Cum se aplică ulei de tung

Oilul de tung este un tip de ulei natural de uscare utilizat în mod obișnuit ca un finisaj în proiecte de prelucrare a lemnului. Când se aplică la o suprafață brută, uleiul se întărește pentru a proteja și adăuga luciu în lemn. După șlefuirea și curățarea suprafeței lemnului pentru a îndepărta orice finisaj anterior, împrăștiați uleiul de-a lungul modelului de cereale utilizând o cârpă curată, fără scame. Permiteți uleiului să se înmoaie în suprafață timp de o oră, apoi nisipul ușor pentru a promova aderența. Așteptați 3-7 zile pentru a aplica haine de urmărire. Oilul de tung poate dura câteva săptămâni pentru a vindeca complet, dar odată ce aceasta va oferi un strat de protecție rezistent și de lungă durată.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă suprafața de lucruObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Aplicați uleiul de tung 1
1. Curățați suprafața lemnului cu o cârpă umedă. Umeziți cârpa cu apă caldă și strângeți excesul de umiditate. Ștergeți lemnul folosind curse lungi, liniare sau cercuri netede, care lucrează împotriva cerealelor. Când ați terminat, dați suprafața câteva minute să se usuce la atingere.
  • Suprafața dvs. de lemn trebuie să fie liberă de praf, murdărie, ulei și alte mese pentru a crea în mod corespunzător uleiul de tung.
  • Un bun Wipedown servește, de asemenea, la ridicarea boabelor de lemn, ceea ce face ca șlefuirea să fie mai eficientă și să aibă ca rezultat un finisaj global mai fin.
  • 2. Stripați orice finisaj existent cu fosfatul trisodium (TSP). Dacă lucrați cu un obiect deja tratat cu un lac sau lac, va trebui să îl eliminați înainte de a putea aplica uleiul de tung. Se amestecă 2 linguri (29.6 ml) de linguriță în 1 galon (3.8 l) de apă și să folosească o perie sau un burete pentru a răspândi lichidul pe întreaga suprafață. Evitați manipularea suprafeței până când a avut timp să se usuce.
  • TSP este un profund foarte eficient, dar este, de asemenea, foarte toxic. Întotdeauna facem un punct de a purta îmbrăcăminte cu mâneci lungi, mănuși de cauciuc și un aparat respirator sau de față oricând lucrați cu substanța chimică.
  • Este, de asemenea, o idee bună să vă îndepărtați într-o zonă cu o bună ventilație (sau în exterior, dacă este posibil) pentru a împiedica suprapunerea fumului.
  • 3. Nisip suprafața bine. Rulați un pătrat de șmirghel de înaltă gresie (în jurul valorii de 120 de micări sau mai fine) pe fața exterioară a lemnului folosind cercuri strânse. Acest lucru va netezi imperfecțiunile și inconsecvențele din cereale. Asigurați-vă că nisipați fiecare parte a elementului veți fi terminați, inclusiv colțuri, margini și colțuri încastrate.
  • Șlefuirea este necesară pentru a ajuta primul strat de ulei de tung să se așeze în lemn.
  • 4. Ștergeți lemnul șlefuit. Treceți peste suprafață cu cârpa de curățare încă o dată pentru a îndepărta praful generat de șlefuire. Suprafața ar trebui să fie în întregime liberă de resturi înainte de a începe aplicarea uleiului. Dacă lemnul este umed, lăsați-l să se usuce la atingere înainte de a continua.
  • Utilizați o perie subțire uscată pentru a coaxiali încăpățânați particulele din crestături și caneluri.
  • Orice praf lăsat în urmă poate crea imperfecțiuni în finisaj.
  • Imagine intitulată Aplicați uleiul de tung 5
    5. Acoperiți zona de lucru cu o dropcloth sau cu prelată. Acest strat suplimentar va servi ca un tampon de protecție între lemn și suprafețele sale înconjurătoare. Cu el în loc, veți putea să lucrați rapid și eficient fără să vă faceți griji că faceți o mizerie uleioasă. Când ați terminat, pur și simplu luați-vă capacul afară și pulverizați-l.
  • De asemenea, puteți să întindeți câteva foi de ziar dacă nu aveți o prelată sau dropcloth la îndemână.
  • Ulei naturale bogate ca uleiul de tung pot lăsa pete permanente dacă își găsesc drumul pe materialele absorbante.
  • Partea 2 din 3:
    Acoperirea lemnuluiObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Subțire uleiul de tung cu un solvent. Se amestecă piesele egale de ulei și spiritele minerale, terebentină sau solvent de citrice organice într-un container spațios. Tăierea uleiului cu un solvent face mai ușor să se aplice în mai multe straturi subțiri, ceea ce va oferi, la rândul său, un finisaj glosier și o durabilitate mai mare decât una groasă.
    • Nu ar trebui să aveți nevoie de mai mult decât o singură canistră de ulei de tung pentru cele mai multe proiecte mici /4 galon (0.95 l) poate acoperi până la 100 de metri pătrați de lemn neterminat.
    • Nu subțiri de ulei de tung dacă intenționați să tratați suprafețele care vor fi folosite în scopuri culinare, cum ar fi blaturile, panourile de tăiere și lingurile. În timp ce uleiul în sine este în mod natural non-toxic, solvenții chimici se pot deschide în alimente care vin în contact cu suprafața, făcându-le să dăuneze ingerării.
  • 2. Utilizați o cârpă curată, fără scame, pentru a absorbi o cantitate mică de ulei de tung. O modalitate simplă de a face acest lucru fără a face o mizerie este să apăsați cârpa pliată peste gura sticlei, apoi rotiți sticla cu susul în jos. Uleiul care scapă va crea un loc plin, rotund și va păstra mâinile curate.
  • Prin adăugarea uleiului într-o cârpă, veți avea mult mai mult control asupra locului în care finisajul se termină decât ați vărsat direct pe lemn în sine.
  • De asemenea, puteți utiliza o perie de păr cu vârf largă sau burete pentru a aplica ulei de tung.
  • 3. Frecați uleiul pe lemn în direcția cerealelor. Mergând cu cerealele aduce mai multe modele naturale subtile. Vizează acoperirea chiar pe întreaga suprafață și să continuați să lustruiți continuu lemnul până când slickența inițială și strălucirea începe să dispară. Nu uitați să treceți peste margini, colțuri, picioare și de jos ale elementului, de asemenea.
  • Aveți, de asemenea, opțiunea de a aplica un pic de ulei la interioarele sertarelor și ușilor de dulap dacă preferați o privire mai uniformă.
  • 4. Aplicați uleiul liber. Nu vă fie frică să mergeți puțin greu pentru prima dvs. haină. Lemnul neterminat absoarbe o mulțime de ulei, astfel încât să fiți surprins de cât de puțin este lăsat mai târziu. Când ați terminat, lemnul ar trebui să arate slick și umed, dar nu ar trebui să existe nici o piscină de ulei în picioare rămase pe suprafață.
  • Aveți grijă să nu depășiți lemnul cu o singură aplicație. Veți obține rezultate mai bune prin stratificarea mai multor straturi.
  • Imagine intitulată Aplicați uleiul de tung 10
    5. Lăsați uleiul de tung să stea cel puțin o jumătate de oră. După cum se întâmplă, va începe să pătrundă adânc în cerealele de lemn, unde se va solidifica în cele din urmă. Evitați atingerea finisajului umed între timp.
  • Dacă este posibil, lăsați elementul singur pentru 1-2 ore întregi. Mai mult timp de odihnă înseamnă o mai bună absorbție.
  • Orice zgârieturi sau denturi accidentale realizate în timp ce uleiul de tung este încă proaspăt poate fi vizibil în finisajul finalizat.
  • 6. Ștergeți excesul de ulei. După ce uleiul a avut destule timp să se înmoaie, să alunece o cârpă curată peste suprafața elementului pentru a îndepărta orice urme rămase. Aruncați o privire la noua finalizare. În funcție de utilizarea intenționată a elementului și de profunzimea culorii pe care o faceți, puteți decide să opriți acolo sau să continuați să adăugați straturi pentru o protecție suplimentară.
  • Păstrați un ochi pentru spoturile umede care străluceau în caneluri și depresiuni - aceste zone pot fi ușor de trecut cu vederea.
  • Partea 3 din 3:
    Realizarea unui finisaj mai durabilObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Aplicați uleiul de tung 12
    1. Lăsați lemnul să se odihnească timp de 3-7 zile între haine. Tung ulei vindecă încet. Pentru cele mai bune rezultate, fiți pregătiți să așteptați până la o săptămână după fiecare aplicație pentru a vă asigura că legăturile de folie de urmărire este în siguranță la cea anterioară. În acest fel, va avea șansa de a întări separat.
    • Majoritatea proiectelor vor necesita între 4-6 haine individuale. Cu cât mai multe haine pe care le-ați pus, cu atât mai întunecate și mai lurestru, finalizarea va deveni și mai protejată va fi.
    • Tratarea lemnului cu ulei de tung este un proces continuu care poate dura câteva zile sau săptămâni, nu un proiect peste noapte. Luați-vă timpul și concentrați-vă pe aplicarea corectă a fiecărui strat.
  • 2. Nisip lemnul ușor înainte de a aplica următorul strat. Când sunteți gata să vă spălați pe mai mult ulei, faceți câteva treceri peste suprafață, cu un șmirghel ultra-fin impermeabil (320-600 de șmirghel sau lână din oțel 0000 este ideală) și blând ușor în toate direcțiile. Scopul este să-l scufundați suficient pentru a ajuta următorul baston. Amintiți-vă să pulverizați bine lemnul după șlefuire.
  • Utilizați o atingere ușoară pentru a evita șlefuirea prin finalizare.
  • Șlefuirea repetată va pregăti fiecare strat de ulei de tung pentru a accepta următorul strat formând "dinți" mici pentru uleiul proaspăt pentru a completa.
  • Imagine intitulată Aplicați uleiul de tung 14
    3. Permiteți câteva săptămâni pentru ca uleiul să se vindece complet. După ce ați aplicat numărul dorit de straturi, puneți elementul departe, astfel încât finisajul să poată fi configurat. Asigurați-vă că așteptați cel puțin 10-15 zile înainte de a expune lemnul la umiditate sau presiune. La sfârșitul acelui timp, uleiul va fi solidificat suficient pentru ca elementul să fie utilizat cu atenție.
  • Lemnul nou finit va vindeca cel mai rapid cand este stocat intr-un mediu rece si uscat.
  • sfaturi

    Atingeți îmbătrânirea finisajelor prin perierea pe un strat proaspăt de ulei de tung o dată la 1-2 ani.
  • La finisarea mobilierului, nu uitați să eliminați sau să trimiteți orice hardware sau alte accesorii pe care nu doriți să obțineți ulei.
  • Oilul de tung este un finisaj extrem de versatil care oferă rezistență la umiditate, zgârieturi, mucegai, bacterii, decolorare și decolorare fără a sacrifica forța sau flexibilitatea.
  • Puteți folosi ulei de tung pe aproape orice tip de lemn, inclusiv standby-uri comune de construcție, cum ar fi stejar, cedru, nuc, mahon, și teak.
  • Deși este derivat dintr-un tip de piuliță de copac, uleiul de tung este complet sigur pentru persoanele cu alergii de nuci.
  • Avertizări

    Aruncați cu atenție cârpele înmuiate cu ulei și alte materiale. Ei vor fi foarte inflamabili.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Oil de tung
    • Solventul chimic (spirite minerale, terebentină sau solvent organic de citrice)
    • Trisodium fosfat (TSP)
    • Curățenie curată, fără scame
    • Peruie largă de păr sau burete (opțional)
    • Șmirghel de înaltă gresie (100-120 grit)
    • Ultra-fin impermeabilier impermeabil (300-600 grit)
    • Lână de oțel 0000 (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar