Cum de a sparge deschide un geode

Dacă ați descoperit un geode (o formare rock rotunjită cu cristale sau bandă interioară), veți dori să o spargeți la deschidere cât mai în siguranță și cu ușurință posibilă. Fiecare geode este unic și ar putea să dețină ceva din cristale clare și pure cu cuarț cu cristale de ametist violet, sau poate agat, calcedony sau minerale ca Dolomite. Din fericire, mai mult decât o modalitate de a sparge un geode...

Pași

  1. Imagine intitulată crack deschide un geod pas 1
1. Puneți ochelarii de siguranță înainte de a încerca să deschideți un geode.
Metoda 1 din 5:
Metoda Sledgehammer
  1. Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 2
1. Puneți geode într-o șosete și setați pe pământ.
  • Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 3
    2. Luați un mic cămășammer sau un ciocan de piatră (de preferință, nu un ciocan de construcție, cum ar fi un ciocan de gheare) și loviți centrul superior al geodei.O pereche de greve ar putea fi obligați să spargă pe deplin această stâncă. Acest lucru este probabil să ducă la fragmentarea geodelor în mai mult de două bucăți, dar este cea mai potrivită metodă pentru copii, deși nu este recomandată pentru geode deosebit de valoroase / rare.
  • Metoda 2 din 5:
    Metoda dlui
    1. Imagine intitulată crack deschide un geod pas 4
    1. Ia o stâncă sau zidărie daltă, țineți-vă în partea de sus a pietrei, apoi loviți cu o mână de mână ciocanul de sanie.Atingeți ușor, ca să înscrieți numai roca.
  • Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 5
    2. Rotiți un pic de rock, apoi loviți din nou pentru a crea o linie în jurul circumferinței pietrei.
  • Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 6
    3. Repetați, după cum este necesar, până când roca se desprinde. Răbdarea este esențială - dacă geode este goală, probabil va dura câteva minute de scoruri blânde pentru ao deschide, dar dacă geode este solid, va dura mai mult timp.
  • Metoda 3 din 5:
    Metoda de izbitoare
    1. Imagine intitulată crack deschide un geod pas 7
    1. Geode geode cu un alt geode mai mare.Acest lucru funcționează doar dacă controlați roca izbitoare în palma mâinii tale.Utilizați numai această metodă pe geodele mici, de golf.
    Metoda 4 din 5:
    Cutter de fixare din țeavă de fontă
    1. Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 8
    1. Utilizați un tăietor de fixare a țevii din fontă.Acest instrument comun al instalatorului vă poate ajuta să vă împărțiți un geode simetric, adică în două jumătăți egale.Înfășurați lanțul de tip bicicletă al instrumentului în jurul geodei.
  • Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 9
    2. Alimentați lanțul în sculă în siguranță în jurul geodei.
  • Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 10
    3. Trageți în jos mânerul pentru a aplica o tensiune egală în jurul geodei.Ar trebui să spargă fără probleme în jur.(Aceasta este metoda cea mai puțin distructivă care afișează un geode într-o formă naturală.)
  • Metoda 5 din 5:
    Metoda de ferăstrău cu diamant
    1. Imagine intitulată crack Deschideți un geode Pasul 11
    1. Utilizați un ferăstrău de tăiere lapidar cu diamant, pentru a tăia geodele deschise sau în jumătăți. (Rețineți că uleiul poate deteriora interiorul unor geode.)

    sfaturi

    Geodele care zgomotează atunci când sunt agitate pot fi goale și conțin cristale libere plutitoare, cum ar fi cuarț.
  • Plasați geode pe o stâncă mai mare la nivelul solului sau pe nisip (niciodată lemn, ca o masă de picnic sau podea de punte) pentru a promova cele mai bune rezultate ale instrumentului dvs., lovind geode-ul dvs. în siguranță și curat.
  • Uneori geodele mai mici pot fi solide în interior, totuși încă atractive. Chiar și geodele umplute pot fi pline de aglomerat frumos.
  • Avertizări

    Aveți întotdeauna atent și urmați procedurile generale de siguranță pentru blocarea și utilizarea uneltelor.Să fie atenți la orice om (sau animale) observându-vă crăparea deschideți geode, deoarece cioburile de rock pe care le creați pot zbura spre privitori și le răniți.Cu siguranță în minte, vă rugăm să vă bucurați de geodele dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar