Cum să curățați daunele de fum

În urma unui foc de casă există o sarcină secundară considerabilă de a înlocui toate proprietățile distruse și de curățare a ceea ce rămâne. Proprietatea care rămâne după un incendiu pot fi deteriorate de fum și funingine, precum și de apă și substanțe chimice utilizate de pompieri. Chiar dacă focul a fost localizat, fumul și funinginele pot călători în casă, afectând pereții, covorul, tapițeria, draperii, îmbrăcămintea și alte obiecte personale. Pentru a repara și a recupera proprietatea dvs. deteriorată, veți dori să curățați fumul și funinginele de la pereți, textile, îmbrăcăminte și mobilier și scoateți mirosul de fum.

Pași

Partea 1 din 5:
Începând procesul de curățare după un incendiu
  1. Imagine intitulată Daunele curate de fum Pasul 1
1. Obțineți permisiunea de la un mandal de foc pentru a reintra în siguranță casa dvs. Nu introduceți o casă sau altă clădire afectată de foc până când ați primit cuvântul de la un profesionist că este sigur să faceți acest lucru. Cât de curând după un incendiu pe care îl aveți înapoi în clădire va depinde de severitatea focului și de măsurile utilizate pentru a pune focul.
  • Evaluați deteriorarea bunurilor dvs. după ce vă întoarceți înăuntru. Decideți ce doriți să încercați să curățați și ce trebuie să renunțați.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 2
    2. Permite circulația aerului proaspăt. Cât mai curând posibil, deschideți ferestrele în fiecare cameră pentru o ventilație crescută și aduceți un ventilator mic pentru a mări cantitatea de flux de aer în cameră. Acest lucru va ajuta la clar construirea oricărui fum rezidual, minimalizați mirosul de fum și asigurați aer liber și fără funingine pentru a respira.
  • Rulați un dezumidificator cu ferestrele închise dacă locuiți într-un climat cu vreme caldă și umedă și aveți deteriorarea apei asociate cu deteriorarea fumului. În această situație, mai mulți fani puternici vor fi cheia.
  • Schimbați zilnic filtrul cuptorului dacă se execută căldura. Fă acest lucru până când filtrul nu prezintă funingine.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 3
    3. Articole umede uscate înainte de a încerca să curețe deteriorarea fumului. Fanii și dezumidificatoarele vor ajuta la această sarcină. Cu toate acestea, dacă furtunurile de apă au fost folosite pentru a scoate focul, ar putea fi cel mai bine să angajeze profesioniști pentru a face curățarea combinată a incendiilor / apei.
  • Contactați compania de asigurări pentru contractanți de restaurare aprobată pe care le puteți contacta.
  • Vizitați site-ul Better Business Birou sau lista lui Angie pentru a găsi contractori de încredere.
  • Dacă încercați să vă uscați casa, aveți grijă de orice mucegai sau mucegai de dedesubt sub covoare și podele. Îndepărtați toate covoarele de la casă. Prezența matriței poate fi un risc grav de sănătate și poate deteriora podelele dvs. dincolo de reparații.
  • Dacă este posibil, investiți în unele fani mari de mlaștină pentru a vă ajuta să uscați și să vă evacuați casa.
  • Partea 2 din 5:
    Curățarea deteriorării fumului de pe pereți și plafon
    1. Imagine intitulată Damage curată de fum Pasul 4
    1. Asigurați-vă că zona este bine ventilată. Combinarea fumurilor dure de fum cu produse de curățare vă poate irita plămânii, deci asigurați-vă că aveți ferestrele deschise (dacă este posibil) și ventilatoarele care rulează pentru a aduce aer curat în zona în care lucrați.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 5
    2. Purtați ochelari de protecție și mănuși grele. Mai ales când curățați plafonul, ochelarii de protecție vă vor împiedica să vă îmbogățiți în ochi, în timp ce mănușile de cauciuc vă vor proteja mâinile de la curățarea substanțelor chimice. În plus, încercați să purtați haine vechi pe care le faceți minte să fie colorate și ruinate. O pălărie vă va proteja părul de praf și funingine.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 6
    3. Puneți o cârpă de picătură pe podea. Acest lucru vă va ajuta să evitați transferarea petelor de funingine la covor sau pardoseală.
  • Imagine intitulată Damage curată de fum Pasul 7
    4. Scapi de funingine liberă pe suprafața pereților. Primul pas spre curățarea deteriorării fumului este de a elimina orice funingine liberă agățată de pereți. Acest lucru se poate face cu un aspirator sau cu un burete chimic uscat.
  • Fixați atașamentul simplu pe furtunul de aspirator și țineți duza ușor deasupra suprafeței peretelui. Mutați-l înainte și înapoi până când toată funinginea este îndepărtată. De asemenea, puteți încerca să utilizați atașamentul periei pentru a peria orice funingine suplimentară. Orice lucru care nu este aspirat în aspiratorul tău ar trebui să cadă pe cârpă de picătură.
  • Încercați un burete chimic uscat ca o alternativă la aspirare. Acest burete chimic este foarte recomandat deoarece este impregnat cu o substanță chimică care îndepărtează funinginea și fumul de pe perete. Folosind un burete uscat, ștergeți în mod repetat pata de funingine pe perete. Când buretele devine saturat cu funingine, spălați-l într-o chiuvetă și lăsați-l să se usuce la aer.
  • Dacă există deteriorări severe de funingine pe pereți sau la plafoane, acestea ar putea fi necesare înlocuite.
  • Imagine intitulată Daune curată de fum Pasul 8
    5. Scoateți funinginea cu soluția Trisodium Fosfat (TSP). Un derulant popular pentru pereții deteriorați de fum este fosfatul trisodium (TSP). În timp ce aceasta este o soluție mai puternică de curățare, ea încă mai necesită o mare parte și efort pentru a curăța deteriorarea pereților și / sau a tavanului.
  • Puneți o pereche de mănuși grele pentru a vă proteja mâinile și antebrațele și o pereche de ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii. Purtați haine vechi pe care nu vă deranjează că ați distrus.
  • Umpleți o găleată standard cu apă caldă cu 1 galon și adăugați 1 lingură de TSP.
  • Umeziți un burete cu soluția TSP și ștergeți-vă pe perete sau tavan cu buretele. Lucrați o secțiune la un moment dat.
  • Clătiți secțiunea pe care tocmai ați curățat-o cu o cârpă în apă curată.
  • Continuați până când întregul perete și / sau plafon a fost curățat.
  • Repetați pasul de spălare / clătire de mai multe ori, în funcție de severitatea acumulării funinginei. Fiți precauți să nu vă suprasolicitați pereții cu apă sau să lăsați apa să se scurgă între pereți și panouri de bază.
  • Dacă deteriorarea fumului este încă vizibilă după acest proces de curățare, probabil că va trebui să vă depășiți pereții și / sau pe plafon și să vă reparați. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că sunt cât mai cu cât mai curat înainte de a face acest lucru.
  • Feriți-vă că TSP este un curățitor aspru și poate avea efecte iritante asupra pielii și ochilor. Aveți grijă să nu lăsați-o să atingă pielea și, dacă o face, spălați-l imediat și fiți în căutarea unei iritații severe.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 9
    6. Căutați un produs de curățare comercială. Există multe produse comerciale de curățare comercială, concepute pentru a elimina funinginele din pereți, precum și alte suprafețe. Puteți alege soluții care sunt grele pentru deteriorarea fumului severă sau care sunt suficient de blânzi pentru a fi utilizate în jurul copiilor și animalelor de companie. O căutare online simplă va oferi multe opțiuni, dar aici sunt câteva sugestii pentru a începe cu:
  • Degresați-vă degresați-all-toate degresant: suficient de greu pentru a elimina cele mai grele leziuni ale fumului.
  • Benecul degresant atomic: un degresant botanic fără solvent, de înaltă performanță, sigur pentru utilizare în jurul oamenilor și animalelor de companie.
  • CHEMSPEC Spălați peretele lichid-solv: Special formulat pentru a îndepărta funinginele și reziduurile de fum de pe pereți și suprafețe dure.
  • Imagine intitulată daune de fum curat Pasul 10
    7. Încercați să scoateți mirosul de fum din pereții dvs. După ce ați curățat funinginea, va trebui să vă ocupați de mirosul de fum. Pereții pot absorbi fumul și pot scurge înapoi în cameră. Mai multe articole comune de uz casnic sau cele găsite cu ușurință în magazinele de produse alimentare pot fi folosite pentru a îndepărta mirosul de fum încăpățânat de pe pereții casei dvs., chiar dacă nu apar fum sau murdar la început.
  • Plasați o foaie de plastic în jurul bazei pereților pentru a evita scurgerea apei între pereți și panouri de bază.
  • Umpleți o găleată cu apă caldă și adăugați câteva linguri de detergent, suficiente, astfel încât să creați câteva bule.. Ștergeți pereții cu apă cu săpun folosind o cârpă moale sau un burete.
  • Utilizați oțet alb ca alternativă. Încercați să ștergeți pereții lavabili cu oțet alb (acest lucru poate fi folosit și pe mobilier și podele). Oțet, în timp ce mirosul puternic, poate fi folosit ca un neutralizator puternic de miros.
  • Pereți de pulverizare și zona înconjurătoare cu Febreeze. Febrez, vândut în multe magazine, utilizează ciclodextrină pentru a absorbi mirosul. Încercați să pulverizați pereții și zona afectată în jos cu FebReeze pentru a reduce mirosul de fum. Mirosul Febreeze va fi o schimbare de bun venit de la mirosul de fum!
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 11
    8. Consultați un profesionist de daune de fum dacă aveți leziuni grave de fum în casa dvs. În timp ce repararea profesională a fumului poate fi costisitoare și potențial neprietenoasă pentru mediu, există companii care vor folosi proceduri ecologice de eliminare a fumului.
  • Uită-te în paginile galbene sau on-line sub "Foc și apă de răsturnare a apei."
  • Partea 3 din 5:
    Curățarea deteriorării fumului din textilele de uz casnic
    1. Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 12
    1. Îndepărtați funingul din textile cu un aspirator. Țineți ușor duza aspiratorului deasupra suprafeței tapițeriei, draperii sau covorului și mutați-o înainte și înapoi pe element. Funinginea este uleioasă și pete foarte ușor, astfel încât va trebui să fie eliminată cât mai curând posibil, înainte de a avea loc o curățare sau deodorizare suplimentară.
    • Nu utilizați atașamente în vid sau un vid în poziție verticală. Perii tind să forțeze funinginele mai departe în țesături și le vor face mult mai greu de curățat. Un vid în poziție verticală va împământa funinginea în țesătură sau covor.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 13
    2. Deodorizați textilele de uz casnic. După ce funinginea este scoasă din suprafața oricărui mobilier și textile, veți dori să dezamorizați aceste elemente. În timp ce asistența profesională este recomandată pentru a vă asigura că mirosul de fum este complet eliminat din aceste elemente, este posibil să încercați să le dezamăgiți folosind metode la domiciliu.
  • Se dizolvă 1 ceașcă de detergent de spălat vase în 1 galon de apă caldă. Complet submarge toate elementele (inclusiv capacele de mobilier, perdele etc.) și lăsați-i să se înmoaie peste noapte într-o mașină de spălat sau o cadă. Scurgeți-le și spălați ca de obicei a doua zi.
  • Pentru elementele care pot fi albite, amestecați 4-6 linguri linguri cu 1 cană de lizol sau înălbitor de uz casnic și 1 galon de apă. Adăugați elemente textile, clătiți cu apă limpede și uscați.
  • Pentru mirosuri mai incapabile, chemați un profesionist care va face un tratament de ozon. Acest tratament deodorizant rupe de fapt moleculele de fum pentru a elimina ordinea. Acest lucru se poate face printr-un restaurator profesionist de incendiu cu un generator de ozon.
  • Discutați cu un dispozitiv de curățare la uscat local despre utilizarea comenzilor. Spune-le că au existat daune de fum și pot folosi aceste substanțe chimice pentru a elimina mirosurile din textile și îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Damage curată de fum Pasul 14
    3. Curățați textile de uz casnic. După deodorizare, veți dori să curățați complet toate textilele. Luați ceva care nu este lavabil (inclusiv cele mai multe draperii) la un curățător uscat pentru curățarea tradițională uscată.
  • Spălați obiectele lavabile la mașină în apă caldă, utilizând detergentul lichid normal. Pot fi necesare mai multe spălări pentru a obține aceste elemente cât mai curate posibil.
  • Imagine intitulată daune de fum curat Pasul 15
    4. Au covoare curățate profesional. După ce covoarele dvs. sunt complet uscate, curățenia profesională (care ar putea fi necesar să se facă de două ori, o dată după foc pentru a îndepărta funinginele și, o dată după ce restul proceselor de restaurare au avut loc în casă), va ajuta să le facă cât mai curată posibil. În unele cazuri, va trebui să scoateți covorul din cauza mucegaiului sau a matriței pe podele de dedesubt. Este foarte recomandat să lăsați curățarea covoarelor către profesioniștii să fie pe deplin dezodoriza și să scape covoarele de daune de fum.
  • Partea 4 din 5:
    Curățarea deteriorării fumului de la îmbrăcăminte
    1. Imagine intitulată Daunele curate de fum Pasul 16
    1. Sortați ceea ce poate fi salvat din ceea ce este dincolo de reparații. Orice îmbrăcăminte cu găuri de ardere sau deteriorări severe ar trebui să fie eliminate.
    • Sortați hainele în grămezi pe baza tipurilor de țesături și a instrucțiunilor de spălare.
    • Feriți-vă de orice îmbrăcăminte care este doar curată uscată, deoarece acestea trebuie tratate profesional.
  • Imagine intitulată Daune curate de fum Pasul 17
    2. Îndepărtați cât mai mult posibil de îmbrăcămintea dvs. Acest lucru se poate face prin luarea de îmbrăcăminte afară și oferindu-i un shake blând sau prin atașarea atașamentului simplu la aspiratorul dvs. și o rulează chiar peste suprafața îmbrăcăminții.
  • Nu utilizați niciodată atașamentul periei cu aspiratorul dvs. dacă scoateți funinginea de la îmbrăcăminte. Părul de perie pot forța particulele de funingine în haine.
  • Imagine intitulată Daunele curate de fum Pasul 18
    3. Curățați deteriorarea fumului de la îmbrăcămintea dvs.Cercetările controlate au arătat că îmbrăcămintea deteriorată de incendiu este cel mai bine curățată de metode diferite în funcție de conținutul de țesături. Folosind o metodă specifică de curățare adaptată conținutului de țesături din îmbrăcămintea dvs., va ajuta la salvarea cât mai multă îmbrăcăminte posibilă. Imbracamintele deteriorate de fum ar trebui sa fie complet restabilite dupa 5 masini.
  • Utilizați detergent lichid pentru a returna hainele în starea originală dacă acestea sunt 65/35 amestec de bumbac poliester, 50/50 amestec de bumbac de poliester sau bumbac pur.
  • Utilizați detergentul de pulbere și înălbitorul (numai pentru îmbrăcăminte de înmormântare) pentru îmbrăcăminte care este de 65/35 amestec de bumbac poliester, 50/50 amestec de bumbac poliester sau bumbac pur.
  • Fiți conștienți de faptul că curățarea chimică este non-eficientă cu îmbrăcămintea care este de 65/35 amestec de bumbac de poliester, 50/50 amestec de bumbac din poliester sau bumbac pur.
  • Recunoașteți că țesăturile de poliester 100% nu pot fi niciodată returnate pe deplin în starea lor originală.
  • Imagine intitulată Daune de fum curat Pasul 19
    4. Deodorizați-vă îmbrăcămintea. După ce îmbrăcămintea dvs. este restaurată la aspectul său original, poate avea încă un miros de fum rezidual. Spălarea hainelor în apă caldă, cu detergenți diferiți pentru spălarea a 1-5 vă pot ajuta să eliminați acest miros.
  • Utilizați detergentul de pulbere sau detergent lichid (cu nemăsurarea noastră) pentru a scoate mirosul de fum din orice tip de îmbrăcăminte lavabilă.
  • Evitați utilizarea deodorizatorilor de uz casnic pentru a elimina mirosul. Acestea vor masca temporar mirosul.
  • Imagine intitulată daune de fum curat Pasul 20
    5. Evitați curățarea uscată dacă este posibil. Nu va elimina pe deplin mirosul de fum din îmbrăcăminte. Este mai bine să spălați orice îmbrăcăminte care să fie spălată în cazul în care puteți pune elemente diferite până la ca mai multe spălări, după cum este necesar pentru a le restabili la calitatea lor originală.
  • Acestea fiind spuse, unele agenți de curățare uscată pot folosi contracare speciale pentru a elimina mirosurile de la îmbrăcăminte. Discutați cu agentul de curățare uscat pentru a vedea dacă această opțiune este disponibilă.
  • Imagine intitulată Damage curată de fum Pasul 21
    6. Contactați un profesionist dacă mirosul de fum Lingers. Ei vor putea să efectueze un tratament de ozon pe hainele voastre care vor distruge molecula de fum și mirosul.
  • Partea 5 din 5:
    Curățarea deteriorării fumului din mobilier
    1. Imagine intitulată Damage curată de fum Pasul 22
    1. Curățați mobilierul din lemn. Veți dori să vă tratați ușor mobilierul din lemn pentru a evita eliminarea finisajului sau pentru a provoca daune permanente.
    • Vidați funinginea de pe mobilier folosind un atașament plat. Nu frecați atașamentul de-a lungul lemnului, deoarece acest lucru poate să mănânce funingul în lemn. Dacă mobilierul dvs. de lemn este terminat, puteți lua în considerare utilizarea atașamentului perii și frecarea ușoară a părului de-a lungul suprafeței mobilierului.
    • Ștergeți lemnul cu un burete chimic uscat. Acest lucru este similar cu procesul de îndepărtare a funinginei de pereți. Ștergeți buretele uscat de-a lungul suprafeței lemnului în linii drepte până când buretele devine negru cu funingine. Clătiți buretele și lăsați-l să se usuce.
    • Restaurați lemnul cu poloneză. Utilizați o polană de restaurare a cremei pentru cele mai bune rezultate și nu lăsați crema pe lemn pentru mai mult de 5-10 minute. Luați în considerare utilizarea unui polonez ca restaurarea mobilierului de cremă Poloneză. De asemenea, puteți folosi un spray ca angajamentul.
  • Imagine intitulată Deteriorarea curată a fumului 23
    2. Curățați mobilierul din piele. Curățarea mobilierului din piele poate fi dificilă, deoarece trebuie tratată ușor și nu poate fi șampon ca o țesătură. Folosirea unui deodorizator blând vă poate ajuta să eliminați în mod eficient mirosul de fum din mobilierul din piele.
  • Vidați funinginea de pe mobilier folosind un atașament plat. Nu frecați atașamentul de-a lungul suprafeței mobilierului din piele, deoarece acest lucru poate să mănânce funingul în mobilierul.
  • Aplicați săpunul de șa sau săpun din piele la o cârpă curată și ștergeți pielea cu ea. Urmați instrucțiunile de pe sticlă pentru cele mai bune rezultate.
  • Pulverizați pielea cu un amestec de jumătate de jumătate de jumătate de oțet amestecat într-o sticlă de pulverizare. Pentru că nu poți șampona Piele, acesta este cel mai bun pariu pentru a scoate un miros. Ștergeți acest amestec și apoi ștergeți mobilierul cu o cârpă umedă curată. Nu saturați pielea.
  • Curățarea cu aburi poate fi, de asemenea, eficientă pentru mobilierul din piele. Puteți cumpăra un dispozitiv de curățare cu aburi pentru casa dvs. sau pentru profesioniștii dvs. de angajare pentru a face acest lucru pentru dvs.
  • Se presară bicarburarea de sodiu pe piele și lăsați-o să stea peste noapte. Vidați-l dimineața și repetați dacă este necesar.
  • Amintiți-vă să curățați fiecare pernă și pernă separat dacă mobilierul dvs. are piese detașabile.
  • Imagine intitulată Damage curată de fum Pasul 24
    3. Curățați mobilierul de țesături. Mobilierul de țesături neasculabile pot fi încăpățânate de fum. Veți dori să curățați aceste piese de mobilier cât mai curând posibil, deoarece acestea vor scurge încet mirosul de fum în restul casei tale.
  • Dacă orice acoperire de țesături poate fi scoasă din mobilier, faceți acest lucru. Este mai ușor să curățați mirosul de fum într-o mașină de spălat.. De asemenea, puteți adăuga 1 ceașcă de oțet alb la apa de spălare pentru a crește puterea de îndepărtare a mirosului.
  • Se presați soda de copt cu un pic de sare pe întreaga suprafață a mobilierului afectat. Soda de copt este un amortizor bine-cunoscut de miros.
  • Permiteți soda de copt să stea timp de 1-2 zile.
  • Vacuum Soda de coacere departe folosind atașamentul de bază al aspiratorului dvs.
  • Repetați până când mirosul este îndepărtat.
  • Luați în considerare achiziționarea unui produs numit Odor Verificați de Watkins. Acest produs este găsit în mod specific pentru a funcționa bine pentru îndepărtarea mirosurilor de fum.
  • Avertizări

    Funingine, reziduul lăsat de lucrurile arse după un incendiu, poate fi un pericol pentru sănătate atunci când intră în sistemul respirator al unei persoane. Atunci când particulele de funingine intră în alveole în plămâni, ele pot fi eliberate în sânge și astfel ajung în alte părți ale corpului. Dacă aceste impurități se acumulează, ele pot fi periculoase pentru sănătatea unei persoane.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar