Cum se adaugă numere mari

Adăugarea de numere mari (adică numere multiple de cifre) urmează aceleași principii organizaționale ca adăugarea unor cifre unice. Toată adăugarea numerică se bazează pe înțelegerea faptului că suma nu se schimbă în funcție de ordinea în care sunt adăugate numerele, nici nu este valoarea oricărui număr afectat de ruperea acestuia în părțile sale componente. Utilizând aceste simple principii fundamentale, puteți utiliza o varietate de metode pentru a adăuga numere mari.

Pași

Metoda 1 din 3:
Adăugând de la dreapta la stânga
  1. Imaginea intitulată Adăugați numere mari Pasul 1
1. Scrieți orice două sau mai multe numere multi-cifre într-o coloană verticală. Această metodă este uneori numită "metoda tradițională." Aceasta implică adăugarea numerelor în unități de o singură cifră, apoi de unități de zeci, apoi de unități de sute. Acest lucru este realizat prin lucrul de la dreapta la stânga. Începeți prin adăugarea figurilor 383 + 412 + 122.
  • Desenați o linie sub numere. Această linie este echivalentă cu semnul egal în matematica liniară. Veți scrie suma finală sub această linie, începând din dreapta și se deplasează spre stânga.
  • Plasarea atentă a fiecărui număr este esențială în această metodă. Asigurați-vă că aveți grijă să plasați fiecare număr direct sub cel de deasupra lui.Care este, 3, 1 și 2 ar trebui să fie fiecare într-o coloană proprie - acestea sunt cifrele unice. 8, 2 și 2 ar trebui să fie într-o coloană - acestea sunt unitățile de zeci. 3, 4 și 1 ar trebui să fie într-o coloană - acestea sunt sutele.
  • Poate doriți să utilizați hârtie grafică pentru a vă ajuta să vă mențineți liniile drepte. Începutul cursanților pot chiar să deseneze șabloane de rânduri orizontale și coloane verticale pentru a-și practica legarea numerelor lor în mod corect.
  • Imaginea intitulată Adăugați numere mari Pasul 2
    2. Începeți pe coloana cel mai îndepărtat spre dreapta. Adăugați aceste numere și scrieți suma direct sub această coloană, sub linia. În exemplul de mai sus, adăugând 3 + 2 + 2 = 7. Scrieți 7 sub linia.
  • De asemenea, puteți alege să adăugați aceste numere în mod individual: 3 + 2 = 5. 5 + 2 = 7.
  • Adăugați numărul din coloana următoare la stânga. În exemplul nostru, acesta ar fi 8 + 1 + 2. Continuați să lucrați în acest fel de la dreapta la stânga până când toate numerele sunt adăugate.
  • Este aceeași secvență indiferent de cât de multe coloane de numere pe care le aveți. Puteți avea la fel de puține coloane și cât de multe, pe măsură ce va apărea pagina dvs.
  • Este, de asemenea, aceeași secvență indiferent de numărul de numere sunt în coloanele dvs. Utilizați această secvență pentru a adăuga orice două sau mai multe numere mari.
  • Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 3
    3. Transporta cifra suplimentară. Dacă suma este mai mare de o cifră, va trebui să "transporta" cifra suplimentară. Aceasta înseamnă că va trebui să adăugați un număr suplimentar în coloana următoare spre stânga.
  • Faceți cu ușurință acest lucru scriind un mic număr unu în partea de sus a coloanei următoare. Aceasta se numește "arătând munca dvs."
  • De exemplu, adăugați suma 982 + 247 + 475, apoi trageți o linie dedesubt. Utilizarea metodei dreapta-stânga, adăugați 2 + 7 + 5. Suma este de 14 ani. Scrieți cele 4 sub linia din partea dreaptă ca sumă și scrieți un număr mic 1 deasupra următoarei coloane spre stânga.
  • Când adăugați următoarea coloană, includeți pur și simplu suplimentar 1 ca parte a sumei dvs. De exemplu, următoarea coloană ar fi ecuația 8 + 4 + 7 (+1) = 20. Scrieți 0 sub linia și scrieți 2 de mai sus coloana următoare spre stânga.
  • Următoarea coloană va citi acum: 9 + 2 + 4 (+2). Adăugați aceste numere. Deoarece nu există o coloană suplimentară, acum puteți să vă scrieți întreaga dvs., fie că este vorba de o cifră sau două. În acest caz, suma este de 17 ani.
  • Uită-te la suma scrisă acum sub linia: 1704. Acesta este totalul tău.
  • Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 4
    4. Grupați numerele în unități mai mari prin rearanjarea lor în unități de zece. Acest proces poate fi făcut fie mental, fie pe hârtie, și constă în rearanjarea cifrelor pe care le adăugați pentru o aritmetică mai ușoară.Această tehnică funcționează bine atunci când adăugați coloane lungi de numere.
  • Fie mental sau cu un creion, mergeți în jos în coloana verticală a numerelor pe care trebuie să le adăugați și să le grupați în unități de 10. De exemplu, în coloana verticală 9 + 3 + 7 + 2 + 4 + 7 + 4 + 1, puteți găsi trei unități de 10 (3 + 7, 2 + 4 + 4, 9 + 1) cu 7 stânga. Prin urmare, suma dvs. a acestei singure coloane va fi de 37.
  • Dacă aveți o a doua coloană verticală, scrieți cele 7 la baza coloanei din dreapta și transportați 3. Repetați acest proces până când toate coloanele au fost adăugate.
  • Metoda 2 din 3:
    Adăugând de la stânga la dreapta
    1. Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 5
    1. Scrieți orice două sau mai multe numere într-o coloană, de cel puțin 2 cifre. Această metodă este uneori numită "Noua matematică" deoarece a câștigat doar popularitate ca o metodă instructivă în anii 1990. Este, de asemenea, cunoscut ca "Algoritmul sumelor parțiale."Această metodă funcționează numai pentru numere mai mari de 10.
    • Această metodă se bazează pe recunoașterea "valoarea locului" din fiecare cifră. Principiul de organizare al metodei noastre comune de scriere se bazează pe numerar pozițional: adică, scrierea numerelor în categorii sau unități, de zeci. De exemplu, în figura 4357 se referă la 4 mii, 3 sute, 5 zeci și 7.
    • Pentru a adăuga numere multiple, le scrieți într-o coloană verticală și trageți o linie sub ele. Cu toate acestea, în loc de o sumă simplă sub linie, veți scrie pașii de matematică secundară și mai simplă.
  • Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 6
    2. Adăugați mai multe numere prin plasarea lor în coloane verticale, apoi scrierea sumelor rezultate verticale sub linia. De exemplu, pentru a adăuga 4357 până la 3212 implică adăugarea a 4 mii la 3 mii (7000), 3 sute la 2 sute (500), 5 zeci până la 1 zece (60) și 7 la 2 (9).
  • Sub linia ta, scrieți sumele fiecărui loc de locație, pornind de la stânga. De exemplu, folosind exemplul de mai sus, primul număr de sub linia va fi de 7.000, urmat de următoarea sumă (500), urmată de 60, urmată de numărul 9.
  • Apoi, adăugați-le împreună. Deoarece va exista un singur număr în fiecare coloană, puteți vedea cu ușurință că suma rezultată va fi de 7.569.
  • Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 7
    3. Lucrați mai multe probleme complexe prin repetarea acestor pași, fără a le schimba. Uneori, o sumă de la o valoare a unui loc va trebui adăugată la o altă valoare a locului. Acest lucru are ca rezultat o problemă cu mai multe etape, dar nu este mai complexă. Este pur și simplu aceiași pași, repetați.
  • De exemplu, atunci când adăugați cele două numere 587 + 474, va trebui să adăugați 5 sute la 4 sute, scrierea sumei (900) sub linia. Apoi adăugați 8 zeci la 7 zeci, rezultând în 15 zeci, care pot fi de asemenea înțeleși ca 1 sută 5 zeci. Scrieți acest lucru sub numărul de mai sus (900). În cele din urmă, adăugați 7 la 4 la 4, rezultând în 11 sau 1 zece + 1. Scrieți acest număr în partea de jos a problemei dvs.
  • Acum, luați noile cifre și adăugați-le. De data aceasta nu trebuie să scrieți toate cele 0 pentru a păstra numărul dvs. în locul potrivit, deoarece celelalte numere vor face acest lucru.9 sute până la 1 sută = 1000. 5 TENS + 1 TEN = 60. 1 este lăsat ca și cum este. Suma dvs. finală este, prin urmare, 1061.
  • Utilizați un zero ca substituent pentru unitățile matematice neutilizate. În exemplul de mai sus, de exemplu, un zero este folosit pentru a indica faptul că între cei șaizeci și șaizeci, nu există sute în acest număr.
  • Imaginea intitulată Adăugați numere mari Pasul 8
    4. Adăugați trei sau mai multe numere utilizând această metodă prin simpla repetare a procesului. De exemplu, pentru a adăuga 982 + 247 + 475, va trebui să adăugați 900 până la 200 la 400 (1500). Apoi adăugați 80 la 40-70 (190). Adăugați în cele din urmă 2 + 7 + 5 (14).
  • Apoi, rupeți aceste numere la valoarea lor de valoare: 1500 = 1000 + 500. 190 + 100 + 90. 14 = 10 + 4.
  • Apoi repetați adăugarea, continuând să lucrați la stânga la dreapta: Mii, apoi sute, apoi zeci, apoi. În acest caz, cifra dvs. va fi de 1000 (total), apoi 500 + 100 (600), apoi 90 + 10 (100), apoi 4.
  • Repetați adăugarea, dacă este necesar, până când toate unitățile sunt rezolvate în valoarea lor adecvată a locului. În exemplul de mai sus, 1000 este rezolvată. Aveți două numere în sutele care trebuie adăugate (600 + 100 = 700), fără zeci (0) și 4.
  • Procesul este complet când toate numerele sunt în unitățile lor adecvate. În cazul de mai sus, puteți vedea că suma va fi de 1 mii, 7 sute, 0 zeci și 4 sau 1704. Acesta este totalul tău.
  • Metoda 3 din 3:
    Numere de rotunjire
    1. Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 9
    1. Round (prin ridicare) numerele dvs. la cel mai apropiat mai mare de 10 sau 100. De exemplu, numărul 37 ar fi rotunjit la 40 prin adăugarea 3 - numărul 392 ar fi rotunjit la 400 prin adăugarea a 8.
    • Pentru a adăuga două numere împreună utilizând această metodă, în jurul fiecărui număr individual. De exemplu, atunci când adăugați 39 și 97, rotunde 39 până la 40 prin adăugarea a 1 și rotund 97 până la 100 prin adăugarea a 3. Acum, problema dvs. matematică este de 40 + 100, care este ușor de adăugat pentru a rezulta în 140.
    • Găsiți suma finală adăugând împreună cele două cifre unice pe care le-ați adăugat la fiecare număr și scăzându-l din suma inițială. În exemplul de mai sus, ați adăugat 1 (la 39) și 3 (la 97). Acum adăugați 1 + 3, rezultând răspunsul 4.
    • Apoi, scădeți acest al doilea număr din prima sumă. În acest caz, veți scădea 4 din 140. 140 - 4 = 136. Aceasta este suma dvs. finală.
  • Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 10
    2. Adăugați împreună două numere mai mari folosind aceeași metodă. Veți în continuare fiecare număr individual, dar puteți alege să le rotunjim într-o unitate mai mare.
  • Scopul numerelor de rotunjire este de a face adăugarea simplă. Uneori vă puteți dori mai mult de o dată. De exemplu, când adăugați 982 + 247 + 475, începeți prin rotunjirea 982 la 990 (+8), 247 la 250 (+3) și 475 până la 480 (+5). Acum, problema dvs. matematică citește: 990 + 250 + 480.
  • Puteți utiliza metoda de rotunjire a doua oară, prin rotunjirea a 990 până la 10 la 1000 și 480 până la 20 la 500. Acum, problema dvs. de adiție citește 1000 + 250 + 500. Totalul este de 1750.
  • Apoi, adăugați numerele pe care le-ați adăugat pentru a vă rotunji. Începeți cu primele numere pe care le-ați adăugat: 8 + 3 + 5. Acest total este de 16 ani.Pentru că ați rotunjit a doua oară, adăugați aceste numere: 10 + 20. Acest total este de 30. Terminați adăugând toate totalurile împreună. În acest caz, veți adăuga 16 + 30 pentru a duce la numărul 46.
  • Terminați prin scăderea 46 din 1750. Suma finală rezultată este de 1704.
  • Imagine intitulată Adăugați numere mari Pasul 11
    3. Practicați această formă de adăugare a numerelor mari prin numărarea banilor. Probabil folosiți această formă de adăugare a numerelor mari deja, probabil fără să o cunoașteți.
  • Observați cât de des sunt enumerate prețurile în numere care pot fi ușor rotunjite până la cel mai apropiat dolar. De exemplu, frecvent un preț este listat ca 9 $.95 care este ușor rotunjită la 10 USD.00. Prețurile sunt, de asemenea, adesea rotunjite la cea mai apropiată jumătate de dolar, ca 3 dolari.49 este de obicei rotunjită la 3 USD.50.
  • Pentru a plăti pentru o serie de articole, va trebui să urmați pașii de rotunjire individual, apoi adăugați pentru a vedea totalul. De exemplu, o listă de produse alimentare ar putea conține un galon de lapte pentru $ 3.98 (rotunjit la 4 USD.00), o cutie de cereale pentru $ 4.38 (rotunjit la 4.50), două kilograme de banane pentru $ 1.97 (rotunjit la $ 2.00) și o pâine de pâine pentru 3 dolari.47 (rotunjit la 3 $.50).
  • Adăugate împreună, această factură totală de bacanie va fi rotunjită până la 14 USD.00. Ați adăugat un total de 20 de cenți sau $.20, care ar trebui să fie scăzute pentru totalul dvs. (pretax!) prețul de achiziție de 13 USD.80.
  • sfaturi

    Amintiți-vă: Puteți adăuga o sumă prin plasarea părților sale în orice ordine doriți, atâta timp cât vă amintiți să mențineți valoarea locului fiecărei cifre. 3 + 4 + 2 = 9, 4 + 3 + 2 = 9, 2 + 4 + 3 = 9. În mod similar, 30 + 40 = 70 și 70 + 20 = 90, în timp ce 30 + 20 = 50 și 50 + 40 = 90.
  • Cele mai multe metode de adăugare pe care le învățați să o utilizați, cu atât va fi mai mare competența (și încrederea) cu matematică și cu atât va fi mai probabil să utilizați abilitățile de matematică în situațiile de viață zilnică.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar