Cum să curățați fierul de abur și plăcuța sa de bază

Deși un fier de aburi nu este folosit așa cum a fost astăzi în trecut, totuși încă poate efectua o serie de treburi de uz casnic utile: amidonând o cămașă de îmbrăcăminte, lenjerie de masă și șervețele de pânză, îndepărtarea ridurilor de pe perdele și mobilier, sau chiar a aderat o decalaj preferat la un tricou ordinar.Aceste utilizări ilustrează cât de benefică poate fi pentru dvs. pentru a vă menține fierul în stare bună de funcționare.Cu o mică grijă și o curățenie ocazională, vă puteți ajuta fierul să dureze ani de zile.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea în interiorul fierului dvs. de abur
  1. Imaginea intitulată Curățați firul de abur și placa de bază Pasul 1
1. Se amestecă o jumătate de ceașcă de apă și o jumătate de ceașcă de oțet albă distilată.Efectuarea unei soluții de curățare bazate pe oțet poate dezinfecta, deznorarea și dezodorizarea este o modalitate economică de a curăța în interiorul fiecărui fier.Acesta este, de asemenea, cel mai simplu mod de a curăța părți ale fierului, care altfel sunt inaccesibile.
  • 2. Umpleți rezervorul de apă al fierului cu soluția de curățare și rotiți fierul la căldură.Setați fierul la cea mai tare setare.Dacă fierul dvs. nu are un cadran de temperatură, comutați-l la bumbac pe setările țesăturii.
  • 3. Rulați soluția de curățare prin interiorul fierului când fierul este fierbinte.Acest lucru se realizează prin menținerea butonului de abur în timp ce apăsați fierul într-un prosop de mână pe placa de călcat.Aerisirea aburului în 20-30 secunde explozii în acest mod pentru un total de o jumătate de minute.
  • 4. Goliți orice soluție de curățare rămasă din rezervor.Dacă există o soluție rămasă după ventilare, asigurați-vă că ați renunțat sau reproiectați-o pentru altceva.Acesta a trecut deja prin fier și nu este necesar în pasul următor.
  • 5. Umpleți rezervorul cu apă proaspătă și repetați procesul de aburire.Acest lucru se va asigura că toate oțetul este eliminat din conductele și rezervorul de fier.Scurgeți orice apă rămasă din rezervor.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea plăcii de bază a fierului
    1. Se amestecă piese egale sare de masă și oțet albă distilat.Suspensia rezultată va acționa ca o abrazivă ușoară și va ajuta la îndepărtarea acumulării încăpățânate pe placa de bază a fierului.Acest lucru este deosebit de util atunci când plăcuța de bază a fierului este arsă și nu mai alunecă peste placa de călcat.
  • 2. Aplicați soluția de curățare și ștergeți placa de bază cu o cârpă umedă moale.Răspândiți un strat uniform al șlamului pe placa de bază a fierului și ștergeți-o ușor cu un prosop de mână umezit într-o mișcare de spălare.Îndepărtați orice exces.
  • 3. Reaplicați și repetați de câte ori este necesar până la curățare.Continuați să spălați și să eliminați acumularea într-o manieră moale, dar deliberată, fiind atenți să nu zgâriați plăcuța de bază.Deteriorarea suprafețelor non-stick pot duce la decolorare permanentă și la rugină.
  • 4. Acordați o atenție deosebită curățarea conductelor de abur pe placa de bază a fierului.În timp, acestea pot deveni înfundate cu minerale găsite în apa obișnuită de la robinet.Dacă fierul dvs. are probleme cu producerea de abur, scapă de acumularea de scară în sau în jurul conductelor de abur folosind o scobitoare. Un tampon de bumbac sau alt obiect moale va funcționa, de asemenea.
  • 5. Utilizați un dispozitiv de curățare a fierului cumpărat în cazul în care placa de bază nu este fabricată din material non-stick.Unele fiare de aburi vor avea baze neacoperite sau plăci unice.Deși acestea pot fi curățate cu soluția de sare și oțet menționată mai sus, acestea pot beneficia de un detergent comercial de fier.O abrazivă extra-fină poate fi folosită ca o ultimă soluție.
  • Partea 3 din 3:
    Menținându-ți fierul
    1. Imaginea intitulată Curățați firul de abur și placa de bază Pasul 11
    1. Îndepărtați orice plastic topit din fier.Răciți fierul prin plasarea plăcii de bază într-un castron superficial de apă de gheață.Aceasta va fi ferm plastic și va permite îndepărtarea ușoară.Răciți orice plastic departe cu un cuțit de plastic plictisitor, spatulă din plastic sau marginea cărții de credit.
  • 2. Utilizați foi de uscător pentru a vă menține scânteia de fier și mirositoare frumos.Rulați un fier fierbinte pe o foaie de uscător și apoi un prosop de mână.Alternativ înainte și înapoi între cele două.Acest lucru va îmbunătăți strălucirea fierului prin îndepărtarea uleiurilor și a particulelor mici de cârpă sau praf ars.
  • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază Pasul 13
    3. Umpleți rezervorul fierului cu tipul de apă corespunzător.În funcție de duritatea apei locale de la robinet, durabilitatea anumitor părți interne ale fierului dvs. și frecvența utilizării, fierul dvs. poate apela pentru anumite tipuri de apă.Apa de primăvară este întotdeauna adecvată - cu toate acestea, o opțiune echitabilă și mai puțin costisitoare este filtrată apă de la robinet.
  • Imaginea intitulată Curățați firul de abur și placa de bază Pasul 14
    4. Verificați în mod regulat cablul de alimentare.Rețineți orice deteriorare, frânare sau înclinare în cablul fierului.Deteriorarea acestei zone ar putea fi un pericol potențial de incendiu.Dacă este deteriorat, întrerupeți utilizarea până când cablul este reparat.
  • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază Pasul 15
    5. Depozitați corect fierul.Nu puneți niciodată stres inutil pe fier prin stocarea acestuia pe partea sau înapoi.Un fier ar trebui să fie stocat ședinței în poziție verticală într-o zonă în care este stabilă și nu va cădea.Aceasta este, de asemenea, o precauție de siguranță și asigură că, dacă fierul a fost încălzit, placa de bază nu ar atinge o suprafață de pânză care poate fi deteriorată pe măsură ce se încălzește.
  • sfaturi

    Nu uitați să verificați manualul de fier pentru întrebări specifice despre utilizare.
  • În unele cazuri, utilizarea apei distilate sau deionizate poate anula garanția fierului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar