Cum să ai grijă de mini orhidee

Îngrijirea pentru mini orhidee este foarte asemănătoare cu serii de soiuri de orhidee standard. La fel ca omologii lor de dimensiuni standard, mini orhidee se dezvoltă în condiții calde și umede cu rădăcini semi-uscate. Mini orhidee tind să fie puțin mai sensibili, totuși, necesită mai puțină udare și fertilizare mai puțin frecventă. Mini orhidee, precum verișorii lor de soiuri standard, trebuie, de asemenea, să fie reluate la fiecare câțiva ani pentru a rămâne sănătoși.

Pași

Metoda 1 din 2:
Potting și reintroducere
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 1
1. Alegeți un container ușor mai mare decât cel pe care orchidul dvs. îl sta în prezent în. Mini Orhides au rădăcini cu creștere rapidă, iar unul dintre principalele motive pentru care aveți nevoie pentru a vă repoți periodic orhideele este de a oferi rădăcinile cu o mulțime de camere. Potul nou trebuie doar să fie suficient de mare pentru a se potrivi rădăcinilor - nu este nevoie să alegeți un vas care să fie semnificativ mai mare pentru a anticipa creșterea rădăcinilor suplimentare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 2
    2. Căutați un mediu tot mai mare care are particule mari. Media cu o bază de mușchi și coajă este superioară solului standard de ghivece.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 3
    3. Permiteți mediilor din ce în ce mai mari să se înmoaie în apă. Pentru cele mai bune rezultate, permiteți mediilor înclinate să stea pentru o perioadă completă de 24 de ore, astfel încât să absoarbă cu atenție apa.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 4
    4. Îndepărtați spikele. Snip off Spikes verde 1 inch (2.54 centimetri) deasupra nodului de sus. Îndepărtați vârfurile galbene sau maro 1 inch (2.54 centimetri) deasupra nodului de jos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 5
    5. Îndepărtați cu atenție mini-orhidee din recipientul curent. Apucați ușor baza orhidei cu o mână și oală cu cealaltă. Vârful mini-orhidei pe partea ei sau cu susul în jos, și strângeți încet sau rotiți părțile laterale ale oală până când grămadă de rădăcini vine liberă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 6
    6. Periați orice suport de plantare blocat la rădăcini. Mass-media se descompune ca treceri de timp, și mediile vechi, descompuse este mai probabil să provoace rădăcinile orhidee de a putrezi. Ca rezultat, trebuie să eliminați cât mai multe medii vechi, fără a deteriora rădăcinile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 7
    7. Snip departe rădăcini moarte. Rădăcini moarte cu arata maro și înfricoșată. Rădăcinile sănătoase, pe de altă parte, sunt albe sau verzi și relativ ferme.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 8
    8. Împrăștiați puțin din media în creștere în partea de jos a noului dvs. recipient. Aveți nevoie doar de puțin, deoarece rădăcinile mini orhidee ar trebui să umple majoritatea containerului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 9
    9. Se potrivesc mini-orhidee în noul său container. Țineți orhideea în sus astfel încât baza celor mai mici frunze scade sub janta oală cu 1/2 inch (1.27 centimetri).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 10
    10. Se toarnă încet media în jurul rădăcinilor mini orhidee. Apăsați ușor pe suport media pentru ao forța în partea inferioară și în jurul laturilor recipientului. Atingeți periodic partea laterală a recipientului pentru ao ajuta să o soluționați. Continuați să adăugați suportul media până când întregul sistem de rădăcină este acoperit, lăsând instalația expusă din frunzele de jos în sus.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 11
    11. Verificați robusterea mini-orhidei-orhidei. Ridicați planta cu tulpina. Dacă potul începe să alunece, trebuie să adăugați mai multe media pentru a face orhidea mai sigură.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 12
    12. Abțineți de la udarea orhidei dvs. proaspăt în ghivece pentru primele 10 zile. În schimb, stai într-o locație caldă și o înmoaie cu puțină apă în fiecare zi. Frunzele ar trebui să rămână uscate pe timp de noapte.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 13
    13. Repoztați mini-orhidele la fiecare doi ani. Mini orhidee pot avea nevoie de re-potiting ori de câte ori un an, dar unii pot chiar să meargă până la trei ani fără apariția deteriorării. Dacă mass-media începe să miroase sau dacă rădăcinile florii dvs. arata sufocate, știi că este timpul să repo.
  • Metoda 2 din 2:
    Îngrijirea zilnică
    1. Apă orhidee când începe să se usuce. Puneți degetul sau punctul unui creion ascuțit în mediul în creștere - dacă solul se simte uscat, apă planta dvs. prin plasarea în căldură, apă cu apă în chiuvetă timp de aproximativ 15 secunde, apoi lăsați excesul de apă să se scurgă timp de aproximativ 15 minute după aceea.
    • Overwatering-ul poate ucide orhidea, deci este important să împiedicați rădăcinile să ședească în solul Soggy.
    • Falaenopsisul și Paphiopedilurile ar trebui să fie udate înainte ca solul să se usuce complet, în timp ce bastoanele și onciunile au nevoie de sol pentru a se usca complet între udări.
    • Contrar credinței populare, nu ar trebui să vă apărați orhidee cu gheață. Nu este singura modalitate de a evita suprasolicitarea orhidei, iar gheața rece poate accentua planta și poate scădea durata de viață.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 15
    2. Verificați mediul în creștere pentru uscare la fiecare câteva zile. În majoritatea cazurilor, un de 6 inch (15.24 cm) va avea nevoie de apă o dată pe săptămână. Vasele mai mici vor avea nevoie de apă puțin mai des. Cu toate acestea, în condiții excesiv de calde sau uscate, este posibil să fie necesar să adăugați o presare suplimentară de apă în mijlocul săptămânii. Permiteți mass-media să se usuce parțial, dar să adauge mai multă apă odată ce se simte uscată chiar și 2 inci (5.08 centimetri) sub suprafață.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 16
    3. Permiteți mini-orhidei să stea într-un loc însorit, dar să evite lumina directă a soarelui. Așezați floarea într-o fereastră estică care primește doar soarele dezactivat sau blochează unele dintre soarele directe, plasându-l în spatele unei umbre sau ecran translucid într-o fereastră de sud.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 17
    4. Suplimentați iluminarea artificială atunci când nu puteți oferi suficientă lumină naturală. Luminile fluorescente sau luminile de descărcare de mare intensitate oferă cele mai bune alternative. Plasați luminile de la 6 la 12 inci (15.24 la 30.48 de centimetri) departe de partea de sus a mini-orhidei pentru a preveni supraîncălzirea accidentală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 18
    5. Ține ochii la frunziș. De obicei, puteți determina dacă orhidele dvs. primește sau nu cantitatea potrivită de lumină bazată pe felul în care frunzele sale arată. Prea puțină lumină va duce la frunze verzi închise fără flori. Prea multă lumină va provoca frunzele să devină galben sau roșu. Unele frunze pot chiar să se dezvolte maro "arsuri solare" Spoturi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 19
    6. Mențineți o temperatură de cameră între 65 și 85 de grade Fahrenheit (18 și 29 grade Celsius). Mini orhidee prosperă în condiții calde și umede. Pentru cele mai bune rezultate, păstrați temperatura la capătul ridicat al scalei în timpul zilei și lăsați-l cu aproximativ 15 grade Fahrenheit (8 grade Celsius) pe timp de noapte. Nu lăsați niciodată temperatura să scadă sub 55 de grade Fahrenheit (13 grade Celsius), cu toate acestea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 20
    7. Nu așezați floarea într-o zonă liberală. Evitați să-l lăsați să stea lângă ferestrele deschise și orificiile de aerisire.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 21
    8. Periodic, ceață frunzele de mini orhidee. Orhidee ca condițiile umede, și scufundarea plantei în fiecare zi sau două vor imita umiditatea. Dacă acest lucru nu funcționează, rulați un umidificator în aceeași cameră în timpul zilei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru mini orhidee Pasul 22
    9. Fertilizați mini-orhidee o dată pe lună. Utilizați un îngrășământ echilibrat și amestecați-l cu apă, dilându-l până la jumătate de rezistență recomandată. Dacă acest îngrășământ nu pare să facă bine pentru instalația dvs., puteți încerca, de asemenea, un îngrășământ cu azot de înaltă azot, mai ales dacă utilizați o mass-media în creștere pe bază de coajă.
  • Asigurați-vă că îngrășământul conține puțin până la nici un uree.
  • O altă opțiune este de a vă fertiliza orhideea o dată pe săptămână, imediat după ce ați apăsat în apă, diluarea unui îngrășământ echilibrat sigur pentru utilizarea cu instalații de containere până la 1/4 rezistență, pentru a reduce în continuare riscul de hrănire prea mult la un moment dat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Aflați speciile specifice de mini orhidee pe care le aveți în posesia dvs. Fiecare varietate este puțin diferită, iar în timp ce instrucțiunile de îngrijire sunt, în general, aceleași pentru fiecare tip, unele soiuri au cerințe mai specifice. Acordați o atenție deosebită nivelurilor ideale ale temperaturii ideale ale soiului dvs., deoarece acestea sunt cele mai probabile caracteristici pentru a varia.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Mass-media în creștere
    • Oală mai mare sau alt recipient
    • Sticlă de pulverizare sau domnul
    • Umidificator
    • Creste lumina
    • Îngrăşământ
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar