Cum de a construi modele de modele

O clădire de model bine făcută poate completa o dioramă pentru un proiect școlar, adăugați detalii de fundal la un set de tren model sau vă ajută să preving un proiect complex de construcție. Piercarea împreună a clădirilor proprii de modele este mai ușoară decât ați putea gândi - în majoritatea cazurilor, tot ce aveți nevoie este un plan și câteva materiale simple și ieftine. Începeți prin elaborarea unui design de bază pentru clădirea dvs., apoi urmăriți planurile individuale pe materialul dvs. de alegere și le tăiați manual. Odată ce ați pregătit fiecare componentă separată, tot ce este lăsat să faceți este să le lipiți împreună și să adăugați atingerile de finisare.

Pași

Partea 1 din 3:
Proiectarea clădirii dvs
  1. Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 1
1. Decideți ce fel de clădire doriți să faceți. Înainte de a începe să vă puneți împreună clădirea modelului, trebuie să aveți un sens clar de ceea ce va arăta. Luați notă de diferite tipuri de clădiri în timp ce sunteți afară și pe cale să vă inspirați și să vă perfecționați imaginea mentală sau să vă folosiți imaginația pentru a veni cu propria structură unică de unică. Dacă îl puteți imagina, îl puteți construi.
  • Dacă intenționați să modelați o clădire reală, luați o mulțime de fotografii, astfel încât veți avea ceva de vizitat pe parcursul fazei de proiectare.
  • O casă simplă, hambar sau altă structură tradițională va fi cea mai ușoară pentru a crea prima încercare. Pe măsură ce abilitățile dvs. se îmbunătățesc, ați putea încerca mâna dvs. la vinuri elaborate, zgârie-nori, castele și alte tipuri de clădiri.

Bacsis: Simțiți-vă liber să modificați designul unei structuri existente în orice mod în care vă vedeți potrivite pentru a fi mai ușor de gestionat pentru nivelul dvs. de calificare și materialele cu care lucrați.

  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 2
    2. Schițați clădirea din mai multe unghiuri. Așezați-vă cu un creion și o foaie de hârtie și creați o redare brută a clădirii care arată cum va arăta din fiecare parte. Asigurați-vă că includeți cel puțin o vedere a acoperișului, împreună cu orice alte caracteristici de design proeminente.
  • Desenarea clădirii vă va permite să o vizualizați mai clar. Acesta vă va ajuta, de asemenea, să transferați planurile individuale ale structurii pe materialele dvs. de lucru odată ce vine timpul.
  • Schița dvs. nu trebuie să fie perfectă - va servi doar ca un ajutor vizual preliminar pentru a vă îndruma prin procesul de tăiere și asamblare a diferitelor bucăți ale clădirii modelului dvs.
  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 3
    3. Scala modelul dvs. la dimensiunea corespunzătoare dacă recreați o structură reală. Pentru a construi o replică miniaturizată cu dimensiuni și proporții precise, începeți prin găsirea înălțimii și lățimii clădirii pe care doriți să le modelați. Odată ce ați făcut acest lucru, trageți o diagramă de conversie a scalei de modelare online și utilizați cifrele enumerate pentru a traduce măsurătorile înregistrate la o scară dată, pe care o veți utiliza apoi pentru a vă construi modelul.
  • Cântarele sunt reprezentate ca fracții care indică cât de mare este un model în comparație cu obiectul pe care îl bazează pe. Dacă vă construiți modelul la o scară de 1/125, de exemplu, înseamnă că ar fi nevoie de 125 din modelul dvs. aliniat capăt la capăt pentru a egala lungimea clădirii reale.
  • Este posibil să puteți căuta dimensiunile exacte ale unei structuri date în înregistrările locale ale clădirilor. Rulați o căutare rapidă pentru "Înregistrări de clădiri" plus numele orașului sau al orașului și numele sau adresa clădirii pe care o căutați pentru a-și trage planurile de construcție originale.
  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 4
    4. Urmăriți fiecare plan individual al clădirii dvs. pe o foaie de carton greu. Acum, că știți ce doriți ca clădirea dvs. să arate și cât de mare doriți să fie, este timpul să vă transferați desenele la materialele dvs. de lucru reale. Desenați o schiță a fiecăruia dintre componentele principale ale clădirii, inclusiv podeaua, pereții, acoperișul și orice caracteristici periferice, cum ar fi coșurile, gablele, cutiile de flori sau downspouts.
  • De asemenea, puteți utiliza stiren, bord mat, spumă de gel sau lemn de balsa în loc de card. Unele dintre aceste materiale pot varia în ceea ce privește costurile și durabilitatea, dar toate sunt destul de moi pentru a tăia și a forma cu ușurință.
  • Dacă doriți ca modelul dvs. să aibă deschideri pentru ușile și ferestrele, asigurați-vă că le trageți în.
  • Partea 2 din 3:
    Tăierea diferitelor bucăți
    1. Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 5
    1. Tăiați componentele clădirii cu un cuțit de utilitate. Rulați atenția cu atenție de-a lungul contururilor pe care le-ați traversat mai devreme folosind un conducător metalic sau o margine dreaptă ca ghid. Mai degrabă decât să încerce să forțeze lama prin material, să folosească o presiune ușoară și să facă mai multe treceri, strângând ușor piesa liberă după aceea. Este posibil să trebuiască să vă întoarceți peste conturile dvs. de mai multe ori dacă lucrați cu un material mai puternic, cum ar fi stirenul sau lemnul.
    • Plasați o bucată de carton de resturi sub materialele dvs. pentru a vă proteja suprafața de lucru. Dacă vă gândiți să intrați în serios în modelare, o tăietură de auto-vindecare ar putea, de asemenea, să facă o investiție înțeleaptă.
    • Un cuțit în stil stiloul va oferi o mai mare precizie și control decât unul cu un mâner mai larg.

    Avertizare: Fiți atenți și acordați o atenție deosebită oricând vă ridicați cuțitul de utilitate. Lama va fi extrem de ascuțită, iar chiar și cea mai mică alunecare ar putea duce la accident sau rănire.

  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 6
    2. Scorurile de deschidere precum ușile și ferestrele pentru a le face mai ușor de lovit. Începeți cu vârful cuțitului în interiorul unui colț al schiței și trageți-l încet în colțul opus, opriți-vă înainte de a ajunge la linia perpendiculară. Apoi, rotiți-vă materialul, resetați cuțitul și scorați partea următoare a conturului. Când ați făcut fiecare parte, apăsați în jos materialul în exces din centrul deschiderii pentru ao elibera de piesa înconjurătoare.
  • Dacă, din anumite motive, aveți probleme, o altă opțiune este să vă extindeți tăieturile până la marginile piesei, să le fixați manual și lipiți-le înapoi fără materialul din deschideri.
  • Scorați-vă ușile și ferestrele în acest fel va produce, de asemenea, deschideri de curățare, deoarece nu veți fi supra-tăiate în materialul înconjurător.
  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 7
    3. Ori sau scor acoperișul face acoperișul dintr-o singură bucată de material. Poate fi dificil să pierați împreună împreună un acoperiș din o mulțime de bucăți mici. O soluție mult mai simplă este de a desena o linie suplimentară pe schița pentru piesa de acoperiș, unde cele două laturi vor veni împreună, apoi pliați cardul de-a lungul liniei pentru a forma punctul de acoperiș.
  • Dacă utilizați spumă de stiren, lemn sau gel, faceți o tăiere superficială a liniei de acoperiș și îndoiți secțiunile de material de pe fiecare parte distanță unul de celălalt pentru a crea o balama.
  • Această tehnică funcționează cel mai bine pentru acoperișurile de bază, gambrel și de calificare, alcătuite din două avioane. Dacă ați ales un stil de acoperiș mai complex pentru modelul dvs., nu aveți de ales decât să tăiați și să lipiți.
  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 8
    4. Schimbați lama pe cuțitul dvs. de utilitate de îndată ce devine plictisitor. Frecarea tăierii și a scorului va începe să vă plictisească instrumentul de tăiere după un timp. Când începeți să întâmpinați rezistență sau observați că tăieturile se simt dur, opriți ceea ce faceți și îndepărtați cu atenție lama cu care lucrați în prezent cu. Înlocuiți lama plictisitoare cu una proaspătă și reveniți la ea - veți simți diferența imediat.
  • Dacă utilizați un cuțit utilitar retractabil, deschideți carcasa și ridicați lama veche de marginea din spate pentru a evita tăierea accidentală. Unele lame mai noi sunt încărcate cu lame pre-crescute, ceea ce face posibilă oprirea secțiunii plictisitoare și extinderea unui vârf de brand nou, ultra-ascuțit.
  • Tăierea cu o lamă plictisitoare vă poate plictisi rapid și este mult mai probabil să vă deteriorați materialele de lucru.
  • Partea 3 din 3:
    Asamblarea și finalizarea modelului
    1. Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 9
    1. Lipiți modelul împreună unde se întâlnesc diferitele sale planuri. Aplicați o bandă subțire de adeziv de ambarcațiune de înaltă calitate sau un adeziv similar la marginile primei piese. Aliniați marginea lipită cu marginea corespunzătoare a piesei vecine și apăsați și țineți împreună cele două margini împreună. Permiteți lipiciului să se usuce timp de 15-20 de secunde înainte de a lăsa să meargă și să se deplaseze la următoarea piesă.
    • De asemenea, puteți utiliza un pistol fierbinte, un adeziv super sau un adeziv alb obișnuit pe lemn și majoritatea tipurilor de carduri și bord.
    • Pentru a raționaliza procesul de lipire, începeți prin punerea pereților exteriori în jurul piesei de podea, apoi atașați orice pereți interiori pe care doriți să îl includeți, salvând acoperișul pentru ultimul.

    Bacsis: Lipirea este una dintre cele mai multe părți consumatoare de timp ale clădirii modelului, dar și una dintre cele mai importante. Luați-vă timpul și asigurați-vă că fiecare cusătură și conexiune este cât mai curată și precisă posibil.

  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 10
    2. Aplicați un strat subțire de argilă pe suprafața exterioară a modelului dvs. (opțional). Apăsați bucăți mici de lut de modelare moale pe scheletul structurii dvs., lucrând în 3-4 în (7.6-10.2 cm) patch-uri. Odată ce ați acoperit întreaga structură, răspândiți și aplatizați argila cu tampoanele degetelor până când este o grosime uniformă. Aveți grijă să nu zdrobiți, îndoiți sau deteriorați altfel materialul subiacent.
  • Prinde lut ușor în cazul în care planurile separate ale modelului dvs. vin împreună pentru a crea colțuri și margini mai clare.
  • Orice tip de modelare standard sau lut uscat de aer va funcționa bine pentru majoritatea proiectelor. Asigurați-vă că selectați o culoare neutră dacă intenționați să pictați modelul finit.
  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 11
    3. Texturi sculptate și detalii fine în lut cu cuțitul dvs. de utilitate. Țineți cuțitul așa cum ați face un stilou sau un creion și să utilizați punctul de lama la pietrele de zidărie etch, linii de bord eșalonate sau modele mici de zidărie. Studiați fotografiile tipului de suprafețe și materiale pe care le replicați pentru a vă asigura că arată autentic.
  • De asemenea, puteți utiliza cuțitul utilitar pentru a "desena" pe plăcile de acoperiș, pervazurile ferestrelor, intermitentă și alte caracteristici realiste.
  • Dacă preferați să nu mergeți la necazul de a sculpta totul manual, luați în considerare achiziționarea unei foi de vinil sau plastic încorporat în finisajul exterior al alegerii dvs. Acestea lucrează în principal ca autocolante - tocmai le tăiați pentru a se potrivi cu forma pereților clădirii, a podelei sau a acoperișului și a le ușura.
  • Imagine intitulată Build Model Clădiri Pasul 12
    4. Vopsiți modelul finalizat pentru realismul adăugat. O lucrare detaliată de vopsea va oferi modelul dvs. o calitate mai realistă. Ridicați cât mai multe nuanțe, deoarece aveți nevoie pentru a împrumuta o culoare de culoare la multe caracteristici ale clădirii dvs. Veți avea nevoie de gri pentru piatra brută, roșu închis pentru cărămidă, maro sau bronz pentru lemn, negru pentru plăci de acoperiș, argint pentru metal, culori strălucitoare pentru siding, obloane și alte porțiuni pictate și așa mai departe.
  • Dacă ați folosit lut uscat de aer pentru a acoperi modelul dvs., va trebui să se încălzească lut înainte de a aplica vopsea. Pentru a face acest lucru, plasați modelul în cuptor pe cea mai mică setare timp de 15-20 de minute la un moment dat, permițând cuptorului să se răcească complet între runde pentru a împiedica arderea luturii. Continuați în acest fel până când se simte uscat și solid la atingere.
  • Acrilic, tempera sau vopseaua posterului este de obicei cea mai bună alegere pentru a aplica la lut.
  • sfaturi

    Un bun program CAD sau o bucată de software de design 3D poate veni la îndemână pentru elaborarea unor modele detaliate de construcție.
  • Pentru un produs final mai lustruit, luați în considerare angajarea unei afaceri 3D de imprimare pentru a fabrica bucățile individuale ale clădirii dvs. O altă opțiune este să le influențați de un serviciu local de tăiere cu laser sau de un magazin de semnătură pentru o mai mare precizie.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Creion și hârtie
    • Cardstock greu
    • Stiren, bord mat, spumă gel sau lemn de balsa (opțional)
    • Diagrama de conversie a scalei de modelare (opțional)
    • Camera (opțional)
    • Cuțit utilitar
    • Rigle metalice sau margine dreaptă
    • Lamele de înlocuire
    • Deșeuri de carton sau covoare de tăiere
    • Adeziv artistic de înaltă calitate
    • Modelarea moale sau lut uscat cu aer
    • Acrilic, tempera sau vopsea poster
    • Pensulă
    • Adeziv fierbinte, lipici super sau adeziv alb PVA (opțional)
    • Plăci de finisare din plastic sau de vinil exterior (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar