Cum să tăiați tricourile pentru proiectele de artizanat

Tricourile sunt o bază în dulapurile multor oameni, dar uneori, devin prea bătrâni și colorați să fie purtați. În loc să renunțați la tricou, totuși, ați putea să-l tăiați și să îl utilizați pentru alte meșteșuguri. Cum ați tăiat tricoul depinde de ce fel de proiect veți face, astfel încât să aveți nevoie să faceți o mică planificare înainte. Cu tehnica potrivită, vă puteți asigura că obțineți lucrarea rapidă și cu deșeuri minime.

Pași

Metoda 1 din 4:
Taierea tricourilor în pătrate
  1. Imagine intitulată T-shirt pentru proiecte de ambarcațiuni Pasul 1
1. Răspândiți tricoul pe care doriți să îl utilizați pe o suprafață plană. Netezi orice valuri sau riduri de pe cămașă și asigurați-vă că HEMS sunt aliniate. Dacă utilizați un tricou imprimat, păstrați designul orientat spre sus, astfel încât să puteți vedea unde vă tăiați.
  • Tricouri simple funcționează excelent pentru cârpe, precum și resturi pentru alte proiecte de cusut, cum ar fi jucării. Tricouri tipărite funcționează excelent pentru saci, quilts și patch-uri.
  • 2. Tăiați tricoul cu foarfece de țesături, chiar sub mâneci. Dacă aveți nevoie, utilizați un conducător și un marker pentru a desena mai întâi o linie orizontală în fața cămășii, apoi tăiați de-a lungul liniei pe care ați desenat-o. Setați partea superioară care conține mâneci deoparte.
  • Alternativ, puteți utiliza un conducător și un tăietor rotativ pentru a tăia cămașa.
  • Dacă utilizați un tricou tipărit, tăiați mai întâi mânecile, apoi tăiați drept peste cămașă, de la 1 la 2 inci (2.5 până la 5 ani.1 cm) deasupra designului.
  • 3. Întoarceți tricoul în interior și tăiați cusăturile laterale. Întoarceți tricoul în afară mai întâi, apoi setați-l pe o suprafață plană. Netezi orice riduri, apoi tăiați cusăturile laterale de-a lungul cusăturii. Setați 2 bucăți deoparte când ați terminat.
  • Utilizați foarfece de țesături sau un tăietor rotativ pentru a face acest lucru.
  • Dacă doriți, puteți tăia și tivul de jos.
  • 4. Utilizați foarfece de țesături pentru a tăia un dreptunghi din partea superioară a cămășii. Du-te înapoi în partea de sus a cămășii pe care le-ai lăsat deoparte mai devreme - este partea cu mâneci. Utilizați un conducător și un marcator pentru a desena cel mai mare dreptunghi pe care îl puteți între mâneci, fundul gulerului și marginea tăiată.
  • Pentru a salva mai multă țesătură, faceți prima tricou, apoi înapoi. Gulerul este de obicei mai mare în față decât în ​​spate.
  • 5. Tăiați manșoanele în afară cu foarfece de țesături pentru a face dreptunghiuri. Tăiați mai întâi mânecile din țesătura rămasă. Apoi, transformați-le în interior, apoi tăiați cusătura. Răspândiți mânecile plane și tăiați marginea de sus (umăr) pentru a le face mai dreptunghiulară.
  • Puteți lăsa muchia de jos, sau puteți tăia tivul. Puteți utiliza un tăietor rotativ pentru acest lucru.
  • 6. Utilizați resturile. Aceste piese dreptunghiulare sunt perfecte pentru coaserea într-o quilt sau o pătură. Fă-i mai ușor să lucrezi prin călcarea interfață fuzibilă în spate. De asemenea, puteți tăia piesele în continuare pentru a coase într-o păpușă simplă, ursuleț de pluș sau jucărie de pisică.
  • Verificați mai multe idei de proiect de artizanat în ultima metodă a acestui articol.
  • Metoda 2 din 4:
    Salvarea modelelor de tricou pentru artizanal
    1. Răspândiți tricoul pe o suprafață plană. Capul la o masă de masă sau un contor și asigurați-vă că este curat și uscat, astfel încât să nu vă marcați cămașa. Răspândiți tricoul cu designul îndreptat în sus și împrăștiați-l cu mâinile.
  • 2. Netezi partea tricoului pe care doriți să o salvați. Puteți utiliza o cămașă cu un model repetat sau un design principal pe front, în funcție de nevoile dvs. de crafting. Concentrați-vă pe asigurarea că modelul sau designul este răspândit super plat, astfel încât să îl puteți tăia uniform.
  • Dacă cămașa dvs. este într-adevăr în mișcare, ați putea lua în considerare rularea unui fier peste el o dată sau de două ori. Cu toate acestea, acest lucru poate dura mult timp, deci este total opțional.
  • 3. Aflați cât de mult spațiu trebuie să plecați în jurul marginilor. Unele proiecte de artizanat, cum ar fi pernele, necesită o mulțime de țesături în jurul designului pentru a lucra cu. Alte proiecte, cum ar fi ursii de pluș sau brățări, nu au nevoie de o tona de țesături. Odată ce îți dai seama ce vrei să-ți folosești tricoul, poți decide cât de mult spațiu pentru a pleca în jurul designului.
  • Dacă doriți să utilizați cămașa pentru o pernă, ați putea lăsa chiar mânecile și gulerul pentru un design capricios.
  • 4. Tăiați în jurul designului, lăsând cel puțin 2 în (5.1 cm) în jurul marginii. Apucați o pereche de foarfece de țesături și începeți să tăiați în tricoul dvs. chiar sub design. Tăiați cu grijă în jurul marginii exterioare, lăsând un pic de spațiu pentru a lucra cu. Setați designul deoparte odată ce ați terminat tăierea.
  • Lăsând o cameră suplimentară în jurul designului, vă va ajuta să vă asigurați că nu tăiați accidental sau tăiați o parte din ea.
  • Imagine intitulată T-shirt pentru proiectele de artizanat Pasul 11
    5. Tăiați restul tricoului în sus pentru a utiliza ca resturi. Nu lăsați restul tricoului să meargă la deșeuri! Păstrați părțile goale ale cămășii să le folosească ca niște cârpe, pături sau pături, chiar dacă sunt puțin simple.
  • Puteți tăia restul cămășii în dreptunghiuri pentru a face dușuri ușoare / cârpe.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea firelor de tricou
    1. Obțineți un tricou simplu fără nici un fel de cusături laterale. Dacă cămașa are cusături laterale, se vor despărți odată ce mergeți să tăiați tricoul în fire. De asemenea, nu utilizați un tricou care are o imagine tipărită pe ea, ca un logo de bandă sau un caracter de carte de benzi desenate, deoarece acest lucru va împiedica cămașa de întindere.
  • Imagine intitulată T-shirt pentru proiectele de artizanat Pasul 13
    2. Tăiați partea de sus a cămășii de sub armpituri. Răspândiți tricoul pe o suprafață plană. Așezați un conducător peste cămașă, chiar sub armpituri. Tăiați tricoul cu un tăietor rotativ, folosind conducătorul ca ghid. Aruncați partea superioară a cămășii, împreună cu mânecile.
  • Dacă nu aveți un dispozitiv de tăiat rotativ, utilizați conducătorul și un marker pentru a desena o linie orizontală, apoi tăiați linia cu foarfece de țesături.
  • 3. Tăiați ticălosul de pe cămașă. Deși nu este absolut necesar, acest lucru vă va ajuta să vă faceți fire mai consistentă în grosime și textură. Pur și simplu tăiați drept peste tivul de jos chiar deasupra cusăturii. Puteți face acest lucru cu un conducător și cu tăietor rotativ sau cu foarfece de țesături.
  • Aruncați tivul când ați terminat. Nu aveți nevoie de ea.
  • 4. Pliați cămașa în jumătate, lăsând un spațiu între marginile din stânga și din dreapta. Luați partea stângă a cămășii și trageți-o spre dreapta. Opriți când există un 1 inch (2.5-cm) decalaj între marginea din stânga și marginea laterală dreaptă. Acest lucru va reduce cantitatea de tăiere pe care trebuie să o faceți.
  • 5. CUT 1-inch (2.5-cm) se strecoară în partea laterală a cămășii, oprirea la decalaj. Începeți tăierea pe partea stângă a cămășii și terminați tăierea 1 inch (2.5 cm) din partea dreaptă. Dacă ați fi dezvăluiți cămașa, veți vedea 1 inch (2.5-cm) benzi largi care rulează peste ea, și oprirea 1 inch (2.5 cm) de la marginea din partea dreaptă.
  • 6. Desfaceți cămașa și împrăștiați-o astfel încât decalajul din marginea din dreapta să se lărgească. Desfaceți mai întâi cămașa. Apoi, deschideți-l și răspândiți-l astfel încât 1 inch (2.Gapul de 5 cm) se lărgește într-un 2 inci (5.1-cm) Gap. Este posibil să trebuiască să mutați buclele formate de partea stângă tăiată a cămășii din cale.
  • 7. Tăiați liniile diagonale peste 2 inci (5.1-cm) pentru a separa benzile. Începeți tăierea în colțul din stânga jos al decalajului. Tăiați decalajul la un unghi ascendent spre următoarea bandă orizontală. Repetați acest proces, tăind din partea inferioară-stânga la dreapta sus până când ajungeți la partea de sus a cămășii.
  • Imaginați decalajele ca 1 inch (2.5 cm) dreptunghiuri înalte. Tăiați din colțul din stânga jos până la colțul din dreapta sus al fiecărui dreptunghi.
  • 8. Trageți pe banda tricoului pentru a face capetele să se încurce. Țineți banda tricoului în mână în mână, și utilizați cealaltă mână pentru ao trage ușor prin mână. Acest lucru va face ca marginile tricoului să curgă spre interior și să formeze o formă asemănătoare tubului. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru de câteva ori.
  • 9. Rotiți fire într-o minge. Înfășurați capătul firului de câteva ori în jurul indicelui și degetele mijlocii. Glisați firele înfășurate de pe degete, apoi înfășurați firele de-a lungul buclă de câteva ori pentru a forma o minge. Continuați să împachetați firele în jurul mingelor, schimbând direcția de multe ori, până când veți ieși.
  • Imagine intitulată T-shirt tăiate pentru proiectele de artizanat Pasul 21
    10. Utilizați firele pentru a tricota sau croșetat. Din cauza cât de gros și voluminoasă este acest fir, probabil că nu va face șosete foarte bune, pălării sau eșarfe. Este minunat pentru a face obiecte care vor vedea o mulțime de uzură, cum ar fi spargerii, Pot suporturi, și covoare, cu toate acestea.
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând meșteșuguri cu tricouri
    1. Tăiați gulerul și mânecile oprite, apoi coaseți sau legați partea de jos pentru a face un tote. Tăiați mai întâi manșoanele, apoi tăiați o formă de U adânc în guler. Lăsați umerii intactă pentru a crea mânerele. Rotiți cămașa în interior, coaseți peste tivul inferior, apoi rotiți-l din nou.
    • Alternativ, tăiați o margine în marginea inferioară, apoi legați-vă marginile împreună.
  • 2. Transformați o cămașă veche într-o eșarfă îngrozitoare. Tăiați partea superioară a unui tricou, chiar sub armpituri. Apoi, tăiat 2-inch (5.1-cm) benzi de-a lungul cămășii. Începeți la partea stângă și opriți 2 inci (5.1 cm) din partea dreaptă. Trageți benzile pentru a le face mai îngustă, apoi strângeți partea dreaptă împreună. Înfășurați și legați o bandă de țesătură în jurul părții drepte pentru ao menține împreună.
  • Tăiați benzile subțiri de la materialul rămas al cămășii. Poate veni de la tivul sau maneca.
  • 3. Tăiați imaginea imprimată, apoi utilizați-o ca un patch Punky. Găsiți un tricou cu o imagine imprimată rece, cum ar fi o logo de bandă. Tăiați partea laterală a imaginii și la jumătatea întregii și inferioare. Pliați partea de tăiere a jumătății, apoi utilizați-o ca un ghid pentru tăierea restului. Mână coase patch-ul la elementul dorit cu o cusătură simplă de rulare.
  • O cusătură de alergare este locul în care vă țese acul în sus și în jos prin țesătură.
  • Utilizați firul într-o culoare care se potrivește cu plasturele pentru o privire perfectă. Utilizați atașatul de broderie într-o culoare contrastantă pentru un aspect perforat.
  • Completați aspectul Punky prin adăugarea de știfturi de siguranță și / sau știfturi la elementul dvs.
  • Elemente excelente pentru a adăuga patch-uri pentru a include: tricouri simple, rucsaci, saci de umăr, totes, și jachete jean.
  • 4. Transformați mai multe tricouri tăiate într-un Covil Cozy. Folosind metoda de tăiere pătrată, tăiați mai multe tricouri în afară în pătrate de dimensiuni egale. Coaseți marginile laterale ale tricourilor împreună pentru a face un dreptunghi mai mare. Tăiați un dreptunghi mare din țesături de bumbac, apoi coaseți-l în partea din spate a pilonului, lăsând un spațiu pentru întoarcere. Întoarceți-l pe partea dreaptă a pilotului, apoi coaseți spațiul închis.
  • Tricourile pot fi simple, tipărite sau o combinație a celor două. Țesătura de bumbac poate fi țesută (simplă) sau tricou (material de tricou).
  • Asigurați-vă că coaseți țesătura cu partea dreaptă orientată spre.
  • Apăsați cusăturile dintre pătratele tricoului cu un fier înainte de a reduce în vrac.
  • Topstitch în jos cusăturile dintre pătratele tricoului pentru a completa aspectul matlasat.
  • 5. A face o covor cu cârlig de zăvor De la frize de tricou cu tăiere. Tăiați mai multe tricouri simple în 1 cu 4 inci (2.5 până la 10.2-cm) benzi. Trageți benzile pentru a le face mai îngustă și mai ușor de utilizat. Utilizați un cârlig de zăvor pentru a lega aceste benzi pe o pânză de plasă de zăvor.
  • Puteți găsi cârligele de zăvorâre și cârligele cu cârlig de zăvor în Magazine de artizanat.
  • Pentru un finisaj mai frumos, fold și coaseți banda de părtinire în jurul marginilor.
  • 6. Salvați partea de jos a cămășii pentru a face o mască de față fără coasere. Tăiați partea inferioară de 7 inci (18 cm) în afara cămășii și puneți-o plat. Apucați partea dreaptă și cea stângă a cămășii (părțile care ar atinge șoldurile dacă ați purtat-o) și le îndoiți unul spre celălalt până când atingeți. Apoi, îndoiți-le din nou pentru a face 2 straturi. Apuca 2 legături de păr sau benzi de cauciuc și glisați-le peste partea dreaptă și stângă a cămășii, apoi pliați marginile de peste 2 inci (5.1 cm) pentru a păstra buclele urechii în poziție.
  • Când este timpul să spălați masca, luați legăturile de păr sau benzile de cauciuc și puneți masca în mașina de spălat.
  • 7. Până jocul de modă cu un inel realizat dintr-un tricou. Tăiați tricourile în cercuri care sunt de aproximativ 1 din (2.5 cm) în diametru (câte depinde de tine. Cu cât aveți mai mult, cu atât va fi mai mare inelul dvs.). Fold 1 cerc peste vârful unei scobitoare, apoi adăugați o picătură de adeziv fierbinte direct în centru. Lipiți cercul până la un cerc de pâslă, apoi continuați să adăugați mai multe cercuri de tricou.
  • Puteți să vă lipiți inelul de sus pe o bandă de metal cu adeziv fierbinte sau puteți face o bandă din porțiunea hemmatată a tricoului, pliante în jurul degetului și lipind capetele împreună.
  • 8. Tăiați cămașa în benzi pentru a face un colier. Tăiați fundul tricoului în benzi care sunt de aproximativ 1 din (2.5 cm) lățime. Stratificați benzile împreună până când colierul vă arată perfect (de obicei, acest lucru este în jur de 10 benzi în diferite culori). Conectați benzile împreună în partea de sus prin înfășurarea încă o bandă în jurul marginilor, apoi lipiți-le cu adeziv fierbinte pentru a ține totul în poziție.
  • Puteți să vă condimente colierul adăugând o lungime de margele în centru.
  • sfaturi

    Dacă utilizați un tăietor rotativ, asigurați-vă că tăiați o bucată de carton sau o covoare de tăiere, astfel încât să nu vă distrugeți masa.
  • Asigurați-vă că tricourile sunt curate înainte de a începe să le utilizați.
  • Dacă nu veți folosi imediat pătratele tricoului tăiat, trageți-le și le puneți departe.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Taierea tricourilor în pătrate

    • tricou
    • Foarfece de țesături sau tăietor rotativ
    • Rigla
    • Marker

    Salvarea modelelor de tricou pentru artizanal

    • Tricou cu design
    • Foarfece de țesături

    Crearea firelor de tricou

    • Tricou, simplu fără cusături laterale
    • Foarfece de țesături sau tăietor rotativ
    • Conducător (dacă utilizați un tăietor rotativ)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar