Cum să terminați marginile unei pături fleece

Păturile fleece sunt ușor de făcut și fac cadouri minunate! Odată ce aveți tesatura de fleece tăiată la dimensiunile pe care doriți să fie, tot ce trebuie să faceți este să vă terminați pătură. Puteți termina o pătură de fleece cu un tiveluit simplu, adăugând fringe la margini și legând-o în noduri sau prin țesutul buclelor de margine în jurul marginilor păturăi pentru a crea o margine împletită.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coaserea unui hem pe o pătură de fleece
  1. Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 1
1. Pliați peste și fixați marginile păturii, dacă doriți. Puteți plânge peste marginile păturii pentru a crea o margine hemmatată pe pătură sau puteți lăsa marginea desfășurată și coaseți de-a lungul marginii brute a păturii. Depinde de tine. Dacă vă decideți să pliați pătura peste, fold 0.5 inci (1.3 cm) de material peste fiecare din cele 4 laturi ale păturii și introduceți pini în țesătura pliată pentru ao menține în poziție.
  • Fleece nu se înrăutățește cu ușurință, așa că având un tivul îndoit nu este cu adevărat necesar decât dacă vă place aspectul unui tiv îndoit.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 2
    2. Setați mașina de cusut la Stitch Zigzag Setare. Puteți utiliza o cusătură zigzag pentru a vă asigura un tiv îndoit sau puteți coase peste marginile brute ale unei pături fleece pentru a crea un aspect finit. Consultați manualul mașinii de cusut pentru a afla cum să setați mașina de cusut la setarea cusăturii Zigzag. Ar trebui să existe un control dial sau digital unde puteți selecta tipul de cusături.
  • Reglați setările cu cusături Zigzag la o setare lungă și largă prin rotirea lățimii și lungimii la cele mai înalte setări.
  • Imagine intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 3
    3. Coase de-a lungul marginilor păturii. Ridicați piciorul presor al mașinii de cusut, apoi plasați țesătura de fleece sub ea. Coborâți piciorul presor și apoi începeți să coaseți cusatura Zigzag de-a lungul marginilor brute ale țesăturii. Du-te încet și țineți țesătura taut pe măsură ce tu coaseți.
  • Dacă ați pliat țesătura, apoi poziționați acul aproximativ 0.25 inci (0.64 cm) de la marginea pliată. Acest lucru se va asigura că acul va merge până la sau chiar peste marginea brută a țesăturii pliate.
  • Dacă ați părăsit țesătura, apoi ați coasea aproximativ 0.25 inci (0.64 cm) de marginile brute ale țesăturii.
  • Dacă aveți probleme cu păstrarea țesăturii care se deplasează uniform sub piciorul dvs. presor, puteți plasa o bucată de hârtie de țesut sau hârtie de ceară sub țesătură și peste câinii de alimentare. Acest lucru vă va ajuta să îl împiedicați de la câinii de hrană și puteți rupe hârtia după ce ați terminat de cusut.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 4
    4. Backstitch când ajungeți la capăt. Pentru a asigura ultimele cusături, apăsați în jos maneta de direcție inversă de pe partea laterală a mașinii de cusut în timp ce continuați să păstrați presiunea luminii pe pedală. Coase înapoi aproximativ 1 inch (2.5 cm) și apoi eliberați maneta pentru a coase din nou înainte. Coase de pe ultima margine a păturii și opriți mașina.
  • Tăiați firul în exces lângă pătură și ați terminat!
  • Metoda 2 din 3:
    Asigurarea marginilor păturii cu marginile
    1. Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 5
    1. Tăiați un 3 până la 4 inci (7.6 până la 10.2 cm) pătrat de țesătură la fiecare colț al păturii. Dacă efectuați o pătură dublă de fleece, atunci va trebui să tăiați un pătrat de țesătură pe fiecare dintre colțuri sau pătură nu va fi aplatizată. Măsurați și marcați zona cu un marcator de țesături sau un stilou și apoi tăiați de-a lungul liniilor.
    • Nu este nevoie să tăiați un pătrat de țesătură la colțuri dacă adăugați doar fringe într-o singură pătură de strat.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 6
    2. Creați un șablon pentru tăierea marginilor. Crearea unei margini de pătură încrucișate este mai ușoară atunci când aveți ceva de ghidare și asigurați-vă că toate piesele de margine vor avea aceeași dimensiune. Utilizați un conducător pentru a desena 2 inci (5.1 cm) linii pe o bucată de hârtie de construcție sau de card. Liniile ar trebui să fie 0.5 inci (1.3 cm).
  • Asigurați-vă că utilizați un stilou sau un marcator întunecat pentru a desena liniile astfel încât să fie ușor de văzut.
  • Imagine intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 7
    3. Utilizați șablonul pentru a tăia Fringe tot drumul în jurul pădurii. Bandă sau știft Șablonul de la 3 la 4 inci (7.6 până la 10.2 cm) de la marginea păturii. Utilizați șablonul ca ghid pentru a tăia marginile. Aliniați foarfecele cu 1 din linii directoare atunci când faceți fiecare tăietură în fleece.
  • Puteți tăia marginile pe doar 2 laturi pentru o singură pătură de strat sau tăiați fringe pe toate cele 4 laturi pentru o pătură dublă.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 8
    4. Legați piesele de margini împreună în noduri. Când ați terminat tăierea tuturor marginilor, mergeți în jurul marginilor păturii și legați-vă împreună piesele de margine care sunt una lângă cealaltă. Legați 2 bucăți de margini împreună, apoi legați următoarele 2 bucăți de margini împreună. Faceți acest lucru tot drumul în jurul pădurii.
  • Dacă faceți o pătură dublă, atunci veți lega cu adevărat 4 bucăți de margine împreună la un moment dat, deoarece marginile vor fi stratificate.
  • Metoda 3 din 3:
    Crearea unei margini de pătură împletite
    1. Imagine intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 9
    1. Coaseți 0.5 inci (1.3 cm) de la marginile a 2 straturi de fleece. Crearea unei margini împletite necesită 2 straturi de fleece, astfel încât va trebui să plasați 2 bucăți de fleece în mod egal, astfel încât laturile de imprimare să se confrunte reciproc. Apoi, coase o cusătură dreaptă 0.5 inci (1.3 cm) până la marginile pieselor de fleece și cu excepția unui decalaj de 6 din (15 cm) prin care puteți inversa piesele.
    • Utilizați o presiune ușoară asupra pedalei pentru a evita coaserea prea repede. Lent este cel mai bun la coaserea fleece.
    • Este foarte important să nu coaseți tot drumul în jurul marginilor pământului, deoarece veți avea nevoie de o deschidere pentru a trage țesătura pătură.
    • Țineți țesătura taut pentru ao împiedica să fie prinsă în câinii de alimentare a mașinii. Dacă fleece încă mai este prinsă sau nu se mișcă fără probleme, puneți o bucată de hârtie de țesut sau hârtie de ceară peste câinii de alimentare și apoi plasați țesătura de fleece peste hârtie. Coaseți ambele și apoi rupeți hârtia de pe cusătura când ați terminat.
  • Imagine intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 10
    2. Întoarceți pătura în afară. Ajungeți prin decalajul pe care l-ați lăsat și începeți să lucrați la țesătura pătură prin deschidere. Continuați până când toată țesătura este inversată și cusătura pe care tocmai ați cusut-o de-a lungul marginilor țesăturii este în interiorul celor 2 straturi.
  • Folosiți degetele pentru a împinge țesătura la colțuri, după cum este necesar, în interiorul păturii.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 11
    3. Coaseți decalajul închis. După ce ați inversat piesele, puneți în marginile brute ale fleecei și coaseți acest decalaj închis. Utilizați aceeași cusătură dreaptă pe care ați folosit-o pentru a coase restul marginilor păturii. Asigurați-vă că ați coaseți cusătura astfel încât marginea să fie cât mai aproape posibil.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 12
    4. Utilizați un șablon pentru a tăia fringe în jurul exteriorului materialului. Folosirea unui șablon va ajuta la asigurarea marginilor distanțate uniform pentru a împlini marginile păturii dvs. Creați un șablon căptușit pe o bucată de hârtie de construcție sau de card. Liniile ar trebui să fie de 2 inci (5.1 cm) lung și 0.5 inci (1.3 cm). Plasați șablonul aproximativ 3 inci (7.6 cm) de la marginile brute ale pădurii și tăiați marginea folosind șablonul ca ghid. Tăiați de la marginea țesăturii până la marginea șablonului.
  • Poate ajuta la fixarea sau banda șablonului în pătură.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 13
    5
    Coaseți o cusătură dreaptă în jurul marginilor interioare ale pădurii în care se termină marginile. Pentru a fixa piesele de margine, setați mașina de cusut la setarea cusăturilor drepte și coaseți în jurul marginilor marginilor. Aceasta este zona în care se întâlnesc țesătura de fringe și solidă.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 14
    6. Trageți 1 buclă prin vecinul cu un cârlig de croșetat sau degetele. Pentru a începe frânarea marginii, începeți la un colț al păturii și trageți 1 buclă prin buclă spre dreapta. Apoi, trageți următoarea buclă prin buclă pe care tocmai ați tras-o prin primele 1.
  • Continuați să faceți acest lucru în jurul păturii până când ați interconectat toate buclele de pe marginea păturii și aveți doar o buclă rămasă.
  • Imaginea intitulată Finalizați marginile unei pături de fleece Pasul 15
    7. Coase peste primele și ultimele bucle pentru a asigura panglica. Tuck ultima buclă în prima buclă pe care ați tras-o. Setați mașina de cusut la setarea cusăturii Zigzag și apoi plasați buclele sub piciorușul presor al mașinii dvs. Coase peste bucle și apoi apăsați maneta de pe aparat pentru a inversa direcția și pentru a coase înapoi în aceeași zonă. Apoi, eliberați pedala pe mașina de cusut și scoateți țesătura de sub piciorușul presor.
  • Tăiați firele în exces lângă pătură și păturăul dvs. este gata de utilizare!
  • Dacă doriți, puteți presa de pe bucle pentru a le asigura. Introduceți un ac cu 18 inci (46 cm) de fir și trageți firul prin ochiul acului până când capetele sunt uniforme. Legați capetele într-un nod și apoi coaseți prin cele două bucle de câteva ori pentru a le asigura. Legați firul într-un nod pentru ao fixa când ați terminat și tăiați firul în exces.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Finisarea HEM

    • Pini
    • Mașină de cusut
    • Foarfece

    Finisarea marginilor

    • Bucată de hârtie sau hârtie de construcție
    • Rigla
    • Stilou sau marker
    • Foarfece

    Finisarea împletită

    • Bucată de hârtie sau hârtie de construcție
    • Rigla
    • Stilou sau marker
    • Foarfece
    • Cochetul Cochet (opțional)
    • Mașină de cusut sau ac și fir
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar