Cum să taie un blat de cuarț

Blaturile cu cuarț sunt o combinație de cuarț și rășină și tinde să fie mai ușor de întreținut decât marmura sau piatra naturală, deoarece este dificil de a pata și nu necesită etanșant. Instalarea cuarț poate fi o provocare, dar tăierea poate fi o briză dacă aveți instrumentele potrivite. Datorită faptului că praful creat prin tăierea cuarț este toxic, veți dori să lucrați într-o zonă bine ventilată și să purtați un aparat de protecție respirator și o ușă de protecție.

Pași

Metoda 1 din 3:
Măsurarea blatului și marcarea tăieturilor
  1. Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 1
1. Măsurați zona de suprafață în cazul în care vă instalați blatul. Utilizați o bandă de măsurare retractabilă pentru a măsura lungimea și lățimea baretului. Desenați suprafața pe o bucată de hârtie și etichetați lungimea fiecărei părți, astfel încât să aveți o referință în timp ce tăiați cuarțul. Utilizați buza metalică la capătul benzii de măsurare pentru al atașa la marginea dulapurilor dacă lucrați singur.
  • Nu contează dacă desenul dvs. este la scară sau nu. Lucrul important este că măsurătorile sunt corecte, astfel încât să le puteți referi cu ușurință atunci când vă tăiați cuarț.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 2
    2. Adăugați o suplimentare suplimentară.5 inci (3.8 cm) la marginea dulapurilor dvs. pentru consolidarea dvs. Cele mai multe blaturi de cuarț nu se aliniază cu dulapuri. În mod tipic, există o mică parte a cuarț care se extinde peste marginea dulapurilor sau a mesei. Distanța medie pentru o exploatare este de 1.5 inci (3.8 cm), dar puteți alege să adăugați între 1-6 inci (2.5-15.2 cm).
  • Lungimea maximă permisă pentru o consolă pe o insulă de bucătărie sau o secțiune extinsă a blatului este de 12 inci (30 cm). Ceva mai mare decât acesta este structural nesfârșit.
  • Bacsis: Dacă doriți ca blatul dvs. să fie spălat cu o sobă sau frigider, nu adăugați măsurători de supraviețuire în părțile laterale unde veți introduce un aparat.

  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 3
    3. Marcați locația chiuvetei pe dulapul dvs. cu un marker. Aveți nevoie de chiuveta dvs. pentru a vă odihni direct deasupra liniilor de apă sub blat. Măsurați dimensiunea chiuvetei dvs. și trageți liniile din partea de sus a dulapului dvs. pentru a indica locul în care va fi chiuveta dvs. În acest fel, veți putea verifica dacă chiuvetul din cuarț se potrivește cu deschiderea din dulapuri înainte de a le fixa. Adăugați aceste măsurători la ilustrația dvs.
  • Unele chiuvete vin cu un șablon pe care îl puteți schița pe blatul dvs. pentru a vă ajuta să tăiați.
  • Când vă instalați chiuveta, o veți odihni în partea de sus a unei găuri montate pe care o veți tăia, deci nu măsurați marginea chiuvetei. În schimb, măsurați 2 inci (5.1 cm) lângă margine pentru a vă oferi spațiu pentru a accesa sloturile chiuvetei.
  • 4. Faceți un șablon pentru reduceri mai precise. Luați benzi de lemn de balsa sau carton rigid și le puneți de-a lungul marginilor baretului dvs. existent. Asigurați-vă că ați ajutat tocmai marginile. Apoi, lipici fierbinte benzile împreună pentru a crea un șablon.
  • Când cleiul se usucă, poți să ridici șablonul și să-l așezi pe partea de sus a cuarțului.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 4
    5. Setați cuarțul cu susul în jos pe o suprafață stabilă de lucru. O masă de tăiere capabilă să manipuleze o mulțime de greutate este preferabilă, dar puteți seta, de asemenea, de asemenea,. Veți dori să marcați partea inferioară a plăcii de cuarț, astfel încât să nu mai rămână marcaje vizibile pe partea superioară a suprafeței.

    Bacsis: Cuarț este incredibil de greu. Asigurați-vă că o ferăstrău poate gestiona greutatea înainte de a vă pune blatul prețios pe partea de sus.

  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 5
    6. Utilizați un marker de grăsime și margine dreaptă pentru a marca toate tăieturile. Așezați-vă șablonul în partea de sus a plăcii de cuarț, apoi urmăriți cu atenție și încet de-a lungul liniei cu un marcator de grăsime. Cu toate acestea, nu face rău să vă verificați doar măsurătorile după ce urmăriți liniile, chiar dacă ați folosit un șablon.
  • Când măsurați secțiunea pentru chiuveta dvs., marcați-vă liniile 0.5-1 inch (1.3-2.5 cm) mai aproape de centrul chiuvetei. Veți avea nevoie de un spațiu suplimentar pentru a vă împiedica marginile și nu doriți să riscați să tăiați prea mult pentru a începe cu.
  • Doriți să măsurați fiecare secțiune a blatului dvs. înainte de tăiere. În acest fel, veți putea inspecta vizual dacă ați făcut o măsurătoare incorectă și verificați dublu lungimea și lățimea înainte de a elimina definitiv secțiunile de cuarț.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind ferăstrăul dvs. circular pentru tăieturi drepte
    1. Imagine intitulată reduce un blat de cuarț Pasul 6
    1. Puneți-vă ochelarii de protecție și respiratorul. Praful creat când tăiați cuarț este toxic și vă poate deteriora plămânii și ochii dacă sunteți expuși la el. Purtați un aparat de protecție respirator și o vecinătate de protecție etanșă când sunteți pe cale să tăiați cuarț. Lucrați într-o zonă bine ventilată, de preferință în aer liber.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 7
    2. Atașați o lamă de ferăstrău cu diamant la dvs Fierăstrău circular. O lamă continuă de ferăstrău vă va oferi cele mai curate tăieturi. Dacă veți folosi o lamă de ferăstrău cu sloturi, ele ar trebui să fie extrem de înguste. Dacă aveți nevoie să vă opriți lama, eliberați piulița arborelui în centrul ferăstrăului dvs. circular și răsuciți-l până când este liber. Îndepărtați cu grijă și alunecați noua lama peste piulița arborelui și strângeți-o în poziție.
  • Este posibil să fie nevoie să eliminați o gardă de lame înainte de a vă plasa noua lama peste piulița arborelui.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 8
    3. Configurați o margine dreaptă paralelă cu cea mai lungă tăietură lungă cu cleme. Utilizați un nivel de leveler sau un pătrat de încadrare dacă aveți unul. Plasați marginea dreaptă lângă o linie pe care intenționați să o tăiați și să o atașați cu cuarț cu cleme. Plasați marginea plăcii de bază a ferăstrăului circular de-a lungul marginii drepte pentru a vedea dacă linia dvs. de marcare a grăsimii se aliniază cu linia de ghidare a ferăstrăului. Dacă nu, ajustați marginea dreaptă în consecință.
  • Faceți cea mai lungă tăiere mai întâi, astfel încât să aveți o bucată mult mai mică de cuarț pentru a lucra cu. Acest lucru va face ca porțiunea rămasă din partea dvs. să fie mai ușoară să se miște și să se bată.
  • Bacsis: Pe cele mai multe ferăstraie circulare, distanța de la linia de ghidare la margine este 1.5 inci (3.8 cm). Țineți cont de acest lucru când vă configurați pentru prima dată marginea dreaptă.

  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 9
    4. Reglați lama în ferăstrăul dvs. circular pentru a tăia prin cuarț. Vrei ca lama ta să meargă tot drumul prin fundul cuarțului. Ridicați garda lamei și utilizați pârghia de lângă mânerul ferăstrăului pentru a regla lama, astfel încât acesta să scadă aproximativ 1-2 inci (2.5-5.1 cm) trecând partea de jos a plăcii. Blocați garda lamei în poziție și odihniți placa de bază deasupra cuarțului lângă zona pe care o tăiați.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 10
    5. Verificați linia de ghidare și trageți declanșatorul pe ferăstrău pentru a începe tăierea. Puneți ambele mâini pe mânerele de sus ale ferăstrăului dvs. circular și aliniați linia de ghidare de pe placa de bază cu linia dvs. de marcator de grăsime. Trageți declanșatorul pe ferăstrăul circular și așteptați pentru a ajunge la viteză maximă înainte de ao împinge cu ușurință.
  • Păstrați marginea dreaptă pe partea dreaptă a mânerului ferăstrăului circular. Acest lucru vă va asigura că ferăstrăul dvs. nu se alunecă departe de linia de ghidare atunci când aplicați presiune.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 11
    6. Tăiați tot drumul prin linia de marcaj de grăsime. Lăsați ferăstrăul să facă cea mai mare parte a muncii. Acesta va merge în mod natural înainte ca acesta să taie, așa că nu ar trebui să împingi foarte tare. Dacă lama dvs. de ferăstrău începe să prăbușească sau să fumeze, eliberați declanșatorul pe ferăstrău și așteptați 1-2 minute pentru că l-ați văzut la Blade să se răcească.
  • Fumul este mai probabil să apară dacă utilizați un ferăstrău uscat. O ferăstrău umed va împiedica încălzirea căldurii, dar este puțin probabil să aveți o ferăstrău umed, așezându-vă în jurul atelierului dvs. Luați în considerare închirierea unui ferăstrău umed dacă doriți să evitați o lamă de fumat.
  • Avertizare: Praful care va zbura din ferăstrăul dvs. circular este toxic și ar trebui să evitați cât mai mult posibil.

  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 12
    7. Repetați acest proces pentru a vă face toate tăieturile drepte. Marginea dreaptă și ferăstrăul circular vor funcționa pentru fiecare tăietură dreaptă pe care trebuie să o faceți. Repetați acest proces până când ați tăiat fiecare linie dreaptă pe placa de cuarț.
  • Metoda 3 din 3:
    Drop-tăierea spațiului dvs. de chiuvetă
    1. Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 13
    1. Configurați șina de ghidare pentru tăiere cu un ferăstrău de plonjare. Configurați șina de ghidare a lui Plunge din partea de sus a liniei de ghidare. Puteți aplica șina de ghidare la cuarț cu cleme dacă doriți, dar o șină de ghidare a ferăstrăului este, de obicei, proiectată să se odihnească pe cont propriu. Șina de ghidare va avea o deschidere în mijloc pentru tine pentru a vă vedea marcajele de grăsime.
    • Dacă aveți o chiuvetă cu muchii curbate, nu veți putea folosi ferăstrăul de plonjare pentru întregul loc de muncă. În schimb, utilizați banda pictorului și împachetați-l în jurul marginilor în care veți tăia, apoi configurați șina de ghidare pentru a tăia un pătrat din mijlocul conturului chiuvetei.
    • Un ferăstrău de plonjare este, de asemenea, cunoscut ca o pistă ferăstrău.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 14
    2. Aliniați spatele lamei de ferăstrău cu orice colț al conturului chiuvetei. Există un slot sau un marker pe partea laterală a bătăușului tău, unde lama se termină în spate. Eliberați-vă lama până la capăt, astfel încât să nu fie lipit de placa de bază și să aliniați colțul chiuvetei cu această linie.
  • Veți avea de obicei aproximativ 1 inch (2.5 cm) Marja de eroare. O mulțime de chiuvete nu au buze de formă de formă pe care trebuie să le tăiați perfect.
  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 15
    3. Atașați ferăstrăul cu scufundare la șina de ghidare. Railul de ghidare care vine cu ferăstrăul dvs. de plonjare are Groves în el pentru a introduce ferăstrăul de plonjare. După ce v-ați alcătuit pe șina de ghidare cu marcajul de grăsime, puneți ferăstrăul deasupra șinei de ghidare și blocați-l în poziție dacă are un mecanism de blocare.
  • Imagine intitulată reduce un blat de cuarț Pasul 16
    4. Puneți-vă plonjarea încet și începeți să o ghideze înainte. Puneți ambele mâini pe mânerele deasupra ferăstrăului dvs. și coborâți lent lama în cuarț. Ghidați ferăstrăul înainte, pe măsură ce tăiați și opriți odată ce ați ajuns la colțul unde începe următoarea parte. Repetați acest proces pentru fiecare parte a chiuvetei.
  • Dacă chiuveta dvs. este circulară sau rotundă, veți dori totuși să tăiați un pătrat în centru. Acest lucru va face să lucreze departe de restul materialului mai ușor, deoarece veți avea loc pentru a manevra măcinarea cu cuarț.
  • Avertizare: Când ați făcut toate cele patru tăieturi, veți avea o bucată mare de cuarț care se încadrează. Fie puneți o pernă în jos, fie că aveți o suprafață plană de lucru, astfel încât cuarțul dvs. să nu-și zdrobească picioarele sau să deterioreze podeaua când scade.

  • Imagine intitulată Tăiați un blat de cuarț Pasul 17
    5. Utilizați un polizor pentru a rezolva secțiunile excesive ale unei chiuvete circulare. Utilizați o lamă de diamant și purtați uneltele de protecție atunci când lucrați cu un polizor de unghi. Țineți-l cu ambele mâini și lucrați încet prin excesul de piese, păstrând șlefinul plat și paralel cu marginea interioară a chiuvetei.
  • Folosind un polizor poate fi dificil dacă nu ați mai făcut-o niciodată înainte. Practicați-vă pe o bucată de quartz pe care nu o planificați să utilizați pentru a vă obișnui cu modul în care se simte.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Măsurarea și marcarea tăieturilor

    • Respirator
    • Ochelari de protectie
    • Marcatorul de grăsime
    • Banda de măsurare retractabilă

    Folosind ferăstrăul dvs. circular

    • Leveler sau margine dreaptă
    • Cleme
    • Blade de ferăstrău cu diamante
    • Fierăstrău circular

    Drop-tăierea spațiului dvs. de chiuvetă

    • Marginea dreaptă
    • Banda pictorului (opțional)
    • Plonj de ferăstrău
    • Polizor unghiular
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar