Cum de a construi un castel de nisip

Artiștii și jucătorii de plajă sărbătoresc festivalurile de nisip din întreaga lume, mângâind nisipul în forme incredibil de mari și frumoase. Lucrarea uimitoare a sculptorelor profesionale a atras atenția oamenilor de știință, care studiază munca lor pentru a afla mai multe despre siguranța cutremurului și a clădirii pe terenul nisipos. Ridicați câteva trucuri de la tot efortul lor și să vă distrați să vă construiți propriul castel la următoarea călătorie la plajă.

Pași

Partea 1 din 2:
Făcând castele puternice de nisip
  1. Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 1
1. Alegeți un loc care nu va fi spălat. Ai putea petrece fericit o după-amiază, construind un oraș pe plajă. Dacă valul se află în drum, stați în jos lângă linia de maree, nisipul umed cel mai îndepărtat de apă.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 2
    2. Săpa un puț pentru accesul ușor de apă (opțional). Castelele de nisip au doar două ingrediente: nisip și apă. Pentru un acces ușor la al doilea, săpat o gaură în jurul valorii de braț de unde doriți să construiți. Săpeți drept în jos până la piscinele de apă din partea de jos a găurii.
  • Puteți sări peste acest pas dacă nisipul este suficient de umed pentru a muta pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 3
    3. Scoateți nisipul curat. Picătură o mână de nisip într-o găleată de apă limpede. Dacă lichidul pare murdar sau murdar, nisipul are prea mult lut. Este mult mai ușor să construim cu nisip fin, curat, care lasă apa clar.
  • Cel mai bun nisip pentru clădire este atât de bine încât se simte ca o pulbere și are boabe cu multe margini aspre. Majoritatea nisipului de plajă este prea netedă pentru a construi sculpturi cu adevărat gigant, așa că nu vă simțiți rău dacă vă pierdeți în evidența mondială.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 4
    4. Se amestecă într-o mică apă. În mod surprinzător, cel mai puternic amestec pe care îl puteți face este de numai 1% apă și 99% nisip. Aceasta este suficientă apă pentru a se agăța de boabele de nisip, formând "poduri" între boabele de nisip pentru a le bloca împreună. Dar nu trebuie să ieșiți pe eyedropper - pentru o zi la plajă, doar amestecați până când puteți rostogoli o minge de nisip în mâna dvs. fără să se rupă.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 5
    5. Stoarce nisipul la fel de greu ca tine. Cu cât comprima mai mult nisipul, cu atât este mai puternic. Cele mai bune instrumente pentru slujbă sunt mâinile goale. Încercarea de a trage nisipul cu o lopată creează mai multe crăpături sau puncte libere în care castelul dvs. ar putea să se deschidă.
  • Sculptorii de nisip profesional compactă nisipul lor în cadre din lemn, fără partea de sus sau de jos. O găleată nu funcționează pentru asta deoarece nisipul se blochează la bază. Ascultați pentru A "Plop" sau suge sunet atunci când goliți nisip strâns ambalate de la o găleată - acesta este sunetul muncii dvs. grele care se încadrează din nou.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 6
    6. Începe cu o bază puternică. O platformă robustă, largă este un mare ajutor atunci când încercați să construiți un castel înalt. Faceți o suprafață plană de nisip umed mai mare decât credeți că aveți nevoie. Comprimați-o împingându-l cu mâinile sau lovind-o cu picioarele goale.
  • Sculptura perfectă poate ajunge la fel de înaltă ca 2.5 metri (8.2 picioare) pe o bază la doar 20 de centimetri (8 inci).
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 7
    7. Construiți o grămadă înaltă de nisip umed. Nu încercați să faceți baza castelului dvs. perfect de la început. Obțineți forma generală pe care doriți să o doriți mai întâi, chiar dacă este doar o grămadă mare. Faceți acest lucru prin stivuirea unor mâini mari de nisip umed. Plasați-i cât de ușor posibil, fără a lăsa sau stoarce. Opriți-vă când grămada începe să se scurgă sau să se răstoarne - puteți adăuga întotdeauna mai târziu.
  • Acest lucru poate fi mult mai umed decât nisipul pe care l-ați folosit pentru bază, atâta timp cât se lipeste în cea mai mare parte împreună.
  • Dacă construiți un turn, coborâți mâna de sus pe heap. Dacă construiți pereți, plasați fiecare mână din lateral, neteziți ușor peretele.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 8
    8. Jiggle mormanul de nisip pentru a scurge apa. Puneți-vă mâinile ușor pe ambele părți ale vârfului heapului. Foarte ușor să-ți piardă mâinile înainte și înapoi pentru a vibra nisipul. Acest lucru va trimite apa suplimentară dripbling prin nisipul de mai jos. Nisipul lăsat în urmă se va rezolva într-o formă densă și fermă.
  • Opriți jiggling dacă vedeți că există fisuri.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 9
    9. Formați castelul din partea de sus în jos. Folosiți partea de sus a castelului în forme de turnuri, contraforturi sau ceva ce vă place. Pe măsură ce vă mutați în jos, jigglează din nou nisipul oriunde se simte liber sau mai umed.
  • Verificați ideile de mai jos pentru formarea unor forme de castel specifice.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 10
    10. Păstrați-vă umedul de nisip. Dacă vedeți uscarea nisipului și rupeți, se toarnă o mână de apă și o strângeți din nou împreună. Este mai sigur să adăugați prea multă apă decât prea puțin, deoarece apa suplimentară se va scurge în timp.
  • Aduceți o sticlă de pulverizare, astfel încât să puteți umezi rapid suprafața castelului pe măsură ce sculpt.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând forme specifice
    1. Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 11
    1. Construiți turnuri mai înalte. Cea mai rapidă modalitate de a construi turnuri înalte este cu un teanc de umed "Clatite de nisip." Amestecați împreună o mână dublă mare de nisip cu aproape cât mai multă apă. Plătiți-o pe plajă într-un cerc de cel puțin 20 cm (8 in) lățime. Aplatizați partea de sus puțin. Lucrul cât mai repede posibil, stivă trei sau patru mai multe "Clatite," fiecare ușor mai mic decât cel de sub ea. Odată ce obțineți acest lucru înalt, stivă chiar mai mici mâini ușor pe partea de sus, fără a încerca să le aplatizați. Netezi pereții turnului înainte de a se usca.
    • Jiggle nisipul între mâini cuopate pe măsură ce mergeți pentru a ajuta la așezarea nisipului.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 12
    2. Formați zidurile castelului. Le puteți construi în aproape același mod ca și turnurile. Formează doar aproximativ pătrat "cărămizi" de nisip umed. Setați-le cu ușurință unul pe celălalt, modelarea și jiggarea părților laterale pentru a le fixa într-o formă plată.
  • Zidurile voastre vor fi mai robuste dacă începeți să le construiți pe un turn finit.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 13
    3. Face un arc. Cel mai simplu mod de a construi un arc este de a construi două turnuri destul de aproape împreună, înclinându-se ușor spre interior în timp ce merg mai sus. De îndată ce turnurile sunt destul de aproape împreună, faceți o punte între topurile turnului cu mâna. Strângeți mai mult nisipul umed peste mână pentru a conecta cele două turnuri și așteptați câteva secunde pentru a se usca. Arcadele grele sunt mai susceptibile de a se prăbuși, deci răsturnați atât de mult nisip cât puteți de pe laturi și de sus înainte de a vă deplasa mâna.
  • Sculptorii de nisip profesional pot conecta turnuri destul de departe, introducând doar o punte de nisip între ele și netezi. Acest lucru este destul de dificil, dar dacă vă faceți o provocare, utilizați aceeași abordare recomandată mai devreme pentru baza castelului: nisip ușor umed, foarte dens ambalat.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 14
    4. Utilizați unelte mici pentru a modela suprafețele castelului. O mică rake, lopată, creion sau orice altă unealtă portabilă se poate scufunda în nisip. Pentru a face o suprafață plană, trageți ușor scula încet și în mod constant pe nisip.
  • Puteți împacheta nisip în canale, găleți mici sau alte recipiente pentru ao forma rapid în diferite forme. Dacă puteți, utilizați recipiente care au o gaură în bază. O bază solidă tinde să rămână la nisip, făcând greu să forțeze.
  • Dacă nisipul se prăbușește când încerci să-l sculgi, adăugați mai multă apă. Dacă se coboară, lăsați-o să se usuce puțin.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 15
    5. Sculați castelul din partea de sus în jos. Este întotdeauna mai ușor să scoți mai întâi partea de sus a castelului tău. Dacă vă deplasați de jos în sus, nisipul care se încadrează deasupra vă va freca design-ul atent.
  • Imagine intitulată Construiți un castel de nisip Pasul 16
    6. Planificați-vă cu atenție șanțul. Dacă decideți să adăugați un șanț, sculați canalele de apă la o distanță mică de baza castelului. Apa poate intra în nisipul din apropiere și poate provoca întregul castel să scape în fundație. Asigurați-vă că există o mulțime de spațiu între MAAT și castel pentru a evita această problemă.
  • Dacă apa curge până la șanț de la un sol superior decât castelul, asigurați-vă că nu este direct deasupra sculpturii dvs. Păstrați-o într-o parte, astfel încât apa care curge prin nisip nu se ciocnește cu munca ta grea.
  • sfaturi

    Puteți construi chiar castele de nisip mai mari subacvatice! O să ai nevoie "Nisip hidrofob" sau "Magic Nisip," pe care le puteți cumpăra online.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Nisip
    • Apă
    • Rake mici, lopată sau orice alt instrument de modelare (opțional)
    • Sticlă de pulverizare (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar