Cum se calculează eroarea relativă

Eroarea absolută este suma reală pe care ați plecat-o sau greșită, când măsurați ceva. Eroare relativă compară eroarea absolută împotriva dimensiunii lucrurilor pe care le măsurați. Pentru a calcula eroarea relativă, trebuie să calculați și eroarea absolută.Dacă ați încercat să măsurați ceva care a fost de 12 centimetri lungime și măsurarea dvs. a fost oprită cu 6 inci, eroarea relativă ar fi foarte mare. Dar, dacă ați încercat să măsurați ceva care a fost de 120 de metri lungime și doar a ratat cu 6 inci, eroarea relativă ar fi mult mai mică - chiar dacă valoarea erorii absolute, 6 inci, nu sa schimbat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Calcularea erorii absolute
  1. Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 1
1. Când este dat o valoare așteptată, scădeți valoarea pe care ați primit-o de la valoarea așteptată pentru a obține eroarea absolută. O valoare așteptată este de obicei găsită pe teste și laboratoare școlare. Practic, aceasta este cea mai precisă măsurătură comună pentru a veni, de obicei pentru ecuații sau reacții comune. Puteți compara propriile rezultate pentru a obține o eroare absolută, care măsoară cât de departe ai fost de la rezultatele așteptate. Pentru a face acest lucru, pur și simplu scade valoarea măsurată de la cea așteptată. Chiar dacă rezultatul este negativ, faceți-o pozitiv. Aceasta este eroarea dvs. absolută!
  • Exemplu: Vrei să știi cât de precis estimează distanțele prin împingerea lor. Vă pasi de la un copac la altul și estimați că sunt la 18 picioare distanță. Aceasta este valoarea experimentală. Apoi vă întoarceți cu o bandă lungă de măsurare pentru a măsura distanța exactă, găsind că Copacii sunt de fapt de 20 de picioare (6 metri). Asta este "real" valoare. Eroarea dvs. absolută este 20 - 18 = 2 picioare (60.96 centimetri).
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 2
    2. Alternativ, atunci când măsurați ceva, presupuneți eroarea absolută să fie cea mai mică unitate de măsurare la dispoziția dumneavoastră. De exemplu, dacă măsurați ceva cu un stick de metru, cea mai mică unitate marcată pe stickul contorului este de 1 milimetru (mm). Deci știți că măsurarea dvs. este corectă la + sau - 1 mm - eroarea dvs. absolută este de 1 mm.
  • Acest lucru funcționează pentru orice sistem de măsurare. Multe instrumente științifice, cum ar fi droppers și echipament de măsurare de precizie, au adesea o eroare absolută etichetate pe laturi ca "+/ - ____ "
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 3
    3. Adăugați întotdeauna unitățile corespunzătoare. Spune-ți eroarea absolută a fost "2 metri." Acest lucru vă spune spectatorilor exact cât de departe a fost eroarea dvs. Dar dacă scrieți că eroarea dvs. a fost pur și simplu "2," Acest lucru nu spune publicului dvs. nimic. Utilizați aceleași unele ca cele din măsurătorile dvs.
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 4
    4. Practicați cu mai multe exemple. Cea mai bună modalitate de a învăța cum să calculați eroarea este să mergeți mai departe și să îl calculați. Luați o înjunghiere la următoarele probleme, apoi evidențiați spațiul după colon (:) pentru a vedea răspunsul dvs.
  • Jill studiază reacțiile chimice. După amestecare și potrivire, tubul ei de testare conține 32 de grame de substrat. Valoarea acceptată pentru experimentul ei a fost de 34 de grame. Eroarea ei absolută este: +/- 2 grame
  • Clive este testarea reacțiilor în chimie. Este nevoie de picături de apă de 10 ml pentru a provoca o reacție, dar căpperul său susține că este "+/- .5ml." Eroarea absolută în măsurătorile sale trebuie să fie: + /- .5ml
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 5
    5. Înțelegeți ce cauzează eroarea și modul în care puteți lucra pentru ao elimina. Nici un studiu științific nu este vreodată perfect de eroare fără premiul și descoperirile premiului Nobel, care au o marjă sau o eroare atașată. Cu toate acestea, înțelegerea de unde provine eroarea este esențială pentru a ajuta la încercarea și prevenirea acestuia:
  • Eroarea umană este cea mai comună. Aceasta este de la măsurători negative, defecte sau greșeli în laborator.
  • Energia incidentală / pierderea materială, cum ar fi micul lichid rămas în pahar după turnare, modificări ale temperaturii datorate mediului etc.
  • Echipamentul imperfect utilizat fie pentru măsurare sau studii, cum ar fi măsurători foarte mici, precise sau arzătoare care asigură căldură neuniformă.
  • Metoda 2 din 2:
    Calcularea erorii relative
    1. Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 6
    1. Împărțiți eroarea absolută prin valoarea reală a elementului în cauză pentru a obține o eroare relativă. Rezultatul este eroarea relativă.
    • Rețineți că, în majoritatea cazurilor, unitatea de măsurare a erorii absolute va fi aceeași cu unitatea de măsură a valorii reale, iar unitățile se vor anula reciproc. Acest lucru lasă eroarea relativă fără nici unități de măsurare.
    • Această ecuație simplă vă spune cât de departe ai fost în comparație cu măsurarea globală. O eroare relativă scăzută este, desigur, de dorit. Pentru a continua exemplul de măsurare între doi copaci:
    • Eroarea dvs. absolută a fost 2 picioare, și valoarea reală a fost 20 de picioare.
    • 2Ft20Ft{ displaystyle { frac {2ft} {20ft}}}{ frac {2ft} {20ft}}
    • Eroare relativă =.1{ displaystyle =.1}= .1
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 7
    2. Înmulțiți răspunsul cu 100 pentru a obține un procent mai ușor de înțeles. Lăsați eroarea relativă în formă de fracție, completați divizia pentru ao face în formă zecimală sau pentru a multiplica forma zecimală rezultată cu 100 pentru a face răspunsul dvs. ca procent. Acest lucru vă spune ce procent din măsurarea finală pe care ați făcut-o. Dacă măsurați o barcă de 200 de picioare și pierdeți măsurarea cu 2 picioare, eroarea dvs. procentuală va fi mult mai mică decât lipsa măsurătorului copacului de 20 de picioare cu 2 picioare. Eroarea este un procent mai mic din măsurarea totală.
  • 2Ft20Ft=.1{ displaystyle { frac {2ft} {20ft}} =.1}{ frac {2ft} {20ft}} =. 1
  • .1*100=10Ondulație{ displaystyle .1 * 100 = 10 %}.1 * 100 = 10 % Eroare relativă.
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 8
    3. Calculați o eroare relativă la o dată prin rotirea numărătorului (partea superioară a fracției) în ecuația dvs. de eroare absolută. Odată ce înțelegeți diferența dintre eroarea absolută și relativă, nu există nici un motiv să faceți totul singur. Pur și simplu înlocuiți ecuația pentru o eroare absolută pentru numărul real. Rețineți că barele verticale sunt Semne de valoare absolută, ceea ce înseamnă că ceva în ele trebuie să fie pozitiv.
  • Eroare relativă = |MEASURED-ACtUAL|ACtUAL{ displaystyle = { frac {| Mathrm {măsura} - Mathrm {actual}} { Mathrm {actual}}}}= { frac {| { Mathrm {măsurat}} - { Mathrm {actual}} |} {{ Mathrm {actual}}}}
  • Înmulțiți întregul lucru cu 100 pentru a obține un procent relativ de eroare la o dată.
  • Imagine intitulată Calculați eroarea relativă Pasul 9
    4. Oferă întotdeauna unități ca context. Lăsați audiența să cunoască unitățile pe care le utilizați pentru măsurare. Cu toate acestea, eroarea relativă nu utilizează unități de măsură. Se exprimă ca o fracțiune sau un procent, cum ar fi o eroare relativă de 10%.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că valoarea experimentală și valoarea reală sunt exprimate în aceeași unitate de măsurare. De exemplu, dacă valoarea experimentală este în inci, dar valoarea dvs. reală este în picioare, trebuie să convertiți unul la cealaltă unitate de măsurare.

    Avertizări

    Dacă luați examenul Regents, asigurați-vă că ați rotunjit corect
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar