Cum să curățați lemnul de pluș

Driftwood poate fi folosit pentru o mare varietate de scopuri. Hobbyiștii de acvariu îl folosesc pentru a adăuga caracterul rezervoarelor de pește. Crafters o folosesc ca bază pentru proiecte de decor Do-IT-Yourself. Lucrătorii de lemn construiesc bucăți de mobilier unic din ea. Indiferent dacă utilizați Diftwood găsit în sălbăticie sau cumpărat de la un magazin, este important să îl curățați bine înainte de ao pune la lucru. Începeți prin a scăpa de orice resturi exterioare. Pentru un strat suplimentar de protecție, înmuiați lemnul sau expuneți-l la căldură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea resturilor solide din lemnul de pluș
  1. Imagine intitulată Driftwood curat Pasul 1
1. Scutura-l. Dacă ați luat lemnul de pluș dintr-o locație naturală, cum ar fi un lac, ați putea vedea particule de murdărie lipind pe suprafața lemnului. Apucați piesa până la capăt și dați-i o mișcare bună. Poate că atingeți ușor pe teren de câteva ori pentru a slăbi orice boabe suplimentare.
  • Acest lucru ajută, de asemenea, la îndepărtarea oricăror dăunători, cum ar fi furnici, din lemn.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 2
    2. Curățați-l. Dacă lucrați cu lemn "în afara", este posibil să aveți nevoie să obțineți mai grav despre eliminarea murdăriei. Apucați o perie robustă și curățați lemnul. Încercați să treceți atât de mult din suprafața de suprafață cât puteți. Poate doriți să repetați procesul de spălare după înmuierea lemnului.
  • Dacă intenționați să utilizați lemnul de pluș pentru un proiect de ambarcațiune sau mobilier, este posibil să doriți să luați în considerare cu atenție alegerea periei. O perie de păr moale nu va zgâria lemnul în timp ce o perie de sârmă va fi curățată mai eficient, dar poate lăsa și semne de frecare în urmă. Este, în general, o idee bună de a curăța cu cerealele.
  • O perie de sârmă este o opțiune bună dacă trebuie să scoateți coaja.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 3
    3. Alegeți la ea. Driftwood conține adesea colțuri mici, care sunt greu de curățat complet. Utilizați o șurubelniță sau un cuțit pentru a săpa în aceste zone. Aplicați cu atenție presiunea, astfel încât să nu splinați lemnul. Dacă doriți o metodă Gentler, împingeți în crevări folosind marginea unei periuțe de dinți ușor umede. Acest lucru este deosebit de eficient în îndepărtarea nisipului.
  • De asemenea, puteți utiliza un compresor de aer pentru a trage explozii concentrate de aer în găuri mai profunde. Acest lucru este mai puțin dăunător, apoi alegerea și adesea la fel de eficientă.
  • Imagine intitulată curat Driftwood Pasul 4
    4. Frecați-l cu șmirghel. Scoaterea stratului exterior al lemnului este o modalitate de a fi curată. Utilizați un șmirghel de granat cu o garnitură ușoară. Acest tip de șmirghel funcționează bine cu proiecte manuale și nu va zgâria prea mult lemnul. Dacă doriți să săpați mai adânc în lemn (poate într-o zonă putredă), faceți upgrade la o granulație mai mare.
  • Dacă nu sunteți sigur de ceea ce cere proiectul dvs. Driftwood, mergeți la magazinul dvs. local de îmbunătățire a casei pentru a vă simți diversele opțiuni de șmirghel.
  • Imagine intitulată Driftwood curat Pasul 5
    5. Ucide orice bug-uri. Nimeni nu dorește un lemn de pluș infestat de insecte. Scuturarea lui va elimina unele dăunători, dar pentru a obține o siguranță suplimentară sigilați lemnul de pluș într-o pungă de plastic și lăsați-o pentru câteva zile. Verificați înapoi pentru dovezi ale bug-urilor moarte.
  • Un mod mai agresiv de a ucide insectele este de a pulveriza un insecticid în pungă înainte de ao tasta. Să fie avertizat că reziduul chimic din această metodă s-ar putea dovedi potențial fatal pentru a pescui dacă lemnul este destinat unui acvariu. Acest lucru este cel mai bine folosit în situații de artizanat sau de prelucrare a lemnului.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea lemnului de curățare folosind soluții de apă
    1. Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 6
    1. Puterea sau presiunea se spală. Țineți lemnul sub un flux constant de apă până când vă simțiți ca și cum este curat. Monitorizați acest proces cu atenție ca prea puternic de un flux de apă poate începe să îndepărteze lemnul.De asemenea, puteți rupe detaliile mai fine din lemn dacă nu sunteți atent. Lăsați lemnul să se usuce în exterior atunci când este terminat.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 7
    2. Scufundați lemnul în apă distilată. "Întărirea" Driftwood este cea mai populară metodă de curățare printre utilizatorii de acvariu. Așezați lemnul în interiorul unui container mare. Se toarnă încet apă distilată în recipient până când lemnul este acoperit complet. Înmuiați-vă pentru una până la două săptămâni. Scoateți lemnul și lăsați-l să se usuce într-o locație rece.
  • Veți observa apa întunecată în timp. Asta este normal. Este rezultatul eliberării taninilor. Leaching toate taninurile din lemnul tău vă va păstra apa de acvariu. Pentru eficacitatea maximă, înlocuiți apa înmuiere dacă este nevoie de o "culoare de ceai."
  • Când apa distilată pare clară și nu mai este decolorată considerabil, este timpul să scoateți lemnul de pluș.
  • Acesta este, de asemenea, un mod bun, fără chimic, de diminuare a flotabilității lemnului de pluș. În mod ideal, doriți ca lemnul să stea pe fundul unui acvariu fără a pluti la partea de sus.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 8
    3. Înmuiați-l într-o soluție de înălbire. Obțineți un recipient mare, amestecați înălbitorul și apa distilată împreună și plasați-vă lemnul de pluș sub apă. Utilizați 2 lingurițe de înălbitor pe galon de apă distilată. Înmuierea într-o soluție de înălbire va ajuta la uciderea oricăror spori sau bacterii care se află pe lemn și va ajuta Păstrați-l. Păstrați lemnul de pluș scufundat pentru minimum 15 minute.
  • Dacă intenționați să utilizați lemnul de ploaie într-un acvariu, este mai bine dacă urmăriți o înălțime de înălbire cu o apa de apă dreaptă. Pentru siguranța peștelui dvs., toate urmele de înălbire trebuie să fie în afara lemnului.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 9
    4. Înmuiați-l în apă de sodiu. Prelucrarea lemnului artizanilor preferă adesea să folosească o baie de sifon pentru a-și curăța lemnul de pluș. Cumpărați o sodă de curățare, cum ar fi brat & ciocan Super Soda Shift. Obțineți un recipient mare și amestecați apa caldă și soda împreună. Continuați să adăugați sodă până când nu mai dizolvă în apă cu ușurință. Apoi, reduceți-vă lemnul de pluș în amestec. Înmuiați timp de 48 de ore minim.
  • Dacă lemnul dvs. de pluș păstrează creșterea la suprafață atunci când înmuiere, este posibil să trebuiască să plasați o stâncă sau un alt obiect greu pe ea pentru ao menține și păstrați-l scufundat.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea lemnului de curățare folosind măsuri mai agresive
    1. Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 10
    1. Se fierbe. Aceasta este una dintre modalitățile mai rapide de a steriliza lemnul de pluș găsit în natură. Plasați lemnul de pluș într-o oală umplută cu apă clocotită. Păstrați lemnul delicios pentru 1-2 ore. Este posibil să aveți nevoie să reumpleți apa în timp ce se fierbe. Când timpul este în sus, scurgeți apa afară, înlocuiți-o și repetați procesul.
    • Mulți acvaristici ca această metodă, deoarece este practic garantată pentru a ucide orice spori fungici găsiți pe lemnul de pluș.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 11
    2. Coaceți lemnul în cuptor. Scoateți o foaie cookie și acoperiți-o cu folie. Plasați piesele de ploaie pe folie, nu se suprapun. Coaceți lemnul la 200 de grade timp de 2-4 ore. Veți dori să monitorizați îndeaproape acest proces pentru a vă asigura că lemnul nu începe să cânte sau să ardă. Când ați terminat, setați lemnul deoparte și lăsați-l să se răcească.
  • Imagine intitulată Curățenie Driftwood Pasul 12
    3. Aplicați un material de etanșare. Dacă nu doriți să vă deranjați cu metode extinse de curățare și dacă intenționați să utilizați lemnul pentru un proiect, ați putea lua în considerare pur și simplu aplicarea unui lac sau a acoperirii la lemn ca este. Orice boabe prezente pe lemn va duce la un finisaj inegal, dar acoperirea însăși va sanci din lemn într-o oarecare măsură.
  • sfaturi

    Dacă sunteți interesat să adăugați lemn de pluș la acvariul dvs., luați în considerare serios achiziționarea lemnului de la un comerciant cu amănuntul reputat. Și, asigurați-vă că cumpărați lemn destinat setărilor de apă, nu terariului. Mai vrei încă să-l înmoaie în apă distilată, dar va fi mult mai sigur pentru peștele tău decât lemnul găsit în afara.

    Avertizări

    Fiți foarte precauți folosind substanțe chimice de orice fel când lucrați cu Aquarium Driftwood. Substanțele chimice se pot deschide în apă rezervorului și pot duce la boală sau chiar moarte, la plantele și peștii.
  • Foioasele sunt cele mai bune opțiuni de driftwood atât pentru torrariuri, cât și pentru rezervoarele de pește. Woods moale, cum ar fi Cedar, sunt mai predispuși la rășina de leșiere.
  • Când lucrați cu înălbitorul sau chiar când apa fierbinte, fiți foarte atenți. Utilizați ochelari de protecție și mănuși de protecție atunci când este necesar și utilizați prudență în jurul substanțelor fierbinți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar