Cum să fixați o tijă de pescuit spartă

Tijele moderne de pescuit nu se rupe cu ușurință, dar pot fi fixate cu ușurință cu câteva instrumente simple pe care le puteți avea la domiciliu. Dacă tija ta se prăbușește, îl poți repara împreună cu un pol de fibră de sticlă și epoxid pentru a ascunde pauza. Când unul dintre ghiduri se rupe, îl puteți elimina și împacheta unul nou în locul lui. Puteți schimba sfaturile de rod dacă se fixează sau se spargă și. Cu un pic de muncă, vă puteți repara tija, așa că este la fel de bun ca și nou!

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbunătățirea unei tije din fibră de sticlă
  1. Imagine intitulată Fix o tija de pescuit ruptă Pasul 1
1. Nisip sau taie capetele rupte ale tijei, astfel încât acestea sunt la culoare. Utilizați șmirghel de 180 sau 220-garnit pentru a netezi capetele, astfel încât acestea să se potrivească împreună cu ușurință dacă tija are o pauză curată. Dacă tija de pescuit are o margine jagged, utilizați o pereche de foarfece pentru a tăia marginile ascuțite de la capătul tijei, astfel încât piesele sunt la culoare. După ce vă tăiați, utilizați șmirghelul pentru a netezi marginile și pentru a coborî suprafața.
  • Jagged marginile sunt mai slabe și sunt mai susceptibile de a sparge din nou decât marginile care sunt spălate unul cu celălalt.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 2
    2. Măsurați circumferința tijei. Utilizați o bandă flexibilă și împachetați-o în jurul capătului rupt al tijei dvs. de pescuit. Apoi măsurați circumferința pe cealaltă piesă a tijei dvs. de pescuit pentru a vedea dacă este Skinnier. Notați măsurătorile dvs., astfel încât știți ce dimensiune a polului aveți nevoie pentru fixarea tijei.
  • De asemenea, puteți măsura diametrul tijei pe ambele capete rupte dacă nu aveți o bandă flexibilă de măsurare.
  • Imagine intitulată Fix o tija de pescuit ruptă Pasul 3
    3. Tăiați o bucată de pol de fibră de sticlă, deci este de aproximativ 12 în (30 cm) lung. Obțineți un pol de fibră de sticlă care are o circumferință despre /8- /4 inch (0.32-0.64 cm) mai mici decât tija de pescuit. Utilizați un hacksaw pentru a tăia o secțiune de 12 in (30 cm) a polului, astfel încât să se potrivească în interiorul tijei de pescuit și să suporte tija fără a se rupe.
  • Puteți cumpăra poli din fibră de sticlă de la magazinul dvs. de hardware local. Nu contează ce culoare utilizați, deoarece se va potrivi în interiorul tijei.
  • Dacă tija de pescuit nu este goală, folosind un pol de fibră de sticlă nu va funcționa. Puteți încerca fie să vă bandă rodul împreună sau să obțineți unul nou.
  • Bacsis: De asemenea, puteți tăia o secțiune de pe un vechi vechi de pescuit pe care nu-l mai folosiți dacă nu aveți o tijă din fibră de sticlă.

  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 4
    4. Glisați polul din fibră de sticlă într-o parte a tijei de pescuit. Țineți tija orizontală, astfel încât să puteți poziționa polul de fibră de sticlă în tijă, fără a aluneca prea departe. Împingeți un capăt al polului din fibră de sticlă în capătul tijei cu mânerul. Păstrați alunecarea polului în tija de pescuit până când lipiți de 6 cm (15 cm) de la capăt.
  • Dacă polul nu se încadrează în interiorul tijei de pescuit, apoi împachetați polul cu ductul sau banda de mascare pentru ao face mai groasă.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 5
    5. Aplicați epoxidul de 2 părți la partea expusă a polului din fibră de sticlă. Deschideți epoxidul de 2 părți și îl turnați într-un castron. Utilizați o pensulă pentru a răspândi un strat subțire de epoxid pe capătul expus al polului de fibră de sticlă. Odată ce epoxidul de 2 părți este amestecat, funcționează rapid, astfel încât nu se usucă sau se fixează înainte de a vă pune tija înapoi.
  • Puteți cumpăra epoxid de 2 părți de la orice magazin hardware sau artizanal.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 6
    6. Glisați cealaltă parte a tijei pe fibră de sticlă și lăsați-o să se usuce. Împingeți încet celălalt capăt al tijei pe capătul expus al polului din fibră de sticlă. Asigurați-vă că ghidajele de pe linia de polează unul cu altul, astfel încât linia dvs. să nu se încurce când încercați să utilizați din nou polul. Împingeți cele două bucăți ale tijei împreună, astfel încât acestea să fie spălate. Lăsați epoxidul să se fixeze peste noapte, așa că aderă ferm la tijă.
  • Epoxidul nu setă imediat, astfel încât să puteți roti sau să mutați piesele de tijă după ce le glisați împreună.
  • Dacă orice epoxid iese din articulație în timp ce glisați piesele împreună, umeziți degetul și netezi epoxidul, astfel încât nu este la fel de vizibil.
  • Înfășurați un strat de bandă electrică în jurul cusăturii dacă doriți un strat suplimentar de securitate.
  • Metoda 2 din 3:
    Înlocuirea unui ghid de tijă
    1. Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 7
    1. Tăiați banda sau firul în jurul ghidajului rupt cu o lamă de ras. Utilizați o lamă de ras dreaptă sau un cuțit de artizanat pentru a îndepărta orice filet care poate fi înconjurată de ghidajul tijei. Dacă este dificil să eliminați doar o lamă, încercați să încălziți zona timp de 3-4 secunde cu o brichetă pentru a slăbi oricare dintre adezivi. Îndepărtați banda și relaxați filetul până când ghidajul vechi, rupt apare din tijă.
    • Ghidajele de tijă sunt piesele metalice circulare de-a lungul lungimii tijei care vă ajută să vă păstrați linia dreaptă.
    • Aveți grijă să nu încălziți tija prea mult timp deoarece ar putea cauza deteriorarea acestuia.
    • Nu tăiați în tijă cu aparatul de ras sau altfel ați putea să-l deteriorați și să îl faceți mai slab.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 8
    2. Nisip tija și piciorul noului ghid pentru a obține o aderență mai bună. Utilizați șmirghel de 120- sau 220-garnit pentru a scăpa de orice adeziv rămas și pentru a adăuga dinte la tijă. Frecați tot drumul în jurul tijei de pe locul în care doriți să plasați noul ghid. Apoi, utilizați șmirghelul pe poalele ghidului, care este partea plată care se sprijină pe tija de pescuit.
  • Puteți cumpăra ghiduri de pescuit noi la magazinele sportive sportive. Asigurați-vă că noul ghidaj este aceeași dimensiune și stil ca și celelalte ghiduri de pe tija de pescuit sau altfel linia dvs. poate să se încurce sau să se încurce.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 9
    3. Bandă noul ghidaj pe tijă, astfel încât este aliniat. Apăsați piciorul noului ghidaj pe tijă, astfel încât este în concordanță cu celelalte ghiduri. Rupeți o bucată subțire de bandă de mascare și înfășurați-o în jurul piciorului, așa că este ținută în poziție. În acest fel, nu aveți nevoie să îl țineți pe locul în timp ce îl înfășurați.
  • De asemenea, puteți folosi super adez, dar va fi dificil să se miște sau să se redactează odată ce lipiciul este setat.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 10
    4. Înfășurați piciorul ghidajului cu firul pentru ao menține în poziție. Orice tip de fir va funcționa pentru împachetarea ghidajului pe tija. Buclă cu filetul în jurul tijei, așa că este/2- /4 Inch (1.3-1.9 cm) de la piciorul ghidului de pe partea cea mai apropiată de mâner. Mențineți tensiunea pe buclă și începeți înfășurarea strânsă a firului în jurul tijei. Asigurați-vă că firul nu se suprapune cu bucle pe care le-ați făcut deja și că acestea sunt în același timp unul cu celălalt.
  • Luați bucata de bandă de pe picior pe care ați înfășurat totul sub ea.
  • Bacsis: Utilizați un fir care se potrivește cu culoarea tijei dvs. dacă doriți să se amestece.

  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 11
    5. Plasați o bucată de fire de fire peste înfășurare când există /8 în (0.32 cm) stânga. Când ambalajul dvs. este /8 inch (0.32 cm) din partea circulară a ghidajului, opriți înfășurarea firului în jurul polului. Tăiați o bucată separată de fire, astfel încât este de aproximativ 6 cm (15 cm) și pliați-o în jumătate pentru a forma o buclă. Așezați cea de-a doua bucată de fir deasupra ambalajului, astfel încât bucla se stinge în apropierea ghidajului.
  • Dacă nu aveți niciun alt fir, puteți folosi și o linie subțire de pescuit.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 12
    6. Înfășurați finala /8 în (0.32 cm) peste a doua bucată de fire. Odată ce bucata de fire este pe partea superioară a ambalajului, continuați să vă rotiți firul în jurul piciorului ghidului. Continuați să împachetați finala /8 inch (0.32 cm) a ghidului, astfel încât mijlocul piesei cu buclă este ținut împotriva tijei.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 13
    7. Alimentați firul prin piesa cu buclă și trageți-o strâns. Odată ce ajungeți la capătul ambalajului, tăiați capătul firului pe care l-ați folosit pentru a împacheta și trageți-l prin mijlocul bucla. Trageți celălalt capăt al piesei cu buclă în jos și departe de ghid pentru a trage firul sub înveliș. În acest fel, ambalajul este fixat pe tije, fără a fi nevoie să legați un nod.
  • Dacă nu doriți să utilizați o bucată de fire de bucată, puteți încerca, de asemenea, să legați un nod în filetare, dar poate că nu este la fel de puternic și ar putea fi mai dificil.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 14
    8. Vopsea epoxidul de 2 părți pe fir și lăsați-l să se usuce. Se amestecă cele două părți ale epoxiului într-un vas mic, cu o pensulă până când sunt combinate temeinic. Vopsea un strat subțire de epoxid asupra filetului, astfel încât acesta se întărește și rămâne în poziție. Păstrați tija orizontală și lăsați-o să se usuce peste noapte înainte de a încerca să utilizați din nou tija.
  • Lucrați rapid cu epoxidul, deoarece va începe rapid să se usuce și să se întărească odată ce îl amestecați.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea unui vârf de tijă
    1. Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 15
    1. Se încălzește vârful tijei de pescuit cu o brichetă pentru a slăbi adezivul. Setați tija orizontală, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință la vârf. Țineți o brichetă sub vârful vârfului tijei, care este piesa inelată la capătul tijei și încălziți-o timp de 4-5 secunde la un moment dat. Odată ce este încălzit, încercați să o trageți cu o pereche de clești sau cu mâna. Dacă nu se îndepărtează cu ușurință, încercați să o încălziți pentru încă câteva secunde.
    • Încălzirea vârfului vârfului ajută la slăbirea adezivului ținând-o în loc, astfel încât este mai ușor de îndepărtat.
    • Dacă vârful a scos din tijă, atunci puteți scoate vârful vechi al vârfului de pe piesa ruptă sau puteți sări peste acest pas.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 16
    2. Smooth vârful tijei cu șmirghel pentru a elimina orice cioburi. Frecați vârful expus al tijei cu șmirghel de 120 sau 220 de gresie pentru ao netezi. Rotiți tija în jurul șmirghelului până când vârful este neted și spălat. Este în regulă dacă există semne de abraziune mici pe vârful tijei, deoarece va avea o aderență mai bună la noul vârf de vârf.

    Bacsis: Dacă șmirghelul nu este suficient pentru a îndepărta fragmentele de la capătul tijei de pescuit, apoi tăiați cu atenție capetele cu o pereche de foarfece.

  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit ruptă Pasul 17
    3. Tăiați bucăți de ciment de tijă în benzi care se potrivesc în interiorul noului vârf de vârf. Cimentul de ciment este un adeziv care vine într-un bloc solid și este utilizat pentru tijele de pescuit pentru a ține ghidaje și sfaturi în poziție. Utilizați un dispozitiv de ras sau cuțit de ambarcațiune pentru a tăia benzi mici ale cimentului tijei, astfel încât se potrivesc în interiorul camerei goale de pe vârful tijei.
  • Puteți cumpăra ciment Rod și noi vârfuri de vârf din magazinul local de bunuri sportive sau online.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 18
    4. Topiți cimentul în interiorul vârfului vârfului cu bricheta. Țineți noul vârf de vârf cu o pereche de clești și puneți bucățile de ciment de tijă în tubul gol la sfârșitul acesteia. Utilizați bricheta pentru a încălzi cimentul tijei timp de 4-5 secunde și pentru ao topi, astfel încât să îl puteți atașa la tijă. Odată ce cimentul tijei este topit, funcționează rapid, astfel încât nu se solidifică din nou.
  • Imagine intitulată Fix o tijă de pescuit spartă Pasul 19
    5. Glisați vârful vârfului pe tije, așa că liniște cu ghidajele și lăsați-o să se usuce. În timp ce cimentul este încă fierbinte, glisați-o pe vârful tijei și rotiți-o astfel încât inelul să fie în linie cu celelalte ghiduri. Ștergeți orice ciment în exces cu o bucată de prosop de hârtie și lăsați-o să se stabilească timp de cel puțin 1-2 ore. Odată ce cimentul este uscat, tija dvs. este gata de utilizare!
  • Dacă trebuie să ajustați sau să repoziționați vârful vârfului după ce cimentul este uscat, apoi îl încălziți din nou timp de 3-4 secunde cu bricheta.
  • sfaturi

    Luați tija la un magazin de aprovizionare de pescuit sau o persoană de reparații dacă aveți probleme cu fixarea acestora pe cont propriu.
  • Dacă aveți nevoie să fixați o tijă îndoită într-o situație de urgență, să suprapuneți bucățile cu 6 inci (15 cm) și să le strângeți împreună strâns.
  • Avertizări

    Nu țineți o flacără împotriva tijei mai mult decât câteva secunde sau altfel puteți deteriora permanent tija.
  • Aveți grijă în timp ce lucrați cu lamele de ras, astfel încât să nu vă tăiați accidental.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Îmbunătățirea unei tije din fibră de sticlă

    • Foarfece
    • Șaibă
    • Ruletă
    • Polul din fibră de sticlă
    • Hacksaw
    • 2-Partea epoxidică
    • Castron
    • Pensulă
    • Bandă electrică (opțional)

    Înlocuirea unui ghid de tijă

    • Lamă de ras
    • Mai usoara
    • Șaibă
    • Banda camuflanta
    • Ghiduri de tip Rod
    • Fir
    • 2-Partea epoxidică
    • Farfurie
    • Pensulă

    Schimbarea unui vârf de tijă

    • Mai usoara
    • Cleşte
    • Șaibă
    • Ciment de ciment
    • Craft cuțit
    • Vârful vârfului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar