de sus, cât și cele de jos, dacă ați fi trebuit să pliați perdelele de mai multe ori.
  • Călcarea în jos va ajuta la menținerea pliului în loc chiar și fără pini.
  • 5. Plasați o bandă de bandă de tivă de fier în interiorul tivei pliate. Dacă ați făcut o mică plină sau intenționați să tăiați excesul de țesătură, păstrați banda aproape de partea de jos a plierei. Dacă ați pliat cortina de mai multe ori, puneți banda mai aproape de înălțimea de sus, astfel încât să se pună plat. Doar asigurați-vă că nici unul dintre bandă nu se afișează în afara pliului - dacă adezivul atinge fierul, va face o mizerie lipicioasă.
  • Este bine să lucrați în secțiuni dacă întregul hem nu se va potrivi în același timp.
  • Dacă sunteți la îndemână cu o mașină de cusut, este absolut bine să le cuțiați jos. Cu toate acestea, banda de hem de fier vă va permite să obțineți un hem îngrijit, chiar dacă nu aveți abilități de cusut!
  • 6. Apăsați și ridicați fierul peste țesătură pentru a fixa banda. Plasați fierul pe țesătură din dreapta pe banda de hem și apăsați în jos timp de 1-2 secunde, apoi ridicați fierul drept în sus. Mutați călcâiul în următoarea secțiune a adezivului și apăsați din nou. Continuați până când ați coborât întreaga lungime a perdelei.
  • Verificați dublu că adezivul este complet acoperit de material. Nu lăsați fier să atingă banda de hem sau se va lipi de placa de fier.
  • Căldura va determina ca adezivul să se lipească de ambele părți ale țesăturii, creând un hem durabil.
  • Utilizați întotdeauna o mișcare de presare și de ridicare. Nu conduceți fierul peste adeziv - s-ar putea să pună țesătura și ar putea să rămână în acest fel.
  • 7. Îndepărtați excesul de țesătură, dacă doriți. Dacă ați lăsat o mulțime de țesături în plus, puteți să o tăiați acum cu o pereche ascuțită de foarfece de țesături. Tăiați încet, astfel încât să obțineți o linie dreaptă, dar nu stresați prea mult - marginea brută va fi pe partea din spate a perdelelor, deci nu ar trebui să fie vizibilă.
  • Metoda 3 din 3:
    Plierea unui buzunar de tijă
    1. Pliați perdeaua în jos de două ori din partea de sus. Asigurați-vă că trageți țesătura spre partea din spate a perdelei, astfel încât buzunarul să nu fie afișat. Faceți două pliuri - în acest fel, veți avea încă un buzunar pentru tija de perdea după ce ați lipit primul strat de țesătură. Cu toate acestea, dacă perdelele dvs. au deja un buzunar de tijă, pur și simplu se îndoaie de o dată - veți avea încă un buzunar când ați terminat.
    • Asigurați-vă că foldul pe care îl creați este cel puțin de două ori lățimea tijei cortinei pe care intenționați să o utilizați. Acest lucru vă va asigura că puteți monta cu ușurință cortina când ați terminat. Puteți măsura distanța dacă doriți, sau puteți să o faceți.
    • Dacă perdelele dvs. nu au un buzunar de tijă și doriți doar să le îndoiți o dată, sau dacă intenționați să coaseți tivul în poziție, lăsați un 1 din (2.5 cm) alocație cusăturii.
  • 2. Adăugați pini pentru a fixa buzunarul în poziție. Glisați știfturile drepte orizontal prin partea inferioară a pliului pe care ați făcut-o sau utilizați știfturi de siguranță dacă preferați. Acest lucru va crea tivul de jos, dar va părăsi buzunarul deschis, astfel încât să puteți glisa tija.
  • Dacă sunteți doar căutați o soluție temporară, este bine dacă doriți să vă opriți aici! Doar glisați perdelele pe tija cortina și atârnă-le în poziție.
  • 3. Plasați banda de hem sub orificiul de jos pentru o fixare fără coasere. Plasați o secțiune a perdelei pliate pe o placă de călcat în fața dvs. Scoateți câțiva dintre pini, apoi plasați o bandă de bandă de tivă de fier între perdea și folia interioară pe care ați făcut-o.
  • Asigurați-vă că nici unul dintre adezivi nu apare - dacă se atinge fierul, se va lipi de placa de fier, făcând o mizerie mare!
  • Dacă preferați să cusați perdelele, utilizați o mașină de cusut greu și să lucrați încet. Doar asigurați-vă că ați coaseți de-a lungul fundului de jos și nu coaseți părțile laterale - aveți nevoie de buzunar pentru a fi deschis.
  • 4. Fier de bandă de hem pentru ao asigura. Apăsați fierul în jos peste țesătura pliată și țineți-o în poziție timp de 1-2 secunde. Apoi, ridicați fierul în sus. Acest lucru va încălzi banda de hem, făcându-l să rămână la țesătură. Continuați să apăsați și să ridicați până când terminați acea secțiune, apoi repetați pentru următoarea secțiune până la perdea.
  • Verificați eticheta de îngrijire pentru a vă asigura că țesătura perdelei este sigură la fier înainte de a face acest lucru. Cu toate acestea, deoarece nu veți apăsa fierul la țesătură foarte mult, acest lucru va funcționa pe majoritatea țesăturilor - puneți o cârpă între perdele și fier și testați-l la căldură scăzută într-o zonă inconspicuoasă.
  • Imagine intitulată Perdele pliate care sunt prea lungi pasul 16
    5. Glisați tija prin buzunarul pe care l-ați făcut. Ar trebui să existe un decalaj între al doilea și al treilea strat al țesăturii pliate. Acesta este buzunarul tău de tijă, deci doar rulați tija de perdea prin decalajul. Apoi, vă puteți închide perdelele ca normal!
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Clipuri

    • Clipuri de perdea
    • Bandă de măsurare (opțional)

    No-coase hem

    • Pini drepte sau știfturi de siguranță
    • Hem de fier
    • Fier
    • Masă de călcat
    • Bandă de măsurare (opțional)

    Puzul de buzunar

    • Pini drepte sau știfturi de siguranță
    • Hem de fier
    • Fier
    • Masă de călcat

    sfaturi

    Spălați și uscați perdelele mai întâi pentru a fi siguri de perdelele de lungime se vor micsora atunci când le spălați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar