Cum de a repara un ventilator de tavan wobbling

Un ventilator de tavan wobbling este tare, inestetic și periculos dacă nu este tratat corect. Din fericire, cu toate acestea, nu trebuie să sunați la Handyman pentru a obține fanul dvs. echilibrat și fericit. Tot ce aveți nevoie este o șurubelniță, o curte și unele greutăți ușoare (cum ar fi un kit ieftin de echilibrare a lamei sau monede și o bandă clară) pentru a obține ventilatorul tavanului să funcționeze fără probleme.

Pași

Metoda 1 din 3:
Strângerea șuruburilor
  1. Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 1
1. Asigurați-vă că ventilatorul nu poate porni în timp ce lucrați. Opriți ventilatorul, apoi trageți cablul de control al ventilatorului pentru a vă asigura că, chiar dacă cineva a fugit pornirea accidentului, ventilatorul nu va începe să se întoarcă în timp ce lucrați la el.
  • Dacă intenționați să lucrați la motor sau doriți să vă simțiți extra sigure, faceți clic pe întrerupătorul de circuit, astfel încât să nu existe nici o alimentare în camera la care lucrați. Acest lucru, totuși, va face dificilă testarea ventilatorului.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 2
    2. Curățați lamele ventilatorului. Praful, murdăria și resturile de colectare pe partea de sus a fanilor pot face acest lucru în afara echilibrului, precum și intră în motor sau caneluri și provoacă probleme legate de wigglare. Pentru a le curăța:
  • Luați o cârpă umedă, cu săpun și ștergeți fiecare lamă pentru a îndepărta praful. O mică soluție de praf sau o picătură de săpun de mâncare ar trebui să fie suficientă.
  • Clătiți săpunul și ștergeți orice spumă cu o cârpă curată și umedă.
  • Uscați lamele utilizând un prosop curat sau șervețele de hârtie.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 3
    3. Verificați și strângeți toate șuruburile vizibile ale ventilatorului. Aceasta include șuruburile care dețin lamele și orice conexiuni între lumină și ventilator. Șuruburile libere pe orice parte a ventilatorului de tavan permit pieselor să se deplaseze independent, făcând totul să se rătăcească atunci când lamele se ridică la viteză.
  • Șuruburile trebuie să fie strânse în mână, dar nu vă rupeți încheietura mâinii încercând să le aduceți în plus. Odată ce încep să se opună întoarcerii, sunteți bine să mergeți.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 4
    4. Scoateți baldachinul în care ventilatorul se atașează la tavan și strângeți orice șuruburi. Aceste șuruburi păstrează ventilatorul atașat, iar wobblingul va fi cel mai mic dintre grijile dvs. dacă se vor pierde prea mult. Desfaceți șuruburile și glisați baldachinul în jos, apoi strângeți în mână orice șuruburi vizibile în care ventilatorul îndeplinește plafonul pentru a vă asigura că ventilatorul este bine atașat.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 5
    5. Verificați mingea cuierului înainte de a retaua baldachinul. Această minge mică se potrivește într-un castron în formă de asemănător ca un os într-o priză. Atașat la minge este bara de centrală a ventilatorului care păstrează totul atașat la tavan. Asigurați-vă că balonul cuierului este complet așezat, astfel încât mingea se potrivește perfect în articulația sa și nu se mișcă în jur. Reatașați baldachinul când ați terminat.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 6
    6. Strângeți șuruburile de susținere a downrodului. Aceste șuruburi mici se atașează în partea superioară a motorului, unde downodul (venind din tavan) întâlnește corpul ventilatorului. Există de obicei 2-3 șuruburi care păstrează ventilatorul atașat, dar pot fi acoperite de o piesă mică de metal pentru a face ca ventilatorul să arate mai atrăgătoare. Pur și simplu deșurubați sau împingeți această acoperire în jos în jos și strângeți orice șuruburi pe care le vedeți.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 7
    7. Rulați ventilatorul la înălțime pentru a verifica orice wobble. Odată ce ați strâns șuruburile în lamele, coborârea și montarea, încercați din nou ventilatorul și vedeți dacă ați făcut progrese. Dacă nu, problema vine probabil din lame dezechilibrate sau deformate. Cu toate acestea, menținând șuruburile să dureze doar câteva minute și ajută la prevenirea problemelor viitoare.
  • Metoda 2 din 3:
    Fixarea problemelor înălțimii lamei
    1. Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 8
    1. Utilizați o scară pasă pentru a verifica fiecare lamă pentru deformare. Stați la înălțimea ventilatorului și priviți în jos fiecare lamă. Faceți vreun aspect deformat, crăpat sau îndoit? Verificați suporturile de lamă, piesele metalice de la baza fiecărei lame și verificați pentru orice fisuri sau uzură. Dacă aveți lame rupte sau deformate sau suporturi de lame, trebuie să contactați producătorul ventilatorului dvs. pentru înlocuirea unui înlocuitor.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 9
    2. Utilizați un motor pentru măsurarea înălțimii lamei egale. Țineți mizeria până la tavan și rotiți ventilatorul astfel încât marginea exterioară a unei lamă să se liniștească cu motorul. Rețineți înălțimea lamei și apoi verificați celelalte lame pentru a vă asigura că acestea sunt aceleași. Păstrați motorul în poziția întregului timp, rotirea ventilatorului pentru a vă asigura că toate lamelele îndeplinesc criteriul la aceeași înălțime.
  • Deoarece lamele fanilor sunt de obicei înclinate, asigurați-vă că măsurați de la aceeași margine pe fiecare lamă - cel mai înalt colț este, de obicei, cel mai ușor de marcat.
  • Dacă nu aveți un motor, o placă sau o bucată de hârtie ar trebui să funcționeze prea. Utilizați un marker permanent pentru a observa înălțimea fiecărei lame, menținând instrumentul de măsurare în același loc în timp ce rotiți lamele.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 10
    3. Strângeți șuruburile care leagă cuierul lamei la motor pentru orice lame scăzute. Acest șurub poate fi acoperit sau greu de atins, dar se găsește în cazul în care hangarul lamei (piesa de metal atașând lama de lemn la ventilator) îndeplinește motorul. Intrați și strângeți acest șurub, care ar trebui să ridice ventilatorul.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 11
    4. Îndoiți ușor suporturile de lame în sus sau în jos pentru a le alinia. Nu faceți acest lucru dacă un suport al lamei este crăpat, deoarece ar putea cauza să se rupă. Cu toate acestea, presiunea luminii poate fi utilizată pentru a îndoi lama la înălțimea potrivită. Țineți-vă pe baza ventilatorului cu o singură mână, păstrând-o încă. Puneți o presiune ușoară în sus sau descendentă asupra suportului lamei din punctul în care se întâlnește cu lama pentru alinierea corectă.
  • Verificați înălțimea lamei încă o dată pentru a vă asigura că totul este bine aliniat. Amintiți-vă să vă utilizați criteriul și să rotiți lamele în loc să mutați stickul de măsurare.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 12
    5. Testați ventilatorul. Dacă înfășurarea a dispărut, ar trebui să rămână în acest fel, dacă cineva clipește accidental o lamă. O variație verticală de 1/8" într-o singură lamă poate provoca răsturnare, deci asigurați-vă că ați primit acest lucru înainte de a trece la echilibrarea ventilatorului.
  • Metoda 3 din 3:
    Echilibrarea lamelor
    1. Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 13
    1. Știți că lamele neechilibrate provoacă cele mai multe probleme de înfrângere a fanilor. Dacă există o diferență de greutate de chiar .5 grame vei fi pentru unele wobbling atunci când lucrurile încep să se rotească la viteze mari. Acest lucru ar putea fi rezultatul instalării necorespunzătoare, uzurii ventilatorului sau a lamelor pur și simplu prost proiectate.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 14
    2. Achiziționați un kit de echilibrare a lamei sau faceți-vă propriul dvs. Kiturile de echilibrare a lamei sunt pur și simplu greutăți mici pe care le folosiți pentru a obține fanul dvs. de funcționare fără probleme. Ele constau din cleme ponderate și / sau mai multe greutăți adezive menite să se atașeze la lama ventilatorului, permițându-vă să reglați ușor greutatea și să obțineți totul echilibrat.
  • Deși kiturile de echilibrare sunt ieftine, puteți utiliza bandă și câteva nichelii și dimes pentru a vă face propriul kit de echilibrare acasă, deși nevoia de a bandă și unde monedele face ca procesul să ia puțin mai mult.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 15
    3. Îndepărtați clema de echilibrare a centrului unei lame, folosind marginea înclinată mai mare. Aceste cleme mici adaugă greutatea lamei, permițându-vă să testați care distruge echilibrul. Porniți ventilatorul și notați dacă răscularea este redusă. Deplasați clema la o altă lamă, testarea fiecăruia până când aflați-o care cauzează problema.
  • Căutați lama că, atunci când este atașat clipul balanței, scade cel mai mult.
  • Pentru a testa fără un kit, bandă un nichel în centrul unei lame, apoi testați-l. Scoateți nichelul și încercați altul până când veți găsi vinovatul.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 16
    4. Glisați clema de echilibrare în sus și în jos lama, testarea de fiecare dată. Odată ce ați găsit lama neechilibrată, mutați clema de 6 inci, apoi încercați din nou. Deplasați-o spre bază și testați-o și spre faptul că în căutarea locului în care ventilatorul se rotește cel mai neted.
  • Există aplicații disponibile care vă vor ajuta să găsiți cel mai bun loc pentru clipuri pentru a elimina wobble-ul.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 17
    5. Atașați o greutate de echilibrare la locația clemei de echilibrare, în centrul lamei. Odată ce știți unde aveți nevoie pentru a echilibra ventilatorul, scoateți suportul adeziv la greutate și fixați-l pe lama, astfel încât acesta să fie aliniat cu clema de echilibrare. Scoateți clipul și testați din nou ventilatorul.
  • Dacă ventilatorul începe să se rătăcească din nou după ce scoateți clema, atașați o a doua greutate mai mică lângă prima pentru a compensa greutatea clemei de echilibrare.
  • Imagine intitulată Fix un ventilator de tavan wobbling Pasul 18
    6. Schimbați pozițiile lamei dacă mai mult de o lamă nu este echilibrată sau dacă ventilatorul se învârte imediat după instalare. Dacă nu găsiți o lamă care nu este echilibrată, acestea au fost instalate incorect. Dacă fanul dvs. este nou nou, ați adăugat pur și simplu fanii în ordine greșită și oprirea lamelor trebuie să vă remedieze problema. Utilizați note post-IT pentru a eticheta lamele (1,2,3,4,5), apoi comutați-le prin deșurubarea acestora din suportul lamei și reluarea acestora la montarea corectă.
  • Pentru ventilatoarele cu 4 lame, swap un set de lame vecine și rotiți din nou ventilatorul pentru a testa.
  • Pentru ventilatoarele cu 5 lame, swap lamele două departe unul de celălalt (cum ar fi prima lamă și cea de-a treia) și testul. Poate dura 2-3 încercări pentru a obține ordinea corectă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă niciuna dintre lamele ventilatoarelor de tavan nu cauzează Problemă cu fanul tău, Este posibil să aveți nevoie de lame noi. Acestea sunt disponibile la magazinele de îmbunătățire la domiciliu, Magazine de hardware, Magazine electrice sau Lumberyards.
  • Unele alte lucruri care pot provoca un ventilator de învârtire sunt șuruburi care țin lamele sunt libere, ventilatorul nu este montat ferm la tavan, lamele ventilatorului nu sunt la aceeași distanță de plafon, atunci când sunt măsurate la vârf, setați șurubul nu este strâns în jos pe pol sau ventilator Lamele nu sunt toate la același pas.Verificarea acestor lucruri este adesea mai eficientă decât mâncarea cu kituri de echilibrare.
  • Avertizări

    Opriți alimentarea dacă nu sunteți sigur dacă cineva ar putea transforma accidental ventilatorul în timp ce lucrați la el.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Kitul de echilibrare a lamei de la plafon (poate fi venit cu ventilatorul)
    • Scară
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar