Cum de a curăța funinginea de pe cărămidă

Un șemineu poate fi un plus confortabil la orice casă, dar unul dintre produsele secundare inevitabile este funingul pe cărămizii din jur. Funinginele poate lăsa petele de durată pe materialul pe care îl are în contact, deci este important să curățați această acumulare cel puțin o dată pe an. Pentru a curăța funinginele de pe cărămidă, lipiți cu utilizarea de bicarbonat de sodiu sau oțet alb pentru o soluție naturală sau utilizați un detergent chimic ca TSP pentru a vă face din nou cărămizi.

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea șemineului gata să curețe
  1. Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 1
1. Lăsați șemineul să se răcească timp de cel puțin 12 ore înainte de a începe. Cărămizi calde nu ar trebui curățate. După focul dvs., lăsați totul să se răcească peste noapte sau timp de cel puțin 12 ore înainte de a începe orice metode de curățare. Acest lucru vă va proteja mâinile și asigurați-vă că nu se încălzește substanțe chimice pe măsură ce le folosiți.
  • Dacă utilizați șemineul pentru căldură, luați în considerare curățarea acestuia în lunile de vară când nu va trebui să o utilizați la fel de mult.
  • Imagine intitulată Funingura curată din cărămidă Pasul 2
    2. Scoateți cenușa și funingul liber. Utilizați o perie și praf la Curățați-vă șemineul înainte de a începe să-l curățați. Aruncați orice cenușă sau bucăți mari de lemn cărucior care ar putea fi în șemineu. Acest lucru vă va face mai ușor procesul de curățare.
  • Puteți renunța la lemn care nu a fost ars să utilizeze mai târziu.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 3
    3. Așezați o cârpă sau prosoape în jos pentru a vă proteja podelele. Pe măsură ce curățați, puteți să scurgeți apă sau substanțe chimice pe podea în jurul șemineului. Așezați o acoperire de protecție pe podelele din jurul șemineului dvs. pentru a vă asigura că nu vă deteriorați covorul sau lemnul tare.

    Avertizare: Nu utilizați ziare, deoarece cerneala poate transfera pe podele dvs. dacă se udă.

  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 4
    4. Puneți mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile. Pe măsură ce vă curățați șemineul, puteți ajunge să obțineți substanțe chimice pe mâini. Puneți mănuși de bucătărie din cauciuc pentru a vă proteja pielea și pentru a evita iritarea. Dacă utilizați TSP Cleaner, puneți și ochelari de protecție.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind bicarbonat sifon
    1. Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 5
    1. Faceți o pastă de un raport de 1: 1 de apă și sodă de coacere. Se combină 4 linguri de sodă de copt cu 4 linguri (59 ml) de apă caldă. Se amestecă ingredientele împreună până când formează o pastă groasă. Dacă amestecul dvs. este prea curgător, adăugați mai multe biciclete.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 6
    2. Frecați amestecul în cărămizi cu mâinile. Scoateți cantități mari de pastă de sodiu de copt și răspândiți-o pe șemineu. Lucrați de la partea de sus în jos pentru a crea un strat subțire peste fața cărămidă. Răspândiți pastă suplimentară pe interiorul șemineului, deoarece acesta este locul în care funinginea va fi cea mai groasă. Acordați o atenție deosebită crevărilor și canelurilor între cărămizi. Concentrați-vă pe orice zone ale șemineului sunt deosebit de murdare.
  • Puneți mănuși de bucătărie din cauciuc pentru a vă proteja mâinile sau pentru a folosi o cârpă curată pentru a răspândi pasta în schimb.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 7
    3. Lăsați pasta să stea timp de 10 minute. Soda de copt va funcționa pentru a descompune grăsimea și murdăria pe cărămizi. Lăsați pastele să stea timp de aproximativ 10 minute pentru a slăbi funinginea. Nu lăsați paste să se usuce sau să se întărească până la capăt sau să vă deterioreze cărămizile.
  • Dacă pasta dvs. devine prea uscată, pulverizați-o cu apă pentru ao slăbi din nou.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 8
    4. Curățați amestecul departe cu o perie abrazivă de frecare. Utilizați o perie de curățare cu părul tare pentru a curăța amestecul. Îndepărtați peria în apă ocazional pentru a spăla reziduul de sodiu de copt. Soda de copt ușor abrazivă va lucra cu peria pentru a curăța funingul dur.
  • Nu periați atât de mult încât să deteriorați cărămizile în sine.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 9
    5. Ștergeți cărămizile cu apă caldă și scoateți cârpele de cădere. Utilizați un burete moale înmuiat în apă caldă pentru a îndepărta complet orice sodă de coacere rămasă pe cărămizi. Lăsați șemineul să se usuce complet înainte de ao folosi din nou. Îndepărtați orice cârpe de cădere sau prosoape pe care le-ați pus jos pentru a prinde scurgerile.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea cu oțet
    1. Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 10
    1. Combinați un raport de 1: 1 de oțet alb și apă într-o sticlă de pulverizare. Se combină 1 cană (240 ml) de oțet alb cu 1 cană (240 ml) de apă caldă într-o sticlă de pulverizare. Agitați sticla pentru a vă asigura că sunt bine amestecate. Utilizați o sticlă curată de pulverizare care nu a avut vreodată substanțe chimice dure în ea.
    • Puteți cumpăra sticle goale de pulverizare la cele mai multe magazine de uz casnic și hardware.

    Avertizare: Dacă cărămizile dvs. sunt mai mari de 20 de ani, oțetul poate fi prea aspru asupra lor.Utilizați un aparat de curățare non-acid, cum ar fi bicarcada sifonului.

  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 11
    2. Pulverizați interiorul și în afara șemineului cu soluția de oțet. Lucrul din partea de sus în jos, pulverizați-vă soluția de oțet peste cărămizi. Acordați o atenție deosebită domeniilor care au o mulțime de funingine, care ar putea fi chiar în jurul deschiderii șemineului. Asigurați-vă că aveți o cârpă de picătură în jos pentru a prinde orice picurare.
  • Dacă aveți o soluție de oțet rămase, îl puteți folosi ca un curățător natural pentru băi și blaturi.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 12
    3. Lăsați amestecul să stea timp de 10 minute. Oțetul este ușor acid, deci va funcționa pentru a descompune funinginea și murdăria blocată pe cărămizi. Lăsați oțetul și apa să stea pe cărămizi, dar nu lăsați-o să se usuce. Nu lăsați-o să stea mai mult de 10 minute, sau aciditatea ar putea începe să vă deterioreze cărămizile.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 13
    4. Curățați cărămizile de sus în jos cu o perie de curățare. Îndepărtați peria de curățare în apă caldă și curățați cărămizile. Acordați o atenție deosebită canelurilor între cărămizi și orice zone care au o mulțime de funingine. Curățați la cărămizi până când mirosul de oțet nu mai este acolo.
  • Puteți presăra bicudinea de sodiu peste cărămizi pentru a elimina mai repede oțetul. Cu toate acestea, acest lucru va cauza o reacție de spumare pe cărămizi și ar putea crea o mizerie.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 14
    5. Curățați cărămizile cu apă caldă și scoateți cârpele de cădere. Utilizați un burete moale pentru a răspândi rapid apă caldă peste toate cărămizile. Scoateți orice cârpe de cădere sau prosoape pe care le-ați folosit pe podea în jurul șemineului. Lăsați șemineul să se usuce complet înainte de a arzi ceva din nou.
  • Metoda 4 din 4:
    Eliminarea funinginei cu TSP
    1. Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 15
    1. Puneți mănuși pentru a vă proteja mâinile. TSP, sau fosfatul trisodium, vă poate deteriora pielea dacă o primiți direct. Puneți mănuși de bucătărie din cauciuc pentru a vă proteja mâinile. Evitați să atingeți TSP cu mâinile goale cât de mult puteți.
    • Puteți găsi mănuși de cauciuc la cele mai multe magazine de bunuri de origine.

    Avertizare: TSP poate, de asemenea, să vă rănească ochii. Purtați ochelari de protecție dacă sunteți preocupat de stropire.

  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 16
    2. Se amestecă fosfatul trisodic și apa caldă într-o găleată. Se combină 8 lingurițe (112 g) de TSP și 1 galon (3800 ml) de apă caldă. Utilizați o găleată de plastic care nu va intra în contact cu alimentele mai târziu. Se amestecă amestecul până când formează o pastă subțire, apoasă.
  • Puteți cumpăra TSP la cele mai multe magazine hardware.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 17
    3. Utilizați o perie greu, pentru a curăța amestecul în cărămizi. Curățați paste în cărămizi în exterior și în interiorul șemineului dvs. folosind peria. Lucrați din partea de sus în jos și aplicați o pastă suplimentară în zonele cu mai multă funingine. Curățați în zonele pentru a elimina funinginea. Aveți grijă să nu deteriorați cărămizi în timp ce vă curățați, mai ales dacă șemineul dvs. este vechi.
  • Imagine intitulată funingine curată din cărămidă Pasul 18
    4. Clătiți cărămizile cu apă caldă folosind un burete. Utilizați un burete moale pentru a aplica apă caldă peste tot cărămizi. Burete ușor orice reziduu TSP care este lăsat pe cărămizi. Clătiți găleata și perii cu atenție odată ce ați terminat să le utilizați.
  • Dacă există încă o funingine rămase pe cărămizi, aplicați mai multă pastă TSP și curățați-le din nou.
  • Când ați terminat, scoateți-l pepcloths.
  • sfaturi

    Ardeți doar lemnul uscat, curat pentru a vă menține șemineul curat pentru mai mult timp.

    Avertizări

    Nu folosiți niciodată substanțe chimice abrazive atunci când curățați funinginea din caramida. Mulți vor lăsa un film inflamabil care ar putea fi periculos data viitoare când folosiți șemineul.
  • Curățați doar șemineul când sunteți sigur că toate cenușele sunt în întregime reci. Căldura poate rămâne prinsă în cenușă timp de câteva zile după un incendiu și ați putea să vă ardeți din greșeală.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind bicarbonat sifon

    • Bicarbonat de sodiu
    • Picătură cârpă sau prosoape
    • Mănuși sau cârpă
    • Perie abrazivă

    Curățarea cu oțet

    • oțet alb
    • Sticla cu pulverizator
    • Perie abrazivă

    Eliminarea funinginei cu TSP

    • Trisodium fosfat
    • Găleată
    • Mănuși
    • Ochelari de protecție (opțional)
    • Perie abrazivă
    • Burete
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar