Cum să curățați blaturile corine

Corian este o alternativă accesibilă la cuarț, marmură și granit pentru blaturi. Este de fapt compus din acrilic și minerale, care sunt amestecate împreună pentru a forma o suprafață foarte tare care este neporoasă. Puteți utiliza majoritatea curățătorilor pe topurile dvs. Corian, atâta timp cât nu alegeți nimic prea abraziv.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea scurgerilor de zi cu zi
  1. Imagine intitulată Blaturile Corian Clean Pasul 1
1. Ștergeți scurgerile când se întâmplă. Ca orice suprafață, este mai ușor să ștergeți scurgerile pe măsură ce mergeți. Dacă așteptați să ștergeți scurgerea, se poate usca pe suprafață, făcându-l mai greu de curățat. Deoarece blaturile corienilor sunt neporoase, scurgerea nu se va înmuia, făcându-l o briză pentru ao șterge cu o cârpă curată și umedă.
  • Întotdeauna uscați suprafața imediat după curățare. Dacă nu uscați suprafața, filmul se va acumula în timp.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 2
    2. Utilizați apă caldă și o cârpă sau un burete. Dacă scurgerea sa uscat, puteți folosi apă caldă și cu săpun pentru ao curăța. Puneți un pic de săpun pe o cârpă, apoi adăugați apă caldă pentru ao face Sudsy. Ștergeți-l peste deversare sau reziduu pentru ao curăța, apoi clătiți-o cu apă caldă curată.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 3
    3. Încercați un detergent pe bază de amoniac. Dacă săpunul și apa regulată nu îndepărtează pata, puteți utiliza un curățător pe bază de amoniac. Pulverizați sau frecați curatorul, apoi ștergeți-l. Asigurați-vă că ați clătit cu apă curată și nu uitați să o uscați, astfel încât să nu lăsați dungi.
  • Nu utilizați curățătorii de ferestre pe acest tip de contor, deoarece acestea pot lăsa o acumulare ceară.
  • Înainte de a utiliza orice curățare, citiți instrucțiunile de pe sticlă.
  • Testați întotdeauna mai întâi curățătorul pe un colț în afara modului, astfel încât să puteți fi siguri că nu va crea o problemă diferită.
  • Deși cleanerul de sticlă are amoniac în ea, ar trebui să-l săriți în acest scop. Poate lăsa un film pe blat. Alegeți un aparat de curățare a gospodăriei.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 4
    4. Alegeți un alt curățător non-abraziv. Dacă nu aveți un detergent pe bază de amoniac, puteți utiliza un alt dispozitiv de curățare neobraziv. Trebuie să fie non-abraziv, deoarece blaturile corine sunt ușor zgâriate. Spray-ul curat pe tejghea, și folosiți o cârpă curată și umedă pentru a freca curat.
  • Puteți lăsa curățătorul pentru un minut sau două pentru a vă ajuta să eliminați pata.
  • Clătiți și uscați blatul când ați terminat.
  • Asigurați-vă că nu amestecați diferite tipuri de curățători, deoarece acestea pot crea fumuri toxice.
  • Partea 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Blaturile Corian Clean Pasul 5
    1. Utilizați un aparat de curățat cu acid oxalic. Acidul oxalic poate ajuta la îndepărtarea petelor maronii, în special pe suprafețele albe. Puteți găsi curățători cu acid oxalic la magazinele locale mari. Prietenul Zud și Barkeepers sunt două eliminări comune pete cu acest ingredient.
    • Doar frecați curat și lăsați-l pentru câteva minute, apoi ștergeți-l, clătiți-l cu apă curată. Nu uitați să-l uscați după aceea.
    • Este posibil să trebuiască să repetați procesul pentru a obține toate petele.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 6
    2. Încercați un curățitor cu înălbitor. Dacă aveți contoare albe corian, puteți utiliza un produs care conține Bleach. Materialul poate rezista la înălbirea, atâta timp cât nu lăsați-o mai mult de 16 ore. De asemenea, puteți folosi un amestec de înălbitor și apă, dar nu mergeți mai puternic decât 50% înălbitor.
  • Puteți lăsa curățătorul pe pete timp de câteva minute pentru a ajuta la pătrunderea curățătorului. Ștergeți-l cu apă curată când ați terminat lăsându-l să se înmoaie.
  • Dacă contoarele dvs. nu sunt albe, este posibil ca Bleach să-și alunece blaturile. Testați-l într-un loc inconspicuos dacă doriți să utilizați un curățitor cu înălbitor pe contoare colorate.
  • Imagine intitulată Blaturile Corian Clean Pasul 7
    3. Îndepărtați acumularea cu apă tare cu o removersiune de var. Curătorii de calcar vă pot ajuta să eliminați acumularea cu apă tare. În general, acești agenți de curățare sunt acidul pentru a descompune calitatea de pe suprafață. Pentru a utiliza acest tip de produs, pulverizați-l pe tejghea înainte de mers pe jos timp de aproximativ 5 minute. Ștergeți-o. Clătiți și uscați contorul.
  • Este posibil să fie necesar să aplicați mai mult decât o dată pentru a elimina toate calcile.
  • Partea 3 din 3:
    Păstrați contoarele dvs. care arată frumos
    1. Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 8
    1. Sari peste tampoane de spălare abrazive. Nu trebuie să utilizați bureți care au o parte abrazivă (cum ar fi bureții de frecare galben și verde), cel puțin pe partea abrazivă. În plus, trebuie să săriți vată de oțel sau orice alt tip de material zgâriat. Ceva prea abraziv poate zgâria blat.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 9
    2. Utilizați o cârpă microfibră când curățați. O cârpă de microfibră este cea mai bună atunci când vă curățați blatul. Funcționează bine pentru a elimina petele, dar nu va zgâria suprafața. Puteți găsi aceste cârpe la magazinele cu box-uri mari, supermarketuri și chiar și magazine de îmbunătățire la domiciliu.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 10
    3. Nu utilizați solvenți dur sau nimic cu acetonă. Solvenții dur, cum ar fi curățătorii de scurgere, pot provoca daune grave suprafețelor coriene. În mod similar, acetona poate provoca deteriorarea suprafeței pe care nu o puteți anula. Dacă vărsați unghii pe o suprafață coroană, îl puteți înlătura cu removerul polonez de unghii - doar asigurați-vă că ați ales unul care nu are acetonă în ea.
  • De asemenea, ar trebui să încercați să nu obțineți alte substanțe chimice dure, cum ar fi vopseaua de îndepărtare a vopselei sau cu un cuptor, pe blatul dvs., deoarece acestea pot provoca daune.
  • Imagine intitulată Blaturi Corian Clean Pasul 11
    4. Protejați-l de căldură. În timp ce vârfurile counterului corian sunt rezistente la căldură, este încă o idee bună să le protejați de căldură. Puneți întotdeauna trișoare sau alte protecții de căldură sub oale fierbinți pe care le plasați pe tejghea. Este, de asemenea, o idee bună să puneți un trivit sub ceva care produce căldură, cum ar fi un prăjitor de pâine.
  • Imagine intitulată Blaturi Curane Corian Pasul 12
    5. Zgârieturi minore. Corian Counter Tops au tendința de a se zgâria, dar puteți avea grijă de cele mai multe zgârieturi minore la domiciliu. Cele mai bune instrumente sunt tampoanele abrazive scoase de Dupont, care sunt progresiv mai fin. Cu toate acestea, puteți încerca, de asemenea, ceva de genul lui Comet Powder Cleaner și un tampon alb scotch-brite. Sărbătoarea fină poate, de asemenea, să funcționeze. Va trebui să fie de 400 de șmirgheluri umede uscate.
  • Cu tampoanele abrazive Dupont sau șmirghelul, curățați contorul pentru a îndepărta orice film și lăsați-l umed. Începând cu tamponul de piersici (sau șmirghel), frecați ușor într-o direcție peste zero. În fiecare dată când, treceți, comutați direcția pe care o frecați perpendicular. Rulați tamponul sub apă pentru a elimina reziduurile în timp ce mergeți. Continuați să curățați până când zgârierea este îndepărtată. Este posibil să trebuiască să lucrați pe o suprafață mare sau să utilizați plăcuțe abrazive mai fine pentru a ajuta la amestecare.
  • Cu un tampon scotch-brite, începeți cu un contor curat și umed. Se presară pe niște cometă și frecați zgârierea în cercuri. Apoi, treceți la frecare în direcția de zgârietură. Încă o dată, este posibil să trebuiască să lucrați într-o zonă mare pentru a se amesteca în ceea ce faceți șlefuirea.
  • Pentru zgârieturi mai profunde, veți avea nevoie de ajutor profesional.
  • sfaturi

    Nu tăiați sau nu pregătiți alimente direct pe Corian.
  • Mai întunecat Corian va arăta uzură și zgârieturi mai repede decât Corian Corian mai ușor. Dacă aveți blaturi întunecate, acordați o atenție deosebită semnelor de zgâriere și uzură în timp.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că niciodată nu amestecați de curățare, deoarece pot da fumul toxic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar