Cum să croșetați o pătură pătrată de bunic

O pătură de granny pătrată este un proiect clasic de croșetat. Deși acest tip de pătură ar putea părea complicat să facă, este mai ușor decât credeți! Începeți prin a face un singur pătrat și apoi extindeți pătratul prin lucrul mai multor runde. Face multe pătrate în aceeași dimensiune ca primul pătrat și le coase împreună. Acesta este un proiect minunat dacă sunteți un începător sau un expert!

Pași

Partea 1 din 4:
Pornind primul pătrat
  1. Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 01
1. Alegeți firul și cârligul de croșetat. Utilizați orice tip de fire doriți să creați Piața Bunny. Selectați un cârlig de croșetat care va funcționa cu firul pe care îl alegeți să vă asigurați că cusăturile nu sunt prea libere sau prea strânse. Verificați eticheta firelor pentru recomandările dimensiunii cârligului croșetat.
  • De exemplu, dacă optați pentru un fir de greutate medie, utilizați o dimensiune a SUA I-9 (5.5 mm) cârlig de croșetat.

Cum de a alege schema de culori a păturăului

Creeaza o Schema de culori îndrăznețe cu un amestec de fire alb, alb, galben, roșu, albastru, verde, portocaliu și purpuriu.

A face o Lumină, pătură strălucitoare cu fire de culoare pastel, cum ar fi albastru copil, roz deschis, lavandă, galben pal, menta verde și alb.

Du-te pentru un Efect Ombre cu fire în diferite nuanțe de aceeași culoare, cum ar fi albastru marin, albastru regal, periwinkle și albastru copil.

  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 02
    2
    Face un inel magic. Înfășurați coada firelor în jurul indexului și a degetelor mijlocii de 2 ori. Apoi, introduceți cârligul de croșetat în centrul cârligului și fire peste. Trageți această buclă prin centrul inelului, fire din nou și trageți pentru a fixa inelul.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 03
    3
    Lanţ 3 Extinderea de la marginea inelului. Buclele fire peste capătul cârligului de croșetat și trageți această buclă prin buclă pe cârlig. Repetați acest lucru de două ori pentru a face un lanț de 3.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 04
    4. Lucrul 2 dublu croșetat cusături în centrul inelului. Buclele fire peste capătul cârligului de croșetat și apoi introduceți cârligul în centrul inelului. Fire din nou și trageți prin prima buclă pentru a bloca cusătura în jurul marginii inelului. Fire din nou și trageți prin 2 pentru a finaliza cusatura.
  • Repetați acest lucru mai mult timp.
  • Imagine intitulată Crochet o granita pătură pătrată Pasul 05
    5. Repetați secvența de cusătură de 3 ori. Lanțul 3 din nou și lucrați alte 2 cusături duble croșetate în centrul inelului. Faceți acest lucru până când aveți un total de 4 clustere de lanț 3 plus 2 cusături dublu croșetat care se extind de la inel.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 06
    6. Faceți un lanț final de 3. Finalizați ultimul cluster în runda cu un alt lanț de 3. Aceasta contează ca o cusătură dublă de croșetat.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 07
    7. Trageți coada inelului magic pentru a închide cercul. Localizați capătul liber al firului (care nu este atașat la skein). Trageți pe această coadă pentru a închide inelul și a aduce cusăturile împreună. Ei vor forma un pătrat când faci asta.
  • Faceți acest lucru numai pentru prima rundă a pătratului.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 08
    8
    Slipstiditch în partea de sus a primului lanț de 3. Acest lucru ar trebui să fie localizat chiar lângă locul în care ați făcut ultimul lanț de 3. Introduceți cârligul în lanțul superior din lanțul de 3, fire peste și trageți pentru a asigura primele și ultimele lanțuri în rundă.
  • Partea 2 din 4:
    Lucrați a doua rundă
    1. Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 09
    1. Lăsați o coadă de 6 în (15 cm) dacă doriți să schimbați culorile. Tăiați firele 6 în (15 cm) din ultima cusătură. Trageți capătul firului prin cusături. Apoi, legați un nod prin ultima cusătură folosind această coadă. Nu tăiați coada.
    • Comutați culorile înainte de a începe fiecare rundă suplimentară pentru un pătrat colorat.
    • Nu comutați culorile fire de la toate pentru a face pătrate de culori solide. Doar continuați să lucrați în runda următoare folosind același fir de fire.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 10
    2
    Faceți o alunecare cu noul fire dacă comutați fire. Înfășurați firele în jurul degetelor de mijloc și index de 2 ori. Apoi, trageți prima buclă prin a doua buclă pentru a crea o slipknot. Alunecați bucla pe cârligul de croșetat și trageți coada pentru ao strânge.
  • Doar faceți acest lucru dacă ați schimbat culorile firelor. Dacă continuați să croșetați hexagonul dvs. folosind aceeași culoare cu care ați început, săriți acest lucru.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 11
    3. Introduceți cârligul prin 1 din lanțul 3 spații și alunecare. Alegeți un spațiu de lanț 3 în 1 din colțurile pătratului. Alunecare pentru a conecta firul nou la un spațiu de lanț 3.
  • În mod ideal, nu trebuie să alegeți ultimul spațiu pe care l-ați creat în ultima rundă, deoarece acesta este cel mai mic spațiu al lanțului 3 în rundă.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 12
    4. Lanțul 3 și dublu croșetat de 3 ori în spațiul lanțului 3. Faceți un lanț de 2 și apoi dublu croșetat în lanțul 3 spațiu de 3 ori pentru a crea primul dvs. cluster.
  • Repetați această secvență în același spațiu pentru a finaliza clusterul.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 13
    5. Lanțul 1 și repetați secvența de cusătură pentru spațiul următor al lanțului 3. După finalizarea primului cluster, faceți un lanț de 1 pentru a accesa spațiul următor al lanțului 3. Lanțul 3 și lucrările 3 cusături duble de croșetat în acest colț, apoi lanțul 3 și dublu croșetat din nou.
  • Continuați să lucrați un cluster ca acesta în fiecare dintre lanțul 3 spații din fața primului pătrat.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 14
    6. Alunecare pentru a finaliza runda. Odată ce ați terminat de lucru un cluster în fiecare dintre spațiile lanțului 3, introduceți cârligul de croșetat în lanțul superior al primului lanț de 3. Apoi, fire și trageți aceste fire prin cusături.
  • Aveți 2 runde finalizate ale pătratului dvs. bunic.
  • Repetați procesul pentru a face un alt pătrat de această dimensiune sau pentru a lucra o rundă suplimentară pentru a face pătratul mai mare.
  • Partea 3 din 4:
    Extinderea pătratului
    1. Imagine intitulată Crochet o granita pătură pătrată Pasul 15
    1. Atașați noul fir în colțul pătratului. Pentru a extinde dimensiunea Piaței Granny, începeți o nouă rundă. Legați-vă și tăiați firele vechi, faceți o slipknot cu noul fire și atașați firele într-un colț al pătratului, așa cum ați făcut prima dată.
  • Imagine intitulată croșetat o granita pătură pătrată Pasul 16
    2. Lanțul 3 și croșetat dublu de 3 ori în spațiul de colț și repetați. Lucrați aceeași secvență de cusături în fiecare dintre colțuri, așa cum ați făcut pentru ultima rundă. Faceți un lanț de 3, dublu croșetat 3 și apoi repetați această secvență pentru a finaliza primul cluster.
  • Lucrați această secvență de cusături în fiecare dintre colțurile din Piața Granny.
  • Imagine intitulată Crochet o granita pătură pătrată Pasul 17
    3. Lanțul 1 și dublu croșetat de 3 ori în spațiul de margine. Lucrați în spațiul lanțului 3 de pe marginea apoasă a pătratului de bunicuță. Lanțul 1 pentru a vă oferi suficient spațiu pentru a ajunge în spațiu. Apoi, dublu croșetat în acest spațiu de 3 ori. Lanțul 1 din nou pentru a oferi suficient spațiu pentru a ajunge la spațiul următor al lanțului 3.
  • Lucrați această secvență în fiecare dintre lanțul 3 spații de pe părțile laterale ale pătratului de granulă.
  • Repetați secvența tot drumul în jurul pătratului.
  • Finalizați pătratul în același mod în care ați terminat rundele anterioare cu o alunecare pentru a conecta primele și ultimele cusături.
  • Partea 4 din 4:
    Finalizarea păturii
    1. Imagine intitulată Crochet o granita pătură pătrată Pasul 18
    1. Faceți pătrate suplimentare pentru o pătură multi-pătrată. Creați cât mai multe pătrate, după cum este necesar pentru dimensiunile dorite ale păturii dvs. Măsurați primul pătrat pentru a găsi dimensiunile și pentru a utiliza aceste informații pentru a vă ajuta să determinați câte pătrate de bunic.
    • De exemplu, dacă doriți ca pătură să măsoare 45 cu 60 în (110 cu 150 cm) și fiecare pătrat măsoară 5 cu 5 în (13 până la 13 cm), atunci veți avea nevoie de 9 rânduri de câte 12 pătrate fiecare, ceea ce este a Total de 108 pătrate.
  • Imagine intitulată Crochet o granita pătură pătrată Pasul 19
    2
    Coaseți pătratele de bunică împreună. Fileaza un ac de fire. Apoi, legați capătul firului la colțul lui 1 din pătrate. Țineți 2 pătrate împreună, astfel încât marginile lor plate să fie aliniate la o parte. Introduceți acul prin intermediul cusăturilor de colț pentru a conecta împreună cele 2 pătrate, apoi trageți firul taut. Repetați pentru următoarea cusătură de-a lungul acestei margini. Coase până la capătul marginii celor 2 pătrate, apoi repetați pentru a coase un alt pătrat pe rând.
  • După ce ați terminat toate rândurile de granita, coaseți marginile a două rânduri pentru a le conecta. Continuați să atașați rândurile până când pătura este în 1 bucată.
  • Asigurați-vă că pătratele sunt toate cu care se confruntă în aceeași direcție atunci când le coaseți împreună.
  • Utilizați același fir de culoare ca runda exterioară a pătratelor sau o fire de culoare contrastante, dacă preferați.
  • Imagine intitulată Crochet o granita pătură pătrată Pasul 20
    3
    Adăugați o graniță la exteriorul pătură dacă se dorește. Odată ce granularea dvs. pătură pătrată este completă, puteți croșeta o margine în jurul marginilor exterioare pentru o atingere extra decorativă. Aceasta va împiedica, de asemenea, marginile să se îndoaie.
  • Încerca un singur croșetat în jurul marginilor păturii pentru o margine simplă și îngustă.
  • Lucrați o cusătură decorativă în marginea păturii, cum ar fi Strat de coajă Pentru o atingere de crescătorie.
  • sfaturi

    Pentru a continua construirea unei singure Piața Granny pentru a vă completa pătura, lucrați mai multe runde pentru a extinde primul pătrat. Păstrați rundele de croșetare până când păturăul este dimensiunea dorită. De exemplu, dacă doriți ca pătură pătrată de bunicuință să fie de 60 de 60 în (150 cu 150 cm), continuați să lucrați în runde pătrate până când atingeți aceste dimensiuni.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 6 până la 8 bile de fire de greutate medie în culorile alegerii dvs
    • Dimensiunea SUA I-9 (5.5 mm) cârlig de croșetat
    • Foarfece
    • Acul firului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar