Cum să vă determinați forma feței

Forma feței tale poate afecta ce coafuri, ochelari sau efecte de machiaj arată cel mai bine pe tine. Pentru a vă determina forma feței, începeți prin cunoașterea categoriilor de formă de bază. Identificați forma feței cu câteva măsurători și utilizați cunoștințele noi găsite pentru a vă ajuta să alegeți coafuri, stiluri de machiaj și accesorii care vă plac fața.

Pași

Metoda 1 din 3:
Măsurați-vă fața
  1. Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 1
1. Apuca o bandă de măsurare flexibilă. Pentru a vă măsura fața, veți avea nevoie de un fel de măsură de bandă moale care croind utilizarea. Acestea sunt ușor de venit la majoritatea magazinelor departamentale. Nu contează dacă conducătorul este în inci sau centimetri. Partea importantă este modul în care măsurătorile se compara între ele, nu numerele exacte.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 9
    2. Scoateți părul din cale. Dacă părul tău este lung, puneți-l sau legați-l înapoi. Slick spate sau clipi stiluri mai scurte.

    Bacsis: Nu încercați să vă măsurați fața cu o bandă rigidă de măsurare retractabilă. Nu numai că acest lucru va fi mult mai dificil, dar vă puteți răni dacă retrageți în mod accidental banda în timpul unei măsurători.

  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 11
    3. Obțineți un creion și hârtie. Pentru a determina forma feței cu măsurători, va trebui să scrieți fiecare măsurătoare pe măsură ce mergeți astfel încât să le puteți compara pe toate atunci când ați terminat. Obțineți ceva pentru a vă dezactiva măsurătorile cu.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 12
    4. Poziționați-vă în fața unei oglinzi. Este mai ușor să vă măsurați fața dacă puteți vedea ce faceți. Stați sau stați în fața unei oglinzi mari într-o cameră bine luminată. Se confruntă cu oglinda frontală, cu nivelul bărbatului.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 13
    5. Măsurați în partea cea mai largă parte a frunții dvs. Acest lucru este de obicei localizat la jumătatea distanței dintre sprâncene și părul superior. Măsurați distanța dreaptă de la linia părului de pe o parte a frunții spre cealaltă. Scrieți rezultatul.
    Expert răspuns
    Q

    Un utilizator WikiHow a întrebat: "Când măsurați lățimea feței mele, ar trebui să măsoară până la calea părului?"

    Laura Martin

    Laura Martin

    Cosmetologia licențiată MARTIN este un cosmetolog licențiat în Georgia. Ea a fost un stilist de păr din 2007 și un profesor de cosmetologie din 2013.
    Laura Martin
    CONSULTANȚĂ DE SPECIALITATE

    Laura Martin, cosmetolog licențiat, răspunsuri: "Da - Dacă măsurați lățimea frunții, începeți la linia de păr pe o parte și opriți-vă la părul de pe cealaltă parte. Acest lucru ar trebui să vă ajute să obțineți cea mai precisă măsurătoare."

  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 14
    6. Luați o măsurare peste pomeții. Această măsurătoare poate fi puțin dificilă. Simțiți-vă pentru cea mai proeminentă parte a pometrilor cu vârful degetelor. Acest lucru este situat de obicei chiar sub colțul exterior al fiecărui ochi. Odată ce ați găsit locul potrivit, măsurați direct peste 1 cheekbone la alta.

    Bacsis: Rețineți că podul nasului dvs. poate împinge măsura de bandă și poate face această lățime mai mare decât este într-adevăr. Pentru a obține o măsurare mai precisă, țineți o bandă de bandă direct în fața feței și a globului de ochi în care se fixează cu fiecare obez. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că țineți banda de măsurare departe de fața dvs. pentru celelalte măsurători.

  • Imaginea intitulată Determinați forma feței Pasul 15
    7. Măsurați de la fiecare capăt al maxilarului la vârful bărbiei. Puneți un capăt al măsurii de bandă la colțul maxilarului sub ureche și aduceți celălalt capăt la vârful bărbiei. Faceți același lucru pe cealaltă parte și adăugați rezultatele împreună sau doar multiplicați prima măsurătoare cu 2. Acest lucru vă va oferi lungimea totală a maxilarului.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 16
    8. Măsurați lungimea feței. Luați banda și măsurați din punctul central al liniei de păr superior până la vârful bărbiei. Dacă aveți o linie de păr retrasă sau un cap ras, estimați unde ar fi linia de păr.

    Notă: Dacă aveți un nas proeminent, acest lucru poate arunca măsurarea lungimii. În loc de a urmări îndeaproape contururile feței, țineți banda de măsurare drept în sus și în jos în fața feței și a globului de ochi în care se fixează cu părul și bărbia.

  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 17
    9. Comparați fiecare măsurătoare pentru a vă determina forma feței. După ce ați făcut toate măsurătorile și le-ați scris în jos, determinați ce măsurători sunt cele mai mari și care sunt cele mai mici. Comparați proporțiile feței dvs. cu cele tipice ale formelor comune ale feței.
  • De exemplu, dacă fața ta este cam atâta timp cât este larg, este probabil rotund sau pătrat. O față pătrată are o maxilanță mai largă și mai unghiulară decât o față rotundă.
  • Dacă fața este mai lungă decât este largă, poate fi alungită, ovală sau dreptunghiulară. Pentru a determina care, uitați-vă cum se măsoară fruntea, cheărul și linia maxilarului.
  • Dacă măsurătorile dvs. obțin treptat mai îngustă de pe frunte la linia jaw, fața ta este în formă de inimă sau ovală. Dacă sunt similare până în jos, fața dvs. poate fi alungită, pătrată sau dreptunghiulară.
  • Dacă fața dvs. devine mai largă de pe frunte până la maxilar, este triunghiular.
  • Metoda 2 din 3:
    Măturați forma feței
    1. Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 18
    1
    Alegeți o lungime de păr măgulitor pentru forma feței. Lungimea părului tău poate afecta cât de mult și larg fața ta arată. Du-te cu o lungime care echilibrează dimensiunile feței tale.
    • Parul lung, drept este o alegere excelentă pentru fețele rotunde și pătrate, deoarece adaugă lungimea și minimizează lățimea.
    • Tăieri extrem de scurte, cu mai mult volum pe partea de sus, cum ar fi o tăietură Pixie, pot, de asemenea, să prelungească fețele scurte și să atragă atenția asupra ochilor și a paharilor.
    • Reduceri medii și scurte, cum ar fi o lungime de bărbie sau o lungime de umăr, pot face fețe lungi să arate mai scurte și să adauge plinătatea față de față. Aceasta este o alegere bună pentru fețele ovale sau alungite.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 19
    2. Stilul bangs-ului pentru a se potrivi cu fața. Forma feței tale este un factor important în determinarea ce fel de bangs arată cel mai bine pe tine (sau dacă ar trebui să le ai deloc). Luați în considerare următoarele atunci când decideți pe bangs:
  • Lung, cu pene de pene care cad în frunte într-o formă o formă poate ajuta să înmoaie aspectul unei fețe pătrate.
  • Bandele laterale sunt măgulitoare pe o varietate de forme de față, inclusiv rotunde, în formă de inimă și ovală sau alungită.
  • Blocurile Blunt, lungi, drepte pot face fruntele înguste să apară mai largi și să minimizeze lungimea fețelor mai lungi.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 20
    3
    Alegeți cadrele care vă echilibrează forma feței dacă purtați ochelari. Ochelarii pot schimba aspectul feței tale destul de puțin. Dacă purtați ochelari, selectați cadre care completează forma feței dvs., mai degrabă decât exagerarea acesteia. De exemplu:
  • Mențineți echilibrul unei fețe ovale cu cadre care se potrivesc cu lățimea feței.
  • Dacă aveți o față în formă de inimă, minimalizați lățimea jumătății superioară a feței cu cadre luminoase sau fără rosu. De asemenea, puteți alege cadre care sunt mai largi în partea de jos.
  • Pentru fețele lungi, cum ar fi alungite sau dreptunghiulare, alegeți cadre largi cu poduri scăzute și elemente temple decorative care adaugă lățime.
  • Pentru fețe care sunt mai înguste pe partea de sus, cum ar fi fețele triunghiulare, cadrele care sunt mai largi pe partea de sus, cum ar fi ochii pisicilor.
  • Alegeți cadre înguste pentru forme de față scurte, largi, cum ar fi pătratul sau ovale. Ramele curbate echilibrează mai multe fețe unghiulare, în timp ce cadrele unghiulare funcționează cel mai bine cu fețele rotunde.
  • Înmuiați aspectul unei forme de față cu diamant unghiular prin alegerea cadrelor ovale.
  • Imagine intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 21
    4. Flatter Forma feței cu machiaj complementar. Dacă purtați machiaj, aplicați-o în moduri care echilibrează proporțiile feței dvs. și pentru a vă aduce cele mai bune caracteristici. De exemplu:
  • Adăugați lățimea la o față alungită prin punerea în jos pe merele obrajilor și amestecând spre temple. Reduceți lungimea prin adăugarea de bronzer la linia părului și a liniei maxime.
  • Utilizați bronzul pentru a minimiza lățimea frunții pe o față în formă de inimă.
  • Dați structura unei fețe rotunde prin aplicarea bronzului în jurul întregului perimetru exterior al feței și sub pomeții. Evidențiați partea centrală a feței (mijlocul frunții, podul nasului, punctul înalt al obrajilor și bărbia).
  • Înmuiați fețele pătrate prin conturul frunții, templele și linia maxilarului și adăugând liste pe obraji.
  • Pentru formele de față cu fruntea mai îngustă, cum ar fi diamante și triunghiuri, lărgirea spațiului dintre sprâncene un pic poate da iluzia unei lățimi mai mari în partea de sus a feței.
  • Metoda 3 din 3:
    Recunoscând formele de bază ale feței
    1. Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 1
    1. Recunoașteți fețele ovale prin ușoară tăietoare. Dacă fața dvs. este alungită, dar se compară ușor de pe frunte până la maxilar, puteți avea o față în formă de ovală. Fețele ovale tind să fie de aproximativ 1 ½ ori mai mult decât sunt largi.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 2
    2. Căutați lățimea peste pomeții pentru a identifica o față rotundă. Fațele rotunde sunt mai largi peste pomeții, cu frunte rotunjite și jawlines. O altă regulă bună a degetului mare este că fața rotundă este de obicei aproximativă (măsurarea de la părul de păr la bărbie), deoarece este largă (de la chearelă la cheekbone).
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 3
    3. Verificați pentru o frunte largă și o maxilară îngustă pentru a vedea o față în formă de inimă. Fațele în formă de inimă sunt mai largi de-a lungul frunții și se îngustează treptat pe măsură ce vă deplasați până la bărbie. Fruntea ar trebui să fie mai largă decât pomeții, și maxilarul mai îngust decât pomeții și fruntea.}

    Notă: Această formă de față este adesea asociată cu o bărbie de vârf.

  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 4
    4. Rețineți o frunte îngustă și o linie jaw pentru a identifica o față în formă de diamant. Dacă fața ta este lungă, cea mai largă la pomeți, și îngustă spre frunte și bărbie, aveți o față în formă de diamant.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 5
    5. Spot o față alungită, căutând o linie și frunte rotunjită. Fețele alungite sunt lungi, dar, de asemenea, rotunjite în partea de sus și de jos. Ei tind să fie la fel de largi pe lângă pomeți și linia maxilarului.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 6
    6. Identificați o față pătrată, căutând o linie mare și frunte. Fețele pătrate tind să aibă o maxilară care este la fel de largă ca, sau chiar mai largă decât, cheagurile. Fațele pătrate au de obicei o frunte largă, de asemenea. Panta din colțurile maxilarului până la bărbie este blândă, iar bărbia este, de obicei, destul de largă, mai degrabă decât rotuntă sau rotunjită.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței dvs. Pasul 7
    7. Observați dacă linia maxilară pătrată are o față lungă. Ca fețe rotunde, fețele pătrate sunt de obicei la fel de largi ca și ei. Dacă aveți o maxilară pătrată cu o față mai lungă, forma feței este mai degrabă dreptunghiulară decât pătrată.
  • Imaginea intitulată Determinați forma feței Pasul 8
    8. Stabiliți că fața dvs. este triunghiulară prin căutarea unei linilie mai largă. O linie de maxime pătrată poate fi, de asemenea, o caracteristică a unei fețe triunghiulare. Dacă fruntea și cheărul sunt semnificativ mai înguste decât linia ta, fața ta este triunghiulară.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele articole despre forma feței reprezintă revendicările despre care forma feței este "ideală" sau "cea mai de dorit."Cu toate acestea, aceste tipuri de judecăți sunt total subiective. Nu există nici o formă de față, care este mai bună decât oricare altul.
  • Determinarea formei feței nu este o știință exactă, chiar și atunci când luați măsurători. Utilizați cea mai bună judecată pentru a decide care categorie de formă este cea mai bună potrivire pentru fața ta.
  • Pentru a vă arăta cel mai bine, păstrați-vă forma feței în minte atunci când decideți cum să vă stilului păr și aplicați-vă inventa. De asemenea, luați în considerare forma feței atunci când luați accesorii cum ar fi pălării și ochelari.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar