Cum să obțineți moneda deteriorată înlocuită

Deoarece moneda este folosită și trecută de-a lungul, uneori devine deteriorată. Acest deteriorare pot varia de la lacrimi simple și riduri pe o monedă de hârtie, la daune mai severe, cum ar fi mărcile de arsură, deteriorarea apei sau contaminarea chimică. Uneori, moneda este deteriorată de rozătoare, insecte sau deteriorări naturale de la îngroparea banilor în pământ. Majoritatea țărilor au o procedură oficială în vigoare pentru înlocuirea banilor deteriorați sau contaminați, deși această procedură poate varia în funcție de tipul de valută înlocuit. În Statele Unite, Departamentul Trezoreriei este agenția responsabilă de înlocuirea monedei deteriorate, iar acest lucru se face ca un serviciu gratuit tuturor deținătorilor legali de monedă. Dacă primiți moneda deteriorată sau dacă moneda dvs. devine deteriorată, știind cum să înlocuiți banii, vă pot ajuta să vă asigurați că nu suferiți pierderi.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățarea dacă banii dvs. se califică pentru înlocuire
  1. Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 1
1. Evaluați daunele. Dacă banii dvs. au suferit daune minore, dar sunt încă lizibile și utilizabile, ar trebui să utilizați această monedă ca este. Dacă este deteriorat, dar nu mutilat și nu doriți să utilizați această monedă din orice motiv, puteți schimba acei bani la banca dvs. locală.
  • Banii care au fost mutilați sau deteriorați extensiv dincolo de repararea sau utilizarea ar trebui să fie trimise la Biroul din SUA de gravare și de tipărire sau de moneda americană.
  • Nu falsificați cererea dvs. sau deteriorarea intenționată. Ambele sunt crime federale care sunt luate foarte serios de U.S. guvern.
  • Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 2
    2. Măsurați ceea ce este lăsat. În Statele Unite, trebuie să trimiteți mai mult de jumătate (peste 50%) din factura de hârtie intactă. Acest lucru este în parte pentru a împiedica oamenii să distrugă banii în jumătate și de a înlocui ambele jumătăți. Singura excepție de la această cerință este dacă mai puțin de 50% din proiectul de lege este intactă, dar există suficiente dovezi justificative (cum ar fi mărcile de arsură) că restul proiectului de lege a fost distrus.
  • În plus față de depunerea unor rămășițe suficiente ale unei bancnote lizibile, trebuie să oferiți o rămășiță a caracteristicilor de securitate ale Bill.
  • Caracteristicile de securitate pot include panglica de securitate țesute în factură, firul de securitate care rulează vertical în partea stângă a portretului, filigranele sau cerneala de schimbare a culorii.
  • Valoarea bancnotei trebuie să fie identificabilă astfel încât trezoreria să poată determina cât de mulți bani pentru a vă rambursa, dacă cererea dvs. este determinată să fie validă.
  • Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 3
    3. Evaluați monedele. Spre deosebire de bancnote de hârtie, Biroul de gravare și imprimare nu înlocuiește monedele deteriorate. Monedele care sunt grav afectate, cum ar fi monedele care au fost topite sau fuzionate împreună, pot fi trimise la moneda americană pentru evaluare. Monetul american va determina apoi cel mai bun mod de acțiune.
  • Partea 2 din 3:
    Moneda de deteriorată de ambalare
    1. Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 4
    1. Încercați să păstrați banii. Chiar dacă banii au fost deteriorați, acesta poate deveni și mai deteriorat de manipularea necorespunzătoare. Cum vă ocupați de banii pe măsură ce vă pregătiți să împachetați și să livrați-o să o păstreze, asigurându-vă că obțineți suma echivalentă de bani înapoi.
    • Dacă moneda a fost rulată când a fost mutilată, nu încercați să o îndreptați. Dacă a fost plat, nu încercați să rostogoli, să pliați, bandă sau lipiți-o.
    • Modificarea banilor în orice mod ar putea deteriora în continuare moneda, dar poate, de asemenea, să se bazeze ca modificări / de definire a banilor, care este împotriva legii.
  • Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 5
    2. Moneda pachetului cu atenție. Cum vă pregătiți moneda poate fi diferența dintre obținerea de bani înapoi și suferințele pierderilor financiare. Pachet moneda într-un mod care va împiedica orice alte daune și va asigura o livrare sigură.
  • Dacă moneda este fragilă sau poate cădea, împachetați banii tăiat într-o pungă de sandwich din plastic cu bumbac pentru ao ajuta să-l izolați și să îl păstrați în poziție.
  • Nu trimiteți monede și moneda de hârtie împreună. Cele două forme de monedă trebuie trimise la birouri separate și ambalarea monedelor cu banii de hârtie deteriorată ar putea provoca daune suplimentare bancnotelor tăiate.
  • Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 6
    3. Compune o scrisoare de explicație. Odată ce ați împachetat cu atenție și păstrați moneda deteriorată, va trebui să scrieți o scrisoare pentru a include cu banii dvs. Scrisoarea ar trebui să fie lizibilă și tipărită dacă este posibil. Scrisoarea ar trebui să includă:
  • Valoarea inițială a monedei
  • Numele dvs. și informațiile curente de contact
  • o explicație aprofundată a modului în care banii au deteriorat
  • Contul dvs. bancar curent și numărul de rutare (banca trebuie să opereze în Statele Unite)
  • Adresa dvs. de corespondență curentă și orice instrucțiuni relevante, dacă doriți ca banii să vină ca un cec prin poștă
  • Partea 3 din 3:
    Trimiterea monedei și primirea plății
    1. Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 7
    1. Livrați moneda în persoană. Dacă locuiți în sau lângă Washington, D.C., Puteți livra moneda deteriorată în persoană la Biroul de gravare și imprimare. Biroul acceptă livrări personale de monedă deteriorată sau mutilată între orele 8:00 și 11:30, iar între 12:30 și 2:00 pm.
  • Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 8
    2. Trimiteți moneda dvs. Dacă nu locuiți în Washington, D.C., sau sunt altfel incapabili de livrarea personală a monedei deteriorate, puteți trimite moneda prin poștă prin serviciul poștal din SUA. Trimiteți toate monedele deteriorate prin e-mail înregistrat, cu primirea de returnare solicitată. De asemenea, este posibil să doriți să cumpărați asigurare pe ambalaj pentru a vă asigura că pierderile dvs. sunt acoperite dacă ambalajul se pierde sau deteriorat.
  • Moneda de hârtie deteriorată ar trebui adresată Biroului SUA de gravare și imprimare, MCD / cameră 344A, P.O. Box 37048 - Washington, DC 20013.
  • Monedele mutilate pot fi trimise pentru evaluare la U.S. Mentă. Pachetele care conțin monede mutilate trebuie adresate superintendentului U.S. Monetărie, Attn.: Monede mutilate, p.O. Caseta 400 - Philadelphia, PA 19105.
  • Imaginea intitulată Obțineți moneda deteriorată Înlocuit Pasul 9
    3. Așteptați ca pretenția să fie procesată. Odată ce ați trimis moneda dvs. deteriorată la biroul adecvat, va trebui să așteptați ca cererea care trebuie procesată. Fiecare caz este revizuit de un profesionist calificat pentru a determina amploarea deteriorării, a confirma valoarea bancnotei și a evalua validitatea fiecărei revendicări.
  • Revendicările pot dura oriunde de la șase luni la 36 de luni până la proces. Procesul de evaluare depinde în mare măsură de starea banilor, amploarea daunelor și condițiile în care a fost deteriorată.
  • Directorul Biroului de gravare și tipărire face ca decizia finală cu privire la toate pretențiile monedei deteriorate.
  • Pentru a verifica situația revendicării dvs. în orice moment, puteți apela Biroul de gravare și imprimare gratuită la 866-575-2361 sau prin e-mail Oficiul de la McDstatus @ BEP.Gov.
  • sfaturi

    Contactați Biroul de gravare și tipărire a diviziei valutare mutilate prin apelarea (866) 575-2361 Dacă aveți întrebări despre expedierea dvs.

    Avertizări

    Superintendentul Monetăriei din Statele Unite și directorul Biroului de gravare și tipărire au ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește soluționarea monedei deteriorate. Apelurile nu sunt permise.
  • Moneda de mutilare intenționată este o crimă federală. Falsificarea unei cereri de rambursare a monedei deteriorate este, de asemenea, o crimă federală. U.S. Guvernul ia aceste probleme foarte în serios și poate folosi u.S. Serviciul secret pentru a investiga cazurile penale ulterioare.
  • Toată moneda deteriorată trimisă Biroului de gravare și tipărire și Monetărie din Statele Unite vor fi verificate împotriva cazurilor de droguri și jaf pentru numerele de serie potrivite. Banii confirmați că au fost implicați într-o crimă nu vor fi înlocuiți și pot iniția o investigație în această privință.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar