Cum de a fixa un toenail divizat

Un cui despicat poate fi o adevărată durere. Distanțele mici sunt inestetice și pot face dificilă efectuarea sarcinilor zilnice. Distribuirile mai mari pot fi și mai problematice și incredibil de dureroase. În cele din urmă, singura remediere adevărată pentru un cui despicat este să o scoți. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care le puteți face pentru a păstra lungimea unghiei în timp ce creșteți crack-ul. Odată ce unghiul dvs. a crescut complet, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra din nou cuiul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tratarea fisurilor minore
  1. Imaginea intitulată spune dacă un toenail inground este infectat Pasul 6
1. Țineți unghiul împreună cu banda pentru o soluție temporară. Îndepărtați o porțiune de bandă clară într-o piesă suficient de mare pentru a acoperi divizarea. Aplicați-o direct la fisură, folosind un deget liber pentru a ține crack-ul împreună. Apoi, tăiați orice bandă în exces.
  • Această metodă funcționează cel mai bine când împărțirea în toenail nu se extinde în patul de unghii. Distribuirile severe vor avea nevoie de o atenție mai imediată.
  • Această soluție este utilă dacă vă împărțiți toenailul în timpul muncii sau în mișcare. Nu este o soluție pe termen lung, totuși. Fixați împărțirea la domiciliu sau mergeți la un salon profesionist cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Scoateți de toenailurile galbene Pasul 15
    2
    Fișier în jos crack-ul. Dacă deteriorarea toenailului nu se extind în patul de unghii, puteți depune scurgerea. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un fișier curat și fișier în direcția împărțirii. Dacă împărțirea este verticală, fișier într-o singură direcție pentru a evita crăparea ulterioară. Dosar doar puțin peste baza crackului pentru a vă asigura că unghiile dvs. rămâne netedă și chiar.
  • Depunerea unui unghie uscată poate face împărțirea mai rău. Pentru a evita exacerbarea problemei, lăsați unghiile să se înmoaie în apă caldă timp de 5 până la 10 minute înainte de depunere.
  • Imaginea intitulată Îndepărtați infecția de la un pas de toenail inground 3
    3. Lipiți împărțirea împreună. Dacă împărțirea nu se extinde în patul de unghii, puteți, de asemenea, lipiți împreună. Aplicați o cantitate mică de clei de unghii de-a lungul lungimii divizării și folosiți un stick portocaliu pentru a apăsa împărțirea împreună până când adezivul a fost uscat. Acest lucru nu durează de obicei mai mult de 2 minute.
  • Odată ce împărțirea este uscată, picurați un tampon de bumbac în remodelarea poloneză de unghii și frecați-o de-a lungul pielii de lângă cui pentru a elimina orice plus de lipici.
  • După ce adezivul se usucă, aplicați un strat superior de sus la cui pentru a sigila crack-ul și amestecați unghiul împreună.
  • Imagine intitulată servește ceai pasul 1
    4. Utilizați metoda sacului de ceai. Tăiați o mică secțiune de hârtie de pe o geantă de ceai. Aplicați un strat de bază sau un strat limpede la unghii și lăsați-l să se usuce timp de aproximativ 30 de secunde, astfel încât să devină lipicios. Apăsați hârtia de ceai în jos, astfel încât să acopere complet împărțirea și să netezească hârtia astfel încât să nu aibă riduri sau bule.
  • Îndepărtați hârtia pentru a vă potrivi forma unghiilor și fixați-o în jos pentru a amesteca hârtia la unghii. Fișier în direcția împărțirii dvs. Depunerea împotriva împărțirii dvs. ar putea provoca daune suplimentare.
  • Apoi, aplicați un alt strat de acoperiș pentru a transforma hârtia translucidă.
  • Imaginea intitulată face o pedichiură de sine Pasul 9
    5. Îndepărtați împărțirea odată ce a crescut peste vârful degetului. Odată ce amploarea completă a împărțirii a crescut în trecut, amploarea degetului dvs., puteți să-l tăiați în siguranță. Utilizați o pereche de foarfece de unghii pentru a tăia cu atenție doar sub împărțirea. Apoi, depuneți-vă unghiul în jos, rulați fișierul într-o singură direcție, astfel încât să evitați despărțiri noi sau snaguri.
  • Metoda 2 din 3:
    Îngrijirea copiilor severe
    1. Imaginea intitulată face o pedichiură de sine Pasul 19
    1. Păstrați unghiul curat. Spălați în mod regulat unghia și înconjurarea cu apă caldă și un săpun ușor, în special dacă unghia este crăpată pe corpul unghiei sau a patului unghiilor. Utilizați un flux lent de apă a cuiului rănit pentru a preveni disconfortul. Aveți grijă să nu utilizați apă caldă, forță excesivă sau un prosop pe unghii - nu doriți ca prosopul să prindă cuiul crăpat sau să-l trageți.
    • De asemenea, puteți să înmuiați unghiul în apă zilnic timp de 15 minute la un moment dat pentru a hidrata unghiul.
  • Imaginea intitulată Treceți un pas torhish toenail 2
    2. Aplicați primul ajutor. Dacă împărțirea se extinde în pat de unghii sau dacă provoacă orice sângerare, inflamație sau durere severă, aplicați primul ajutor. Înfășurați vârful într-un strat de tifon și aplicați presiune până când toate se oprește sângerarea. Odată ce sângerarea dispare, aplicați un unguent antibiotic ca neosorină în zona afectată și acoperiți-o cu un bandaj.
  • Distribuirile severe nu trebuie tratate cu aceleași trucuri ca fisuri minore. Deoarece aceste împărțiri sunt mai mult decât cosmetice, trebuie să aveți grijă de țesutul deteriorat, precum și de unghiul divizat.
  • Imaginea intitulată tratează un torher torhanil pas 15
    3. Solicitați asistență medicală în cazul în care sângerarea sau durerea nu se diminuează. Dacă sângerarea nu se oprește sau se înrăutățește după câteva minute de presiune continuă sau dacă zona din jurul unghiei doare suficient că nu puteți merge, solicitați imediat asistență medicală. Pot apărea deteriorarea pielii, a oaselor și / sau a nervilor sub unghii.
  • Solicitați asistență medicală pentru un cui care este împărțit în patul unghiului dacă sunteți un diabetic sau aveți neuropatie.
  • Imaginea intitulată Scapă de toenailurile galbene Pasul 4
    4. Lăsați numai unghia. Va fi tentant să vă tăiați și să vă prezentați unghiul sau chiar să-l trageți. Cel mai bine este să lăsați separat separat, până când crește peste patul de unghii. Păstrați un bandaj pe zonă în timp ce pielea este încă brută și folosește o cremă antibiotică în fiecare zi.
  • Dacă este prins pe șosete, covor sau alte obiecte, aveți medicul să vă clipi unghia la o lungime confortabilă.
  • Imaginea intitulată tratează un pas torhis
    5. Utilizați un analgezic pentru managementul durerii. Dacă piciorul dvs. continuă să rănească, utilizați un analgezic de preluare, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul pentru a ajuta la gestionarea oricărei dureri și inflamații. Urmați recomandările de dozare furnizate pe pachet și asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a începe o nouă rutină de gestionare a durerii.
  • Nu dați aspirină copiilor sau adolescenților. Utilizați în schimb acetaminofen sau ibuprofen.
  • Evitați tratamentele de durere topice, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră, sau până după ce orice piele spartă a început să se vindece.
  • Imagine intitulată Dă-ți o pedichiură folosind tehnici de salon Pasul 2
    6. Îndepărtați împărțirea odată ce a crescut complet. Odată ce amploarea completă a împărțirii a crescut peste vârful degetului, îl puteți tăia. Utilizați o pereche de foarfece de unghii pentru a tăia divizarea. Apoi, depuneți-vă unghia pentru ao netezi, asigurându-vă că rulați fișierul într-o singură direcție pentru a evita despicarea ulterioară.
  • Nu încercați să tăiați împărțirea dacă aveți încă durere sau sensibilitate în patul de unghii.
  • Nu utilizați trimirii obișnuiți de unghii pentru a tăia împărțirea. Acestea au pus prea multă presiune asupra unghiei și ar putea încuraja împărțirea să se răspândească.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea copiilor viitoare
    1. Imaginea intitulată Treceți un pas de toenail rupt 16
    1. Lucrați cu medicul dumneavoastră. Unghiile divizate cronice ar putea fi rezultatul unei afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi o fungică sau deficiențe de vitamine. Dacă aveți unghii cronice rupte, lăsați-vă medicul să știe. Ele pot căuta probleme subiacente și pot prescrie tratament medical după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Selectați pantofii pentru a purta cu un pas 33
    2. Umeziți unghiile mai puțin frecvent. Mergând înainte și înapoi între umed și uscat, vă poate face unghiile extra fragile. Minimizați de câte ori obțineți unghiile umede și apoi uscate, asigurându-vă că purtați unelte de picior impermeabil în zilele cu ploaie sau zăpadă.
  • Cu toate acestea, înmuierea unghiilor timp de 15 minute pe zi, bătându-le uscat, apoi aplicând un hidratant (e.G., un emolient, cum ar fi Loțiune organică sau jeleu de petrol) poate adăuga umiditate la unghii.
  • Imagine intitulată Dă-ți o pedichiură folosind tehnici de salon Pasul 8
    3. Misturați unghiile dvs. zilnic. Utilizați crema de picior, cremă cuticulară sau jeleu petrolier pe zona din jurul unghiilor pentru a le menține hidratați. Aplicați un tratament cel puțin o dată pe zi și lăsați-l să se înmoaie complet pentru a vă menține unghiile de la obținerea fragilă și divizată.
  • Păstrați unghiile dvs. în plus, păstrând o cremă de picior de către chiuvetă și hidratantă de fiecare dată când ieșiți din duș.
  • Imaginea intitulată Scapă de toenails galben Pasul 7
    4. Purtați unghiile de unghii și unghiile false mai rar. Procesul de aplicare și eliminare a acoperișului de unghii, cum ar fi poloneză, împachetări și decalcomanii, precum și unghiile false pot fi aspru pe degetele de la picioare. Minimizați cât de des aplicați produse de frumusețe la unghiile dvs. și le permiteți să crească în mod natural.
  • Imaginea intitulată spune dacă un toenail ingrown este infectat pasul 5
    5
    Consolidați-vă unghiile natural. Înmuiați unghiile în ulei, cum ar fi nuca de cocos, argan sau ulei de ceai, timp de aproximativ 10 minute o dată pe săptămână. Aceasta va adăuga umiditate și va reduce fragilitatea. De asemenea, puteți lua un supliment care conține biotină pentru a vă întări unghiile.
  • Evitați agenții de întărire a unghiilor. Ei pot oferi unele beneficii, dar ele conțin adesea ingrediente cum ar fi formaldehidă care fac mai mult rău decât bine.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar