Cum se echilibrează o tijă de pescuit

Pescarii iau adesea măsuri pentru a-și echilibra tijele. O tijă de pescuit echilibrată este mai ușor de exprimat și să se ocupe de perioade lungi de timp, reducând oboseala în mâini și antebrațe. Mulți pescari profesioniști cred, de asemenea, că o tijă echilibrată ajută la îmbunătățirea sensibilității în vârful tijei, făcându-l mai ușor de detectarea peștelui lovind momeala. Dacă doriți să știți cum să echilibrați o tijă de pescuit, urmați aceste orientări.

Pași

  1. Imagine intitulată echilibru o tijă de pescuit Pasul 1
1. Determinați dacă tija și bobina trebuie să fie echilibrată.
  • Rigsele care utilizează prezentări de momeală în mișcare nu trebuie să fie echilibrate deoarece sunt pescuite în jos. O platformă echilibrată este mai importantă atunci când pescuitul cu momeli de prezentare încă, cum ar fi viermi și jigs.
  • Aceste momeli sunt pescuite cu vârful tijei la o poziție de ora 10. O tijă de pescuit echilibrată păstrează mâinile pescarului într-o poziție relaxată care le permite să detecteze schimbări mici în tensiunea liniei. De asemenea, reduce oboseala de la ore de turnare și deținerea platformei în poziție verticală.
  • Imagine intitulată echilibru o tijă de pescuit Pasul 2
    2. Încercați un număr de combinații de tijă și reel înainte de a cumpăra.
  • Începătorii pot să-și îmbrățișeze polul de pescuit cu o bobină de spincast, deoarece sunt mai ușor de utilizat. Batele Baitcast oferă pescarilor cu o precizie mai bună de turnare și sunt suficient de puternici pentru a trage locurile grele prin vegetație subacvatică. Ambele tipuri de montare pe partea superioară a tijei, în scaunul de bobină. Asigurați-vă că tija este proiectată pentru aceste tipuri de role pentru a asigura un echilibru adecvat.
  • Tamburile de rotire montează sub tijă și trebuie să fie potrivite cu tije de filare special concepute pentru o eficacitate optimă.
  • Când v-ați potrivit tijă și tambur, testați echilibrul platformei. Dacă aveți o configurație spincast sau Baitcast, încercați să o echilibrați orizontal pe degetul arătător. Puneți degetul de-a lungul inferior al tijei, chiar în fața tamburului. Dacă vârful vârfului în jos, tija este prea grea pentru bobină. Dacă mânerul se oprește în jos, alegeți o bomboană mai ușoară pentru a atinge un echilibru optim.
  • Dacă testezi o tijă de rotire pentru echilibru, încercați să o țineți cu degetul arătător, unde bobina este așezată în tijă. Dacă setarea este neutră, tija trebuie să țină un plan orizontal în timp ce îl țineți.
  • Puține configurații vor avea un echilibru perfect. Cheia este de a găsi o combinație care nu se oprește rapid într-o singură direcție sau cealaltă atunci când încercați să o echilibrați pe deget.
  • Imagine intitulată echilibru o tijă de pescuit 3
    3. Adăugați greutate suplimentară la capătul capului mânerului tijei pentru a îmbunătăți echilibrul.
  • Unii pescari au pus un capac ponderat pe mânerul tijei pentru a deplasa un punct de echilibru departe de platformă până la mâner.
  • O tijă greu de fund permite unui pescar să propulseze mai greu momeli mai îndepărtate și, de asemenea, reduce tulpina brațului datorită turnării repetitive. Producătorii spun "Zero-greutate" Balanța oferită de capacele ponderate îmbunătățește, de asemenea, sensibilitatea tijei, permițând pescarilor să se simtă chiar și schimbarea vederii în tensiunea liniei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Luați în considerare ce tip de momeală veți folosi cel mai adesea înainte de a vă deranja cu găsirea unui balans. Lurele ușoare pescuite cu un vârf ridicat de tijă necesită un echilibru adecvat. Echilibrul este mai puțin de o considerație cu momeală care au pescuit rapid sau cu acțiune specială.
  • Kiturile cap de cap sunt disponibile în comerț și permit pescarilor să adauge greutăți precise pentru a obține un echilibru excelent al tijei. Cele mai multe greutăți sunt de aproximativ 1.5 oz (42.5 g).
  • Mulți pescari au 2 setări separate de fiecare dată când pescuiesc. Unul este echilibrat pentru a reduce oboseala și crește sensibilitatea tijei atunci când pescuitul încă de prezentare, cealaltă este pentru momeli mai grele, în mișcare rapidă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar