Cum se adaugă o nouă carte la baza de date goodreads

Te-ai săturat să încerci să găsești o carte pe care ați citit-o (sau sunteți în procesul de citire în prezent) și că nu este listată în Goodreads?Este obositor când terminați că căutarea acelei mari cărți despre Goodreads cu rezultatul lui "Nici o carte cu rezultatele acelui nume".Dar, ca a știut, puteți adăuga cărți noi în baza de date pe măsură ce veniți asupra lor. Nu căutați mai departe decât sfatul din acest articol pentru a vă oferi sfatul de care aveți nevoie pentru a vă permite să adăugați cărți în baza de date Goodreads, deci nu mai trebuie să vă faceți griji că această carte nu va mai fi găsită din nou.

Pași

  1. Imagine intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bunurilor de bună
1. Viziteaza Web site-ul Goodreads În browserul dvs. web.Goodleds este un instrument popular de marcare socială folosit pentru a împărtăși cărțile pe care le citești în prezent cu prietenii.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bunului GOLDREADS Pasul 3
    2. Căutați site-ul Goodreads pentru cartea dvs.Puteți alege să căutați după nume, numele autorului, ISBN (13 cifre / în general începe cu "978"), ISBN (numărul de cod de bare din stil ISBN), precum și o grămadă de alte elemente.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bunurilor de bună
    3. Determinați dacă cartea este o nouă carte care trebuie listată sau dacă este o nouă ediție a unei cărți deja enumerate. Deși cel mai adesea acest lucru poate fi determinat prin compararea titlului cu titlurile de la același autor deja pe site-ul Goodreads, deoarece fiecare carte este diferită, există excepții.
  • Ziarele, revistele și benzi desenate nu sunt cărți. Prin definiție, acestea nu sunt cărți pentru Goodreads și, prin urmare, nu trebuie adăugate la baza de date.
  • Metoda 1 din 2:
    Carte noua
    1. Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bunurilor de bază Pasul 5
    1. Folosește Adăugați o nouă carte pe site-ul Goodreads Link, pentru a adăuga cartea dvs.
  • Imagine denumită IMG_0357
    2. Adu-ți cartea lângă computerul tău.Veți avea nevoie de câteva lucruri direct din cartea dvs. Dacă nu aveți o copie a acelei cărți la îndemână, este bine să rețineți că Goodreads permite ca informațiile să fie copiate Worldnat și Amazon Având în vedere că aveți o copie a ISBN sau Asin din acea copie a cărții la îndemână. În conformitate cu politica, nu puteți lua nicio informație de la concurentul lui Amazon, Barnes și Noble și, prin urmare, aceste informații nu pot fi împrumutate (cum ar fi o versiune Nook a cărții dvs.).
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bunurilor de bună
    3. Introduceți titlul noului cărții în "titlu" camp. Deși instrumentul de pagină face o căutare secundară de verificare pentru a vedea dacă cartea există și vă oferă rezultate comparabile, luați un moment pentru a verifica această listă. titlu și determinați dacă pot fi găsite meciuri comparabile.Dacă credeți că titlul cărții este un meci, dar nu sunt complet sigur, faceți clic dreapta pe element și faceți clic pe oricare dintre ele "deschide într-o fereastră nouă" sau "Deschideți în fila nouă".
  • Dacă cartea face parte dintr-un volum sau set de cărți, acest titlu poate fi interesant. După titlul cărții, introduceți un spațiu, apoi numărul de volum în paranteză. (I.E. Harry Potter și Camera de Secretele trebuie să fie intitulată ca "Harry Potter și Camera de Secrete (Harry Potter, # 2)" (Cu toate acestea, acest element este deja în baza de date, astfel încât să nu utilizați acest exemplu ca o intrare reală a unei cărți noi).
  • Imaginea intitulată Adăugați o carte nouă la baza de date a bunurilor de bază Pasul 9
    4. Derulați în jos pe listă până când găsiți "Sortați după titlu" camp.Introduceți din nou titlul, ca și cum ați fi căutat printr-un catalog de cărți vechi. Puteți omite cuvintele a, a, a, etc. și introduceți restul textului un titlu cunoscut sub numele de "O lumină nouă" ar fi listate ca doar "Lumină nouă".
  • Intrările de carte care fac parte dintr-o serie obțin un tratament special. În ceea ce privește adăugarea Ultimului număr de volum, adăugați-o după ultimele cuvinte la sfârșitul titlului. (I.E."Harry Potter și Camera de Secretele ar fi sortate ca "Camera de secrete (Harry Potter, # 2), Harry Potter) spre deosebire de "Camera de Secretele, Harry Potter (Harry Potter, # 2)". Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că noile ediții ale cărților deja prezente ar trebui să aibă deja câmpul de sortare corectat când intrați pentru a adăuga o altă intrare ediție.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 10
    5. Introduceți numele autorului în "autor" Cutie de intrare. Așa cum se menționează pe pagina de introducere a cărților, adăugați autori, deoarece apar pe partea din față a cărții - cu toate acestea, în cazul în care diferite surse de verificare nu sunt de acord cu privire la comandă sau dacă nu există un cadou verificabil prezent, le puteți entita în ordine alfabetică.. Cu toate acestea, cu nume diferite de nume ale autorilor, formatarea numelui este diferită de Scenariul dvs. exact și câteva situații vor fi vreodată la fel pentru cărțile noi, care nu sunt încă în baza de date.
  • Primul autor ar trebui să fie doar autorul principal al cărții. Niciun alt autori nu trebuie listați în prima casetă de text a autorilor. Asigurați-vă că returnați numele cu capitalizarea corespunzătoare (capitalizarea nu ar trebui să fie niciodată aceeași cu modul în care arată în carte, dacă cartea prezintă autorilor acestuia în toate capacele, dar ar trebui să fie scris ca și cum ar fi intrarea cu numele legal o formă de hârtie). Asigurați-vă că listați numele începând cu numele cu un spațiu, apoi numele intermediar (dacă este disponibil), apoi un spațiu și pe numele de familie. A face acest lucru va ajuta BebriaRianul Bibliotecar Link Cărțile (dacă într-adevăr consideră că este o ediție separată a unei ediții deja prezente a unei cărți existente) în schimb.
  • Autorii care folosesc inițialele lor ar trebui să-și listeze numele fără un spațiu între literele unui nume, dar ar trebui să aibă o perioadă după fiecare și la fiecare inițial. (ex. J. L. Roth ar trebui să fie listat în această casetă ca "J.L. Roth".)
  • Dacă autorul își furnizează numele intermediar ca fiind inițial, urmați regulile inițiale din sub-etapa imediat de mai sus. (Dacă trimit inițial, furnizați inițial urmată de o perioadă urmată de un spațiu și apoi numele lor de familie. Dacă își oferă numele de mijloc complet, tastați că în cutie, după cum a fost scris.)
  • Numele cu titlu sau denumirile de diplomă trebuie să fie incluse în listă, dar nu trebuie să enumere niciodată aceste denumiri în câmpul de nume de autor însuși, cu excepția cazului în care este necesar să se evite confuzia sau face parte dintr-un nume de stilou recunoscut (cum ar fi "Dr. Seuss") (Cu toate acestea, dr. Doug B. Hornet ar trebui să fie enumerate ca "Doug B. Viespe")
  • Sufixele la un nume ar trebui să fie incluse separate printr-un spațiu după numele de familie.
  • Autori suplimentari (cum ar fi editori, naratori pentru audiobook-uri etc.) ar trebui să fie enumerate ca intrări separate pe linii noi în formular. Furnizați tipul de autor pentru carte cu caseta care este afișată după ce faceți clic pe "Adăugați rolul" Link lângă caseta de nume a autorului. Deși puteți alege între multe tipuri diferite de roluri de autor în drop-down rol de autor, există o cutie de completare care poate fi accesată dacă rolul de autor nu este furnizat.
  • Dacă există mai mult de un autor, există o legătură chiar sub această casetă, care vă întreabă pentru acești autori suplimentari. Furnizarea la fel de mult ca fiind dată în ordinea în care apar pe coperta frontală a cărții, după ce faceți clic pe "Adăugați autor" link de câte ori trebuie să introduceți toate în casetele corespunzătoare.
  • 6. Cărțile autorizate, cum ar fi Biblia (orice tip de Biblie) sau povestiri tradiționale sub niciun nume sau o carte cu singurul nume de autor oficial al "Anonim" ca anonim în câmpul autor. Dacă există o incertitudine în numele autorului și un autor potrivit nu poate fi găsit nicăieri în carte sau pe Internet (prin surse de reputație), enumerați autorul ca "Necunoscut".
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 18
    7. Încărcați imaginea capacului frontal al cărții în caseta chiar sub "Adăugați o imagine de acoperire pentru această carte." camp. Deși este bine să utilizați propria imagine a acelei cărți exacte dintr-un fișier pe care îl aveți la îndemână, este, de asemenea, acceptabil să utilizați imaginea cărții Amazon (atâta timp cât imaginea nu este doar Goodreads sau fotografii stocoase Amazon (fotografii stoc pe Goodreads arata ca o carte acoperita maro cu doar textul simplu al titlului si autorul cărții, ca pentru Amazon, aceste artă de acoperire generică pot varia puțin mai mult în funcție de situație) sau atâta timp cât fotografia nu este a Rezervați cu același titlu, dar ca o altă ediție - din nou, este mai bine să cercetați articolul pe Amazon sub Asin sau ISBN înainte de a căuta titlul.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 11
    8. Introduceți codurile ISBN sau Asin (Numai ID-ul de acces la Amazon direct). De la un bibliotecar la restul comunității de lectură aici pe , Goodreads dorește ca cărțile regulate de hârtie sau hardcover să fie enumerate sub numărul ISBN sau ISBN-13 și folosesc numai numerele ASIN pentru cărțile Kindle și Audibile. Utilizați numerele ISBN pentru orice altceva, dar puteți cerceta în continuare cartea pe Amazon pentru informații utilizând elementele asin numărul.. Apasă pe "Faceți clic pentru Asin" Conectați-vă pentru a comuta această casetă Tip în modul ASIN.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 12
    9. Introduceți numele editorului și datele de publicare (an, lună, zi - text, drop-down, text) pentru carte în câmpurile aplicabile. (În timp ce numele editorului poate fi găsit în interiorul cărții de pe datele editorului sau pe pagina de titlu sau pe Amazon în conformitate cu o căutare a numărului ISBN în bara de căutare, este mai bine să utilizați data publicării cartea în funcție de data lui Amazon Will vă dați-vă ca listarea liniei de date de publicare) cu toate acestea, aveți grijă să vă punctați și să valorificați numele editorului așa cum apare acolo.Dacă nu există date date și datele nu pot fi recuperate de la Worldcat, puteți lua anul de drepturi de autor, lăsând restul datelor necunate pentru celelalte porțiuni ale anului de publicare: totuși, păstrați aceste informații ca atare "caz de ultimă instanță"..
  • Imaginea intitulată Adăugați o carte nouă la baza de date a bunurilor de bază Pasul 13
    10. Introduceți numărul de pagini pe care cartea conține în "număr de pagini" cutie.În conformitate cu politicile de bunăvoitoare, ei consideră că suma de pagini din carte trebuie să includă toate paginile din carte, cu excepția anunțurilor pentru alte cărți sau de previzualizare capitole. De asemenea, puteți să luați aceste informații de la Amazon pentru identificatorul unic al ediției specifice. Alte tipuri de cărți vor obține un tratament special și vor varia foarte mult..
  • Pentru cărțile care sunt citiri digitale (sau au fost relatate și pot include Audiobook, Audio CD, casetă audio, audio audio, CD-ROM și MP3 CD-uri), luați informațiile pe care le obțineți pentru suma ISBN și rotunjită până la următoarea oră și listați acea oră referitoare la numărul de pagini. Nu încercați să estimați paginile cărții reale pentru a pune în formularul Audiobook. Chiar dacă audiobookul este doar un minut sau două lungime, rotunjiți-l până la următoarea oră.(E.G. Dacă listarea spune că cartea durează 3 minute, numărul de pagini ar trebui să citească 1 de la următoarea cantitate totală de ore de 3 minute este de 1 oră.)
  • Imagine intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bunurilor de bună
    11. Faceți clic pe meniul derulant pentru tipul de format pe care cartea este (pe care o aveți în prezent în mâinile dvs.). Cel mai adesea, aceste intrări vor fi "Hardcover", "Paperback", "carte pentru Kindle" (spre deosebire de "Ebook" Când ați cumpărat de la Kindle pentru magazinul Amazon sau cumpărat ca o carte proprie sau "CD audio" sau chiar "Audio audio", Dar există multe tipuri de format disponibile în această listă.
  • Aveți grijă de cărțile tipurilor de cărți electronice acolo. Dacă este cumpărat direct de la o companie de vânzare electronică (Amazon, Barnes și Noble), acestea nu ar trebui să fie enumerate ca "Ebook" Când aceste formate sunt deja pe listă. Există alții care au convenții similare cu privire la tipurile de format, dar nu sunt recunoscute sau utilizate în mod obișnuit, dar trebuie aplicate. Dacă cartea nu este vândută de la un retailer de primă clasă (Amazon, Barnes și Noble), trebuie să selectați "Ebook" din listă.
  • Dacă nu puteți determina formatul, trebuie să selectați "Legare necunoscută". Aveți grijă să nu selectați "Nelegat" Pe măsură ce acestea arată asemănătoare de la get-Go, dar înseamnă două lucruri complet diferite.
  • Alte diferențe de format necorespunzător includ "Paperback" cu "Paperback-ul de pe piața de masă", "Biblioteca Legare" cu "Hardcover", "CD-ROM sau MP3-CD cu CD audio" și trebuie să fie urmărit în consecință.
  • Dacă acest tip de format nu este disponibil, faceți clic pe "Alte" link și tastați formatul în caseta de introducere a textului.
  • Imagine intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 15
    12. Introduceți numărul ediției, dacă cartea are mai mult de un număr de ediție sau este un element de informare pentru ediția specială. Acest câmp este numai pentru informații speciale de intrare (ediția de vacanță, ediția a 2-a etc.). Acest lucru trebuie introdus în câmp, deoarece este scris pe sau în interiorul capacului.
  • Imagine intitulată Adăugați o carte nouă la metoda bazei de date Goodreads 1 Pasul 12.jpg
    13. Introduceți în "URL-ul oficial" la carte dacă există unul disponibil. Acest câmp este opțional și ar trebui utilizat dacă există un site de autor sau editor care descrie cartea pe care o aveți. Nu ar trebui să listați niciodată un site fan, bibliotecă sau alt site despre carte.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a bazei de date Goodreads 1 Pas 13.jpg
    14
    Copie descrierea cărții de la descrierea unică specifică Amazonului a cărții sau introduceți cuvintele din spatele cărții în ordinea în care apar pe spatele cărții (cu excepția cazului în care partea din spate a cărții are rezervări de critici care puteți Omiteți din caseta de descriere. Această casetă de descriere este critică în cazul adăugării alte ediții pop-up, deoarece aceste transferuri fără a solicita chiar agendei de ediție de la o ediție la următorul. Dacă nu există date pe această pagină În ceea ce privește această descriere, puteți copia datele de pe capacul din spate sau de jacheta de praf la cartea de cuvânt-cuvânt, .
  • Deși acest lucru se întâmplă rar, dacă încă nu aveți date pentru această casetă, puteți scrie propriul dvs. rezumat pentru descriere, fără a scrie un spoiler în casetă și fără a utiliza imagini sau linkuri către site-uri externe.
  • Puteți să luați date în anumite circumstanțe pentru a descrie cărți din Wikipedia, dar legătura exactă către acest site trebuie să fie scrisă în caseta de descriere pentru a explica unde provin aceste date de la.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 16
    15. Derulați ușor ochii și pagina în jos și selectați din meniul derulant sub descriere, limba pe care o cartea este scrisă.Deși selecția implicită din partea de sus a listei este limba engleză (după cum limba engleză este cea mai frecvent utilizată limba pentru intrările de cărți pe Goodreads), această limbă va depinde de limba în care este scris cartea. (I.E. Dacă cartea este o carte tradusă (a unei cărți în limba engleză) în portugheză, această intrare trebuie să fie selectată ca "Portugheză" Deoarece aceasta este limba cărții.
  • Imaginea intitulată Adăugați o carte nouă la metoda bazei de date Goodreads 1 Pasul 15.jpg
    16. Priviți mai jos "Setări de lucru" Etichetă pentru a găsi trei câmpuri (pentru non-bibliotecari) pentru a completa. Deși opțional, trimiterea acestor informații o vor ajuta pe cei care doresc să găsească o carte cu informații alternative sau care a fost republicată cu informații drastic diferite.
  • Introduceți titlul original și datele de publicare originale utilizând aceeași formatare ca titlul și datele de publicare Formatarea câmpului de mai sus, dacă datele diferă foarte mult de la prima publicație la cea de astăzi. De cele mai multe ori, data publicării inițiale va fi cea mai veche Data de drepturi de autor menționat pe pagina de date a titlului de carte / publicație doar câteva pagini se transformă în interiorul cărții.
  • Ai grijă de "Tipul media" camp. Deși poate fi dvs "cel mai bun prieten" Când mass-media este altceva decât o carte, poate fi și cel mai rău dușman dacă selectați accidental "nu o carte". Pentru informații despre ceea ce nu este o carte sau este altceva decât acele cărți cele mai frecvent utilizate, utilizați informațiile prezentate Aici. Opțiunea nu va fi afișată acum pentru fiecare cont care este creat, deși se presupune doar să arate pentru bibliotecari de bunuri.
  • Imaginea intitulată Adăugați o carte nouă la baza bazei de date Goodreads 1 Pasul 16.jpg
    17. Căutați imaginea recaptcha. Deși utilizatorii care sunt utilizatori de lungă durată sunt grandate pentru a nu fi nevoie să completeze acest câmp, cei care nu vor trebui să completeze această casetă. Cutia ReCAPTCHA, odată verificată, va verifica dacă nu sunteți un robot care trimite cărți noi prin baza de date, fiecare și de fiecare dată când completați acest formular.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la baza de date a Goodreads Pasul 20
    18. Derulați înapoi până la capăt (sau atingeți ⇲ capăt butonul de pe tastatură) și faceți clic pe "Creați o carte" buton.
  • Metoda 2 din 2:
    Noua ediție alternativă
    1. Căutați pagina de profil a cărții și faceți acest afișaj de carte. Cel puțin, căutați după numărul ISBN sau Asin. Apoi încercați să căutați prin titlu complet, dar acest tip nu este foarte bun. Nu numai că căutarea va ajuta la îngustarea căutării în jos a cărților cu același nume, va restrânge, de asemenea, căutarea până la edițiile duplicate ale edițiilor existente ale aceleiași cărți pe care ați dori să o adăugați. Faceți clic pe cea mai exactă potrivire cu o altă versiune a cărții (conform titlului), dacă acesta nu se afișează.
    • Dacă apare un rezultat relativ de căutare în bara de căutare în timp real (în special cu o căutare ASIN / ISBN), acest lucru oferă posibilitatea ca va trebui să adăugați o altă ediție dacă cele două elemente nu sunt aceleași. Dacă ați căutat titlul și ați venit cu un titlu relativ, este timpul să creați o ediție alternativă cu titlul dat - dacă nu, este timpul să creați o carte nouă în întregime.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la metoda bazei de date Goodreads 2 Pasul 2.jpg
    2. Faceți clic pe "Adăugați o nouă ediție" link care se găsește sub secțiunea care conține imagini ale altor ediții ale cărții care sunt alte ediții ale cărții din baza de date. Dacă nu există alte ediții ale cărții, veți găsi acest link către partea de sus a listei de deasupra "Obțineți o copie" secțiunea care conține alte locuri critice pentru a achiziționa cartea care este întotdeauna afișată.
  • Imaginea intitulată Adăugați o carte nouă la metoda bazei de date Goodreads 2 Pasul 3.jpg
    3. Verificați textul preumplut al paginii Adăugare o nouă ediție este afișată. Cu noua pagină ediție, formularul va prefigura mai multe elemente, inclusiv titlul, Sortare după titlu, autor și descriere - Majoritatea pe care le puteți face "o dată". Restul pe care va trebui să-l introduceți manual.
  • Recunoașteți nevoia de a adăuga ceea ce Goodreads numește un "Ediția alternativă a acoperirii" Când ISBN apare, dar capacul este diferit (cei care nu au o copertă, dar pot fi obținuți legal pentru utilizarea Goodreads "este diferită și doar un bibliotecar Bineveles poate ajuta și nu ar trebui să fie re-adăugat).
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la metoda bazei de date Goodreads 2 Pasul 4.jpg
    4. Încercați să adăugați numerele ISBN-10 sau ISBN-13 în câmpurile corespunzătoare sau să comutați numerele ISBN în intrarea Asin (pentru cărți aprinse sau audibile) făcând clic pe "Faceți clic pentru Asin" și tastând datele în câmpul corespunzător în funcție de ceea ce este afișat în detaliile cărții.
  • Bibliotecarii Biblirieni recunosc cât de enervant este atunci când adăugați unul și ISBN trimite înapoi o eroare. Cu toate acestea, dacă nu sunteți bibliotecar bibliotecar, veți dori să faceți clic pe clic pe "Creați o carte" până când toate câmpurile sunt completate în întregime.
  • Recunoscând în cazul în care eroarea se află dacă primiți mesajul de eroare, este un ajutor mare și poate fi remediat printr-o acțiune pe care o puteți lua și.
  • Imaginea intitulată Adăugați o carte nouă la baza bazei de date Goodreads 2 Pasul 5. PNG
    5. Introduceți toate celelalte date în formular, inclusiv imaginea de acoperire a cărții, utilizând aceleași date de formă pe care le-ați introdus dacă ați intrat într-o nouă carte însăși. Utilizați aceleași formate convenționale ca cele utilizate în metoda de mai sus (adăugând o carte nouă în baza de date). Aceleași convenții se aplică și la adăugarea edițiilor alternative.
  • Imaginea intitulată Adăugați o nouă carte la metoda bazei de date Goodreads 2 Pasul 6.jpg
    6. Faceți clic pe "Creați o carte" Butonul din partea inferioară a formei de date pe care tocmai le-ați introdus.
  • sfaturi

    În prezent, nu există nici o modalitate de a adăuga o carte în baza de date în aplicația iPhone / Smartphone.
  • În partea de jos a paginii, există câmpuri suplimentare pe care le puteți alege (dacă datele sunt disponibile).
  • Începând cu 27 ianuarie 2012, Goodreads nu mai utilizează surse la cărți provenite prin Amazon.Ei vor elimina toate cărțile care nu sunt specificate în noile surse la 30 ianuarie 2012.
  • În timp ce unele câmpuri sunt mandatate să fie introduse, există unele persoane opționale.Dar din moment ce ar trebui să aveți cartea acolo, ar fi frumos să adăugați și aceste lucruri.Nu uitați câteva dintre întrebările opționale pe teren, cum ar fi cele pe care acest articol le-a arătat mai sus.
  • Dacă cartea pe care o alegeți să o adăugați este o altă ediție a unei cărți Goodreads anterior, dar această ediție nu a fost adăugată încă, linkul / butonul pentru adăugarea acestei cărți suplimentare poate fi găsită în aceeași secțiune ca și celelalte ediții și "Schimbați edițiile secțiunea pe celelalte ediții ale aceluiași pagină a cărții de carte a cărții.
  • Pentru majoritatea informațiilor pe care le vedeți, puteți împrumuta informațiile de pe pagina Amazon pentru acea listă exactă a cărții (inclusiv o ediție unică / specifică a cărții în cauză).
  • Tipuri acceptabile de cărți care trebuie incluse în lista dincolo de Hardcover, Paperback și o mizerie de cărți electronice și audiobook-uri de tot felul includ cărți de colorat, reparații, foi de F & C, muzică / scoruri legale, atlase, cărți de referință (cărți de referință (cărți pe CD- ROM)...si multe altele....
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • acces la internet
    • Contul Goodreads
    • Cartea propusă care trebuie adăugată la baza de date Goodreads
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar